Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 13. dubna 2012 ve 13:16® morcák
morcák

jehla> jojo.. znám právě lidi kteří si ji nemůžou vynachválit. Je jich dost ale v českých krámech jich moc není vše bych musel objednávat USA. Takže asi budu muset počkat měsíc než naskladněj tuto.

Pátek 13. dubna 2012 ve 12:37® jehla

morcák> těch vest je hrozná spousta, na mouchu asi něco krátkýho, ale záleží na tom, kolik chceš kapes a jak řešenejch, závěsů, prodyšnost materiálu atd., taky kolik za to chceš pypláznout…vybírej pečlivě, když si na ni zvyjneš, nebude se ti ji chtít měnit…:-))

Pátek 13. dubna 2012 v 11:11® morcák
morcák

Dobrý den, potřebuju poradit. Chtěl jsem si objednat nějakou vestu a objednal jsem si ji ale napsali mi že není skladen tak se chci zeptat jestli někdo nevíte o nějaké na takovéto bázi.

foto/diskuze/muskareni/2012/th-img48439.jpg
Pátek 13. dubna 2012 v 10:27® jehla

ladamaj> a co tohle?

foto/diskuze/muskareni/2012/th-img48438.jpg
Pátek 13. dubna 2012 v 10:21® jehla

LaMa> ta Cortlandka je vynikající, pokud budeš brát DT, má standardní délku, ve WF ji dělají v délce dokonce 105ˇ! Je poměrně dost strmě ujímaná, dá se s ní „strefit“ i na větší vzdálenost nebo za větru dost přesně…

Čtvrtek 12. dubna 2012 ve 21:24® LaMa
LaMa

Nemate nekdo zkusenosti s temito lajnami? Scientific Anglers Supra DT-F Buckskin a Cortland 444 SL Fly Lines… shanim novou plovouci 4 DT lajnu tak nevim do ktere jit…

Čtvrtek 12. dubna 2012 v 19:35® ladamaj
ladamaj

jehla>SYNÁTOR V TOM LÍTÁ POŘÁD TEĎ CHCE BOUT TAK HO MÁM SLÍBENEJ 8000 ALE PRO MNE JE CENA UPLNĚ JINÁ NO ASPOŇ ŽE MÁM TY KÁMOŠE,SEM JIM HODNĚ ZAVÁZANEJ.Zase na oplátku jim dělám skalpy a rovněž i nějaký ten martoš a mušky.

Čtvrtek 12. dubna 2012 v 16:19® jehla

jiris> v zásadě by problém nebyl, pokud je to dostatečně stabilní…má-li to nějaký plovaky nebo pontony či tak něco proti převrácení, pak proč ne? Jinak spíš jde o to, aby nebyl malér s topícím se rybářem v ledový vodě…:-))

Čtvrtek 12. dubna 2012 ve 14:08® jiris
jiris

jehla> zdarec, celkem o labské uvažuji. Jak se tam díváte na muškaření z rybářského kajaku?

Čtvrtek 12. dubna 2012 ve 13:56® mvincik
mvincik

jehla> Na prohrabání je to pohodové, přehledné. Zmákne se to za chvíli.

Čtvrtek 12. dubna 2012 ve 13:47® jehla

ladamaj> jo, za málo, hodně se dá vykoumat z tohohle: http://www.labskapstruhova.cz/ jsou tam informace, ceny, kontakty, akutuality, fotky, videa, jen se tím prohrabat…:-))

foto/diskuze/muskareni/2012/th-img48427.jpg
Čtvrtek 12. dubna 2012 ve 12:52® ladamaj
ladamaj

jehla>už jsem o tom revíru hodně četl,synovi je 16l a teď nastupuje na rybářskou střední do Třeboně pokud si to ještě nerozmyslí ale to pochybuji.Jinak moc děkuji za radu.

Čtvrtek 12. dubna 2012 v 11:54® mvincik
mvincik

osprey> Přesně tak. K vodě jistě že půjdu, ale budu se chovat jinak, než 95% lida, co tam projde.

A pokud to nepůjde, bude to z dlouhodobého hlediska přeci jen o mnoho lepšejší.

Čtvrtek 12. dubna 2012 v 11:22® osprey
osprey

mvincik> Taky už jsi zjistil, že čím horší zahájení, tím lepší sezóna?

Ono to tak hlavně na malých vodách je. Když teče šestnáctého (lhostejno, zda dubna nebo června) krvavá voda, další týdny už to většinou stojí za prd.

I pro mě je milejší dlouhodobě sem tam ryba než krátkodobý masakr a pak sušit hubu.

Čtvrtek 12. dubna 2012 v 11:04® mvincik
mvincik

Tento článek mi udělal v celku radost:

http://www.novinky.cz/…m-tydnu.html

Pokud to tak skutečně bude, snad to dost lida odradí. Ideál by bylo, kdyby voda stoupla tak, že by bylo aspon týden nechytatelno a ta horečka jménem ZAHÁJENÍ alespoň o něco přeci jen opadla. Uvidíme :-)

Čtvrtek 12. dubna 2012 v 7:53® Piranha
Piranha

ladamaj> Lado je jsem ale psal o Anníně v j. čechách.Labská je v pohodě.Pokud bych jel pouze sám a jen na ryby tak nepojedu na týden a to se dá.Ale pokud chci jet s rodinou, tak tam nepojedu na dva dny, ale na týden a to už je potom zahraniční dovolená.Ale neříkám že nejsou opodál levnější penziony, dá se najít, ale zase je pak horší dostupnost na různé akce.

Čtvrtek 12. dubna 2012 ve 4:54® jehla

ladamaj> jde o to, kolik synovi je, do 15 let může v doprovodu rybáře (a pokud si nebude chtít ponechat ryby) chytat zadarmo, stejně jako ženy všeho věku…Pokud už je větší, do 18 má slevu 50 %…taže to zas taková rána není, jinak na takový ryby, jako jsou na Labský by ses musel vydat někam za hranice a levněji to asi nepořídíš…hlavně i cesta bude asi delší…pokud nakupuješ u MZ v Radhošťský nebo na e-shopu, po „nastřádání“ nákupů v hodnotě 4000 máš poukázku na Labskou gratis, i tudy vede cesta…a je to tam fakt paráda…:-))

foto/diskuze/muskareni/2012/th-img48426.jpg
Středa 11. dubna 2012 ve 12:00® Barr

Piranha> Sezona určitě ještě není.Dá se sehnat i levnější ubytování a u řeky.Ale co se týče ryb,udělal jsi dobře.Takové ryby tady nejsou.

Středa 11. dubna 2012 v 10:48® ladamaj
ladamaj

Piranha>už se to také zvažoval se synem a je opravdou že Labská je drahá záležitost nepočítaje že sebou vezu 2 hafany.Jinak moc pěkná voda bohu žel pro smrtelníka ránapod pás (cenově).

Středa 11. dubna 2012 v 10:16® mvincik
mvincik

Chose> Labskou docela závidím, rád bych se účastnil. Ale čas a další věci jsou prostě jedniduše proti. :-((

Středa 11. dubna 2012 v 9:58® Chose
Chose

Piranha> Ale teď mají v Anníně nějakou zahajovací akci za docela solidní peníz. Kdybych nebyl na Labské, moc dlouho bych nepřemýšlel…

Středa 11. dubna 2012 v 9:24® mvincik
mvincik

Piranha> Jojo, to máš pravdu. Je to mazec, dovolená na Šumavě vyjde leckde dráž než u moře.

Středa 11. dubna 2012 v 7:23® Piranha
Piranha

Na Otavu jsem se chtěl jet také podívat.Chtěl jsem jet ale do Annína do penzionu Annín i s rodinou, že bych to skloubil i s dovolenou.Když jsem zjistil ceny na noc v penzionu, rozhodl jsem se že bude lepší cizina, např. slovinsko, nebo rakousko.2700 na osobu v sezoně je darda a okolní hotely na tom nebyly o moc lépe :-((

Úterý 10. dubna 2012 ve 21:47® Barr

Venik2> Co se týče lovu tak ne,ale společensky stále dobré,můžeš se potkat se spoustou lidí.Chce to po ránu,většina nevydrží bez záběru více hodin.

Úterý 10. dubna 2012 ve 21:27® Venik2
Venik2

Aha díky no. :-(( Takže zahájení na Otavě už asi není to co bývalo :-((

Úterý 10. dubna 2012 ve 21:23® Barr

Venik2> na zahájení se už několik let ryby(siveni)na Otavu 6,7 nedávají.Otava 6 je v podstatě bez ryb.Stav vody je v běžném jarním stavu.

Úterý 10. dubna 2012 ve 20:54® Libor
Libor

ostravak> díky

Úterý 10. dubna 2012 ve 20:47@ ostravak

Libor> http://www.flyfishinginformation.net/AFTMA.html

Úterý 10. dubna 2012 ve 20:20® Libor
Libor

jiris> díky tak nějak mi přišlo logický, že to bude rozměr „hlavy“, protože to má stačit aby zatížilo prut k náhozu. Je to věda :-) A zkoumání je drahý :-)

Úterý 10. dubna 2012 v 19:56® jiris
jiris

Libor> prvních tuším 9 m.