Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.570 příspěvků, z toho 54570 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 23. ledna 2012 v 17:09® mvincik
-
osprey> Stojí to za prd už od prvních větších povodní, kdy najely bjagry a srovnaly dno do lavoru. Co tam všade dříve bylo jam, proudků a zátočin. Teď je tam prdlačka, jak já říkám splavnej kanál, ve kterém se ryba špatně udrží a když už udrží, tak neschová…
- Pondělí 23. ledna 2012 v 16:54® osprey
-
mvincik> Ono jak bylo sucho, tak ti malí byli našláplí pod kdejakým jízkem – místní volavky z toho měly fakt radost. V tom korytě by se mělo udělat pár jam, jinak to takhle bude napořád.
- Pondělí 23. ledna 2012 v 16:47® mvincik
-
osprey> To máš naprostou pravdu. Taky jsem na podzim hledal marně, největší lipan byl ± 30cm, a to ojediněle. Ale za to těch 15 cm co se vysazujou, ty tam k viděni jsou. Ale to je přesně ta sorta, které je lepší se vyhnout obloukem.
- Pondělí 23. ledna 2012 v 16:29® osprey
-
mvincik> Často je to spíš o fleku, o věnování úsilí na ulovení větší ryby.
Něco se dá u suché mušky, kde někdy vidíš rybu, co sbírá. Musím říct, že právě na té vaší říčce jsem měl loni problém vůbec najít rybu, na kterou bych si chtěl hodit. Dokonce jsem musel i nymfovat, abych nejel domů bez ryby.
Letos jsem silně zvažoval, zda pstruhovku brát a je dost možné, že příští rok vysadím.
- Pondělí 23. ledna 2012 v 16:27® All Armor
-
TOMMY CATFISH>Krom chytání swordfišů pro vzrůšo a tresek na maso, jsem vyzkoušel a občas provozuji všechny legální rybářské disciplíny. A i na toho swordfiše možná brzy dojde. Ale nic mne tak nevolní, neodpojí od všech problémů a stresů, co člověku přináší život, jako splynutí s přírodou při zabrodění s mušáčkem v řece. Proto mne ani zvlášť nezajímá chytání na mušku na rybníku ze břehu. Ani lov na kajaku, či člunu není špatný, ale být v řece sám s rybami…
- Pondělí 23. ledna 2012 v 16:23® mvincik
-
All Armor> Tak neříkám že vždy, ale určitě k nějakému zmenšení pravděpodobnosti určitě dojde…
Je ale fakt, že ti malí jsou odvážní, několikrát jsem se přesvědčil při přívlači, především okouňatům a štičkám to jde excelentně…
- Pondělí 23. ledna 2012 v 16:20® All Armor
-
mvincik> Nemáš pravdu. Malý nezkušený pstroužek rafne i po strímru jen o něco menším, jako je on. A o křivákovi na 6 háčku ani nemluvím. Na podzim jsem těch mrňousů chytil snad stovku. A nechtěl jsem, samozřejmě, a háček nebyla 18. BL háčky mají podle mne největší výhodu v tom, že ty dorostence z nich setřeseš bez toho, aby jsi je chytal do ruky a vytahoval z vody.
- Pondělí 23. ledna 2012 ve 14:50® mvincik
-
osprey> Tak to je na každém. Ono stačí udělat málo, třeba nechytat v létě na mušky na háčcích č.18 a podobně. Ikdyž ne uplně, přeci jen se menším rybám člověk trochen vyhne…
- Pondělí 23. ledna 2012 ve 14:31® osprey
-
TOMMY CATFISH> Víš, ono je to i o tom, k čemu jsou mikroskopické nástrahy. V prosinci jsem na UL chytil dva tlouště (jalec hlavatý) 50+. To má pro mě smysl. Samozřejmě bylo i dost menších ryb.
Honit ale cíleně ty malé tlouštíky kolem 20 – 25 cm nebo dvou až tříletá okouňata, v tom smysl nevidím. To mi přijde, jako bych chtěl dát někomu přes hubu a vyrazil kvůli tomu do mateřské školky.
Na tu mušku je to trochu jiné, hlavně na suchou. To by ti měli napsat hlavně opravdoví muškaři, ne já. Ale i u mušky sklouzává část lidí k tomu, že loví potěr na počet. Nu což, zakázáno to není…
- Pondělí 23. ledna 2012 ve 13:26® TOMMY CATFISH
-
osprey> no viem že ide o tie pocity z lovu a tak to ma na tom tak fascinuje. no tá Ul prívlač je už úplne o inom mikroskopické nástrahy a tak. Všetko má svoj čas prv si zakpim ten naviják a prút a až potom príde na rad muškárska výbavička.
- Pondělí 23. ledna 2012 ve 12:57® Cudla
-
ladamaj> Bobiku taky použijem jak kůži,sádlo i to stehno není k zahození…
- Pondělí 23. ledna 2012 ve 12:06® osprey
-
TOMMY CATFISH> Jo a ještě jedna věc. Nepospíchej. Nemusíš muškařit ještě letos. Vytipuj si úseky, kde bys muškařit chtěl, pokus se s nějakými muškaři popovídat a pak například budeš mít jasno při nákupu prvního prutu, navijáku a šňůry.
- Pondělí 23. ledna 2012 ve 12:03® osprey
-
TOMMY CATFISH> Přívlač se na určité dimenzi začne blížit mušce, dokonce ji třeba i množstvím ulovených ryb předčí. Klidně můžeš tahat mušku s bročkem nebo i bez. A ryby chytíš.
Ale muška je jiná. Je to dané náčiním a je to o pocitech, ne o tom, kolik toho nachytáš.
- Pondělí 23. ledna 2012 v 11:51® TOMMY CATFISH
-
All Armor>
no da sa kupiť aj lacno no musím kúpiť prv tie veci a potom sa dostaví rad na muškárku
chytal som jednu vychádzku na prívlač ULko a dal som tam mušku a bol tam jalček
nedá sa začínať aj s prívlačovým prútom na UL prívlača a na tenký vlasec ? a možem dať aj malý broček tak 1 meter pred ňu ?
- Pondělí 23. ledna 2012 v 11:48® TOMMY CATFISH
-
mvincik> no aj ja idem postupne s výbavou dopredu
minulú sezónu som kupil ULko ale mam na ňom dosť veľký naviják tak musím kúpiť menší a chcem aj udicu na gumy. Videl som ako jeden chlapík chytá jalce na mušky a išlo mu to parádne tak ma to nadchlo
- Pondělí 23. ledna 2012 v 9:45® All Armor
-
TOMMY CATFISH> Tomáši, na začátek to ani nemusí být nákladné. Na trhu je dost levných prutů, navijáků, i šňůra se najde. A základní mušky se dají sehnat od kamaráda muškaře grátis, či za cenu materiálu. Co jsem nepoužíval,nebo se s tím nedovedl rozloučit, jsem už rozdal. Pár kluků s tím začínalo.
- Neděle 22. ledna 2012 ve 22:33® ladamaj
-
Cudla>kurňa tyseš rychlej hned musíš vše vykecat co,budu tě muset hlídat abys mě ten šmajchl kabinet neskopčil
a hlídat tě bude muj ratlík
- Neděle 22. ledna 2012 ve 21:50® Cudla
-
Byl jsem v ládíkově,trošku se pohrabat a odvést trochu materiálu.Králík černej a 3× světlej různý odstíny,zase bude co motat,foto mobil,ale ta hromádka je šlušná
- Neděle 22. ledna 2012 ve 20:53® mvincik
-
TOMMY CATFISH> To se nedá nic dělat. Já s muškařinou přestal v nějakých 14 letech a vracím se k ní až teď, jelikož si již kupuji vše za své a tak si občas mohu dovolit něco pokoupit. Tak uvidíš jak na tom budeš ty, třeba podobně jako já.
Navíc si ale myslím, že pro začátek by ti stačil nějakej obyč prut s vybavením, které by zase nestálo až tolik. Já třeba minulou sezonu odchytal ještě s prutem po dědovi, starým více jak 20 let a taky to šlo. Pošetřil jsem a v současné době pošilhávám po něčem novém. Prostě se prokousávám také postupně…
- Neděle 22. ledna 2012 v 17:09® TOMMY CATFISH
-
muškárenie je krásna technika
rád by som začal muškáriť ale finančná situácia mi to nedovoľuje
- Neděle 22. ledna 2012 v 6:44® Kazan
-
Piranha> UVéčko na nehty u čongů za tři kilča
- Sobota 21. ledna 2012 ve 23:35® All Armor
-
regulus> Jsou to nestékavé gély vytvrzené za pár vteřin UV světlem. Dělá se s tím líp jako s epoxidem. A je to brilantnější. http://www.sexyloops.co.uk/…konboard.cgi?… Ale také dražší. Používám Loxeal 20–30 http://www.loxeal.cz/…/uv-lepidla/ nebo některý Conloc http://www.mevha.cz/…-uv-685.html. K vytvrzení používám tzv. „prasátko“ (UV výbojku, kterou obsahují „lampy“ do pouličního osvětlení – chce to i tlumivku). Je to vytvrzené okamžitě. Ale stačí i UV lampa na gelové nechty. Levnější je UV výbojka (120 W cca 200 Kč). Ceny lepidel? 50 gramů lepidla příjde na cca 900–1000 Kč. Jak jsem napsal, levné to není. Rychlý epoxid UHU sofortfest stoji cca do 150 Kč za 35 gramů. Rozdíl je zřejmý…
Tento příspěvek byl editován 21.1.2012 23:37:34 uživatelem All Armor. - Sobota 21. ledna 2012 ve 22:49® regulus
-
Piranha> a k čemu ti ten UV epoxyd bude dobrej, teda spíš k čemu je nezbytnější než jinej epoxyd???
- Sobota 21. ledna 2012 ve 22:49® lunimus
-
prípadne, čas od času predávajú v LIDLi UV svietidlá na kontrolu bankoviek vyslovene za pár korún
- Sobota 21. ledna 2012 ve 22:25® gibbon
-
Piranha> myslím že takáto by stačila http://www.ledbaterky.cz/…D-UV-baterka
- Sobota 21. ledna 2012 ve 21:17® filip111
-
Piranha> zajdi vázat sem, budeš navíc opálenej
Tento příspěvek byl editován 21.1.2012 21:17:43 uživatelem filip111.http://www.solariumleon.cz/
- Sobota 21. ledna 2012 ve 21:11® Chorchus
-
Piranha> já používám uv lampu od dcerky, co má na nehty. Jinak ty průmyslové lampy stojí okolo 1600,–. Ty na nehty dostaneš i okolo 800,–. Kradu ji i lepidlo.
- Sobota 21. ledna 2012 ve 21:06® Piranha
-
Chorchus> no tě prdel, to jako ta baterka stojí skoro 12000 to mi může jít v tom případě celá muškařina do pr…
já myslel že takovej ten malej na klíčích UV přívěšek a krapet lepidla tak okolo 15 stováků.To jsou stránky spíš na průmysl a ne na muškařinu.Já koukal na netu a nic.Ještě zkusím. Ať mi nikdo neříká že to nepoužívá.optám se starýho, dobrýho Bukouše, to je hlava.
- Sobota 21. ledna 2012 ve 20:55® Chorchus
-
Piranha> např. www.g3.cz/…dukty-e-shop, mají tam i lampy.
- Sobota 21. ledna 2012 ve 20:41® Piranha
-
Kluci kde seženu UV epoxid a i s lampičkou.