Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Sobota 5. listopadu 2011 v 15:32@ All Armor
-
ladamaj> Doporučuji Šimkovo „Chytání, pstruhů, lipanů a hlavatek“. Už jen kvůli těm fotkám míst, která jsou dnes úplně jiná. Šimek bzl skutečný fanatik, dnes už asi takoví ani nejsou. V sobotu odpoledné (po práci) jel vlakem na Slovensko, v neděli rybařil na Váhu, či na Oravě a potom celou noc se zase kodrcal do Prahy, aby byl v pondělí ráno na pracovišti. Podobně popisoval před časem jiný fanatik, jak s celou rodinou takhle jezdili vlakem na Slovensko i s loděmi a splavovali slovenské vody a v pondělí ráno už zařezával v Praze.
- Pátek 4. listopadu 2011 ve 14:24® Piranha
-
brčal> to je takové mé dilema co jsi psal
Přemýšlím, že si nebudu kupovat P povolenku a vždy si raději zakoupím nějakou povolenku na revíru místního významu, kde je práce na tamních vodách vidět, popř. si koupím povolenku na soukromé vodě, jako Kunratice, nebo Labská. Jen nevím zda bych mohl také získat hostovačku na P revíru s MP povolenkou, protože tu si kupuji každý rok.
- Pátek 4. listopadu 2011 ve 13:28® JHolc
-
brčal> Za chytání takových ryb to stojí!
On ten svaz někde funguje dobře, třeba za úsek na Vltavě pod Rožmberkem si zaslouží jenom chválu, ale rybáři jsou prasata. Jednu pěknou MP říčku mám skoro za barákem, už asi deset let se tam pravidelně sype duhák, ale chytit tam starší rybu je svátek – z háčku už pro duháka není cesty zpět…
- Pátek 4. listopadu 2011 v 10:42® brčal
-
JHolc> taky že to není normální revír. Roční povolení vyjde jen 7000 kč
kupuji si jen jednodení a celý rok šetřím na povolenku kterou si koupím a na normální svazovku už nechodím.
- Pátek 4. listopadu 2011 ve 2:01® ladamaj
-
Cudla>no ajoj dědku už sme dlouho nepokecali co
Tento příspěvek byl editován 4.11.2011 01:03:27 uživatelem ladamaj.nebyl sem si 100% jist ale myslel sem si to.Zejtra jedu s tím kamarádem jak sem byl v žATCI na berounku knim Stáňa pro mě přijede a po cestě okouknu rybářské a možná i Prahu to ještě nevím co mě vše čeká pesáčci moji zlatí jedou také ale člun ne ne to rezignuji to bych dělal otroka
a to už bych zase byl nemocnej.To víš už nejsem nejmladší bej mě tolik jako tobě tak lámu rekordy ale né na židličce.
- Pátek 4. listopadu 2011 v 1:40® Cudla
-
ladamaj> Tomáš a Martin jsou vnuci toho spisovatele,máš v tom pravdu.
- Pátek 4. listopadu 2011 v 0:29® JHolc
-
brčal> Tak to je nádhera. Já kdybych se občas nedostal aspoň na úsek „chyť a pusť“ a na jeden soukromý úsek řeky, tak bych si o takových rybách mohl nechat jen zdát. Ale svazovka si takové ryby bohužel nezaslouží – zatím…
- Pátek 4. listopadu 2011 v 0:24® brčal
-
JHolc> todle se nežere
pokud to někdo neveme na černo i tak je ten revír dost hlídanej a v tomto roce jich mám asi 11 chycených
pokud mi to neuravali
- Pátek 4. listopadu 2011 v 0:16® JHolc
-
duplikát
Tento příspěvek byl editován 3.11.2011 23:17:20 uživatelem JHolc. - Pátek 4. listopadu 2011 v 0:16® JHolc
-
Chose> Tak Petrův Zdar.
brčal> Krásná ryba. Takových mám chycených jen pár. Škoda, že je lidi žerou…
- Pátek 4. listopadu 2011 v 0:13® JHolc
-
Kdo si hraje nezlobí! Pro případné rýpaly – protihroty už jsem zamáčkl.
- Pátek 4. listopadu 2011 v 0:10® brčal
-
Chose> Labská je krásný revír. Jen je škoda že nepřidá pár kaček na víc a nenasadí tam pěknou rybu. Tohle dávalo v tomto roce 5× u nás + duhák. I tak tam zajedu na ty duháky a potočáky. Chytáš pak takové ryby na suchou to je taky od tamtud prostě krása
Tento příspěvek byl editován 3.11.2011 23:11:15 uživatelem brčal. - Čtvrtek 3. listopadu 2011 ve 21:24® Chose
-
Tak zítra vyrážíme na Labskou, zopakovat loňské podzimní lipanění. Držte palce, ať přivezem pěkný fotky a hromadu zážitků.
Mimochodem, včera nám Miloš trochu neplánovaně dosadil
www.labskapstruhova.cz
- Čtvrtek 3. listopadu 2011 v 18:28® ladamaj
-
All Armor>je mě to jasné každej sme jednou začli ale někdo potřebuje opravdu málo a někomu je potřeba poradit více.Dělal sem děti a mládeš jako Cudla-ruda dobře se známe a sme opravdoví kamarádi také dělá mladé rybáře supr chlap,kamarád ten o mě ví spoustu co dokážu a co dělám jen se doplňujeme.Tem pan Šimek co jsi se zmínil nejsem si jist jestli to není děda kluků Tomáše a Martina Šimka jejich děda psal knížky s Tomášem se setkávam když jedu do Teplic a občas se utrhne a přijede ke mě domů no a to je pak nadlouho skončíme ve vazárně podobně i s Cudlou takže jde možná o něj lehce zjistím.Jinak osobně sem začal vázat za komančů s verzatilkou takže hodně pamatuji no a už zmé profese sem člověk co neumí říct ne proto mám to rybářské poradenství zcela zdarma přihlásí se mladí ale i starší no akorát že po mé nemoci mám trohu problém právě se psaním jistě při tvém vzdělání víš co dokáže udělat roztroušená skleroza a mozková mrtvička kterou člověk muže prodělat aniž by o tom věděl ale potom když se to začne projevovat tak začne opravdu uvažovat a to je i můj problém, mozek je složitá záležitost a nikdy mu neporučíš co bys vše chtěl a to toho mám ještě tochu víc ale nestěžuji si naopak rvu se stím už víc jak 10 let někdy to jde a jindy zase opakno život je pes.Tak proto jsem se rozhodl podělit se o své zkušenosti dokud to jde aby naše mládeš mohla zase předávat něco dál pokud je ktomu někdo povede,muj syn je fakt dost dobrej a sem na něho pišnej rovněž se ke každému chová jako já takže snad mu to vydrží.Jinak vlastním také několik knížek co se týká rybaření mám toho spousty na cd,dvd,vše jsem měl tak naštudované že bych to snad řek i po spátku a stačí jedna rána a život je pak boj.Takže víme oba o čem je řeč teď je na nás jak to předáme a nebo si to necháme pro sebe já to raději předávam a mám zato odměnu od mládeže že když se potkáme tak mě pomohou a rádi i semno chytaj a to mě těší zevšeho nejvíc.
Tento příspěvek byl editován 3.11.2011 17:35:10 uživatelem ladamaj. - Čtvrtek 3. listopadu 2011 v 17:46® Salmo1
-
All Armor> Určitě.Bral jsem to jenom jako sranda kvíz.Celkem je mi fuk co si kdo motá a na co chytá.
- Čtvrtek 3. listopadu 2011 v 16:22@ All Armor
-
ladamaj> Každý nějak začínal s muškou. Já dost pozdě a probíjel se tím sám a později mi pomáhali řešit problémy kamarádi. Ale jaksi jim to nešlo. Především jsem přečetl, co se dalo sehnat. V antikvariátech jsem koupil snad 10 ročníků Rybářství a přečetl stranku po stránce. A otravoval jsem. Tak jsem se seznámil např. s Bohušem Slámou z Brna (linymfa a jeho, na svou dobu moderní, publikace o hmyzu, muškách a muškaření). Začátky jsem měl pěkné. Vlezl jsem do Oravy s obřím potočníkem s křídly z trafoplátna podle Kurnôcika, navázaným na dvojháku na štiku a tahal jsemn to po hladině a vytahoval z vody potočáky nad 40, jednoho za druhým. To byl první den. Skoro jsem praskl,jak jsem se nafukoval od pýchy, jaký jsem mistr. Ale byl to prostě ideální den a kápl jsem pod břehem v Párnici na ně. Hnízdo potočáků. Nepochopitelné, vždyť si hájí teritorium. Potom přišlo kruté vystřízlivění, měsíc jsem nechytil na mušku nic. A začínal jsem znovu a poctivě od piky. Házet dobře (to byl můj problém) mne ale nenaučili kamarádi, ti nedokázali identifikovat moje chyby, i když to byli mistři. Naučil mne mistr Zdeněk Šimek, resp. jeho jedna věta v knize. Když jsem ji přečetl, zbalil jsem mušák a šel na louku, zavřel oči a soustředil se na ruku, na vnímání tahu šňůry. A bylo to. Mohlo jsem říct A JE TO ! Už mi to zůstalo. To je jako plavání…
- Čtvrtek 3. listopadu 2011 ve 12:28® ladamaj
-
Piranha,All Armor>to nasi neskouší myslím že akorát nenapsal že třeba chce začít muškou.Mám rybářské poradenství zcela zdarma a kolikrát mě volaj a také si myslím že mě skouší.Nakonec ze všeho to skončí že chce radu do začátku co a jak někteří i co to vše stojí,jde o lidi kteří začnou rybařit a neví o rybaření vůbec nic aspoň takhle se stím setkávam já.Jinak je otázka jak to kdo podá něco jiného je se sejít a hovorit otom a jiné je to přes pc.
- Čtvrtek 3. listopadu 2011 v 10:26@ All Armor
-
Salmo1> No, kdyby to chtěl ukázat, udělá to.
- Čtvrtek 3. listopadu 2011 v 10:25@ All Armor
-
Piranha>Začínám mít podezření, že si dělá prdel.
- Čtvrtek 3. listopadu 2011 v 10:24@ All Armor
-
JHolc> Ty si dáváš žížaly do muškovnice? Jak dlouho tam vydrží? Hmmm, ten kdo nepochopí, mne bude školit o morálce. Na druhou stranu, pokud to nezrušili, tak Francouzi chytali na žížaly na pstruhových potocích legálně. Mám jednu francouzkou pěknou knížku a tam jsou fotky.
- Čtvrtek 3. listopadu 2011 v 8:18® Piranha
-
varholík.martin> bylo by dobré si pořídit nějakou dobrou knihu o muškaření, tam najdeš vše na co se ptáš.Oni ti sice kluci poradí, ale většina je toho názoru že je to téměř zbytečné.Když budeš šikovnej na stránkách tohoto serveru najdeš strašně moc informací.Tato diskuze má sice 1594 stran, ale dá se to za víkend projet a budeš chytrej třeba jako rádio pak
- Čtvrtek 3. listopadu 2011 v 8:15® Piranha
-
All Armor> nymfa snad ví co to je.Nahá žena hrající na harfu
- Čtvrtek 3. listopadu 2011 v 8:14® JHolc
-
Alivio> Je to borec!
varholík.martin> http://www.chytej.cz/…aci-pomucky/
- Čtvrtek 3. listopadu 2011 v 8:12® Shrek
-
varholík.martin> tleskám Ti, příteli. Tys to rozlousknul
- Čtvrtek 3. listopadu 2011 v 8:00® varholík.martin
-
Dělá si tady nekdo doma mušky? z šecho je nejlepe udelat poradte.
- Čtvrtek 3. listopadu 2011 v 6:21® JHolc
-
All Armor> Tak nějak. Není to nic úplně nového,či převratného, ale je to tak neskutečně účinné, že by bylo nemorální to zveřejnit…
Salmo1> nic takového, jsi úplně vedle.
- Čtvrtek 3. listopadu 2011 v 6:14® JHolc
-
drozďák, pike007> Díky moc. Já je tam hledal mezi blešivcovýma, tudíž nenašel… Jdu sepsat objednávku, ať jsou brzy doma.
- Čtvrtek 3. listopadu 2011 v 0:54® drozďák
-
JHolc>
mrkni
http://www.musky-muskareni.cz/…e-hacky.html
Pájka má recht, krom 14-tky má všechny. Jestli potřebuješ, využij toho.
- Čtvrtek 3. listopadu 2011 v 0:35® ladamaj
-
All Armor> dík za radu předám synátoru vasekmaj,stejně převážně váže on já už jen poradím co doladit ale je šikovnej a má neskutečnou foto pamět.Takže už moc mu do toho nekecám sic mám 3 svěráčky tak je dokáže obsluhovat kor když použije pryskyřici já vážu už jen pro radost a to nesmím rozklepat lupu
Přesto moc děkuji za radu tuleně koupím a vorvaně chytím.
- Středa 2. listopadu 2011 ve 23:27® Salmo1
-
All Armor> Tipnu si.Prodloužená pupa potočníka.