Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.570 příspěvků, z toho 54570 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 1. února 2012 v 10:50® All Armor
-
Bigpista>Ty jsi byl na počátku 20. století už vnímající individuum? Myslím že ne. Tak si nevymýšlej kraviny.
- Středa 1. února 2012 v 10:49® All Armor
-
Libor> Birokraťycki se to slovo pýše. Horáček tě neopraví, bo z množství přístupů žije. A tváří se, že to nevidí. Nejhorší je, že pokud se množíš, tvoje děcka budou totální hotentóti.
- Středa 1. února 2012 v 9:32® Bigpista
-
osprey> Na počátku 20. století ještě setrvačnost přírody dokázala vyvolat zdání, že je vše v pořádku. Zvířena a rostlinstvo mají tu nehezkou vlastnost, že o přežití bojují, takže když člověk něco v krajině zmrví, trvá 30–50 let, než si může prohlédnout výsledek.
- Úterý 31. ledna 2012 ve 21:31® Salmo1
-
osprey> Já ti nevím, ale o nějaké biodiverzitě se snad nedá už ani hovořit a to žiju v relativně dobrém místě.Když musím cestovat někam ku Praze, H.K. tak se mi dělá na zvracení, ale na zvracení ne ze slabosti, ale z hnusu.Já jsem ještě jako kluk oral brambory pluhem za koněm a dnes mám možnost vycestovat a žít v krajině nepostižené ekonomicko-politickým rozvratem.Srovnání tedy nemám knižní, ale fyzické.Stát v řece, kde při teplotě vody 20st.C vidíš zřetelně dno v jámách 3m+, můžeš se potápět a pozorovat šrumec zvířeny, tak normálně dostaneš šok.Nebyla síla, která by mě dostala na břeh.
- Úterý 31. ledna 2012 ve 21:08® osprey
-
Libor> Jistěže.
- Úterý 31. ledna 2012 ve 21:03® Libor
-
osprey> birokraticky propracované ochraně přírody..
- Úterý 31. ledna 2012 ve 20:43® osprey
-
Salmo1> Já ti nevím – kolik zubrů bude potřeba? A taky je tu ten problém, že spousta zvířat (divočák, bobr,…) se v mnoha případech radši chodí nažrat do kukuřice. Srny do řepky. Jsem zvědav, co vymyslí někdy i tunová zvířata až si zvyknou na to, že jim lidi v podstatě neubližují.
Já myslím, že tyhle trable mezi nechat a nenechat být skončí až vymřením našeho druhu.
Nicméně ještě na začátku 20. století se dařilo držet u nás slušnou biodiverzitu i při četných zásazích a vysoké hustotě zalidnění. Spousta věcí nebyla ideálních, ale stejně to bylo lepší než dnes navzdory naší propracované ochraně přírody.
A ještě sem něco dohodím:
http://zpravy.tiscali.cz/…meste-119098
Hodně lidí fandí návratu velkých šelem do přírody. V Německu už běhají vlci na pár místech v naprosto kulturní krajině. Většinou s nimi problémy nejsou, ale hlad je hlad. On je fakt problém v tom, že se naše činnost s přírodními procesy slaďuje dost těžko.
Mimochodem, na verandě nám zimuje sedm kukel otakárka (housenky žily na mrkvi na zahrádce) a na zahradě mám biodiverzitu jako řemen.
Tento příspěvek byl editován 31.1.2012 21:06:04 uživatelem osprey. - Úterý 31. ledna 2012 ve 20:29® Salmo1
-
osprey> V prvopočátku určitě ano, protože velká rána vyžaduje velké krytí.V další fázi by došlo ke vzestupu druhové pestrosti a ustálení stavu. K navrácení Zubra evropského na Ralsko. „Zubři žili podle historických pramenů v okolí Ralska, u Brandýsa nad Labem a na Křivoklátsku běžně v šestnáctém století. Vyhynuli o tři století později kvůli tomu, že na území tehdejších Čech ubývalo rapidně lesů.“ A o tom, že si Zubr pastvinu vybuduje nepochybujme
Člověk jako největší šmejd na této planetě se sám odsoudil k žití v polosterilní smradlavé zlaté kleci.Já o přírodu jako celek strach nemám, protože po éře homo sapiens přijde velké krytí a následně ke vzestupu druhové pestrosti.(Smile si dosaďte jaké chcete dle libosti)
- Úterý 31. ledna 2012 v 8:04@ Lucie.Gallova
-
Libor> Jsou i zábavnější sajty: http://www.chilli-forum.cz/viewforum.php?f=93
- Úterý 31. ledna 2012 v 0:01® osprey
-
Salmo1> Problém je, že tahle stanoviště jsou svým způsobem umělá. Nechat přírodu ať si dělá co chce, zarostla by tahle zem skoro celá lesem.
Proto jsem se v diskuzi o kormoránech tolik hádal s Xaxapem o tom, že není pravda, že všechny lidské zásahy do přírody jsou špatné.
Naši předkové tady vybudovali krajinu, která byla v mnoha ohledech bohatší (a v některých ne) v porovnání s tou původní.
My teď nevíme, jak to udržet a otázka je i jak moc to chceme.
- Pondělí 30. ledna 2012 ve 23:23® Salmo1
-
Libor> Jo, do puntíku dobře sepsané a pojmenované.Já jezdil na Ralsko-Krupá hned po odsunu Rusáků, prostor hlídala jen naše armáda, ale na kole jsem se tam dostal po domluvě v pohodě.Našel jsem tam neuvěřitelnou květenu, přírodní zákoutí a scenérie…prostě pohádka.
- Pondělí 30. ledna 2012 ve 21:15® Libor
-
Doporučuji kolegové : http://www.silvarium.cz/…-vikend-dnes
- Sobota 28. ledna 2012 v 0:19® All Armor
-
jehla>Taky mne to zvlášť neuspokojuje.
- Sobota 28. ledna 2012 v 0:17® All Armor
-
jehla> Osobně ho neznám, jen z vyprávění známého, ještě staršího, jako jsem já. Žije v Považskej Bystrici. Blog na SME jsem objevil jen nedávno náhodou. Tady napsal cosi o sobě: http://kristofik.blog.sme.sk/…a-vinse.html Už mu i kdesi vyčítali, že nepíše o rybách, ale o politice. http://kristofik.blog.sme.sk/
- Pátek 27. ledna 2012 ve 21:40® ladamaj
-
Cudla>jasně něco spácháme šachra to zařídí.
- Pátek 27. ledna 2012 ve 21:30® jehla
-
All Armor> co je to za chlapíka, ten Stano Krištofík, zdá se mi to nebo mi to jméno je nějaký povědomý z rybařiny? Že by něčí syn? Ty se s ním nějak blíž znáš? To vzpomínání má hezky napsaný…
- Pátek 27. ledna 2012 ve 21:14® Cudla
-
Jo a sežeň nějakýho nastrojaře,uděláme ten cesťáček.potřeboval bych vytočit a vytvrdit ty hlavičky na úchyt háčků.
- Pátek 27. ledna 2012 ve 21:10® Cudla
-
ladamaj> Čau Ládínku a pánové vespolek,dělam si soupis co bych potřeboval zítra koupit,ale určitě to vše na 99,9%překopu.Nastane chaos v peněžence.
- Pátek 27. ledna 2012 v 18:43® ladamaj
-
jehla>mě to naučil jeden děda se kterým sem jezdil jako klučina na ryby ale dnes bych to asi už neuměl.
- Pátek 27. ledna 2012 v 18:40® jehla
-
ladamaj> jo, verzatilky, ani nevím, kdo s tím přišel, já dodnes vážu rukama, občas si pomůžu bobinou, ale není to takový, rukama je rukama…
))
- Pátek 27. ledna 2012 v 18:39® jehla
-
All Armor> to víš, bejt pamětník je takovej dost na prd pocit, ještě nedávno jsem si to nepřipouštěl…
- Pátek 27. ledna 2012 v 11:34® ladamaj
-
All Armor>tak to budeš pamatovat vázání s verzatilkou za komoušů.pamatuji opravdu hodně no vždyť jsem požád mladík.
- Pátek 27. ledna 2012 v 11:24® All Armor
-
jehla>Tak to ti trochu závidím. Já se s ním nikdy nesetkal u vody. Jen v divadle jsem ho párkrát viděl. Jednou jsme se minuli na Velkém Čurilovu. Ty asi víš, kde to je. Byl jsem tam na hlavatce a místní mi řekl, že Króner právě odešel, že nic nechytil. Ani já ne. Vždy, když slyším, nebo čtu jméno Króner v souvislosti s muškami, vybaví se mi, jak popisoval, jak zlikvidoval manželce fungl novou róbu tím, že jí z ní vytahal tu „správně zelenou olivovou nit“, aby mohl namotat jakousi jepici.
Tento příspěvek byl editován 27.1.2012 11:30:09 uživatelem All Armor.Krištofík na něj také vzpomíná ve svém blogu: http://kristofik.blog.sme.sk/…udalost.html Tvoje jméno znám z časopisů dávno, asi také dost pamatuješ…
- Pátek 27. ledna 2012 v 11:13® ladamaj
-
jehla>jeto ten zlatej synátor sním váže už 2roky ale cena byla 500kčtak jak to tam je a to zaty peníze nikde nekoupíš.Jinak máme 3 svěráky to když někdo přijde a chce se něco naučit tak ho synátor zasvěcuje.Já mám tvrdka obyč překopaného na rotačák se spoustou doplňků dělám si hodně sám to překopání sem okopčil od mého supr kamaráda zde z chytej trošíčku se známe on se určitě ozve ale jak říkám ten set je fakt povedenej a za ty peníze to stojí když si spočítáš kus po kuse co stojí tak nato přijdeš a jestli jde o čínu je fuk slouží to naprosto stejně.
- Pátek 27. ledna 2012 v 9:36® jehla
-
All Armor> Jojo. Kroner byl mazák a sympaťák, měl jsem několikrát tu čest s ním být aj u vody…mám na památku někde podepsanou tu knížku Duběňovejceh fotek, co k ní spáchal doprovodnej text…bezprostřední a pohodovej, jojo…
- Pátek 27. ledna 2012 v 8:46® All Armor
-
jehla> Je asi potřebné, aby si každý sám vyzkoušel a rozhodl, co mu vyhovuje. Vazač uzlů jsem také dlouho nepoužíval. Jde o to, používat pomůcky efektivně, potom skutečně pomáhají. Celou sadu v sametové krabici bych nekupoval. Možná to dobře vypadá, ale může to být nablýskaný aušus. Lepší je koupit hlavní věci sólo a kvalitní. To motání v rukou jsem zkoušel z hecu. Něco se s tím dá. Jozef Króner měl svěrák k uchycení na volant a motal si mušky u vody, když bylo třeba. Za komouše se vázaly mušky i na háčky s lopatkou, když jiné nebyly.
http://www.enviromagazin.sk/…0/nadej.html nebo http://polovnictvo.pluska.sk/…bnosti/2009/
Tento příspěvek byl editován 27.1.2012 08:52:02 uživatelem All Armor. - Pátek 27. ledna 2012 v 7:11® jehla
-
ladamaj> koukal jsem na to, jedinej napohled slušnej svěráček je v tom setu za ,– kaček, ten jsi myslel?
http://www.ravenbrno.cz/…own/rav7302/
pokud se číňanovi ty věci povedly, drahý to není, ale fakt bych si radši takovou sadu poskládal sám…nicméně jsou-li ty věci opravdu použitelný, není to zlý…se špatným nářadím jsi z vázání taky za chvlíli otrávenej, hlavně poklud s tím někdo chce začít…
- Čtvrtek 26. ledna 2012 ve 22:24® osprey
-
Jenda17> Myslím, že i já bych se pod to možná podepsal. Napřed si to ale přečtu…
- Čtvrtek 26. ledna 2012 v 18:41® mvincik
-
Jenda17> klidně to podepíšu. Musel bych ale znát podrobnosti…
- Čtvrtek 26. ledna 2012 v 17:59® ladamaj
-
jehla>jetam spoustu pomůcek a velice dobrých,svěrák je slušnej defakto stejnej jako tvrdek.Nepsal bych něco co by nestálo za řeč.