Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 29. listopadu 2011 v 18:07® Piranha
-
brčal> vem si s sebou pánev a file a až ho chytneš zase, ukaž mu ty pomůcky moderního rybáře a už ho nikdy neuvidíš
- Úterý 29. listopadu 2011 v 17:51® brčal
-
Tady toho krasavce mám chyceného v tomto roce 5 x a 3× jsem ho vypnul. Z toho to bylo 1× na nymfu 2× streamr zbytek suchá
Teď raď .
- Úterý 29. listopadu 2011 v 17:39® brčal
-
Max Well> máš pravdu.nevím poslední dobou co to je pěkný Lipánek. Možná tak v Tescu že má trochu tvarohu .-) ne každý chytá jinde tady s těmito muškama co popisuješ nechytneš nic možná na začátku sezony ke konci ostrouháš u nás.
- Úterý 29. listopadu 2011 v 16:46@ Max Well
-
brčal> Co na tom chceš zkoušet? Jedna z nekonečného množství variant bažantí nymfy. Podstatné je tělíčko a štěty. Žádné nóvum nevidím. Já včera popoledni pochytal na podobnou (velikost od 14 do 16) s červenou resp. fialovou hlavičkou a hrudníčkem z CDC pěkné lipany a duháky. Akorát mi nevyhovuje, když na břehu stojí čumilové z nedalekého motorestu a komentují. A když pustím rybu, tak vyplakávají, že jsem ji měl dát jim.
- Pondělí 28. listopadu 2011 ve 22:04® Cudla
-
ladamaj> Byla to rychlovka Aleš potřeboval píchnout se dřevem ,a já sem dal podmínku na hodku k vodě.Žbrblal ale svolil.
- Pondělí 28. listopadu 2011 v 17:07® ladamaj
-
Cudla> pěknej a to jsi nemohl říct že tam jedeš aby mihl Venca jet s tebou abys ho trochu proškolil
- Pondělí 28. listopadu 2011 v 16:06® 1Mara
-
drozďák> Nééé , to jsi dělám jen prču
- Pondělí 28. listopadu 2011 v 16:05® 1Mara
-
drozďák> Že máš sebou málo krabiček s ruznýma druhů mušek ?
- Pondělí 28. listopadu 2011 v 16:00® drozďák
-
hraji> Jirko, byl jsem se o víkendu podívat na Moravě. Na Svratce, detaily neuvádím. Musím říci, že ryb je tam kvanta. Ale na rovinu. V jedenáct jsem dorazil, zaplesal, navázal na nymfu a než jsem vlezl do vody, voda šla dolů o víc jak třicet čísel. Bylo po nymfování. Tak jsem šel do té elegantní suché, jenže zjistil, že nemám mušku. Lipani vychcaní, věděl jsem přesně co mám mít, ale neměl. Tak jsem chytil jen pět potočáků na ty univerzály /on je potok přeci jen na suchou větší blbec/. To mě ale fakt nebavilo, píchat hájenou rybu fakt nejezdím. Ani ti lipani nebyli žádní obři. Radši jsem se sebral a jel za kamarády do hospody. Tohle by se mi u nymfy nestalo. Chápeš co tím chci říci?
- Pondělí 28. listopadu 2011 v 15:59® Cudla
-
Včera chvilka času nudle jako vopratě,Ohře zase něco „vydalo“!Vašku to je na ty hnusný hmyzáky,nemusí bej pro voko ,ale musí chytat!!!!
- Pondělí 28. listopadu 2011 ve 12:57® hraji
-
Obojí má něco do sebe, to rozhodně ano, ale suchá je suchá, na tom nic nezmění ani vyšší účinnost nymfy.
- Pondělí 28. listopadu 2011 ve 12:25® osprey
-
BoBo-Falknow> Nepochybuju o tom a ani ti neodporuju. Ale když jdu párkrát za rok s mušákem k vodě, chci mít pocit, že muškařím a to je v mých očích spojeno s potřebou házet. Je úplně něco jiného posadit na deset metrů na hladinu suchou mouchu a přehazovat nymfy kousek před sebou – čistě z pohledu práce s prutem a s tím spojených pocitů.
Na umění a koncentraci mi to nymfování dokonce přijde i o trochu náročnější – nepoužívám žádné indikátory a samozřejmě záběry nejsou tak jasné jako když se udělá kolečko a suchá muška je pryč.
Tento příspěvek byl editován 28.11.2011 11:26:49 uživatelem osprey. - Neděle 27. listopadu 2011 ve 23:25® BoBo-Falknow
-
osprey> Jasný, o tom to právě je, ta technika není určena pro házení. Je ideální například pro chytání na malých zarostlých tocích, kde se ani házet nedá – není kam.
Ona je obecně tahle technika brána jako něco méněcenného a přiznám se, že nechápu proč. Pokud je používána správně a na správných místech, tak je podle mne vše v pořádku. Nachytat s krátkou nymfou taky vyžaduje praxi, umění vést nástrahu a číst vodu.
- Neděle 27. listopadu 2011 ve 22:14@ tulbum
-
Zapomněl jsem dodat že s tím klackem trefíte přesně dva metry nad místo kde sebere ryba, myslím tím v řece teda jako. Prostě i na maximum distance je naprosto přesnej, jestli se mu můžou vyrovnat dva pruty co kdy byly vyrobený ve stejný dýlce na stejnou lajnu a byl by to Z- Axis nebo nějaká jiná žvejkačka…
- Neděle 27. listopadu 2011 ve 22:05@ tulbum
-
Zdravím muškaře a vazače. Chlapi, nevíte někdo vo blanku na SAGE TCR 590 nebo custom postavenej prut? Origoš má moc malý vočka a proto ho vezmu jen v krajním případě, sháním nejvíc v Americe a nemůžu ho sehnat ani vod Sage a pár jiných. Vobčas se vobjeví na jedný stránec. Koupím nebo vymením za prut stejně dlouhej a taky na pětku lajnu. Vyšel v testech na yellowstoneangler jako první a čtvrtý ve dvou na sobě nezávislejch testech, je to originál designed by Steve Rajeff himself…G. Loomis Streamdance GLX HLS 9' 5wt. Nebo ho bouchnu někomu za hodně slušnou cenu, u vody byl tak patnáctkrát, high grade komponenty včetně High modulus graphite, super portugalskej korek bez drti a tmelu, kořenový exotický dřevo jako sedlo, váží 88 gramů a průměrnýmu hazeči by neměl bejt problem házet 25 m, skvělýmu 30… Napište sem prosim nebo na email tulbum@seznam.cz
- Neděle 27. listopadu 2011 ve 21:18® osprey
-
BoBo-Falknow> Ta technika o tom skutečně není, občas mi nezbude než se k ní uchýlit, takže nějaký náznak osobního prožitku jsem už i na tomto poli zaznamenal. Ale nezaházíš si.
- Neděle 27. listopadu 2011 ve 21:10® BoBo-Falknow
-
osprey> Jasné, já jen reagoval na „Mít viset kus šňůry od koncového očka a jen přehazovat“, protože o tom tahle technika vůbec není
- Neděle 27. listopadu 2011 ve 20:53® osprey
-
BoBo-Falknow> Máš pravdu, ale z mé strany to není despekt. Muškařím párkrát za rok a když už to dělám, chci mít prostě plný pocit z té techniky.
Je jasné, že když se budu za každou cenu snažit chytat na sucho, v 80% případů si nezachytám nebo ne ty nejzajímavější ryby.
Příspěvek, na který reaguješ, jsem napsal během diskuze o potřebě dobré šňůry. Já ji prostě chci nebo potřebuju, protože když už náhodou muškařím, chci si užít i to házení. Nic víc za tím nehledej.
- Neděle 27. listopadu 2011 v 19:04® brčal
-
Piranha> jj já si vážu klasiku s hlavou měděnou. jen poslední dobou jsem musel hodně zkoušet i jiné varianty. Když chytáš na revíru chyť a pust, tak ryba přestává brát klasické vzory a pak je to hodně o zkoušení spoustu vzorů a uprav.
- Neděle 27. listopadu 2011 v 10:32® Piranha
-
brčal> bažantí byly letos super na Jizeře.Hlavička zláta tun. a límeček zelenej.
- Neděle 27. listopadu 2011 v 1:00® brčal
-
Už to není kde zkoušet jen na MP
- Sobota 26. listopadu 2011 ve 21:44® BoBo-Falknow
-
osprey> Míro, já s Tebou souhlasím, ale tak jako nic není černobílé, tak ani v muškařině nelze vždy a všude chytat na sucho
Tento příspěvek byl editován 26.11.2011 20:45:21 uživatelem BoBo-Falknow.Je mi jasné, že píšeš o nymfě a nemáš na mysli mokrou, nebo streamer, ale je hodně míst, kde ryby jsou, jsou hezké a máš jen dvě možnosti – vláčák s marmyškou a nebo právě nymfu. Já chápu, že Tě nymfa neoslovila, ale je možná zbytečné o ní psát s despektem…
- Sobota 26. listopadu 2011 v 17:25® Piranha
-
rabbit> a tomu já se snažím vyvarovat.Než píchat malé rybky, uzpůsobím koncovku tak abych eliminoval záběry dorostenců.Sice nejsem tak úspěšný, ale když ryba tak alespoň průměrná.Je to šetrnější způsob když budu mluvit o pstruhu.Ale to neznamená že tloušť či ouklej není ryba, zacházet si zaslouží tak jak je hodno pstruhovi. Někdy prostě na větší nymfu skočí prcek, tomu se vyvarovat na 100% nedá, proto záseky takové abych nehledal rybu za mnou v chroští.Proto používám pouze háčky BL které vjedou do tlamky snáz i při menším záseku.
- Sobota 26. listopadu 2011 v 15:49® rabbit
-
osprey> opět s tebou souhlasím, mám z toho radost i když prd chytím, i když už málo kdy bývám bez kontaktu s rybou, ten pocit, když ti začne šňůra škubat…a může tam být třeba jen tlouštík ci ouklejka
- Sobota 26. listopadu 2011 ve 13:04® Bigpista
-
Cudla> To se teda mám na co těšit
Mám silné tendence propadat závislostem tohoto druhu.
- Sobota 26. listopadu 2011 ve 13:01® Cudla
-
Muška je jako droga ,stane se z tebe závislák,kor když zjištíš že se ti" daří„.Začneš motat hmyzáky experimentovat a už v tom jedeš.......poslední sezoní “2011"
- Sobota 26. listopadu 2011 v 11:50® osprey
-
rabbit> Mě na muškařině chytil pocit z házení – dynamika prutu a té pohybující se smyčky. Mít viset kus šňůry od koncového očka a jen přehazovat, to mě při vší úctě ke kolegům, co tak chytají, neoslovilo.
A klidně napíšu, že umím a nachytám víceméně prd. Ale užiju si to a mám z toho radost.
- Pátek 25. listopadu 2011 ve 22:11® HugoLampa
-
Mít dobrou šňůru a taky návazec, to je pro muškaření ( a hlavně v začátcích) naprosto nezbytné.. Prut už tak kvalitní být nemusí, ale nemyslím si, že 5/6 je v současné situaci úplně ideální.. Já už nic tvrdšího než 3/4 ani nepoužívám, pokud nechytám ve Vyšáku nebo na jezeře. Nepočítám streamrování…
- Pátek 25. listopadu 2011 ve 22:10® rabbit
-
osprey> přiklání se k tobě, chytám asi 2 roky a jsem rád, že první šňůra byla laciná. Než jsem se s ní pořádně naučil, párkrát jdsem ji přiskřípl mezi kameny, trošku jí cvaknul a pod. Už mám novou, lepší a je to paráda
- Pátek 25. listopadu 2011 v 16:05® Chose