Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 15. března 2012 v 17:41® ladamaj
ladamaj

Piranha> já vím že ta písnička nic moc ale nic jinýho v počítači neměl teprve bude přehazovat z CD písničky ale video mu do Movie Maker přesunout nejde chce to aby to bylo ve windows media player a nejde mu to do toho dát ale dík.

Čtvrtek 15. března 2012 v 7:49® Piranha
Piranha

ladamaj> Ta písnička se tam nehodí.Lepší jen nějaká klidná hudba.Já myslel že to bude video a ne Photo Slideshow.Ale jinak OK.

Středa 14. března 2012 ve 22:32® ladamaj
ladamaj
Čau chlapy kluk se učí pracovat v Movie Maker tak jsem dám jeho první video když tak napište co by šlo vylepši vím že se něco opakuje ale to by nemělo až tak vadit foto je děláno mobilem a nijak neupravované ale jinak dobrý myslím.
Pondělí 12. března 2012 ve 22:05® brčal
brčal

LaMa> jo už je to tak :-) dal jsem co jsem věděl :-D

Pondělí 12. března 2012 ve 20:59® LaMa
LaMa

brčal: díky… je hezke ze maj novy web ale kdy tam jsou tam nemaj… coz si myslim je dost dulezite info… napr pro cizince co by si chteli koupit povolenku… uz vidim jak nejaky madar se s pani domluvi kdy tam jsou :-D by asi cumela a moc nepokecala :-D tak si to muze cizinec prelozit a jet na jisto a ja taky :-D

Pondělí 12. března 2012 ve 20:49® brčal
brčal

LaMa> bývali tam v pondělí. Zkus nový web co je tam máš tel. čísla. http://www.rybsvaz-ms.cz/…ostrava.html

Pondělí 12. března 2012 ve 20:14® LaMa
LaMa

Nevíte někdo jak mají otevřeno na svazu v ostravě – porubě? potřeboval bych přechodku pod jiný svaz tak se tam musím obtěžovat lézt, jak kdyby si to nemohli v 21 století poslat elektronicky… A na jejich strankách sem našel tak akorat statistiky 5 roku staré… Hezky to vedou ten web … Ale tak duležitou informaci od kdy do kdy jsou tam k zastižení sem tam nějak nenašel… :-((

Neděle 11. března 2012 v 19:46® Segoves
Segoves

brčal> díky za rady:)

Neděle 11. března 2012 v 19:03® brčal
brčal

Segoves> tak v tom bude určitě rozdíl než jsem psal. Používám takzvaně vázací niť a né tělíčkovou ty už jsem si nechal jen na ocásky. Co jsem napsal jsou tenčí a nejsou tak zakroucené, kromě UNI ta je rovnou i voskovaná. Ještě to máš obyčejnou bobinu ne keramickou proto to někdy třepí.

Tento příspěvek byl editován 11.3.2012 19:04:48 uživatelem brčal.
Neděle 11. března 2012 v 18:50® Segoves
Segoves

brčal> tyhle dvě…ale dobrý už se mi to povedlo díky :-) a je v něčem tahke niť lepší než ta obyčejná černá nebo je to fuk

foto/diskuze/muskareni/2012/th-img47938.jpgfoto/diskuze/muskareni/2012/th-img47939.jpg
Neděle 11. března 2012 v 18:27® brčal
brčal

Segoves> musíš napsat s kterou, ta co je na obázku je Schapeline, používám ještě Twist od hends nebo Uni. Pokud se třepí bude to na 90 % v bobině.

Neděle 11. března 2012 v 17:56® Segoves
Segoves

brčal> prosimtě jak se pracuje s tou vázací nití co máš na obrázku?…to vlákno se šíleně trhá nejde mi ho vůbec odlepit ze špulky šíleně se to třepí

Neděle 11. března 2012 v 15:42® hecht
hecht

RuSaKsRo> boha jeho, dostal jsi snad s povolenkou takovou knížečku s obrázky na deskách, otevři, přečti a neuděláš žádný průser …

Neděle 11. března 2012 v 0:10® RuSaKsRo

nevěděl jsem jestli to neberou jako privlač, diky

Sobota 10. března 2012 ve 22:24® regulus
regulus

RuSaKsRo> a proč bys nemohl??? :-O

Sobota 10. března 2012 ve 22:00® RuSaKsRo

Ahoj lidi, chci se zeptat zda se smí na mimopstruhových revirech muškařit ještě před 16.červnem?? díky za odpovědi

Sobota 10. března 2012 ve 21:29® brčal
brčal

Ještě u té olivky – msto olivového nebo šedého kohouta dáte hnědého a překroužkujete odraným paprskem páva máte Apple green dun taky dobrou mušku na začátek sezony

Sobota 10. března 2012 ve 21:21® brčal
brčal

Chose> trochu zbrojím. :-)

Sobota 10. března 2012 ve 21:00® Chose
Chose

brčal> Zbrojíš na Labskou? :-) Tuhle tam mají obzvlášť rádi. Já osobně dělám silnější tělíčko a dávám 3 pírka CDC. Pak Buko floatant a je to nepotopitelná moucha, se kterou chytám, dokud mi ji nerozkoušou :-)

Sobota 10. března 2012 ve 20:55® brčal
brčal

Trocha inspirace. Jednoduché a účinné :

1. Přichytíme si niť na háček a dáme trochu laku. Postupujeme ke konci tělíčka a přichytíme ocásek. Na konci, pod ocásek, dáme jeden až dva oviny, ať se nám krásně rozdělá a vytvoří vějíř.Postupujeme nití k očku tělíčka.
  2. Vytvoření konického tělíčka – nití se vrátíme k obloučku mušky a zase nazpátek k očku. Na po druhé se vrátíme jen doprostřed mušky a nazpátek k očku. Další krokem bude, že se začneme vracet o něco dříve než v polovině atd. Až do vytvoření krásného konického tělíčka.
  3. Dalším krokem přichytíme dvě CDC pírka přírodní a vytvoříme křidélka. V tomto okamžiku můžeme ukončit mušku a máme pěknou F-Fly, tak to dělám ve velikostech 18–24. Ve velikostech 12–16 přidám ještě nožičky a celou mušku ukončím a kápnu trochu laku.

Použitý materiál:

Háček Hends Bl 200 12–18 nebo Hends 347 vel. 20

Tělíčko a vázací niť – Schappe line vínová

Ocásek- hnědý kohout

Nožičky: Hnědý kohout

Křidélka – CDC přírodní

Lak Head Lacquer

Na konec dám vždy trochu floantant extra

Tento příspěvek byl editován 10.3.2012 20:57:17 uživatelem brčal.
foto/diskuze/muskareni/2012/th-img47905.jpgfoto/diskuze/muskareni/2012/th-img47906.jpgfoto/diskuze/muskareni/2012/th-img47907.jpgfoto/diskuze/muskareni/2012/th-img47908.jpg
Sobota 10. března 2012 ve 20:44® brčal
brčal

JHolc> koukni na Jak na ryby. Osobně na ně nechodím, spíš je chytám jen náhodně.

Sobota 10. března 2012 v 10:32® JHolc

Segoves> No, abych pravdu rekl asi tak 90% kapru nachytam na jare, ale je to hlavne proto, ze se jim pak uz nevenuji. Podle me kapr na jare zere docela slusne, po zime musi nabrat energii a mel nejaky cas zapomenout na letni a podzimni „vylety“ na breh… :-) V lete uz jsou pro me prednejsi pstruzi a dravci…

Sobota 10. března 2012 v 10:26® Segoves
Segoves

JHolc> já mám teda zkušenosti s kaprem nuloví ale nechytá se tak v létě? myslíš žese nechá takhle z jara překecat?:)

Sobota 10. března 2012 v 10:01® JHolc

Kdo me nauci chytat kapry na mouchu? A nehlaste se vsichni! :-) Ne, vazne, mate nekdo nejake rady, tipy, zkusenosti? Ja mam totiz hroznej abstak a kapr na mouchu je docela vyzva. Dik.

Sobota 10. března 2012 v 7:09® jajco
jajco

Ahoj chlapi,nemáte někdo starej,nepotřebnej svěráček?Klidně i nějak poškozenej a popřípadě co za něj.Koketuju s vázáním,to mě trochu chytlo,už sem zkoušel i házet na poli nasucho a začátky sou těžké.Chtěl sem svěráček koupit,ale ty pálky mě odrazují.

Čtvrtek 8. března 2012 v 19:15® 1Mara
1Mara

Dědek> Co znamená prosímtě to podlepený ? Nějak v tom bádám díky :-)

Čtvrtek 8. března 2012 v 7:51® Libor
Libor

Dědek> hm, dík, křepelka, už vidím ty tečky.

Úterý 6. března 2012 ve 20:45® Dědek
Dědek

Libor> je to podlepené pírko z křepelky

Pondělí 5. března 2012 v 17:59® Chorchus
Chorchus

illnath123> jenom pozor na mystifikaci v tvém odkazu, kde se píše, že úsek chyť a pusť je až po FM. Chyť a pusť je pouze úsek od dolní hranice revíru až po 1. balvanitý skluz nad silničním mostem ve Vratimově – vyznačeno tabulemi.

Neděle 4. března 2012 ve 21:46® brčal
brčal

illnath123> profík nejsem a stále se učím. Jinak odpověděl Bubu.