Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Sobota 12. listopadu 2011 v 0:37® BoBo-Falknow
-
All Armor> Klidně nás sleduj z bližší vzdálenosti
- Čtvrtek 10. listopadu 2011 v 18:58@ All Armor
-
jehla> Stránku karlovarských muškařů znám a činnost jejich klubu trochu sleduji. Z povzdálí…
- Čtvrtek 10. listopadu 2011 v 10:12® ladamaj
-
All Armor> Nevadí tak to seženu až bude mítt Tomáš Š. chvilku čas moc děkuji.
- Čtvrtek 10. listopadu 2011 v 9:52@ All Armor
-
modrak> Tak, tak.Žil jsem v omylu, přitom knihu „Krása a velikost technické chemie“ jsem měl, nebo ještě kdesi mám.
- Čtvrtek 10. listopadu 2011 v 9:50@ All Armor
-
ladamaj>Podíval jsem se na bibliografii. Nevím, či jsou to všechny knihy ZŠ, já nemám ani všechny tyhle. Knihy Zdeňka Šimka:
O rybách a rybároch, Z rybářova zápisníku, Sportovní rybaření na přehradách, Sportovní rybářství, Malé sportovní rybářství, Rybářství na tekoucích vodách, Pod hladinou řek a rybníků, Na cestách za rybami, Ryby zblízka, Chytání pstruhů, lipanů a hlavatek Psal i o chemii a „Krásu …“ jsem kdysi měl: Chemické besídky a Krása a velikost technické chemie
- Čtvrtek 10. listopadu 2011 v 9:31® jehla
-
All Armor> tady taky něco je: http://www.mkkv.org/past.php?…
- Čtvrtek 10. listopadu 2011 v 9:23@ All Armor
-
Ještě k Šimkovi: http://www.muskareni.cz/…h/artic3.php?… Zajímavé jsou i komentáře pod článkem.
- Středa 9. listopadu 2011 ve 23:31® ladamaj
-
All Armor>to víš v té době chyť a pusť se moc nedělo asi z důvodu že nebyl takoví rybářský tlak na vody jako je dnes.Jinak jestli budeš mít čas tak mě prosímtě pošli ty názvy těch knih ať nemusím čekat až to Tomášovi vyjde,já tam pojedu někdy v prosinci mám tam sním nějaké kšefty.Jinak ty knížky by měli mít v knihovnách ale jaké to nevím a když by bylo něco co nestačil vydat a bude to v rodině tak to dostanu a mužu okopčit už sem se na tom dohod takže bych dal vědět,jinak ty názvy knížek mě dyžtak pošli klíďo na mejlík budu moc rád předem moc děkuji.
- Středa 9. listopadu 2011 ve 22:25@ All Armor
-
ladamaj> Já ty knihy asi mám všechny a dnes jsem s nimi zabil pár hodin. Hledal jsem ten popis jeho zběsilého cestování za rybami, ale nenašel. Samozřejmě jsem se kde tu začetl… Vždy jsem mudroval, jak si přepravoval ryby třeba z Oravy, že se mu nepokazily…Zvlášť v létě. Šimek chyť a pusť neprovozoval, v jeho knihách jsou fotky úlovků patřičně neživých.
- Středa 9. listopadu 2011 ve 21:51® ladamaj
-
All Armor>zdraví tak sem dnes měl schůzku s Tomášem Šimkem knížek děda napsal spoustu.Jinak je to tak že Martin a Tomáš byli jeho vnuky.Také ke knížce se dostanu Tomáš mě vše sepíše co kdy napsal no a pujčí mě jakou koliv některé nebyli údajně ani vytištěny ale má nějaké zápisky takže budu mít co číst.
- Středa 9. listopadu 2011 v 15:23@ All Armor
-
ladamaj> Žádný zmatek, věřím tomu, co napsal Modrák. Šimek ale jistě v mládí nějakou dobu působil, protože jsem četl to o jeho cestování po nocích z Prahy na Slovensko a opačně. A jeho vnuci o tom ani nemusí vědět. Ale tato debata nemá žádný zvláštní význam. Po Šimkovi zůstalo několik pěkných knih, to je asi to hlavní.
- Středa 9. listopadu 2011 v 15:06® ladamaj
-
modrak>Dnes jedu do Teplic a mám schůzku z Tomášem Šimkem takže budu referovat.Koukám že zde je pjeknej zmatek co se týče pana Šimka.
- Středa 9. listopadu 2011 ve 14:42® modrak
-
All Armor: Z. Šimek nebyl stavař ale chemik. Měl vztah k Velkému Meziříčí a Vysočině, Brnu, Ostravě, Kolínu a Pardubicím. V posledním jmenovaném městě působil, jako vyučují anorganické chemie na průmyslové škole chemicko-technologické. Vím to, páč matka ho měla jako třídního po celé čtyři roky studia. S Prahou neměl z hlediska delšího pobytu nic společného.
- Úterý 8. listopadu 2011 ve 14:19® ladamaj
-
jehla>to stebou souhlasím vím hodně od kluků.Tehle týden se možná sejdu s Tomášem Šimků tak prosonduji něco víc o knížkách.
- Úterý 8. listopadu 2011 v 10:48@ All Armor
-
jehla> To brodění v létě jen v teniskách prosazoval dávno. Já ho kdysi před dlouhými léty, neznalý poměrů a nezkušený poslechl a vlezl jsem v horkém létě na lehko do Váhu pod Ivachnovou, pod Liptovskou Marou. Zabrodil jsem k pravému břehu, kde se drží u dna velké ryby a za chvíli jsem musel ven z té ukrutně studené vody.Nohy modré, ani vylézt na břeh jsem nemohl. Dodnes tu techniku užívám v létě v nehluboké vodě. A ne pod přehradou…
- Úterý 8. listopadu 2011 v 9:01® jehla
-
Pan Zdeněk Šimek byl pro mě v době mých rybářských a muškařských začátků zdrojem spousty úžasných informací (k dalším knihám se tenkrát bylo jen těžko dostat) a když jsem se s ním ještě mohl na sklonku jeho života setkat, posadilo mě to na prdel! I jako starej pán byl správnej cvok (v dobrým slova smyslu) a dokázal třeba ještě v sedmdesáti (možná mu bylo i víc!) v létě třeba brodit „naostro“ jen v šortkách a keckách…ještě že dneska nevidí, kam jsme to s vodama dotáhli…
Tento příspěvek byl editován 8.11.2011 08:01:25 uživatelem jehla.((
- Pondělí 7. listopadu 2011 v 19:24® ladamaj
-
All Armor> To mi je jasný otom už vím léta.
- Pondělí 7. listopadu 2011 v 8:10@ All Armor
-
ladamaj> To už je minimálně 4. generace rybářů Šimků, protože Zdeněk psal, že chodíval s otcem na ryby.
- Pondělí 7. listopadu 2011 v 0:10® ladamaj
-
All Armor>nevím kdy to bylo vydáno ale ten Tomáš je táta tomáše kterého znám já a Martin je jeho brácha.Jde o rybářskou rodinu no a já nechávam Tomášovi matroš když to jde tak ke mě přijede dobré ne.
- Neděle 6. listopadu 2011 ve 22:54@ All Armor
-
Ještě k Šimkovi. Mladí a ti co takové knihy nečetli asi neznají slovo sedule. Šimek s ním pracuje běžně. co to bylo, Návazec z hedvábného vlákna na lov ryb… Polyamidové termoplastické vlákno s názvem Nylon totiž zavedla do výroby US firma Du Pont (vymyslel „to“ Wallace Carothers v roce 1935 dělali se z toho padáky, protože produkci hedvábí ovládalo Japonsko), ale významný objem výroby sa dosáhl až v průběhu války. Pro běžné smrtelníky v Evropě nedostupné v době války stejně jako penicilín.
- Neděle 6. listopadu 2011 ve 22:43@ All Armor
-
Piranha> A k čemu registrace? Nepotřebuji to. Vy jste každy za registraci. Registrovaní ftáci. Ještě na krk psí známku a fertig. Já před registrovanými idioty kdysi odešel do emigrace. Nemám veškeré registrování vůbec rád.
- Neděle 6. listopadu 2011 ve 22:40@ All Armor
-
Piranha> Irish Whiskey Tullamore Dew je slušné pití, hlavně ta 12Y. Nevím, proč vymýšlíš voloviny. Radši si naštuduj Practical Fly-Fisher z roku 1853, tam se dozvíš, co je to ta zimní stříbrná dun. http://www.scribd.com/…266/29/ADDEN
- Neděle 6. listopadu 2011 ve 21:41® Piranha
-
All Armor> nechceš se zaregistrovat a přejmenovat se na TullAmore
- Neděle 6. listopadu 2011 ve 21:40@ All Armor
-
Tejčka v úžasné knize „Rybářský sport“ popisuje všechny metody lovu ryb. Takový záběr a rozsah (téměř 700 stran)jako tato kniha z roku 1934, neměla od té doby žádna kniha domácího autora. A už asi ani nic podobného nikdy nevýjde. Umělých mušek ( názvy v angličtině, němčině a franštině) uvádí Tejčla 95 vzorů. Na lipúany na podzim doporučuje Iron blue dun, Autum dun … Na zimu Silver or winter dun. Pěkně popisuje i vázání. Zajímavý je detailní popis chytání ryb zakázanými metodami, užívaný pytláky. Slova jako sprostice, shonka, palisok, soup, siže, val, čerkal (všechno názvy sítí a jiných prostředků užívaných pytláky, už anui neznáme. Tejčka v roce 1936 píše, že v republice je 430 registrovaných rybářských spolků se 63.000 registrovaných členů a že dalších 90 spolků není registrovaných.
- Neděle 6. listopadu 2011 ve 21:23@ All Armor
-
jehla> Myslím, že v podstatě platí všechno. Když si vezmeš moudrosti Lišky ze Žichovic a knihy „Rybářský sport“ od Tejčky (1934) a "Chytání…) od Šimka (1946), tak zjistíš, že je tam téměř všechno. A správná taktika lovu a chování ryb se jistě stejné. Ano, máme jinou tecniku, máme jiné materiály. Chytáme stejné ryby.
- Neděle 6. listopadu 2011 ve 21:16@ All Armor
-
ladamaj> Knihu připsal Šimek v roce 1946 svým synům Tomášovi a Zdeňkovi.
V roce 1946 kniha vyšla, ale napsaná byla v době války (1942?). I obálka s lipanem, pstruhem a hlavatkou je Šimkovo dílo. - Neděle 6. listopadu 2011 ve 21:13@ All Armor
-
Barr> No citoval jsem volně, co Šimek kdesi napsal.Asi v Praze pracoval. Myslím byl inženýr stavař.
- Neděle 6. listopadu 2011 v 18:12® ladamaj
-
All Armor>tak opravdu to je děda mích známích Tomáše a Martina Šimků takže věřím že když budu potřebovat tak se ke knížkám které napsal dostanu celkem hladce.
- Neděle 6. listopadu 2011 v 11:10® Barr
-
All Armor> myslím,že p.Šimek v Praze nikdy nebydlel.Spíš se vracel do Kolína,Brna,Ostravy.Knížka je to skvělá,patřím k těm šťastným,kteří ji mají.Co se týče ryb,vše stále platí,i když omezeně,protože nejsou.Pěkné je jeho povzdechnutí…"teď,když je nás u vody mnoho"…v r.1948..
- Neděle 6. listopadu 2011 v 8:28® jehla
-
All Armor> jo, ta je super i po letech, mám tohle prastarý vydání, co jsem si musel sám tozřezat a sešít, našlo se někde kdysi u strejdy na půdě…spousta věcí platí dodnes…