Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 25. listopadu 2011 ve 14:56® osprey
-
All Armor> Prut už má, to už neovlivníme.
A já na mizernou šňůru chytal roky, takže když jsem se konečně vzmohl na pořádnou, byl jsem unešen a pro pocit z lovu považuji dobrou (ne špičkovou nebo nejdražší, jen dobrou) šňůru za důležitou věc.
Chytám muškařinu na sucho – kvůli pocitu z házení a záběrům. Krátkou nymfu chytám jen když je nejhůř a dokážu to i s přívlačákem (třímetrová chvějivka, normální goldík s hlavou 0.2 – 0.5 g). Kvůli ní bych si muškařinu asi ani nekoupil.
- Pátek 25. listopadu 2011 v 11:43® Bigpista
-
Díky moc. Nakoupím, natrénuju a pak těm potvorám šupinatým napráskám
- Pátek 25. listopadu 2011 v 11:19® sunet
-
Bigpista> Co bych ti na to řekl? Standard bude právě ta DT-5-F (to je tvar-hmotnost-typ). V tomto případě teda oboustranně ujímavá, hmotnosti 5 a plovoucí. Co se týče WF, tak té bych se také nebál v případě, že by byla za velmi zajímavou cenu.
- Pátek 25. listopadu 2011 v 11:06® hraji
-
Bigpista> ano, kup DT
- Pátek 25. listopadu 2011 v 11:00® jehla
-
Bigpista> DT (oboustranně ujímaná) je pro začátek určitě v pohodě, navíc až opráskáš jeden konec, můžeš ji jednoduše obrátit na další sezónu nebo dvě…ty konce jsou nejčastěji identický…WF je pro dlouhý hody, další typy prozkoumáš později, necpi si toho do hlavy moc najednou, házej, chytej, užívej si to…
- Pátek 25. listopadu 2011 v 10:56® Bigpista
-
Díky, snad vyberu dobře. Určitě chci plovoucí. Spíš nevím, jestli vybrat oboustraně ujímanou apod. Neporadíte mi?
- Pátek 25. listopadu 2011 v 10:07® jehla
-
Bigpista> taky bych ty levný šňůry moc nedoporičoval, seženeš slušnou za rozumný peníze, jinak bídná šňůra ti zoškliví a znechutí začátky, na ní opravdu moc záleží…
Tento příspěvek byl editován 25.11.2011 09:12:57 uživatelem jehla.)) Minimální paměť a nějakou měkčí..
- Pátek 25. listopadu 2011 v 9:07® hraji
-
Bigpista> já tedy nejsem na Chytej žádný etablovaný muškař, nicméně pokud mohu doporučit, drž se rady, kterou ti dal osprey. Tedy nekupuj levnou muškařskou šňůru.
- Pátek 25. listopadu 2011 v 8:49® All Armor
-
osprey> Jak toto myslíš? „Na šňůře zas moc nešetři a nech si poradit, aby byla poddajná, dobře procházela očky a něco vydržela.“. Prut na začátek skoro jakýkoliv a šnůra spešl? Ona ta spešl šnůra bude 3× tak drahá, jako ten obyčejný prut. I šnůru vobyčejnou, nevyhazovat prachy. Poláci vymysleli „českou nymfu“ protože neměli žádné šnůry. Na „frantíka“ šnůru ani z navijáku nevytáhnu a celé generace muškařů chytali na tlustou „chirurgickou šnůru“. Celé generace chytaly na tmavě zelenou šnůru Shakespeare N0.6. Byla drsná, špatně klouzala očky, byla prostě na houno a dovážela se ze stejných důvodů jako všechno ostaní té značky (i licence na výrobu prutů do Druchemy). A kolik ryb se pochytalo! Šnůra má význam především pro daleké hody a „sušení“. Slovo šňůra" nemám rád. ňňňůůůů… BIGPIŠTA: Kup si ujímanou plavající šnůru, ale LEVNOU.
Tento příspěvek byl editován 25.11.2011 07:55:11 uživatelem All Armor. - Čtvrtek 24. listopadu 2011 ve 23:56® 1Mara
-
godtfrua> Tady máš navijáček
http://www.tropicliberec.cz/…or-mr57--5-7
- Čtvrtek 24. listopadu 2011 ve 22:45® hraji
-
godtfrua> muškařských prutů je v obchodech velmi široký výběr a i na netu se dají nakoupit v pohodě. Jen to chce nějaké penízky
- Čtvrtek 24. listopadu 2011 ve 20:22® osprey
-
Bigpista> Jako první prut by to mohlo být v pohodě. Na šňůře zas moc nešetři a nech si poradit, aby byla poddajná, dobře procházela očky a něco vydržela. Pokud nebudeš chytat nějaké extra ryby, dá se do jisté míry ušetřit na navijáku. Když jsem začínal, měl jsem tam kolečko od Tokozu za 14 korun, ani to nebyl muškařský naviják. Ale protože při těch čudlách, co jsem tahal, fungoval jen jako zásobník šňůry, dalo se i s ním. Takový extrém ti nedoporučuju, ale kolem tisícovky se dá rozumných koleček pár potkat.
Podívej se někdy, s čím chytával Petr Křížek (Sander). A jak mu to šlo.
- Čtvrtek 24. listopadu 2011 v 17:14® sunet
-
Bigpista> Co se týče suché mušky tak určitě ne. Nymfu, streamer i mokrou mušku moc neprovozuji, dalo by se říci že jen velmi okrajově. Na pstruhy a tlouště to bude v pohodě, delší hody nebudou moc potřeba. Co se týče lipana, tak někdy je potřeba nasadit i menší mušky (18, 20) a ty vyžaduji patřičně tenký návazac. Pak to bude chtít získat praxi, aby při záseky jsi mušku neutrhnul. Šňůra už má dost velkou setrvačnost, proto to chce jen tako vé velmi kratké přizvednutí. On ten malý háček ani žádný superzásek nepotřebuje
Tento příspěvek byl editován 24.11.2011 16:15:19 uživatelem sunet..
- Čtvrtek 24. listopadu 2011 v 15:49® Bigpista
-
sunet> Na ty, co se nade mnou slitují a nechají se chytit
Ale vážně. O muškaření jsem se začal zajímat po letošní návštěvě Vltavy nad Lipnem, kde to bylo hlavně o lipanech a proudnících, jinak asi spíš duháci v Praze nebo sem tam tloušť na Berounce či Jizeře. Snad jsem s tou #5/6 neudělal kravinu. Mě to přijde jako takovej univerzál – ani lehkej, ani těžkej…
- Čtvrtek 24. listopadu 2011 v 15:36® sunet
-
Bigpista> V poho, hlavní je pocit a pak se uvidí. Každopádně si tam vem radši šňůru 5, uvidíš, co to bude dělat z prutem. A jen tak mimochodem, na jaké ryby máš mířeno?
Tento příspěvek byl editován 24.11.2011 14:37:16 uživatelem sunet. - Čtvrtek 24. listopadu 2011 v 15:18® Bigpista
-
sunet> Hledal jsem o něm něco na webu a nic moc jsem nenašel. Jen nějaký polský e-shop. Koupil jsem ho včera vlastně náhodou. Stavil jsem se v Mivardi v Horních Počernicích a tam mi tak nějak sednul do ruky.
- Čtvrtek 24. listopadu 2011 v 15:10® godtfrua
-
hraji> dekuji za odpoved snad nejaky sezenu a uz pristi rok se na ne vydam
- Čtvrtek 24. listopadu 2011 ve 14:58® sunet
-
Bigpista> Zdar, mám prosbičku, máš nějaké další informace o tom prutu, jen tak pro zajímavost. Jinak držím palce, ať se daří jak trénovat, tak chytat. Teď mi ještě přišlo na mysl, že kolem Střeleckého ostrova by mohlo být ještě dost salmonoidů
.
- Čtvrtek 24. listopadu 2011 ve 14:31® Bigpista
-
Tak jsem do toho šlápnul a koupil svůj první muškařský prut. Mám Jaxon Astral NG 2,7m 5/6. Tak ještě šňůru a hurá trénovat.
- Středa 23. listopadu 2011 v 15:52® hraji
-
godtfrua> pokud je chceš chytat na mušku, pak asi nejlépe nějaký muškařský prut. AFTMA 4 až 5, délka kolem 2,7 metru (podle toho jak velký jsi chlap), k tomu odpovídající šňůra + naviják. Značku prutu neřeš, to je zatím jedno, až se rozkoukáš, vybereš si sám.
- Středa 23. listopadu 2011 v 15:41® godtfrua
-
dobry den jako zacatecnik bych se chtel zeptat jaky prut by ste mi doporucily na chytani např:pstruhu,okounu a tloustu
- Pondělí 21. listopadu 2011 v 10:05® All Armor
-
Varivas Keel Streamer 2510WB je nejlepší http://www.qrystian.pl/…mer,762.html http://www.sexyloops.co.uk/…eet_2007.pdf
- Neděle 20. listopadu 2011 v 19:41® 1Mara
-
stopař>
- Neděle 20. listopadu 2011 v 19:40® stopař
-
1Mara> Mám bystré oko.
- Neděle 20. listopadu 2011 v 19:37® 1Mara
-
stopař> Ty taky stihneš všechno
- Neděle 20. listopadu 2011 v 19:04® stopař
-
1Mara> Já tu mršku „myšku“ zahlédl.
Musí to bejt dobrej pocit.
- Neděle 20. listopadu 2011 v 19:02® stopař
-
Piranha> Snažím se ale nenutím jim to.Na děti musíš pomalu a opatrně protože právě ulovená ryba kterou donesou domů a mamka jim ji doma upraví a společně ji zbaštěj tak na tu jsou hodně hrdí.A tak jim musíš vysvětlit které rybky je vhoidnější pustit a které si v klidu ponechat.
- Neděle 20. listopadu 2011 v 18:57® 1Mara
-
stopař> Zrovna nedávno se mě to stalo , dva klucí na vláčce a prošli okolo mě a slyším dobrý den pane vedoucí
Tento příspěvek byl editován 20.11.2011 17:58:44 uživatelem 1Mara.Tak jsem chvíli na ně koukal jako vyoraná myš a pak mě to docvaklo , pokecali jsme o životě, o rybách a je vidět že chyť a pusť s rozumem jim není vůbec cizí , nehledě na to že dodneška choděj chytat na Bělu na fleky , které jsem jim už tenkrát ukázal
.
- Neděle 20. listopadu 2011 v 18:57® Piranha
-
stopař> je jen dobře že vede děti někdo jako ty, tak by to mělo být.Pamatuji si jak chtěli vyhodit jednoho vedoucího od nás, protože vysvětloval dětem metodu chyť a pusť a že se trofejní úlovek pouští a tak.
- Neděle 20. listopadu 2011 v 18:55® stopař
-
1Mara> Tak na to se těším až budu u vody potkávat děti které už ani tak nejsou děti a budu vidět že sem je přeci jen něco naučil.