Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 10. května 2012 ve 14:06® Libor
Libor

kamarád je dělá z košilek (průhledných desek) do kanc.šanonů.

Čtvrtek 10. května 2012 ve 13:58® mvincik
mvincik

sfox> Já je zatím kupuji, ale co vím, dobré jsou slupky z úhořů. Namočíš a po chvilce je jako čerstvá.

Dá se ale použít ledacos, nedávno jsem slyšel třeba o kondomech. Jen je nastříhat. :-D

Čtvrtek 10. května 2012 ve 13:49® sfox
sfox

sorry, sem se mírně překlep sem po obědě tak nějak blbě vidím, samozřejmě jsem měl na mysli hřbítky) (zádíčka). dík

Čtvrtek 10. května 2012 ve 13:44® mvincik
mvincik

sfox> Myslíš hřbítky??

Čtvrtek 10. května 2012 ve 13:42® sfox
sfox

Pánové chcete téma, tak poradte prosím hřítky na bobše s toho co dům dal. Dík

Čtvrtek 10. května 2012 v 9:24® mvincik
mvincik

Bushmanx> Tak nahoď téma. Ono když se nikdo neptá, nikdo neodpovídá. A aby se zkušení muškaři a vazači jen tak chlubili na co to jde, to jen tak nebude.

A člověk sám se sebou blbě diskutuje.

Ale tak třeba, zrovenka čekám, až mi dojde nová sestavička a pak ji budu zkoušet a zkoušet. Už aby byla v mých rukou… :-)

Čtvrtek 10. května 2012 v 8:53® Libor
Libor

Piranha> ahoj, co ti brání aby jsi sem nějaké dal ty?

Čtvrtek 10. května 2012 v 7:39® Piranha
Piranha

Bushmanx> asi i souhlasím.Kde jsou ty časy kdy sem f.tyger a bubu dávali fotky much k inspiraci.

Čtvrtek 10. května 2012 v 7:33@ Bushmanx

Tot tu má nějakého managera? Slovo muška se tu nevyskytlo měsíc a stal se z toho všeobecný pokec. Dokonce i o semiánkách okurek tu jakýsi blbec píše. Všeobecný pojkec je vedle. A okurky ještě dál. Je to jako u debilů na MRKu, kde se baví o rocku už 14 dní…

A je trapné, že se toho zúčastňuje soudruh Horáček.

Pátek 4. května 2012 v 19:30® Mrknato

brčal> Já vím, ale nikoho to netrápí. To se bude diskutovat o zakřivení háčku, o nutnosti podběráku na 12cm PO, počtech dnů lovu, nelovu, lovu jen kapř a kombinacích tohoto „pstruhaření“ s echt muškařskou výbavou ? .......

… Naštěstí mám o dost větší holínky....., kam mně nikdo nemůže, stejně jako já nemohu do hlav svazočilimníků.

Pátek 4. května 2012 v 19:15® brčal
brčal

Mrknato> No až takové heslo to není. Právě že jsou dražší. Koupíš rybu levněji

Pátek 4. května 2012 ve 12:30® Mrknato

brčal> Třeba brigádama, hotovostí za proplacené brigády na investice, opravy a údržbu chovatelského zařízení. To samozřejmě nikdo ke svazoceně násad nepočítá… raději. Protože pak by svaz nechoval levnou rybu. Heslo levná ryba poctivou prací všech rybářů, je dobré a nosné heslo… dost lidí mu tedy ještě věří.

Pátek 4. května 2012 v 9:53® brčal
brčal

Mrknato> MO se nema jak financne vycerpat.

Pátek 4. května 2012 v 6:57® Mrknato

brčal> Mám velmi podobný názor. Dovolím si dvě poznámky.

1. Jak psal Salmo1, při mísení odlovených ryb umělým výtěrem v MO dochází, může docházet ke křížení forem a tím k negativním efektům. To zcela jasně ukazuje stav PO v našich revírech, kdy MO tvrdí, že „plní plán“. U nás, ve Vč. a Zč. jsem to slyšel zcela jasně.
  2. A druhá věc je otázka financí. Pokud se MO finančně a pracovně „vyčerpe“ plněním a překračováním plánu plnění PO ( financemi od uživatele, tak i částí peněz z vlastního hospodaření), pak je jasné, že na duháky a siveny pro 2–3 násady za rok, svazofinance stačit nebudou.
Tento příspěvek byl editován 4.5.2012 06:58:30 uživatelem Mrknato.
Čtvrtek 3. května 2012 ve 20:22® brčal
brčal

S nikým se hádat nebudu a přít kdo má pravdu a kdo atd. Jediné nepůvodní ryba se dává do řek s jediného důvodu a to pro rybáře, který si rád odnese od vody rybu a něco chytne. Znám revíry v ČR kde se to takhle praktikuje běžně. Dokonce je už 3 rokem celoročně hájen na celé řece PO, každý rok se vytře a vrátí do vody. Každý rok se populace zvedne PO forma ČR .-)a k němu se dosazuje 2–3 x za rok PD i Siven a nevadí jim to.

Čtvrtek 3. května 2012 ve 13:47® Mrknato

osprey> Víš, kdyby to p. Hladík řekl hned napoprvé a vzal si i MP, tak bych tomu rozuměl a i fandil..... Takhle to je bosá i obutá, nahá i ustrojená, pěšky i na voze… horákyně.

Čtvrtek 3. května 2012 v 11:29® osprey
osprey

Mrknato> Využívání svazových prostředků na P vodách vedlo i k osamocení JČÚS, který si teď svoje P revíry obhospodařuje sám.

Zatímco ale rybám rozumím aspoň trochu, do ekonomiky se hrabat nebudu.

Čtvrtek 3. května 2012 v 10:54® Mrknato

osprey> Mít co lovit je zásadní podmínka jakéhokoliv lovu. V požární nádrži můžeš lovit také co chceš, ale není to ono. Ne kvůli té „váze a kase“. Pokud na kterémkoliv standardním revíru nebude pravidelný přísun, nelze to obhajovat tím, že za vše si můžeme sami. Na přísun ryb má svaz půl miliardy peněz, z nichž většinu používá pro jiné cíle a užitek..... Tomu by se též měla věnovat nějaká „studie“.

Čtvrtek 3. května 2012 v 10:24® osprey
osprey

Mrknato> Když chceš lovit, musíš mít co. Jestliže se nepostaráš, abys měl dlouhodobě co lovit, zavání to absencí selského rozumu.

Granuláče není nutno sypat do řeky, tam můžeš klidně jet v tom duchu, jako se to dělá v zimě na dírkách. Stačí ti půl hektaru vody, váha, kasa a pravidelný přísun materiálu.

Čtvrtek 3. května 2012 v 10:17® Mrknato

osprey> Rybáři by měli lovit, ne zachraňovat. Na zachraňování tu jsou hasiči..... to je zase můj nekvalifikova­ný názor.

Čtvrtek 3. května 2012 v 10:07® osprey
osprey

Mates(původní)> S příspěvkem v 8:39 zcela a naprosto souhlasím.

Za současného stavu bych se snažil zachránit alespoň něco. Ale je to jen můj nekvalifikova­ný názor.

Čtvrtek 3. května 2012 v 9:10® ladamaj
ladamaj

Mates(původní)>nap­sal jsi to naprosto tak jak se situace má.8-(

Čtvrtek 3. května 2012 v 9:05® Mates(původní)
Mates(původní)

Mrknato> Naše pstruhovky jsem myslel pstruhovky ČR všeobecně. Co se týče svazového modelu, myslím, že to není šťasná instituce. Samozřejmě privatizace nese jistá nezanedbatelná rizika o tom není pochyb, pokud se budeme bavit v rovině původních druhů. A je třeba taky uvést, že ne všude hospodaří hospodář s týdením školením.

Čtvrtek 3. května 2012 v 8:59® Mrknato

Mates(původní)> To co jsi napsal, by asi byl výsledek skutečně „nezávislé studie odborníků“. Také se mně líbí, že jsi napsal „naše pstruhovky“. Taky bych byl rád, aby zůstaly naše, ne privatizanta, či pana továrníka, byť osídlené kolowraty, italy, siveny a duháky tak jako tak… Ale bylo by fér si to takto říci a nedělat pseoudoochranu PO tím, že je budu mísit podomácku s „hodností hospodáře“, získanou po týdením školení, všechny dohromady, vydělávat na tom a ještě se divit, že PO ubývá…

Tento příspěvek byl editován 3.5.2012 09:01:42 uživatelem Mrknato.
Čtvrtek 3. května 2012 v 8:39® Mates(původní)
Mates(původní)

Mrknato> Můj názor je, že současná situace je 5 minut po dvanácté. Nedovedu si vůbec představit co by mohlo vůbec dát naše pstruhovky dohromady aby to za něco stálo a zároveň se zacpal hladový chřtán členské základny. Nemáme podle mě dost původního genetického materiálu, nemáme dostatek odborníků a konec konců ani na to nejsou peníze. Jde se cestou nejmenšího odporu a co největší efektivity, ovšem to celé na úkor kvality a rozumu, který v mnoha případech kruciálně chybí. Jsme nenažraný a soudnost nás už dávno opustila, nemyslím, že někdo by si dobrovolně utrh od huby.

Čtvrtek 3. května 2012 v 8:17® Mrknato

Mates(původní)> Třeba se nepleteš, ale pak by mě zajímala „studie“, která by řešila za stávajícího stavu pstruhovek, zda pokračovat v umělém volném odchovu lososoidů (MO), nebo uzavřeném cyklu (profi líhně) z certifikovaného chovného materiálu, nebo se spolehnout na přírodu a přirozený výtěr. To vše má ale vazbu na VRP, ochranu a jiné využití toků…, které je pro různé lidi různé. Pak tu může být vedle sebe třeba 100 studií, každá jiná a každá může být ve svém zaměření „kvalifikovaná“ .­....

Čtvrtek 3. května 2012 v 8:05® Mates(původní)
Mates(původní)

Mrknato> Takže pstruzi a okurky mají společného víc, než kdo kdy čekal? Podle mě dávat, přirovnávat k sobě obratlovce s rostlinami je holá píčovina, ale možná se pletu.

Tento příspěvek byl editován 3.5.2012 08:05:42 uživatelem Mates(původní).
Čtvrtek 3. května 2012 v 7:51® Mrknato

Mates(původní)> Milý Matesi, zákonitosti přírody platí pro úplného blba stejně, jako pro docenta, kandidáta. Rozdíl je jen v tom, že „blba“ nic nerozhodí, naproti docentovi. Ten ale má mnoho možností, jak s informaceni a znalostmi nakládat. Jsou informace, které tu zmiňuje např. Salmo1 a já je nerozporuji, pouze diskutuji o tom, že tyto informace, znalosti se dají použít různě, k různým záměrům. A to jsou ty souvislosti, které zmiňuji. Směr vzdělání s tím až tak nesouvisí, ale to asi víš.

Tento příspěvek byl editován 3.5.2012 07:53:40 uživatelem Mrknato.
Čtvrtek 3. května 2012 v 7:41® Mates(původní)
Mates(původní)

Mrknato> Pokud čtu dobře v souvislosti s okurkami píšeš i o pstruzích, tak předpokládám, že to má nějaký základ vědomostí. Nebo sis to prostě jen dal dohromady?

Čtvrtek 3. května 2012 v 7:32® Mrknato

Mates(původní)> Ohledně okurek, to byly celoživotní znalosti mého dědy. Jiné jsem zde neuváděl, tak nevím, o kterých píšeš?