Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.570 příspěvků, z toho 54570 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 23. července 2012 ve 23:08® brčal
brčal

JHolc> byl jsem na ně v neděli a pár rybek se chytlo a konečně jsem chytl Lipana a ne jednoho :-)

Pondělí 23. července 2012 ve 23:02® JHolc

osprey> Kdybych koupil kajak, asi bych zkusil jít po amurech, hrozně mi chybí ryba, která by mi vytáhla aspoň pár metrů backingu… Ale kajak bych kupoval jen kvůli jedné vodě a tam se z lodí nesmí. A to je dobře…

Pondělí 23. července 2012 ve 22:58® JHolc

brčal> Já to mám tak nějak podobně, když si udělám radost nějakým novým matrošem, bobinou, nebo třeba lampičkou jako teď, trochu mě to nakopne a začnu vázat. :-)

Jak to jde tam u vás, daří se?

Pondělí 23. července 2012 ve 22:57® osprey
osprey

JHolc> Já dneska dva vyndal, ale na mouchu to nebylo. Na tom fleku se prakticky k hladině nezvednou. A já v podstatě muškařinu zredukoval na lov kudel na streamera a suchou mouchu.

Ale fakt na to myslím. Nejradši bych z toho kajaku, to jsem ještě nedělal.

Pondělí 23. července 2012 ve 22:55® brčal
brčal

JHolc> dnes jsem vázal a budu vázat celý týden :-) musím nachystat nové vzory a když dostaneš nové nitě na vázaní tak to jinak nejde :-)

Pondělí 23. července 2012 ve 22:50® JHolc

osprey> Tady jich ještě pár je a slušných. Ale už se na ně chodím jen dívat, nechce se mi na ně házet…

Pondělí 23. července 2012 ve 22:46® osprey
osprey

JHolc> Taky mám na tlouště něco lepšího. Chytal jsem s tím v těch dávných dobách, kdy ještě bylo co. Šup k vodě, za hodinku deset kousků a hajdy dom.

Už dlouho jsem to nepoužil, nebudu nahánět jednu slušnější rybu, co tu zrovna někde sbírá.

Pondělí 23. července 2012 ve 22:27® JHolc

osprey> Tak toho já už nenavázal dlouho :-) Nějak vůbec nemám chuť jít k vodě, potřebuju někoho akčního, kdo by mě donutil. :-)

Na tlouště mám něco lepšího, někdy ti to vyfotím – a na Blanici je to fakt zabiják. :-)

Tento příspěvek byl editován 23.7.2012 22:28:39 uživatelem JHolc.
Pondělí 23. července 2012 ve 22:23® osprey
osprey

JHolc> Já dneska navázal Grinnera. Dvakrát. Ale na takovýhle chlubení to teda nebylo:-))

Jestli bude čas a malá voda, bylo by hezký navázat pár Red Tagů a obházet břehy z kajaku. Čtyřicítka tloušť je na sucho lákavá fiš.

Tento příspěvek byl editován 23.7.2012 22:24:58 uživatelem osprey.
Pondělí 23. července 2012 ve 22:17® JHolc

Váže tady ještě někdo? :-D

foto/diskuze/muskareni/2012/th-img49041.jpg
Středa 18. července 2012 ve 22:18® Padis
Padis

Chose>jo taky mám na něj pěkné vzpomínky.No budem to muset nějak zapít.

Středa 18. července 2012 ve 14:39® Chose
Chose

Scanix> Byl to můj úplně první mušák, sedmičkovej Redington, po pár letech jsem ho vyvezl na Labskou a zlomil jsem ho o rybu :-) Byl to velkej duhák. Postupem času se nechal zdolat, přitáhnul jsem ho k boutu a když už jsem to nečekal, vystartoval přímo pod a za bout, jenže šňůra se mi stihla zamotat, sekla se o očko, zvednutej prut se přeskriticky ohnul a v tom trhu se rozletěl na kusy. Ryba se pochopitelně toho bl háčku zbavila dřív, než jsem se vzpamatoval…

Středa 18. července 2012 ve 14:36® troutkiller

Chose>Travel rod snadno a rychle:-)) )

Středa 18. července 2012 ve 14:16® Scanix
Scanix

Chose> co ti ten nebohy proutek proved? ;-)

Středa 18. července 2012 ve 14:01® Libor
Libor

Chose> kazisvěte :-)

Středa 18. července 2012 ve 13:41® Padis
Padis

Chose>dobrá práce:-D .Jinak vidím to přeběžně na příjezd ve středu.

Středa 18. července 2012 ve 13:13® Chose
Chose

Kdybyste chtěli vědět, jak udělat z dvoudílu čtyřdíl, můžete se po dnešku obrátit na mě. Poměrně efektně jsem rozlámal jsem svůj první mušák :-)

Tento příspěvek byl editován 18.7.2012 13:14:09 uživatelem Chose.
foto/diskuze/muskareni/2012/th-img48968.jpgfoto/diskuze/muskareni/2012/th-img48969.jpg
Pondělí 16. července 2012 ve 22:55® mvincik
mvincik

osprey> Já myslím, že to dobře vidíš. Myslím tím ty rozdílné přístupy k různým revírům. Které se pak člověk (zda vůbec nějaké) rozhodne navštěvovat, to už je na každém jedinci…

Pondělí 16. července 2012 ve 22:49® osprey
osprey

mvincik> Já nevím, jestli to vidím dobře, ale svým časem a penězi naštěstí mohu svobodně disponovat.

Pondělí 16. července 2012 ve 22:41® mvincik
mvincik

osprey> Vidíš to dobře.

Pondělí 16. července 2012 ve 22:33® osprey
osprey

mvincik> Realita, která se obejde beze mě. Letos jsem týden po zahájení začal chodit na plotice. Byly větší, bojovnější a dokonce i hezčí než ta tečkovaná bída.

Taky bych si mohl koupit povolenku na Scanixovo. Nekoupím. To je druhý extrém.

Pondělí 16. července 2012 ve 20:47® mvincik
mvincik

osprey> Bohužel, ten trend spěje tímto směrem. K žezlu se dostal někdo, kdo si udělá poblíž své domoviny několik lepšejších revírů a zbytek půjde do kytek. A to myslím jen, co se vysazování týče, o ostatním nemluvě. To je holt realita.

Pondělí 16. července 2012 v 16:42® osprey
osprey

mvincik> Vím. A nijak se mi tam nechce.

Za moji povolenku se nakoupili duháci někam na Květákov, takže příští rok už se tahle legrace obejde beze mě.

Pondělí 16. července 2012 v 16:42® Bigpista
Bigpista

mvincik> Ale jo, ono se to podá. Co bych chtěl po dvou hodinách trénování na zahradě a hodině švihání v rozvodněné Jizeře, kde jsem se soustředil hlavně na to, aby mě nevzal proud…

Pondělí 16. července 2012 v 16:40® Bigpista
Bigpista

osprey> Mno, pokud na to máš odvahu a máš slušnou životní pojistku…

Pondělí 16. července 2012 v 16:38® mvincik
mvincik

Bigpista> Neboj nic, jak píše Osprey. Když tam chytim rybu s muškáem i já, nemáš se čeho bát. A navíc, veverčí maso je luxusní, ještě jsi nezkoušel? To já jich v začátcích nosil od vody více než ryb. :-D

Pondělí 16. července 2012 v 16:37® mvincik
mvincik

osprey> To máš pravdu, co do počtu ryb určitě. Ale sem tam bude lepšejší tloušt, možná okyš. Je tam ještě i zapomenutej duhák, ale ten už není blbej. Asi cca 3–4 týdny nazpět byly k vidění i dvě parmy. ryby tam jsou, ale povětšinou teď už jen dlaňovky no, však víš.

Pondělí 16. července 2012 v 16:36® osprey
osprey

Bigpista> Nemusíš, jsou tam zcela nezarostlé úseky.

A jestli máš totální problém s házením a neseženeš nikoho lepšího, tak snad něco málo bych mohl ukázat.

Pondělí 16. července 2012 v 16:32® Bigpista
Bigpista

osprey> Myslím, že pobiju spostu veverek :-D

Pondělí 16. července 2012 v 16:30® osprey
osprey

mvincik> Zachytá si. Malé ryby, ale zachytá. Pro začátek to není špatná voda. Jdi se učit muškařit na Otavu – třeba do Kestřan a uvidíš:-))