Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 10. dubna 2012 v 17:10® Libor
-
Chlapi dotaz, pokud se udává váha šňůry v grains, je to její celková váha? nebo jen část?
(študuju potápivé lajny na můj 9wt prut)
- Úterý 10. dubna 2012 ve 14:52® Venik2
-
Nevíte jak vypadá Otava 7,6 ? chtěl bych tam jet na zahájení a trošku si užít rybolov. A bojím se vysoké vody a jestli se tam vubec něco dávalo na zahájení, aby bylo s čím bojovat a co pouštět zpět do vody
Ne jak u nás
- Úterý 10. dubna 2012 v 11:31® MP-E65mm
-
JHolc> video s duší
jen se obávám co bude za pět dní ve „Z lovu“ vysící micro potočáci na vlasci.
- Úterý 10. dubna 2012 v 9:57® mvincik
-
Chose> Ano ano, jen ještě pořídt vše potřebné, snad se zítra dostanu k vám do krámu…
- Úterý 10. dubna 2012 v 9:48® Chose
-
Jojo, blíží, už se těším, až mi rozdrbou další jepici
- Úterý 10. dubna 2012 v 7:41® mvincik
-
JHolc> To souhlasí. I proto jsem včera nějaký čas i přes pres strávil u svěráčku.
Jak to vidíš na zítra?? Já váhám…
Tento příspěvek byl editován 10.4.2012 07:41:56 uživatelem mvincik. - Úterý 10. dubna 2012 v 7:24® JHolc
-
Už se nám to blíží…
- Pondělí 9. dubna 2012 v 11:17® mvincik
-
morcák> Máš SZ.
- Pondělí 9. dubna 2012 v 11:07® morcák
-
mvincik> Ano
D .. Děkuju moc
- Pondělí 9. dubna 2012 v 11:05® mvincik
-
morcák> Je jich více. Něco ti pošlu do osobky, ať zde neděláme nežádoucí reklamu. To by se na nás Osprey a spol zlobili…
- Pondělí 9. dubna 2012 v 11:01® morcák
-
Zdravím všechny… Koukám tak na internet a snažím se najít nějaký eshop přímo pro muškaře kde je prakticky vše ale zatím jsem našel jen jeden takový co má tak pořádně vše a dobrej výběr a to u Pana Brčála.. nevíte ještě o nějakym podobnym ? děkuji
- Neděle 8. dubna 2012 v 11:56® BigMike
-
Chose> díky, měl jsem výpadek:)
- Sobota 7. dubna 2012 ve 22:21® Chose
-
BigMike> Uniká mi smysl Tvojí otázky, protože předpokládám, že víš, že pstruhové zahájení je 16.4…
- Sobota 7. dubna 2012 ve 21:45® BigMike
-
Chose> kdy je zahájení?
- Sobota 7. dubna 2012 v 19:16® Chose
-
Chystám se na zahájení. Co vy? Už máte navázáno?
- Sobota 7. dubna 2012 ve 14:26® Segoves
-
Barr> já bych si nejdřív radši osvojil klasický způsoby mokrou a suchou mouchu na nymfu vedenou pod prutem taky chytám ale vždycky si rád zahážu
…já nejdřív koukal na kratší pruty okolo 220 ale nebylo to ono těch 260 bude ideální
- Sobota 7. dubna 2012 v 11:40® Barr
-
Segoves> Z delšího prutu není třeba mít strach,je to jen 10cm…házení zůstane stejné,nezaklánět prut moc dozadu,nechat šňůru vyrovnat…za chvíli si zvykneš…Na nymfu bude lepší delší prut,tak jako při plavané se chytá lépe s delším a nymfa je taková „muškařská plavaná“. Jsem dnes internetově odvážný.
- Sobota 7. dubna 2012 v 10:09® Segoves
-
osprey> díky du se na to mrknout:) mám doma knížky i dokumenty o vývoji ryb ale jedná se o prvohory a jak ryby pronikaly pronikaly z oceánu do řek ale o předchůdcích našich druhů sem nikde žádnou zmínku nenašel
- Sobota 7. dubna 2012 v 10:05® Segoves
-
Barr> ahoj hodně o něm přemejšlim jak sem psal u sousedů chtěl bych zjemnit ten 5/6 je na mě moc tuhej ale abych řekl pravdu tak s delšího prutu mám trochu strach těch 260 je asi strop…právě bych se letos chtěl naučit na suchou chytat to je taky důvod proč bych chtěl tenhle prut ale převážně chytám na dlouhou nymfu tak mám trochu obavy abych s tak jemnym prutem dokázal házet zatíženou mouchu (používám hlavičky 2,5mm) ale prej se toho bát nemám
- Pátek 6. dubna 2012 ve 13:30® Barr
-
Segoves> ahoj,na mrku jsem četl,že si chceš koupit prut Hanák Aftma 3.Prut mám(260cm),v rámci šetření jsem si ho koupil.Očka jsem neprodřel.Nikdy jsem vlastně očka za 42 let muškaření neprodřel.Chytat se s tím za ty peníze dá, a nejen na malých řekách.Na suchou jak na lipany,tak pstruhy.Jest-li obdivuješ nymfu,tak by byl lepší delší prut,o ten ti asi šlo ?
- Pátek 6. dubna 2012 ve 13:09® osprey
-
Segoves> Dost problém. Googluj jako o život a i tak toho moc nebude. Sám mám s tímhle problémy.
Rafinovaně zadej i hesla jako ichtyomasa, produkce toku, vodní ekosystém a podobně. Pokaždé se něco najde, ale jsou to hodiny na síti.
- Pátek 6. dubna 2012 v 8:28® ladamaj
-
Cudla mám pro tebe to zboží ostatní ti povím doma pozdravuj tu tvou havěť.Láďa
- Pátek 6. dubna 2012 v 7:48® Segoves
-
Salmo1> osprey> chlapi a nevíte kde bych našel bližší informace o vývoji ryb nějaký články nebo studie případně literatura? tyhle věci mě vždycky dost zajímaly s chutí bych si to přečetl
- Pátek 6. dubna 2012 v 0:43® Salmo1
-
osprey> Včetně stáří různých geologických útvarů v tomto případě pohoří atp.U pstruha duhového je datování dáno vznikem pohoří Sierra Nevada(Kordillery), které se formuje dodnes.
- Čtvrtek 5. dubna 2012 ve 23:50® osprey
-
Segoves> Lososovité ryby se mohly objevit někdy ve třetihorách, současné druhy se zřejmě vyvinuly během čtvrtohor. Na jejich vývoji se hodně podepsalo střídání ledových a meziledových dob. Proto má pstruh obecný tolik poddruhů a forem.
- Čtvrtek 5. dubna 2012 ve 22:59® Salmo1
-
Segoves> žádné takové datum bohužel není, protože se ta doba neustále posunuje na základě dat genetického výzkumu a fosilních nálezů.Nicméně se uvádí, že vývojová linie pstruha obecného je výrazně delší.
- Čtvrtek 5. dubna 2012 ve 22:29® Segoves
-
Salmo1> tohle je moc zajímavý můžu se zeptat jak starej jako druh je potočák ve srovnání s duhákem? nebo obecně lososovitý ryby v jakým období se prvně vyskytují
- Čtvrtek 5. dubna 2012 ve 22:25® Salmo1
-
Tak domestikace Pd se asi nedožijeme, protože tolik času nemáme
Pd je rybou, která se jako druh formovala na konci třetihor pravděpodobně v Pliocénu.Vyhovují mu tedy řeky, které jsou co se týče hornin na mladším podloží(křídové). Sem tam se vytře i u nás, ale kyselost našich vod mu prostě nevyhovuje.Umělý výtěr je v pohodě, z čehož je patrné, že není výtěr jako výtěr.
- Čtvrtek 5. dubna 2012 ve 22:03® Piranha
-
brčal> u nás na severu když jdu na mou oblíbenou vodu, tak poznám dva duháky, nasazeného čerstvě tak do dvou měsíců, nebo rybu co je tam rok.Tahal jsem na francouze duháky co po zaseknutí šli ven do snad 5 sekund a pak jsem měl duháky co jsem za nimi utíkal, skákali a nedali lacino kůži.To byly ryby co už tam byly déle.Potvrdí i kolega ULPA.
- Čtvrtek 5. dubna 2012 ve 21:46® Segoves
-
duhák je fajn ale sou místa kam prostě nepatří…mě se třeba líbí některý MP úseky vhodný pro pstruhy kam se duhák nedává a daří se tam potočákům naopak když narazím pod nějakým velkým jezem na pár duháků tak je to příjemný zpestření