Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 13. února 2012 v 19:58® Segoves
-
zdravim kolegy muškaře chystám se nakoupit první materiál na vázání ale pořád z toho nejsem moc moudrej chtěl bych se zeptat jak silnej olověnej drátek potřebuju na vázání blešivců? velikost háčku bych viděl tak 14 – 12 a ještě jestli jsou vhodný i pakomároví háčky protože si je chci objednávat u pana knápka a nemá skladem všechny velikosti
- Pondělí 13. února 2012 v 11:35® osprey
-
jajco> Ještě můžeš zkusit jednu věc. Muškaři mě budou bít a mlátit, je to dost prasárna.
Kup si od nějakého králíkáře pár nevydělaných králičin (různé barvy), nařež to na proužky a jeď. Za pár korun matroše kupa.
Má to jedinou nevýhodu a v tom je ta prasárna. Je to za sucha tvrdé a nepoddajné, optimálně to pracuje až když se to namočí. Ale ve větších rozměrech to pak pracuje uspokojivě a když tyhle chlupáče rveš někde v pařezovce, děláš to s mnohem klidnějším srdcem. Já mám těchhle potvor jen pár, na přehradě chytám zatím málo a na řece skoro netrhám. Štiky to žerou celkem dobře.
- Pondělí 13. února 2012 v 11:28® osprey
-
Salmo1> Zajímavé chování. Tohle je to, co mě na rybách zajímá a někdy i fascinuje.
V Plzni se ryby před kormorány taky shlukovaly do hejn. Úplné chomáče. Viděl jsem na webu fotky. Ale na kormorána to nezabere. Těch je tolik, že to rybí hejno v podstatě obírají až z něj skoro nic nezbyde. Mám pocit, že tam jsou ve výhodě spíš solitérní ryby využívající nějaké úkryty.
Kdyby byl kormorán stejně početný jako morčák, bral bych ho i jako jisté plus.
- Neděle 12. února 2012 ve 23:40® Salmo1
-
osprey> Fotka sice později, ale za to velmi povedená až hezká.Je zajímavé tyto lovce vidět lovit pod vodou.Díky tomu, že mají nesmáčivé peří je jejich lov velmi kostrbatý a neohrabaný.Daleko zajímavější je možnost sledovat chování ryb.Jednotlivá drobná seskupení ryb se spojí do velkých hejn(stovky až tisíc), která pak vyhledají místa, kde se morčák neodváží lovit.Hejna jsou tvořena převážně lipanem(85%) a pstruhem obecným(15%, duháky jsem v hejnech nezaznamenal.Na volné vodě zůstanou pak ryby, které z nějakých důvodů záchranný mechanizmus ignorují.Tolik snad k osvětlení, proč morčák mne zanechává klidným a věřím, že svoji roli řekněme zdravotní policie plní dobře.
- Neděle 12. února 2012 v 15:40® jajco
-
osprey> Já zkoušel uvázat na ofsetový háček toho králíka a celkem slušnej výtvor.Králík už mi došel,tak se právě ptám i na něco nového,než budu objednávat další chlupatice.Chci s tím letos zkusit drop shot.
- Neděle 12. února 2012 v 15:28® osprey
-
jajco> No třeba ondatra má kratší a hustší srst než králík. Teď z ní vázal brčal na veletrhu vranky. Králík by na to byl moc dlouhosrstý. Na štikový strímry je králík v podstatě akorát.
- Neděle 12. února 2012 ve 12:27® jajco
-
troutkiller> I z ondatry jsou,nemám zkušenosti a tak se ptám,abych nekupoval zbytečně.
- Neděle 12. února 2012 ve 12:16® Šáďa
-
Poslední výzva
Je tu někdo kdo se chce zúčastnit vázacího víkendu v Orlických horách ve dnech 24–26.2 2012. Ještě jsou volná tři místa, uzávěrka přihlášek je zítra, Když tak mi napište osobku. Radek
- Neděle 12. února 2012 v 10:55® Buko
-
troutkiller> Vačice,Americká veverka,zajíc…
- Neděle 12. února 2012 v 10:39® troutkiller
-
jajco>Já sem snad ani jinej než z králíka nikdy neviděl
Ty jo?
- Neděle 12. února 2012 v 10:28® jajco
-
Jaký je nejlepší a nejchlupatější zonkerový pásek?Mám zkušenosti jen s králíkem.
- Neděle 12. února 2012 v 8:51® jehla
-
vladah> nevím, odkud jsi, zajdi na nejakou akci pro začínající a pokrošilý vazače, pokud jsi z Prahy a okolí, tak třeba: http://www.labskapstruhova.cz/…tny-seminar/ a udelas si jasno, neco okouknes a dozvíš se…
- Sobota 11. února 2012 v 9:51® bubu
-
vladah> koukni sem, http://www.vazani-musek.cz/ je tam toho hodně,co ti pomůže. Začni muškama,u kterých je malá náročnost na uvázání.
Tento příspěvek byl editován 11.2.2012 09:51:50 uživatelem bubu. - Pátek 10. února 2012 ve 20:25® osprey
-
vladah> Máš podle mě moc dlouhý háček v poměru k tomu, co vážeš a klidně tam dej víc materiálu.
Jestli má ta druhá moucha fungovat jako suchá, tak asi nebude moc dobře plavat.
Tento příspěvek byl editován 10.2.2012 20:26:25 uživatelem osprey. - Pátek 10. února 2012 v 17:42® vladah
-
zdravím dnes sem začal s vazaním a začal sem chrostíkama dyštak mi řekněte coje špatně nebo ne dnes semto vazal poprve
- Čtvrtek 9. února 2012 ve 14:31® Bigpista
-
osprey> To je mi jasný, ale pro ftip bych prodal vlastní matku, natož pak nějakýho morčáka, co nežere morčata, ale ryby
Jinak pokud tu bude kormorán, morčák, volavka nebo vydra v rozumném počtu, tak proč ne. Ostatně oni tu ulovenou rybu potřebují víc než já.
- Čtvrtek 9. února 2012 ve 13:15® osprey
-
Bigpista> Já opravdu nepotřebuju, aby zdechlo všechno, co žere ryby.
Jenom se odmítám smířit se situací, kdy v řece nejsou ryby jen proto, že je vyžrala nějaká přemnožená chamraď, která přiletěla kdoví odkud a zase tam odletí až nebude mít co žrát.
- Čtvrtek 9. února 2012 ve 12:35® Barr
-
O morčákovi velkém jsem se dočetl,že vzácně hnízdí jižněji než na severu Evropy – několikrát jsem něco(myslel jsem si vždycky,že je to on)viděl i přes léto na Otavě 6,5,5a,samice s mladými,jednou mi i napadli vezírek s ploticemi.Po vodě doslova letí.
- Čtvrtek 9. února 2012 ve 12:26® Barr
-
osprey> Teď jsem na 4ks koukal na Otavě 7.Viděl jsem je už na podzim pod Horažďovicemi.Kormoráni…Otava 7,8,Úhlava u Klatov,Vltava 7,6 – včera jsem jel autem. V Horažďovicích na komíně čáp.
- Čtvrtek 9. února 2012 v 9:35® Bigpista
-
osprey> Doufám, že se ten funus týkal toho fotografovaného objektu
- Středa 8. února 2012 ve 20:55® osprey
-
Samozřejmě s křížkem po funuse, ale našel jsem taky fotku morčáka velkého.
- Středa 8. února 2012 v 11:29® mvincik
-
olda> Pěknej mazec!
- Středa 8. února 2012 v 9:01® olda
-
- Sobota 4. února 2012 ve 23:07® brčal
-
jehla> a to je chyba že na to málo lidí chytá. Na začátku sezony jsou furt supr i se zlatým, olivovým tělíčkem. Dostal jsem dnes nové háčky a tak jsem si hned něco sváznul do krabky
Tento příspěvek byl editován 4.2.2012 23:09:31 uživatelem brčal. - Sobota 4. února 2012 ve 21:55® jehla
-
brčal> stydim se, ale na boku leží jen na dně,,, ale zkus jich pár dát navostro…v ruce…suchejch, a ne, že se to nedá, to dám i dneska, pokud mám, bohužel, s sebou brejle…
Tento příspěvek byl editován 4.2.2012 22:00:51 uživatelem jehla. - Sobota 4. února 2012 ve 21:55® jehla
-
brčal> pěkná, vyloženě klasika…já se s tím tak nepárám, po dohovoru s rybama, ale tyhle jsou nádherný,,,,na krám patřej¨, ještěže si matlám sám, inak bys měl zákazníka…ale mokrá /kdovíproč) se dneska moc nenosí…
- Sobota 4. února 2012 v 19:52® Piranha
-
jehla> ty za svou 30 letou amaterskou vazačskou činnost neumíš umotat bobana aby ležel na boku
styď se.
- Sobota 4. února 2012 v 19:40® brčal
-
Dnes jsem dstal druhou várku háčků. Nějak jsem neodolal si nechat po pár krabičkách jen pro sebe nádherný háček. Ten řeší moje velké pstruhy
- Sobota 4. února 2012 v 19:05® jehla
-
All Armor> samozřejmě, docílit toho, aby blešivec chodil nas boku a dal se vodit krátkým přískokem je snem každého vazače, ale právě to je zatím mimo naše možnosti…výzva, hoši z nastupující generace, výzvca…
o nebylo míněno konkrétně na tebe, kolego, pokud jsi z generace jako my, starý psi – ale výzva je to pro všechny…ne?
Jinak jsem to myslel tak, že to vázání nebude jen pro greenhorny, jestli se nepletu, hihihihihi (Sam Hawkins im Memoriam Coryright
Tento příspěvek byl editován 4.2.2012 19:08:58 uživatelem jehla.)
- Sobota 4. února 2012 v 18:59® All Armor
-
jehla> Některé hlavičky není třeba fixovat, jen nasadit a zajistit proti očku (mnozí muškaři to nevědí): http://www.bidoz.com/kameleon.htm Podle tvaru otvoru je asi stejně možné aplikovat hlavičky, co dováží Kretek. http://www.ubrcala.com/…0-Fish-Skull