Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.570 příspěvků, z toho 54570 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 3. února 2012 ve 20:55® Cudla
-
ladamaj>Samo peříček by se na ní našlo víc a pěknejch
- Pátek 3. února 2012 ve 20:43® ladamaj
-
Cudla>ale cdc by šlo né!
- Pátek 3. února 2012 v 18:45® Libor
-
Teď jsem se setkal už po několikáté, že morčákům lidé říkají „poláci“. Nevím proč, myslím ale že podle kachny Polák velký, který má rovněž zrzavou hlavu. Zajímavé.
- Pátek 3. února 2012 v 17:05® osprey
-
chosebaits> Ti říkám, že se děsím. Ale momentálně je zamrzlá nejen řeka, ale i regulační ventil u naší plynový nádrže, takže to zatím na žádnou velkou gáblovačku nevypadá.
- Pátek 3. února 2012 v 17:05® Salmo1
-
hraji> Určitě ano, morčák velký je rybožravý predátor a je na tento způsob lovu i vybaven.Přesto bych nerad podněcoval hon na čarodějnice u všeho co se otře o šupinu.Je nutné rozlišovat, posoudit vliv a další vývoj u jednotlivých druhů.V predaci rybožravých predátorů lze najít pozitiva, ale i negativa vlivu na společenstva ryb.Na druhou stranu taková kachna divoká není brána jako rybožravec, ale na plůdku nadělá"paseky"jako hejno morčáků.
- Pátek 3. února 2012 v 10:09® Cudla
-
Salmo1> Tahle „miloučká“kačenka je pěkná mrcha bere rybky max6–8cm,ale dokonale blbe je to vidět ale jsou to polaci nebo tak nějak.
Tento příspěvek byl editován 3.2.2012 10:12:36 uživatelem Cudla. - Pátek 3. února 2012 v 9:18® chosebaits
-
osprey>Tak Ohře je už místy vyžraná.
- Pátek 3. února 2012 v 8:11® hraji
-
Salmo1> já tedy nechci nijak zlehčovat tvůj názor na schopnost lovit ryby morčáka velkého, ale pokud jej zmiňuje ve své zprávě Angling trust, zřejmě ty ryby ulovit umí. Oni ti Angličani zas jen tak do větru neplácají. A zdroje informací na internetu hovoří o morčákovi jako o velmi dobrém lovci ryb.
- Čtvrtek 2. února 2012 ve 22:44® osprey
-
Salmo1> To je jen dobře. Rozhodně jim to nezazlívám. Tady máme dost ptáků, co žerou ryby – rybáky, roháče, volavky, morčáky, ledňáčky, orla mořského a když je klika, tak i opravdovýho ospreye (orlovce). Koukám z okna na SPR Řežabinec, ale mám to asi 400 – 500 m.
Zdevastovat řeku dokázal jen kormorán a to v roce 2002/2003, kdy byly ryby za vysokého stavu vody namačkané v úplavech. Od té doby se to pořád ještě nesebralo a moc kormoránů se tu neuživí. Ale děsím se toho, až vyžerou Ohři a Berounku a vrátí se.
Přál bych každému vidět Otavu kolem roku 1991, když jsem ji viděl poprvé. To byly ryby všude.
- Čtvrtek 2. února 2012 ve 22:12® Salmo1
-
osprey> Koukám na ně hodně se shora a jejich lov je velmi neohrabaný.Dovedu si představit, že nějakých 25–30% ulovených ryb je poškozených, nemocných atp.
- Čtvrtek 2. února 2012 v 18:14® osprey
-
Salmo1> Viděl jsi ty fotky jak si to rozdává se štikou a s parmou? Např. od R. Stacha?
Netvrdím, že to žere běžně. Vydra taky normálně neloví metrové štiky, ale dokáže to (chlapi tady před pár lety našli ba břehu dvě).
A dokud jich bude tolik, kolik jich je, neřeknu proti nim křivé slovo. Nemá cenu vyšilovat, že nějaké zvíře žere ryby.
Zvláštní je to vnímání, mě se jako koule nejeví, ale je to i tím, že se dívám hodně naplocho, takže mi spíš jen tak zmizí pod hladinou.
- Čtvrtek 2. února 2012 v 17:10® Salmo1
-
osprey> Morčáky mám přímo pod okny, je to o něco větší než kachna, ale 40cm nedá.Spíš ty ptáky lituju, protože je to taková koule peří pod vodou a je to rádo že se pohybuje
Musí to být pro ně strašná dřina něco ulovit.
- Čtvrtek 2. února 2012 v 16:15® osprey
-
hraji> Ano, je to on. U nás na jihu celkem běžný, ve Strakonicích snad dokonce zahnízdil (viděl jsem skupinu mladých ptáků koncem léta na vlastní oči a něco i slyšel). Obvyklá jsou hejna po několika kusech, někdy i osamocení jedinci. Poslední hejno asi osmi ptáků jsem viděl o víkendu před veletrhem.
Je o něco menší než kormorán, ale také se živí převážně rybami a dokáže se poprat i s něčím kolem 40 cm.
Vzhledem k jeho počtu bych ale tento druh dokázal ignorovat. Nejsem nijak zvlášť krvežíznivý
- Čtvrtek 2. února 2012 v 15:02® hraji
-
osprey> právě Angling trust si dal za úkol monitorovat kormorány a na svých webových stránkách rozjel aplikaci, kam mohli rybáři zapisovat svá pozorování s uvedením místa, času a počtu ptáků. Tak si udělali během relativně krátké doby jasno, jak to je. V Británii nahrává obrovským škodám fakt, že s výjimkou pár týdnů většina vod vůbec nezamrzá. A v těch jejich mělkých a hodně obsazených rybnících to je pro ptáky pohádka. Ale kormě kormorána zmiňují ve svých zprávách i ptáka jménem goosander, což by měl být asi morčák velký. http://cs.wikipedia.org/…k_velk%C3%BD
- Čtvrtek 2. února 2012 ve 14:12® osprey
-
hraji> Máme něco přes 300 hnízdících párů a zimuje plus protahuje tu pětimístná cifra.
Tenhle model (nechat v zimě počet, co je tu v létě) je nereálný. Bude to muset být daleko víc. Ale kolik nevím.
Čekal bych, že se někdo pokusí vypracovat nějakou reálnou koncepci, ale nic jsem nezaznamenal. Dokonce i nějaké monitorovaní skutečného stavu navštěvovaných úseků je na velmi bídné úrovni. Uvidíme po té konferenci, co má být za tři neděle. Jenom se bojím, že si tam všichni pouze zopakují do očí svá dávno známá stanoviska
- Čtvrtek 2. února 2012 ve 14:05® hraji
-
osprey> no tak otázka, kolik zimujících párů, to je těžký oříšek. Ale pokud se jich tu v létě , v době hojnosti, drží řekněme 100 párů, proč by jich tu v zimě, v období omezených zdrojů, mělo být víc?
- Čtvrtek 2. února 2012 ve 13:39® osprey
-
hraji> Já to zcela chápu – my lidé produkujeme ryby a vytváříme potravní nabídku. Kormorán ji prostě jen využívá.
A že u nás většina kormoránů nehnízdí? Právě zima je pro stavy jakékoli evropské zvěře limitujícím obdobím.
Zimovat u nás bude tolik kormoránů, kolik jich nakrmíme nebo tolik, kolik jich tu zimovat necháme. Pokud by měla vznikonout akceptovatelná rovnováha, která se udrží sama, zamená to žádných chov ryb, žádné zarybňování. Děláme-li zásahy v tomto směru, bohužel to vytváří potřebu zásahů dalších.
Stále očekávám diskuzi na téma, kolik zimujících kormoránů je pro naši zemi únosných.
- Čtvrtek 2. února 2012 ve 13:30® hraji
-
osprey> sleduji boj proti kormoránům v Anglii díky zprává zveřejňovaným jejich Angling trustem. Odhadované škody jsou miliardy liber. A konečně dosáhli toho, že se mmohou hlásit subjekty, které dostanou licenci k tomu, aby mohli plašit a „tlumit“
- Čtvrtek 2. února 2012 ve 12:40® osprey
-
Salmo1> Pokud se budou bát lidí, udržíš v dobrém stavu alespoň úseky kolem měst, kde je pohyb lidí (cyklisti, pejskaři,…). Nejde o redukci počtu, je třeba rozbít ta stohlavá hejna a nenechat je, aby vybrali klíčové úseky do mrtě. Už dnes je tady u nás nejvíc bílé ryby ve městech.
Ona se Evropa nakonec na něčem dohodne, ale do té doby si to tu přece nenecháme sežrat.
- Čtvrtek 2. února 2012 v 11:34® troutkiller
-
jajco>Hoši,hoši,hoši
)Nechte ho bejt,kdo muže otevřeně říct že má na serveru minimálně kandidáta věd
)
- Středa 1. února 2012 ve 21:18® Salmo1
-
osprey> Ano, určitě zasahovat můžeme a v některých případech i musíme.U toho kormorána ale zásah na našem území bude neúčinný.Kormorán u nás byl vždy spíše rarita a jeho populace stoupala a klesala bez ohledu na kanonádu našich střelců.Účinné tlumení bylo vždy na hnízdištích, tlumení které skončilo někdy okolo roku 1970.
- Středa 1. února 2012 v 17:13® hraji
-
Bigpista> máš pravdu. Těžko říct, zda je to nemocí nebo charakterem, ale normální to není a pěkně to otravuje.
- Středa 1. února 2012 ve 13:36® ssg.Jimmy Wild
-
Bigpista> Naprostý souhlas…
- Středa 1. února 2012 ve 13:30® jajco
-
Bigpista> Já bych tleskal.Mě to povyšování a vychloubačnost leze krkem.
- Středa 1. února 2012 ve 13:19® Bigpista
-
osprey> Naprosto chápu snahu o demokratičnost. Bohužel zmiňovaný jedinec je schopen sám zcela zaplnit 2/3 diskuzí a fór nicneříkajícími nebo urážlivými vyjádřeními. Díky tomu pohřbívá příspěvky ostatních. Jedním slovem – SPAM. A ten už je dnes obecně uznaným zlem a je možné ho bez obav postihnout. Myslím, že ostatní chytejáci jen zatleskají.
- Středa 1. února 2012 ve 12:35® osprey
-
All Armor> Ujišťuju tě, že Liborova děcka pravděpodobně budou mít do hotentotů hodně daleko. Chyby v příspěvcích dělám já, děláš je i ty a to nemyslím ty záměrné.
Kdysi jsi tady vznesl poučku o mluvení k věci a k osobě. Ta byla velmi moudrá…
- Středa 1. února 2012 ve 12:32® osprey
-
Salmo1> Koně měl soused. Babička s dědou už jen krávu. A také jsem vycestoval do míst, o jakých píšeš. Pravda, málokrát a nakrátko.
V podstatě se bavíme oba o tomtéž, jenom na to jdeme každý z jiné strany. Sedět někde u piva, asi bychom se dohodli rychle, tady by to bylo o hromadách popsaného papíru a jakkoli si kolega All Armor myslí, že nemám na mysli nic jiného než množství příspěvků a od nich se odvíjející množství peněz, tak já na tom zas tak nelpím.
Jenom tvrdím, že dnes je lepší místy zasáhnout (viz ty vojenské újezdy, kde se o to mimoděl starala technika) než s napětím očekávat, co se bude dít. Ona příroda nemá tendenci směřovat za každou cenu k nějaké harmonii – ta vzniká pěkně dlouhou dobu.
- Středa 1. února 2012 v 11:25® All Armor
- Bigpista> Já se omlouvám, vážený kolego. Můžu nějak napravit svoji
chybu? Začátek 20. století byl před 3. rokem tvého života? No já ti ten
názor neberu.Máš pravdu. A svatou. Hlavně že víš,co jsi, kde jsi a kam
kráčíš. A co budeš. Prach jsi a v prach se obrátíš, příteli…
Havlíček taky změnil (po příslušné stimulaci) názor na nanofil
o 180 grádusov. Škoda, že Doc. MUDr.Chocholoušek-Lohniský CSc. už
zcepeněl. Dnes by tě asi přivítal takhle:
- Středa 1. února 2012 v 11:06® Bigpista
-
All Armor> A ty? Že víš, že jsou to kraviny. Nebo myslíš, že nemám právo vyjádřit svůj názor k událostem, které nastaly před řekněme třetím rokem mého života?
- Středa 1. února 2012 v 10:57® All Armor
-
osprey> Svatá pravda. Nedávno (v létě) jsem se dostal cestou na houby na „tankovou cestu“ kterou postavili za komoušů zelené mozečky, jako záložní trasu k muničákům. Betonka byla před 20 lety, kdy jsem po ní jel poprve, široká cca 6 metrů. Teď má většinou míň, někde se autem protahuješ mezi větvemi. Příroda tu idiotskou betonovou cestu v Malé Fatře doslova požírá, stravuje. Většinou zůstávají naplaveniny z lesa na cestě a z lesa na ně lezou stromy a byliny… Ještě 50–100 let a cesta zmizí… Samozřejmě je to možné díky minimálnímu provozu. tady je tá highway: http://mapy.idnes.cz/#…
Tento příspěvek byl editován 1.2.2012 11:01:42 uživatelem All Armor.