Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 30. srpna 2012 v 18:20® LaMa
LaMa

60m backingu na Komu 5/6 asi nedostanes… no mozna kdyz poradne priskrtis lajnu na civce ;-) jinak realne se tam vejde tak 10–25m backingu…jinak tam mam lajny ARFLO Sixth Sense Floating (32m) a AIRFLO Delta Slow Clear Intermediate 2 cm/s (27m) a 50m backing mi vysel na dve civky a jeste zbylo na treti :-) … jestli nemysleli panove z Visionu 60m na obe civky :-D

Čtvrtek 30. srpna 2012 v 10:59® mvincik
mvincik

A propo, já jsem silný chlapec a mám výdrž, házet bych s ním vydržel. :-)

Čtvrtek 30. srpna 2012 v 10:58® mvincik
mvincik

hecht> Nekecej, to se tak někdo má. Mě třeba JHolc nenaváže ani prdlajs. :-D

Jinak zahájit to určitě chce, tak do dvou týdnů bychom mohli společně s Jirkou něco podniknout, co říkáš?

Středa 29. srpna 2012 ve 22:52® hecht
hecht

ladamaj> mám ho ve velikosti 5–6 jsem spokojen, za ty prachy to je v poho. Nechápu proč by měla jeho váha znemožnit házení, bral jsem si ho proto, že je to celokov, plast jsem bojkotoval, protože ho nemám rád ani u smekáčů. Problém je ale v tom, že letos ještě nebyl u vody. V tejdnu jsem byl u Rožmberku s panem Kůrkou, dostal jsem nějaký ten vzorek chlupatého háčku, tak by to chtělo zahájit sezonu …

Středa 29. srpna 2012 ve 22:52® Barr

LaMa> díky,budu nad tím přemýšlet.K váze – Koma 177g,Orvis encounter II 122g…Svého času jsme chytal(i)s au­tomatickými navijáky,ty byly o dost těžší,takže 55g navíc by mě nepřekvapilo.A vej­de se (Koma) na něj WF6 + 60m 20lb.U nás těch 60m asi nepotřebných. Starý-nový Silstar je zatím dobrý.

Středa 29. srpna 2012 ve 22:26® JHolc

ladamaj> Záleží na tom, s čím hážeš… EDIT : Kašlu na slušnost, od určité doby tě nemám rád a teď zrovna píšeš krávovinu. Zamysli se nad tím, cos napsal…

Tento příspěvek byl editován 29.8.2012 22:33:47 uživatelem JHolc.
Středa 29. srpna 2012 ve 21:54® ladamaj
ladamaj

mvincik>má pravdu pěknej je ale těžkej už sem jich pár vruce měl a házet stím půl dne ani náhodou.

Středa 29. srpna 2012 ve 21:28® LaMa
LaMa

mvincik> komy jsou tezke a na civku se toho moc nevejde…presel jsem na orvis encounter II…je to sice plastak ale ta vaha…to je neco :-) je to hodne poznat na 4-kovem prutu ze ten reel ma o 40g min a navic civka pekne pojme 4DT a backing

Středa 29. srpna 2012 ve 21:20® mvincik
mvincik

LaMa> Pěknej kousek!

Středa 29. srpna 2012 v 17:17® LaMa
LaMa

Barr> mam jeden Vision Koma 5/6 doma na prodej…novy jednou chytany se zarukou do dubna 2013 s civkou za 1500,– … kdyby si mel zajem…

foto/diskuze/muskareni/2012/th-img50185.jpg
Středa 29. srpna 2012 ve 13:37® Barr

Díky,najednou jsem měl pocit,že bych si měl koupit naviják.Nový prut,nový naviják… Ale pak jsem doma našel nový, nepoužitý viz foto http://www.a.cz/…ilstar-fg-8/ ,tak ho zkusím.Léta mám č.FG 7 a je stále dobrý. Když bude špatně zdolávat svazové ryby,koupím si Vision Koma s ebay.Výhled mám jasný.

Středa 29. srpna 2012 ve 12:48® osprey
osprey

Barr> Vlastním něco velmi podobného (možná to dělala stejná fabrika, jen se na to tiskl jiný popis). Není to totéž, ale podoba je značná.

Celkem spokojenost – chodí to dobře, vůle v pohodě, brzda by asi mohla fungovat bez problémů, ale takovou rybu jsem na tom ještě neměl. Kazeta tam jde trochu ztuha, ale možná je to i dobře. Já je neměním, mám na něm jen jednu šňůru.

Středa 29. srpna 2012 ve 12:38® Barr

Máte někdo zkušenosti s tímto navijákem – AIRFLO Classic Reels 4/6 ? http://www.promuskare.cz/…ic-reels-4-6 Díky.

Sobota 25. srpna 2012 v 19:41® ladamaj
ladamaj

vážení zazači mám zde celí ocas páva pokud bude mít někdo zájem tak něco odprodám cena dohodou cca 20kč kus.:->

Sobota 25. srpna 2012 v 19:39® ladamaj
ladamaj

Cudla>a moc dobře ha ha ha.:-))

Sobota 25. srpna 2012 v 18:39® Cudla
Cudla

LaMa>doopravdy Tvrdkovo čelisti vydrží .Tyto maka dobrejch osum let a stále udrží i 22 háček i velý kramle.To trhání o špičku jsem se naučil vyhýbat a to vážu Radkovo mikromitě,fakt je to držák.Mam ho sice upravenýho k obrazu svému......

Tento příspěvek byl editován 25.8.2012 18:40:50 uživatelem Cudla.
foto/diskuze/muskareni/2012/th-img50112.jpg
Sobota 25. srpna 2012 v 10:14® fikus
fikus

LaMa> přímo pákového tvrdka jsem neměl, ale první svěráček byla jeho napodobenina a tam se to dalo regulovat posunem čelistí z toho pouzdra ve kterém jsou uloženy. Tzn. víc zasunout, tak jsou na malinkaté háčky a povytažením na háčky větší. Snad se nepletu.

Pátek 24. srpna 2012 ve 22:14® JHolc

LaMa> Vůbec se toho neboj, mr. Tvrdek má čelisti tak zakalené, že se nic nevymačká. To není reklama, to je fakt. Ten žlábek nemusíš řešit, já nechávám špičku koukat, jsem na to zvyklej a dává mi to víc prostoru, ale klidně si ji schovej. Čelisti jdou sice trochu ztuha, ale zas bez problémů udrží háček velikosti 20. Sranda je, když upínáš kaprové háčky na streamery, to je dřina :-D

Pátek 24. srpna 2012 ve 22:07® JHolc

mvincik> Čus, ty ještě žiješ? :-) Asi se potkáme u něčeho tekutého, nebo u svěráčku (s něčím tekutým). K vodě se mi moc nechce, jsem znechucenej a příští rok už si asi povolenku ani brát nebudu. Ale hostovačku do Boršova, nebo do Loučovic bych dal. Každopádně tě rád uvidím. Tak ať ti ta škola klapne! Zatím čus.

Pátek 24. srpna 2012 ve 21:48® LaMa
LaMa

JHolc> v tech celistech je jakoby maly zarez do nej mam davat vsechny velikosti hacku? bo u vetsich hacku kdyz je dam do toho zarezu mi pak leze ven spicka hacku…byl sem zvykly schovavat cely spodek aby nebyla videt spicka a eliminoval jsem tak poskozeni nite o brnknuti nite o spicku hacku…rozstazeni celisti je fakt zahul :-((

Pátek 24. srpna 2012 ve 21:31® mvincik
mvincik

JHolc> Pár tisíc jo? Tak to by jich několik desítek mohlo připlout i do mé krabičky, nééé??? :-D

Jak jinak draku? Já mám ještě 14 dní půst a pak se uvidíme. Buď u vody, u svěráčku, nebo něčeho tekutého. Souhlas?

Pátek 24. srpna 2012 v 19:53® JHolc

LaMa> Pákového Tvrdka mám, není rotační, ale systém je stejný. Tlak nijak upravit nejde, ale buď naprosto bez obav, navázal jsem v něm pár tisíc mušek a čelisti jsou netknuté… :-) Pevné nitě.

Čtvrtek 23. srpna 2012 ve 23:37® LaMa
LaMa

Nemate nekdo pakoveho rotacniho tvrdka? Nevite jestli tam jdou povolit nejak celisti aby nebyl takovy tlak celisti na hacek? Sucha je ok ale u mokrych nebo gamarovych hacku kde je hruby drat tak mi to prijde az moc utazene a aby se za chvili nerosekali celisti… Co sem mel predtim rotacni Danicu tak tam sel upravit tlak celisti na hacek sroubem a tak sem si to vzdy nastavil tak aby to bylo ok… ale u toho tvrdka na to nemuzu nejak prijit…

Čtvrtek 23. srpna 2012 ve 2:55® reza
reza

sfox> ahoj nechytil jeste mam par morskych stik a dalsi mensi ryby jinak nic extra na mori moc nejsem nemam lod tak ze vzdy jsem na nekom zavisli tak vetsinou chodim musit

Čtvrtek 23. srpna 2012 ve 2:54® reza
reza

mvincik> dekuju za radu vyzkousim chystam se tam nekdy v pulce zari tak snad si taky zachytam

Úterý 21. srpna 2012 v 15:07® sfox
sfox

reza>Ahoj k proti nožcům ,už to tu někdo zmínil ,ale chtěl jsem se zeptat jestli jai už chytil baramundi ,je to úžasná byba ,kdyby jo ho´d foto,dík.Śalom.

Úterý 21. srpna 2012 v 11:07® mvincik
mvincik

hexe> Já mam tuto zkušenost. Pokud máš jinou, nemachruj. :-D

Nikomu jeho názor neberu, já napsal jen svůj.

Tento příspěvek byl editován 21.8.2012 11:08:08 uživatelem mvincik.
Úterý 21. srpna 2012 v 10:54@ hexe

mvincik> píčoviny

Úterý 21. srpna 2012 v 10:20® mvincik
mvincik

reza> Letos jsem tam jednou mušil a i jako začínající muškař jsem si celkem zažehlil. Jelikož je tam ryb opravdu dost, vždycky se nějaká přemluvit nechá. Bohatě stačí nějaký ten Red Tag a různé nymfičky, popřípadě bobše. Nic extra nevymýšlej, není to potřeba.

Úterý 21. srpna 2012 v 10:09® reza
reza

Mates(původní)> ok diky