Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 5. dubna 2012 ve 21:44® osprey
-
brčal> Myslíš dva měsíce po vysazení? Nevím, u nás to jde – samozřejmě jen občas. Ale já spíš vláčím.
Máš ale pravdu, že to není žádnej hlupák, většinou už ví, co má žrát a nemá tak zbrklý reakce jako potočmen. Duhák je krásná ryba, dokud se vysazoval jako doplňkový druh, bylo všechno OK. Horší je, když by na něm mělo stát zarybnění pstruhovek.
- Čtvrtek 5. dubna 2012 ve 21:29® brčal
-
osprey> duháka už za dva měsíce nejde chytnou. Je vyčůraný jak pr…
- Čtvrtek 5. dubna 2012 ve 21:06® osprey
-
bubu> Já mám pocit, že jak duhák někde rok dva vydrží, tak se chytá hůř než potočák.
- Čtvrtek 5. dubna 2012 ve 20:59® Piranha
-
bubu> nebejt duháka tak si na P vodě kloudně nezachytám, je to vděčná ryba na chytání.Tyto vlastnosti mu neberu.Bavil jsem se o jiných jeho schopnostech a vlastnostech.
- Čtvrtek 5. dubna 2012 ve 20:57® Piranha
-
bubu> duháka mám rád asi jsi si to vysvětlil špatně.Možná jsem použil trochu přehnané slovo. Omlouvám se duhákům
- Čtvrtek 5. dubna 2012 ve 20:55® bubu
-
na Bělé se pd vytíral docela dost a chytit takového ve velikosti 40+ není zrovna jednoduché a cením si takového úlovku více jak po. O bojovnosti ani nemluvím. Tu „blbou“ rybu z něj udělali rybáři.
- Čtvrtek 5. dubna 2012 ve 20:37® bubu
-
Piranha> já ty keci o debilním duhákovi nějak nemám rád
- Čtvrtek 5. dubna 2012 ve 20:17® osprey
-
Tomik> Nemyslím, že jim vodu kdovíjak upravují, ale bude tam přinejmenším nějaká filtrace (třeba kvůli zákalu při povodni) a hlavně – každá líheň potřebuje zdroj kvalitní vody. Tj. nepostavíš ji kdekoli, vyžaduje potok s dobrou kvalitou vody.
- Čtvrtek 5. dubna 2012 v 16:13® Piranha
-
Tomik> myslím si že to dělají tak že odeberou jikdy a nakapou na ně mlíčí, pak to míchaj trychtýřovité nádobě.PH asi mají také upravené a asi i tak teplotu. Neznám to jen jsem to viděl, to bych musel dostat lepší info od někoho kdo to dělá nebo tam byl.Jako třeba HaD.
- Čtvrtek 5. dubna 2012 v 15:33® Tomik
-
Piranha> A když ty duháky líhnout na sádkách, myslíš že jim upravují pH?
- Čtvrtek 5. dubna 2012 v 8:36® Segoves
-
Piranha> no debil se z ní možná stane na sádkách tam bych zmagořil taky
- Čtvrtek 5. dubna 2012 v 8:23® Piranha
-
Segoves> duhák je debil ryba.
Tento příspěvek byl editován 5.4.2012 08:23:58 uživatelem Piranha. - Čtvrtek 5. dubna 2012 v 7:42® Segoves
-
Piranha> taky by mě to zajímalo ale může být jen otázka času než se přizpůsobí na naše podmínky a začnou se třít s větší úspěšností…třeba na revírech chy´t a pust kde ryby přežijí víc než sezonu
- Čtvrtek 5. dubna 2012 v 7:24® Piranha
-
mildas> a je tu pro ně teplo, nebo zima.Já si myslím že na to má vliv i kyselost vody.Je tu moc listnatých stromů a délky toku taky nejsou moc úchvatné.
- Čtvrtek 5. dubna 2012 v 6:30® Segoves
-
mildas> aspoň mají ostatní rybky pestřejší jídelníček
- Středa 4. dubna 2012 ve 22:25® mildas
-
Piranha> je víc řek, kde se duhák tře. Myslím u nás. Přesněji on se vytírá všude, bo je to zvíře, ale nic z toho není kvůli teplotě.
- Středa 4. dubna 2012 ve 13:43® osprey
-
mvincik> Nevím, co vím. Snažím se potkávat co nejvíc lidí a bavit se s nima.
Je zajímavý sledovat, co kdo vlastně chce.
- Středa 4. dubna 2012 ve 13:17® mvincik
-
osprey> Tomu rozumím, nic není zadarmo. Ale krátkozrace dívající se lidé se jednoznačně staví na stranu duhoňů. A je jich drtivá většina, jinak by to vypadalo asi jinak. Ty víš ale o tom všem rozhodně více, tobě to člověk nemusí vykládat…
- Středa 4. dubna 2012 v 11:03® osprey
-
mvincik> Věci nejsou černé ani bílé. Ono se mění ledacos, jde jen o to, že chybí jasnější koncepce.
To je dáno třeba i tím, že za cenu jedné ichtyologické studie vysypeš do řeky metráky granuláčů.
- Středa 4. dubna 2012 v 10:48® mvincik
-
osprey> Poté, co jsem si přečetl i článek z konference si ještě více myslím, že je to jen zbožné přání některých z nás, aby se situace vylepšila, než že by to bylo reálné. Od duháka po lipana. Bohužel.
- Středa 4. dubna 2012 v 10:29® osprey
-
Piranha> Jednoho duhového samovýtěráka jsme se Sanderem chytali. Držel se tam jednu sezónu, dotáhl to z 18 cm asi na 22 a barevně se lišil od věch duháků, co jsme tam kdy viděli.
Obecně si ale musíš uvědomit, že sám výtěr nestačí. Je to i o přežívání plůdku a spoustě dalších faktorů.
Fakt si sežeň informace o té Loučné.
- Středa 4. dubna 2012 v 8:16® Piranha
-
Segoves> protože je od 16.4. do 20.4. sežerou masařky s rotačkama
- Středa 4. dubna 2012 v 7:55® Segoves
-
nikdy sem se nedozvěděl proč se vlastně duhák a siven nedokáží u nás přirozeně vytírat (né že by mi to vadilo) je to složením a teplotou vody? nebo je to tím že se nevysazují malý pstroužci ale pouze odrostlý kusy?
- Středa 4. dubna 2012 v 7:22® Piranha
-
osprey> ještě dodám, že si ale nemyslím že by duháci houfně táhli na trdliště společně a mleli se tam.
- Středa 4. dubna 2012 v 7:20® Piranha
-
osprey> nevyvracím Míro, jen jsem ještě nikdy nechytl ani neviděl chytit třeba 5–10cm duháka.Takhle velcí se určitě nenasazují.V druhém případě bych věřil že je to ryba vykulená v potoce.Ale v koutu duše věřím že se jim to daří a aspoň pár kusů se narodí volně.
- Úterý 3. dubna 2012 ve 21:51® osprey
-
Piranha> Duhák se u nás na některých revírech tře (slavná byla v tomto ohledu např. Loučná). Tření sivenů jsem viděl na vlastní oči – i když z toho nejspíš nic nebylo.
Ale tyhle ryby nic neřeší. Je třeba potočák a lipan.
I když si myslím, že to měla být z tvojí strany taková malá provokacička.
- Úterý 3. dubna 2012 v 19:24® mvincik
-
Piranha> Snílku!
- Úterý 3. dubna 2012 v 19:18® Piranha
-
mvincik>
ale je to smutný.Chtěl bych aby se jednou nepůvodní druhy salmonidů u nás samovolně množili.Dočkat se cedulí, Zákaz lovu, trdliště Pstruha duhového a tak
- Úterý 3. dubna 2012 v 18:25® mvincik
-
morcák> Na školu se vyprdni. Tu můžeš dodělat za dvacet let. Ale za dvacet let už ryby nebudou…
- Úterý 3. dubna 2012 v 18:15® morcák
-
osprey> jehla> Koukám na to no ale včera jsem projížděl internet celej večer a na už jsem na to přišel… jen na školu jsem zapoměl
… Ale děkuju moc za rady
!!