Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 5. dubna 2012 ve 21:44® osprey
osprey

brčal> Myslíš dva měsíce po vysazení? Nevím, u nás to jde – samozřejmě jen občas. Ale já spíš vláčím.

Máš ale pravdu, že to není žádnej hlupák, většinou už ví, co má žrát a nemá tak zbrklý reakce jako potočmen. Duhák je krásná ryba, dokud se vysazoval jako doplňkový druh, bylo všechno OK. Horší je, když by na něm mělo stát zarybnění pstruhovek.

Čtvrtek 5. dubna 2012 ve 21:29® brčal
brčal

osprey> duháka už za dva měsíce nejde chytnou. Je vyčůraný jak pr… :-D

Čtvrtek 5. dubna 2012 ve 21:06® osprey
osprey

bubu> Já mám pocit, že jak duhák někde rok dva vydrží, tak se chytá hůř než potočák.

Čtvrtek 5. dubna 2012 ve 20:59® Piranha
Piranha

bubu> nebejt duháka tak si na P vodě kloudně nezachytám, je to vděčná ryba na chytání.Tyto vlastnosti mu neberu.Bavil jsem se o jiných jeho schopnostech a vlastnostech.

Čtvrtek 5. dubna 2012 ve 20:57® Piranha
Piranha

bubu> duháka mám rád asi jsi si to vysvětlil špatně.Možná jsem použil trochu přehnané slovo. Omlouvám se duhákům :-))

Čtvrtek 5. dubna 2012 ve 20:55® bubu
bubu

na Bělé se pd vytíral docela dost a chytit takového ve velikosti 40+ není zrovna jednoduché a cením si takového úlovku více jak po. O bojovnosti ani nemluvím. Tu „blbou“ rybu z něj udělali rybáři.

Čtvrtek 5. dubna 2012 ve 20:37® bubu
bubu

Piranha> já ty keci o debilním duhákovi nějak nemám rád

Čtvrtek 5. dubna 2012 ve 20:17® osprey
osprey

Tomik> Nemyslím, že jim vodu kdovíjak upravují, ale bude tam přinejmenším nějaká filtrace (třeba kvůli zákalu při povodni) a hlavně – každá líheň potřebuje zdroj kvalitní vody. Tj. nepostavíš ji kdekoli, vyžaduje potok s dobrou kvalitou vody.

Čtvrtek 5. dubna 2012 v 16:13® Piranha
Piranha

Tomik> myslím si že to dělají tak že odeberou jikdy a nakapou na ně mlíčí, pak to míchaj trychtýřovité nádobě.PH asi mají také upravené a asi i tak teplotu. Neznám to jen jsem to viděl, to bych musel dostat lepší info od někoho kdo to dělá nebo tam byl.Jako třeba HaD.

Čtvrtek 5. dubna 2012 v 15:33® Tomik
Tomik

Piranha> A když ty duháky líhnout na sádkách, myslíš že jim upravují pH?

Čtvrtek 5. dubna 2012 v 8:36® Segoves
Segoves

Piranha> no debil se z ní možná stane na sádkách tam bych zmagořil taky :-D

Čtvrtek 5. dubna 2012 v 8:23® Piranha
Piranha

Segoves> duhák je debil ryba.

Tento příspěvek byl editován 5.4.2012 08:23:58 uživatelem Piranha.
Čtvrtek 5. dubna 2012 v 7:42® Segoves
Segoves

Piranha> taky by mě to zajímalo ale může být jen otázka času než se přizpůsobí na naše podmínky a začnou se třít s větší úspěšností…třeba na revírech chy´t a pust kde ryby přežijí víc než sezonu

Čtvrtek 5. dubna 2012 v 7:24® Piranha
Piranha

mildas> a je tu pro ně teplo, nebo zima.Já si myslím že na to má vliv i kyselost vody.Je tu moc listnatých stromů a délky toku taky nejsou moc úchvatné.

Čtvrtek 5. dubna 2012 v 6:30® Segoves
Segoves

mildas> aspoň mají ostatní rybky pestřejší jídelníček ;-)

Středa 4. dubna 2012 ve 22:25® mildas

Piranha> je víc řek, kde se duhák tře. Myslím u nás. Přesněji on se vytírá všude, bo je to zvíře, ale nic z toho není kvůli teplotě.

Středa 4. dubna 2012 ve 13:43® osprey
osprey

mvincik> Nevím, co vím. Snažím se potkávat co nejvíc lidí a bavit se s nima.

Je zajímavý sledovat, co kdo vlastně chce.

Středa 4. dubna 2012 ve 13:17® mvincik
mvincik

osprey> Tomu rozumím, nic není zadarmo. Ale krátkozrace dívající se lidé se jednoznačně staví na stranu duhoňů. A je jich drtivá většina, jinak by to vypadalo asi jinak. Ty víš ale o tom všem rozhodně více, tobě to člověk nemusí vykládat…

Středa 4. dubna 2012 v 11:03® osprey
osprey

mvincik> Věci nejsou černé ani bílé. Ono se mění ledacos, jde jen o to, že chybí jasnější koncepce.

To je dáno třeba i tím, že za cenu jedné ichtyologické studie vysypeš do řeky metráky granuláčů.

Středa 4. dubna 2012 v 10:48® mvincik
mvincik

osprey> Poté, co jsem si přečetl i článek z konference si ještě více myslím, že je to jen zbožné přání některých z nás, aby se situace vylepšila, než že by to bylo reálné. Od duháka po lipana. Bohužel.

Středa 4. dubna 2012 v 10:29® osprey
osprey

Piranha> Jednoho duhového samovýtěráka jsme se Sanderem chytali. Držel se tam jednu sezónu, dotáhl to z 18 cm asi na 22 a barevně se lišil od věch duháků, co jsme tam kdy viděli.

Obecně si ale musíš uvědomit, že sám výtěr nestačí. Je to i o přežívání plůdku a spoustě dalších faktorů.

Fakt si sežeň informace o té Loučné.

Středa 4. dubna 2012 v 8:16® Piranha
Piranha

Segoves> protože je od 16.4. do 20.4. sežerou masařky s rotačkama :-))

Středa 4. dubna 2012 v 7:55® Segoves
Segoves

nikdy sem se nedozvěděl proč se vlastně duhák a siven nedokáží u nás přirozeně vytírat (né že by mi to vadilo) je to složením a teplotou vody? nebo je to tím že se nevysazují malý pstroužci ale pouze odrostlý kusy?

Středa 4. dubna 2012 v 7:22® Piranha
Piranha

osprey> ještě dodám, že si ale nemyslím že by duháci houfně táhli na trdliště společně a mleli se tam.

Středa 4. dubna 2012 v 7:20® Piranha
Piranha

osprey> nevyvracím Míro, jen jsem ještě nikdy nechytl ani neviděl chytit třeba 5–10cm duháka.Takhle velcí se určitě nenasazují.V druhém případě bych věřil že je to ryba vykulená v potoce.Ale v koutu duše věřím že se jim to daří a aspoň pár kusů se narodí volně.

Úterý 3. dubna 2012 ve 21:51® osprey
osprey

Piranha> Duhák se u nás na některých revírech tře (slavná byla v tomto ohledu např. Loučná). Tření sivenů jsem viděl na vlastní oči – i když z toho nejspíš nic nebylo.

Ale tyhle ryby nic neřeší. Je třeba potočák a lipan.

I když si myslím, že to měla být z tvojí strany taková malá provokacička.

Úterý 3. dubna 2012 v 19:24® mvincik
mvincik

Piranha> Snílku! :-D

Úterý 3. dubna 2012 v 19:18® Piranha
Piranha

mvincik> :-)) ale je to smutný.Chtěl bych aby se jednou nepůvodní druhy salmonidů u nás samovolně množili.Dočkat se cedulí, Zákaz lovu, trdliště Pstruha duhového a tak :-)

Úterý 3. dubna 2012 v 18:25® mvincik
mvincik

morcák> Na školu se vyprdni. Tu můžeš dodělat za dvacet let. Ale za dvacet let už ryby nebudou… :-D

Úterý 3. dubna 2012 v 18:15® morcák
morcák

osprey> jehla> Koukám na to no ale včera jsem projížděl internet celej večer a na už jsem na to přišel… jen na školu jsem zapoměl :-D … Ale děkuju moc za rady :-) !!