Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 21. srpna 2012 v 10:09® reza
reza

osprey> ok diky

Pondělí 20. srpna 2012 ve 12:59® Mates(původní)
Mates(původní)

reza> http://www.vltava24.cz/?…

mrkni sem.

Pondělí 20. srpna 2012 ve 12:45® osprey
osprey

reza> Boršov nad Vltavou je pstruhový revír na zvláštní povolenky, tuším, že asi 350 Kč na den.

Dřív to byla běžná svazová voda.

Dnes se tam vysazuje poměrně hodně duháků kolem 40 – 50 cm a sem tam i větší. Je tam i něco potočáka, pěkné parmy (podle mě ta masa duháků povede k jejich vymizení – sežerou jim potěr).

Co tam je tenhle nový režim, tak jsem tam nikdy nechytal a navíc jsem hlavně vláčkař, muškařím pouze okrajově.

Moje převzaté dojmy jsou asi takové: ty ryby jsou celkem dost hladové a nevybírají si tak moc, že by člověk nenašel rozumnou nástrahu. Asi se dost stahují do některých hlubších rýh, takže je to o brodění a hledání nebo o znalosti míst, kam si stoupnout a kam to házet.

Ze zdejších návštěvníků zná ten revír dobře Scanix.

Pondělí 20. srpna 2012 ve 12:39® reza
reza

osprey> prosim te jeste se zeptam za 3 tydny letim na mesic domu a achtel bych zajit zamusit do borsova nad vltavou myslim si ze to tam asi znas pokud si z jiznich cech mohl by si mi o te vode neco rict co se tam da chytit nebo jake mouchy tam funguji atd… diky

Pondělí 20. srpna 2012 ve 12:36® reza
reza

Mates(původní)> jo nestezuji si :-)

Pondělí 20. srpna 2012 ve 12:29® Mates(původní)
Mates(původní)

reza> Ty bláho, jestli je to tam jak píšeš, tak si v ráji.

Pondělí 20. srpna 2012 ve 12:18® reza
reza

Mates(původní)> ano to je pravda rybari se tu 98% na mori ale pro me je zatim na miste cislo 1 muskarina samozrejme uz jsem taky na mori byl ale to me zatim nijak neuchvatilo :-)

Pondělí 20. srpna 2012 ve 12:15® reza
reza

osprey> jo dekuju … ja jsem taky puvodem z jiznich cech :-) ale uz rok a 8 mesicu ziji v australii a nejaky rok tu zit jeste budu tak doufam ze to tu proskoumam poradne :-)

Pondělí 20. srpna 2012 ve 12:13® Mates(původní)
Mates(původní)

reza> Tak to je paráda, co jsem slyšel tak tam se spíš rybaří na moři.

Pondělí 20. srpna 2012 ve 12:03® osprey
osprey

reza> Rozhodně si to tam užij. Já už jsem ženatý se závazky na jihu Čech a na nějakou jižní polokouli to ani výhledově moc nevidím. Musí mi stačit (a stačí) občasná návštěva severu Evropy.

Pstruha i okouna si tam váží a kapra tam nemají:-))

Pondělí 20. srpna 2012 v 11:37® reza
reza

Mates(původní)> pridavam informaci ze se tu musi zabijet i okoun pokud se tu chyti ....... protoze kapr a okoun jsou tu premnozeni a pro australany jsou tyto ryby plevel s tou povolenkou je to ruzne treba v jizni australii povolenka vubec byt nemusi......

Pondělí 20. srpna 2012 v 11:19® osprey
osprey

Mates(původní)> Já se o ty ryby různě po světě docela zajímám. V Austrálii je víc typů vod – od jezer přes horské říčky, co tečou a Modrých hor nebo australských Alp.

Na Tasmánii jsou to hlavně jezera, břehy jsou z tmavého kamení, takže asi budou opravdu sopečná.

Ty levné povolenky jsou dány relativně malým zalidněním a nepříliš intenzivním hospodařením (prostě se tam nesype kapr na tuny a duhák na metráky).

No a kapr v Austrálii, to je kapitola sama o sobě.

Mě samotného by tam nejvíc lákal lov podél mořského pobřeží – klidně i s mušákem. Velké makrelovité ryby, barramundi a tak.

Pondělí 20. srpna 2012 v 11:06® Mates(původní)
Mates(původní)

osprey> U domácí je na návštěvě syn z Austrálie, povídal jsem si o tom s ním. P povolenku tam na rok pořídíš za 20 dolarů a prakticky je neomezený úlovek.Jedná se o nějaká jezera sopečného původu. Pokud chytáš kapra, musíš ho zabít, pokud ho pustíš a někdo tě u toho uvidí, můžeš dostat pokutu 500 dolců.

Pondělí 20. srpna 2012 ve 4:21® reza
reza

osprey> zije to tu volne ..... dozvedel jsem se ze tohle je takova normalni velikost tady ze jsou tu mnohem vetsi… ale ja jsem v Adelaide a tady moc mist na muskareni neni nejlepsi misto v Australii na muskare je Tasmanie a tam se chystam za dva mesice tak snad se nejaka ta vetsi ryba povede…

Neděle 19. srpna 2012 v 10:23® osprey
osprey

reza> Moc hezký. Nějaká menší klubová voda? Nebo to tam žije po předchozím vysazení volně?

Neděle 19. srpna 2012 v 8:58® reza
reza

pozdrav z Australie

foto/diskuze/muskareni/2012/th-img50021.jpgfoto/diskuze/muskareni/2012/th-img50022.jpgfoto/diskuze/muskareni/2012/th-img50023.jpgfoto/diskuze/muskareni/2012/th-img50024.jpg
Středa 15. srpna 2012 ve 20:19® brčal
brčal

Erik> prut http://www.ubrcala.com/…rod-4-5-9-ft naviják http://www.ubrcala.com/…ly-reels-3-4 šňůra www.ubrcala.com/…very-DT-bila backing a rychlospojky tam najdeš taky :-) A spoustu skalpů a vázacích matrošů

Středa 15. srpna 2012 v 18:12® Erik
Erik

Pošle te mi prosím nějáké odkazi na vybavení muškařské pro začátečníka Děkuji.

Sobota 11. srpna 2012 ve 21:41® Piranha
Piranha

olda> dědku bagrovat znamená rejt dno nymfou a né masit.Ty už by jsi zase žral.Pstruhovka není Labe voe aby jsi jí mohl žrát roky :-))

Sobota 11. srpna 2012 v 19:13® olda
olda

Piranha> On asi chce muškařit a né bagrovat,myslím že ani nemá bagr a parler français neumí.:-)

Sobota 11. srpna 2012 v 18:50® Piranha
Piranha

majkyss> zkus bagrovačku s francouzem, to chytá pořád.Nějakou nymfu z bažanta a 4kou hlavou a něco chytneš.

Sobota 11. srpna 2012 v 17:46® olda
olda

Finau Ulukalala> není nad to když se mají lidi rádi a dokáží si pomoct.:-/

Sobota 11. srpna 2012 v 16:03® majkyss
majkyss

Finau Ulukalala> Ale to je překvápko :-) Každopádně děkuji :-D

Sobota 11. srpna 2012 v 15:26@ Finau Ulukalala

majkyss> Jasný, že má. A bohatý. A zásadně se s nimi nikdo nedělí. Získej si je sám.

Sobota 11. srpna 2012 ve 14:22® majkyss
majkyss

Má tu někdo zkušenosti na Tiché Orlici u Brandýsa nad Orlicí?

Úterý 7. srpna 2012 v 9:05® ladamaj
ladamaj

Medvěd>moc děkuji sem dlužníkem.

Pondělí 6. srpna 2012 ve 21:23® Medvěd
Medvěd

ladamaj> máš to v mailu.Je to docela velký,snad to projde

Pondělí 6. srpna 2012 ve 21:11® ladamaj
ladamaj

Medvěd>ahoj mužeš klíďo i více sou fakt moc pěkné mám to jen pro sebe moc děkuji.:->

Pondělí 6. srpna 2012 ve 14:43® Medvěd
Medvěd

ladamaj> kterou?

Neděle 5. srpna 2012 ve 22:27® ladamaj
ladamaj

Medvěd>moc pěkný jestli tě nebudu moc otravovat pošli mě to foto k použití na pozadí nádhera moc děkuji.:->