Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 13. února 2012 v 19:58® Segoves
Segoves

zdravim kolegy muškaře chystám se nakoupit první materiál na vázání ale pořád z toho nejsem moc moudrej chtěl bych se zeptat jak silnej olověnej drátek potřebuju na vázání blešivců? velikost háčku bych viděl tak 14 – 12 a ještě jestli jsou vhodný i pakomároví háčky protože si je chci objednávat u pana knápka a nemá skladem všechny velikosti

Pondělí 13. února 2012 v 11:35® osprey
osprey

jajco> Ještě můžeš zkusit jednu věc. Muškaři mě budou bít a mlátit, je to dost prasárna.

Kup si od nějakého králíkáře pár nevydělaných králičin (různé barvy), nařež to na proužky a jeď. Za pár korun matroše kupa.

Má to jedinou nevýhodu a v tom je ta prasárna. Je to za sucha tvrdé a nepoddajné, optimálně to pracuje až když se to namočí. Ale ve větších rozměrech to pak pracuje uspokojivě a když tyhle chlupáče rveš někde v pařezovce, děláš to s mnohem klidnějším srdcem. Já mám těchhle potvor jen pár, na přehradě chytám zatím málo a na řece skoro netrhám. Štiky to žerou celkem dobře.

Pondělí 13. února 2012 v 11:28® osprey
osprey

Salmo1> Zajímavé chování. Tohle je to, co mě na rybách zajímá a někdy i fascinuje.

V Plzni se ryby před kormorány taky shlukovaly do hejn. Úplné chomáče. Viděl jsem na webu fotky. Ale na kormorána to nezabere. Těch je tolik, že to rybí hejno v podstatě obírají až z něj skoro nic nezbyde. Mám pocit, že tam jsou ve výhodě spíš solitérní ryby využívající nějaké úkryty.

Kdyby byl kormorán stejně početný jako morčák, bral bych ho i jako jisté plus.

Neděle 12. února 2012 ve 23:40® Salmo1

osprey> Fotka sice později, ale za to velmi povedená až hezká.Je zajímavé tyto lovce vidět lovit pod vodou.Díky tomu, že mají nesmáčivé peří je jejich lov velmi kostrbatý a neohrabaný.Daleko zajímavější je možnost sledovat chování ryb.Jednotlivá drobná seskupení ryb se spojí do velkých hejn(stovky až tisíc), která pak vyhledají místa, kde se morčák neodváží lovit.Hejna jsou tvořena převážně lipanem(85%) a pstruhem obecným(15%, duháky jsem v hejnech nezaznamenal.Na volné vodě zůstanou pak ryby, které z nějakých důvodů záchranný mechanizmus ignorují.Tolik snad k osvětlení, proč morčák mne zanechává klidným a věřím, že svoji roli řekněme zdravotní policie plní dobře.

Neděle 12. února 2012 v 15:40® jajco
jajco

osprey> Já zkoušel uvázat na ofsetový háček toho králíka a celkem slušnej výtvor.Králík už mi došel,tak se právě ptám i na něco nového,než budu objednávat další chlupatice.Chci s tím letos zkusit drop shot.

Neděle 12. února 2012 v 15:28® osprey
osprey

jajco> No třeba ondatra má kratší a hustší srst než králík. Teď z ní vázal brčal na veletrhu vranky. Králík by na to byl moc dlouhosrstý. Na štikový strímry je králík v podstatě akorát.

Neděle 12. února 2012 ve 12:27® jajco
jajco

troutkiller> I z ondatry jsou,nemám zkušenosti a tak se ptám,abych nekupoval zbytečně.

Neděle 12. února 2012 ve 12:16® Šáďa
Šáďa

Poslední výzva :-) Je tu někdo kdo se chce zúčastnit vázacího víkendu v Orlických horách ve dnech 24–26.2 2012. Ještě jsou volná tři místa, uzávěrka přihlášek je zítra, Když tak mi napište osobku. Radek

Neděle 12. února 2012 v 10:55® Buko

troutkiller> Vačice,Americká veverka,zajíc…

Neděle 12. února 2012 v 10:39® troutkiller

jajco>Já sem snad ani jinej než z králíka nikdy neviděl:-(( Ty jo?

Neděle 12. února 2012 v 10:28® jajco
jajco

Jaký je nejlepší a nejchlupatější zonkerový pásek?Mám zkušenosti jen s králíkem.

Neděle 12. února 2012 v 8:51® jehla

vladah> nevím, odkud jsi, zajdi na nejakou akci pro začínající a pokrošilý vazače, pokud jsi z Prahy a okolí, tak třeba: http://www.labskapstruhova.cz/…tny-seminar/ a udelas si jasno, neco okouknes a dozvíš se…

Sobota 11. února 2012 v 9:51® bubu
bubu

vladah> koukni sem, http://www.vazani-musek.cz/ je tam toho hodně,co ti pomůže. Začni muškama,u kterých je malá náročnost na uvázání.

Tento příspěvek byl editován 11.2.2012 09:51:50 uživatelem bubu.
Pátek 10. února 2012 ve 20:25® osprey
osprey

vladah> Máš podle mě moc dlouhý háček v poměru k tomu, co vážeš a klidně tam dej víc materiálu.

Jestli má ta druhá moucha fungovat jako suchá, tak asi nebude moc dobře plavat.

Tento příspěvek byl editován 10.2.2012 20:26:25 uživatelem osprey.
Pátek 10. února 2012 v 17:42® vladah
vladah

zdravím dnes sem začal s vazaním a začal sem chrostíkama dyštak mi řekněte coje špatně nebo ne dnes semto vazal poprve

foto/diskuze/muskareni/2012/th-img47309.jpgfoto/diskuze/muskareni/2012/th-img47310.jpg
Čtvrtek 9. února 2012 ve 14:31® Bigpista
Bigpista

osprey> To je mi jasný, ale pro ftip bych prodal vlastní matku, natož pak nějakýho morčáka, co nežere morčata, ale ryby ;-) Jinak pokud tu bude kormorán, morčák, volavka nebo vydra v rozumném počtu, tak proč ne. Ostatně oni tu ulovenou rybu potřebují víc než já.

Čtvrtek 9. února 2012 ve 13:15® osprey
osprey

Bigpista> Já opravdu nepotřebuju, aby zdechlo všechno, co žere ryby.

Jenom se odmítám smířit se situací, kdy v řece nejsou ryby jen proto, že je vyžrala nějaká přemnožená chamraď, která přiletěla kdoví odkud a zase tam odletí až nebude mít co žrát.

Čtvrtek 9. února 2012 ve 12:35® Barr

O morčákovi velkém jsem se dočetl,že vzácně hnízdí jižněji než na severu Evropy – několikrát jsem něco(myslel jsem si vždycky,že je to on)viděl i přes léto na Otavě 6,5,5a,samice s mladými,jednou mi i napadli vezírek s ploticemi.Po vodě doslova letí.

Čtvrtek 9. února 2012 ve 12:26® Barr

osprey> Teď jsem na 4ks koukal na Otavě 7.Viděl jsem je už na podzim pod Horažďovicemi­.Kormoráni…Ota­va 7,8,Úhlava u Klatov,Vltava 7,6 – včera jsem jel autem. V Horažďovicích na komíně čáp.

Čtvrtek 9. února 2012 v 9:35® Bigpista
Bigpista

osprey> Doufám, že se ten funus týkal toho fotografovaného objektu :-))

Středa 8. února 2012 ve 20:55® osprey
osprey

Samozřejmě s křížkem po funuse, ale našel jsem taky fotku morčáka velkého.

foto/diskuze/muskareni/2012/th-img47279.jpg
Středa 8. února 2012 v 11:29® mvincik
mvincik

olda> Pěknej mazec! :-)

Středa 8. února 2012 v 9:01® olda
olda
Sobota 4. února 2012 ve 23:07® brčal
brčal

jehla> a to je chyba že na to málo lidí chytá. Na začátku sezony jsou furt supr i se zlatým, olivovým tělíčkem. Dostal jsem dnes nové háčky a tak jsem si hned něco sváznul do krabky :-)

Tento příspěvek byl editován 4.2.2012 23:09:31 uživatelem brčal.
Sobota 4. února 2012 ve 21:55® jehla

brčal> stydim se, ale na boku leží jen na dně,,, ale zkus jich pár dát navostro…v ru­ce…suchejch, a ne, že se to nedá, to dám i dneska, pokud mám, bohužel, s sebou brejle…

Tento příspěvek byl editován 4.2.2012 22:00:51 uživatelem jehla.
Sobota 4. února 2012 ve 21:55® jehla

brčal> pěkná, vyloženě klasika…já se s tím tak nepárám, po dohovoru s rybama, ale tyhle jsou nádherný,,,,na krám patřej¨, ještěže si matlám sám, inak bys měl zákazníka…ale mokrá /kdovíproč) se dneska moc nenosí…

Sobota 4. února 2012 v 19:52® Piranha
Piranha

jehla> ty za svou 30 letou amaterskou vazačskou činnost neumíš umotat bobana aby ležel na boku :-)) styď se.

Sobota 4. února 2012 v 19:40® brčal
brčal

Dnes jsem dstal druhou várku háčků. Nějak jsem neodolal si nechat po pár krabičkách jen pro sebe nádherný háček. Ten řeší moje velké pstruhy :-)

foto/diskuze/muskareni/2012/th-img47198.jpgfoto/diskuze/muskareni/2012/th-img47199.jpg
Sobota 4. února 2012 v 19:05® jehla

All Armor> samozřejmě, docílit toho, aby blešivec chodil nas boku a dal se vodit krátkým přískokem je snem každého vazače, ale právě to je zatím mimo naše možnosti…výzva, hoši z nastupující generace, výzvca…:-)) o nebylo míněno konkrétně na tebe, kolego, pokud jsi z generace jako my, starý psi – ale výzva je to pro všechny…ne?

Jinak jsem to myslel tak, že to vázání nebude jen pro greenhorny, jestli se nepletu, hihihihihi (Sam Hawkins im Memoriam Coryright:-) )

Tento příspěvek byl editován 4.2.2012 19:08:58 uživatelem jehla.
Sobota 4. února 2012 v 18:59® All Armor
All Armor

jehla> Některé hlavičky není třeba fixovat, jen nasadit a zajistit proti očku (mnozí muškaři to nevědí): http://www.bidoz.com/kameleon.htm Podle tvaru otvoru je asi stejně možné aplikovat hlavičky, co dováží Kretek. http://www.ubrcala.com/…0-Fish-Skull