Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 26. ledna 2012 v 17:29® Šáďa
-
regulus> Dělá se to každý rok, jen v tom Toulíkovi pomáhám, přesunuli jsme se do těch Orlických a udělali to trochu komornější… Máš ještě měsíc, to vymyslíš
- Čtvrtek 26. ledna 2012 v 17:19® jehla
-
ladamaj> ty prachy za set, to je krásná práce…ale – budeš potřebovat všechno, co tam je? Není lepší si ty věci fakt vyzkoušet do ruky a koupit takový, jaký ti vyhovujou…počínaje svěráčkem, asi to nebude žádnej zázrak, ale budiž…pořádný nůžky, bojím se, by ten set dost prodražila..a přijdou mi důležitější, než spousta ptákovin (pro mě třeba vazače ztracenejch uzlů apod.), není bobina jako bobina, zase je dobrý si to někde vyzkoušet, nejlíp tak, že se sejde víc vazačů s různým vybavením a stylem i technikou vázání…a pustí tě to osahat…a když je nejhůř, jde to i v ruce, nití z límce a peříčkem, co se válelo na návsi…no, nevím, jestli bych to ještě dneska dal..a jak by to dopadlo…
) to už je let…
(
- Čtvrtek 26. ledna 2012 v 15:57® regulus
-
Šáďa> já myslel, že to už loni Toulík odpískal, škoda žes to nenapsal dřív kua …
- Čtvrtek 26. ledna 2012 ve 14:29® Šáďa
-
Zdravím pánové, je tu někdo kdo se účastnil TVV a chtěl by jet i letos? Bude to opět v Orlických horách na chatě Rampušák. Kdyby něco dejte mi vědět na mail razoo@seznam.cz. Není to úplně open akce, ale je vítán každý, kdo má zájem vázat,pokecat si, popřípadě se něco naučit od zkušenějších vazačů. Počet účastníků je omezen,ale místa ještě volná jsou. Předpokládaná cena akce je cca 1500,– za víkend (ubytování a strava) termín 24.2 –26.2 2012 Případné bližší informace po mailu.
- Čtvrtek 26. ledna 2012 ve 12:33® ladamaj
-
jehla>tak to se teda pleteš já sem tam kupoval celej set na vázání včetně svěráčku jde o ten zlatej tekrát stálcelej set okolo 500kč nemám důvod jim nevěřit.Samo sebou že bych tam jiné věci nekupoval a ale tohle supr cena s příslušenstvím.
- Čtvrtek 26. ledna 2012 v 11:46® mvincik
-
All Armor> To určitě ano. Však jsem už také nějakéto umotal, jen je sem nedal. Je fakt, že vzorů je milion a vše stejně člověk umět ani snad nemože a je to zbytečné.
- Čtvrtek 26. ledna 2012 v 11:42® All Armor
-
mvincik> Méďa Béďa má výjimečně pravdu. Unikat k experimentům a neumět namotat 725 variant Red Taga není správná cesta. Sortiment mušek, které jsou NEVYHNUTNĚ potřebné, je pomětně úzký. Začátečník se většinou snaží objevit objevené, ale například Red Tag (varianty a s ním Orange a Yellow Submarine Tag), či bažantí nymfa (stačí lak, nit, háček, zlatá kulička, bažantí ocasní pero), tě mohou v různých velikostech a hmotnostech, uspokojit celou sezónu.
- Čtvrtek 26. ledna 2012 v 8:13® mvincik
-
Díky všem za reakce. Na nějaké to větší tápání bude, jak dokončím školu, snad letos…
jehla> Strakonice.
JHolc> To víš kamaráde, však jsem něco okoukal a poté i slíbil. Až se vrátíš, budeme do tmy chytat a po tmě vázat. Jsem rád, že jsi dal o sobě vědět, užívej!
Medvěd> Zatím ani moc nevymýšlím, spíše zkouším vázat mouchy kolegů, co se na ně dá chytat. Uvidíme, jak to půjde dál, vynasnažím se.
- Čtvrtek 26. ledna 2012 v 7:10® jehla
-
mvincik> zkus nějakou vazačskou akci nebo kurs, podle byliště určitě něco objevíš, věci vyzkoušíš a většinou můžeš i pořídit, pokud ti budou vyhovovat…knihy a DVD jsou fajn, ale pro dobrej a rychlej start je bezva, když to můžeš od někoghho okoukat a případně ti poradí…ušetříš si spoustu slepých uliček a tápání…i když to taky v muěkařským dávnověku mělo něco do sebe – jenže byla jiná doba, byl na to čas a energie, dneska se nějak na všechno moc kvaltuje…odkudpakže to jsi?
- Čtvrtek 26. ledna 2012 v 7:06® jehla
-
ladamaj> zrovna u ravenu nakupovat na vázání mi nepřijde jako dobrej tah do začátků…
- Čtvrtek 26. ledna 2012 v 1:02® hecht
-
JHolc> no to je od Tebe pěkné, že to tam opearsinguješ u těch trollů
Kolik je tam telkon hodin ?
- Čtvrtek 26. ledna 2012 v 0:37® JHolc
-
mvincik> Koukam, ze ses dal do vazani, to je moc dobre, ja se totiz na jare vratim uplne bez much…
- Středa 25. ledna 2012 ve 23:08® ladamaj
-
mvincik>čusík jukni na raven katalog tam najdeš vše potřebné na vázání já tam jeden kopoval synátoru no 2 mu nestačily.
- Středa 25. ledna 2012 ve 22:49® Medvěd
-
mvincik> moje rada.Vymýšlej až budeš mít něco navázáno.Vezmi nějakou literaturu o muškaření,najdi si mušku ,nejlépe klasický vzor a zkus ji uvázat.To vynalézání nových vzorů je sice fajn,ale vázat se při tom moc nenaučíš.Toliko můj názor a moje rada
- Středa 25. ledna 2012 v 19:04® troutkiller
-
mvincik>Nacházet se budu ale zítra
Jinak ORVIS bude s navi a dvěma šnurama
Už se na něj moc těším!
- Úterý 24. ledna 2012 ve 20:04® mvincik
-
troutkiller> Jasan, čekám na zprávy. Jinak na MR jedu v pátek, pokud by ses tam někde nacházel…
- Úterý 24. ledna 2012 v 19:59® troutkiller
-
mvincik>Zdar lovče
Tak ve čtvrtek se stanu majitelem nového ORVISe
Pak ti písnu jak to je stou duší
- Úterý 24. ledna 2012 v 17:28® Chose
-
mvincik> na první pokus jsou to podle mě mouchy, který nachytaj. Já osobně nijak hezký mouchy nevážu, mám svých 7 favoritů a občas uvážu pro zkoušku nějakou šílenost, nebo stejnou mouchu s nějakým vylepšením.
- Úterý 24. ledna 2012 v 16:31® All Armor
-
Pro fajnšmekry: hedvábné šňůry. Terenzio z Říma je vyrábí z přírodního a umělého hedvábí.
http://www.terenziosilklines.com/ Ceny od 180 do 220 USD (závisí od materiálu a třídy AFTMA).http://www.wagnerrods.com/terenziosilklines.html Také Francouzi je dělají. Ceny jsou podobné. http://www.phoenixclassics.com/…nes/phoenix/
Všude se tvrdí, že vydrží dlouho, 10–20 let. Kdysi jsem měl hedvábnou šňůru také, dělal je nějaký chlápek v Čechách a stály snad 80 korun. Bylo je třeba zbavit nadmíry vosku a vyšlehat, aby ztratily paměť. Také byly v pískové barvě.
Tento příspěvek byl editován 24.1.2012 16:36:10 uživatelem All Armor. - Úterý 24. ledna 2012 v 15:18® ladamaj
-
mvincik>All Armor má pravdu ale nekupuj zbrkle písnu ti na mejl.
- Úterý 24. ledna 2012 ve 14:22® mvincik
-
All Armor> Díky, to je dobrá vychytávka, to vidím poprvé. Vyzkusím, vypadá to jednoduše…
- Úterý 24. ledna 2012 ve 14:07® All Armor
-
mvincik> Máš všelijaké ty pomůcky, co ulehčují vázání (rotační dabovač, vazač uzlu pod.). Nevím, či znáš toto (ani nevím, kde jsem to sebral). Já to používám už dlouho. Myslím ten uzlík bobinou. Rychlé to je.
- Úterý 24. ledna 2012 ve 12:45® mvincik
-
All Armor> Tak to jsem rád. Krom jedné jsem kombinoval barvy na osvědčených vzorech, jen zdokonalit a zrychlit techniku vázání. Abych se z jednou nes*al půl hodiny…
Na suché jsem si zatim netroufl, až bude více času.
- Úterý 24. ledna 2012 ve 12:34® All Armor
-
mvincik> Všechny ty mušky jsou jedlé.
- Úterý 24. ledna 2012 v 0:54® ladamaj
-
Cudla>já ti dám bobiku nechám tě sežrat ale jen když nebudeš mít kocoura obranáře.
- Pondělí 23. ledna 2012 ve 21:11® mvincik
-
Tak původně jsem sliboval předvést mé prvotní výtvory na konci minulého týdne, ale z časových důvodů to uskutečňuji až dnes. Jsou to téměř mé uplně prvotní mouchy.
Začínám asi tím nejjednoduším,ale i tak jsou na těch výtvorech již na první pohled vidět „chyby“ a nedokonalosti, o vaše konstruktivní rady či kritiku stojím! Proto s tím jdu na trh…
- Pondělí 23. ledna 2012 v 19:43® TOMMY CATFISH
-
All Armor> to sa aj mne páči keď je leto a vojdem do stredu rieky a pomocou gumených nástrach sa pokúšam chytať moje obľúbené ryby ktorým sa asi najviac rozumiem a to sú mreny
- Pondělí 23. ledna 2012 v 19:40® TOMMY CATFISH
-
osprey> chytať len tie malé ryby to je nepekné ale tak keď v revíre niesú väčšie kúsky tak si musí rybár postačiť aj s tým
no ja som toho roku chytil len jedného jalca nad 50 cm mal 52 cm ale bol to obor a takých na rieke Torysa je čoraz menej
- Pondělí 23. ledna 2012 v 17:09® mvincik
-
osprey> Stojí to za prd už od prvních větších povodní, kdy najely bjagry a srovnaly dno do lavoru. Co tam všade dříve bylo jam, proudků a zátočin. Teď je tam prdlačka, jak já říkám splavnej kanál, ve kterém se ryba špatně udrží a když už udrží, tak neschová…
- Pondělí 23. ledna 2012 v 16:54® osprey
-
mvincik> Ono jak bylo sucho, tak ti malí byli našláplí pod kdejakým jízkem – místní volavky z toho měly fakt radost. V tom korytě by se mělo udělat pár jam, jinak to takhle bude napořád.