Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 2. listopadu 2011 ve 23:10@ All Armor
-
JHolc> Přiznej se, co jsi to začernil v té muškovnici? Že by tajná zbraň, muška všech mušek?
- Středa 2. listopadu 2011 ve 22:40® Pike007
-
JHolc> Jisi nemá akorát 14tky, 10tky, 12tky a 16tky jsem kupoval včera, 18tky a 8čky má taky.
- Středa 2. listopadu 2011 ve 22:34@ All Armor
-
Piranha>No, nechci mu křivdit, ale myslím, že Martin Varholík netuší, co je francouz…
- Středa 2. listopadu 2011 ve 22:31@ All Armor
-
BoBo-Falknow> Akorát ten barevný sortiment je slabší, ale mi stačí. Pro ty, co to neznají: http://www.fmfly.eu/54-seal
- Středa 2. listopadu 2011 ve 22:10® Piranha
-
varholík.martin> Protože jsem v poslední době propadl kouzlu francouzké nymfy, tak zatížené mušky resp. gold heads používám v 90%.A ze své krátké zkušenosti mohu říci, že pokud nasadím mušku z mosazi, tak mám o hodně méně záběrů než s nymfami s tungstenovou hlavičkou.Tungsten rychle propadne vodním sloupce a nymfa tak poskakuje po dně mnohem delší dobu než mosazná hlavička, která putuje vodním sloupce i polovinu cesty, než dopadne na dno.Jednoduše, než dopadne tak jí vytahuji a přehazuji. Mosazné hlavičky u mně ztrácí pomalu místo a používám je jako tvarovací část při vázání blešivce a pomocnou zátěž i když to samé udělá i tungsten, jen je to malinko levnější varianta, myslím tím tu mosaz.Co se týče barev, tak zlato je na 1. místě, pak asi růžová a pak černá. Vyplatí se připlatit a pořídit si tungsteny. Mosaz používám na lury, tam je tungstenu škoda.
- Středa 2. listopadu 2011 ve 22:08® BoBo-Falknow
-
All Armor> Na nožičky u blešouna nepoužívám nic jiného, než tuleně. Geniální, ale drahý matroš
- Středa 2. listopadu 2011 ve 21:24@ All Armor
-
varholík.martin> Wolfram resp. mosaz se používají proto, že jsou těžké. Pro vázání mušek se používají hlavičky i z jiných materiálů a relativně dávno. V prodejnách se nabízí plastové korálky, sloužící jako atraktory (třeba svítivě oranžová), vhodné pro mušky, které nemají jít rychle ke dnu. Skleněné perleťové miniaturní korálky používám dlouho na vázání miniaturních lipanových nymf (většinou černých). U všelijakých korálků je problém velikosti a tvaru otvoru, aby je bylo možno dostat na háček… Jakou mušku? Těžko říct. Několik účinných jich máš i tady níž. Pokud si myslíš, že ti tady někdo napíše návod na zaručeně úspěšnou mušku, tak to asi ne. I když jsou mušky, které jsou úspěšné a oblíbené. Uvaž si třeba zlatohlavé nymfy z bažantího pírka. Takovou: http://www.fliesfactory.com/…ranzovy.html?….
- Středa 2. listopadu 2011 ve 21:11@ All Armor
-
ladamaj> Tuleň? On se nesmáčí, jako chlupy ze suchozemského zviřete. Špatně se s ním dělá a je drahý, ale pokud ho např. nadabuješ do smyčky, uděláš s jeho pomocí krásné chlupaté tělíčko, třeba jako má ten kaktus. Myslím, že na některé mokré mušky resp. strímry je to lepší, jako palmer z peří.
- Středa 2. listopadu 2011 ve 21:10@ All Armor
-
ladamaj> Tuleň? On se nesmáčí, jako chlupy ze suchozemského zviřete. Špatně se s ním dělá a je drahý, ale pokud ho např. nadabuješ do smyčky, uděláš s jeho pomocí krásné chlupaté tělíčko, třeba jako má ten kaktus. Myslím, že na některé mokré mušky resp. strímry je to lepší, jako palmer z peří.
- Středa 2. listopadu 2011 ve 21:08@ All Armor
-
JHolc> Kupoval jsem 2499 naposledy před týdnem v kamenném obchodě. Chtěl jsem pro změnu největší, tedy 8. Menších mám ještě dost. Po velkém hledání jsem získal krabičku s 20 ks černých velikosti 10. Měli i nějaké menší, ale nic moc. A to je velká muškařská speciálka. Dnes jsem viděl v TV zase tu kontejnerovou loď, co je na mělčině kdesi u Nového Zélandu. Možná jsou ty háčky na ní…
- Středa 2. listopadu 2011 ve 20:07® JHolc
-
drozďák> Udělal si dobře, že ses předzásobil. Jisi už je dávno nemá, stejně jako další shopy v ČR…Údajně se čeká na kontejner z Japonska, který pořád nepřichází. Mám tady už jen pár kousků velikosti 16. Na kšeft taky nevážu, styděl bych se to prodávat, ale rybám to chutná a o tom to je… Tak ať se daří.
- Středa 2. listopadu 2011 v 17:42® drozďák
-
JHolc> mám zásoby, dlouho jsem nekupoval a nevážu na kšeft, takže… Aktuálně nevím – kupoval jsem je vždy u JiSi, hlavně z osobních důvodů.
- Středa 2. listopadu 2011 v 17:33® JHolc
-
drozďák> Já bych si taky vsadil na špatnou sérii, nebo jen na shodu náhod, kdy byla ryba špatně zaseknutá a páka byla moc velká… 2499 je háček, kterému na 100% věřím a ještě mě nezklamal. Bohužel jsou v poslední době docela těžko k sehnání. Neznáš nějaký dobrý E-shop, kde by měli 12 a 14 v bronzové barvě skladem?
- Středa 2. listopadu 2011 v 17:23® drozďák
-
JHolc> záleží na tvaru obloučku, délce raménka, výsledné páce… Taky na způsobu vázání. To nemyslím na tebe, obecně ale jsem viděl pár borců, kteří vázali gammary za půl obloučku a divili se, že jim ryba rovná háček. Včetně sebe samého. U jiggu si ale vázání za oblouk nedovedu představit, mohla to být špatná serie, cokoliv. Na 2499 se mi to v životě nestalo, vážu na ně polovinu mušek už min. 5 let
- Středa 2. listopadu 2011 v 17:03® ladamaj
-
stopař>jasně velebnosti.
- Středa 2. listopadu 2011 v 17:01® ladamaj
-
All Armor>no konečně se dokážem domlouvat jako normální hříšníci každej má své mouchy a nikdo není dokonalí nakonec stačí sledovat ten pořad s Krampolem jestli se nepletu.Jinak z tuleně sem nikdy nevázal vím že jde vázat skoro ze všeho ale jak ta moucha pak fuguje a co vídrže nemluvě.Jinak vážu i na 24háčky ale to je nářez,synátor to nechtěl vázat no a dnes to už váže vše se dá naučit.
- Středa 2. listopadu 2011 v 16:38® JHolc
-
All Armor> Třeba ho tam nedali záměrně, protože je na něm opravdu něco špatně a stydí se za něj…
- Středa 2. listopadu 2011 v 16:36® JHolc
-
drozďák> Takhle jsem jásal ze začátku. (pokud ovšem tvůj příspěvek není ironie)
Ale už těm háčkům tolik nevěřím, vypadá úžasně, síla drátu je cca stejná jako u 2499, vydrží dlouho ostrý, ryby z něj nepadají, atd. ALE jak jsem psal níž, přišel jsem o několik velkých ryb, když se částečně narovnal…
- Středa 2. listopadu 2011 v 16:36® varholík.martin
-
Chci se zeptat jestli místo wolframové hlavičky na mušku nemužu dát třeba kulaty korálek.a zčěho udelat dobrou mušku na kterou do lipani i pstruzi.děkuji za odpověd na muj članek.
- Středa 2. listopadu 2011 v 16:27® drozďák
-
Huráááá, alelujááá. Konečně mají muškaři možnost koupit pořádný jiggový hák!
- Středa 2. listopadu 2011 v 16:09@ All Armor
-
JHolc> Sakra, ty jsem ještě neviděl. Na titulní straně to mají (http://www.tiemco.co.jp/…flyhook.html – http://www.tiemco.co.jp/…08sp_bl.html), ale v katalogu SP (spear point series) ne. Asi to má SP ostří. Japonci. Nejdřív Pearl Harbor a teď toto. Dík za informaci.
- Středa 2. listopadu 2011 v 15:54@ All Armor
-
OndruchM> Jasná chyba, to se mi moc nestává, česky píšu jen sem, ale i tak…
- Středa 2. listopadu 2011 v 15:54@ All Armor
-
OndruchM> Jasná chyba, to se mi moc nestává, česky píšu jen sem, ale i tak…
- Středa 2. listopadu 2011 v 15:13® JHolc
-
All Armor> Omlouvám se, moje chyba. Nějak jsem si to v hlavě špatně srovnal. 2499SP-BL Samozřejmě znám, vážu na ně skoro všechno a je to podle mě jeden z nejlepších háčků. Ale ty jigové háčky dělají taky, popis ale neodpovídá, každopádně tvarově je to klasický jig. http://fliesfactory.com/…108SPBL.html?…
- Středa 2. listopadu 2011 v 15:12® OndruchM
-
All Armor> kamarádi nosily
– nemohl jsem si pomoct
- Středa 2. listopadu 2011 ve 14:56@ All Armor
-
JHolc> Jigové Tiemca 2499 neznám. Buď se mýlíš, nebo jsem zaostalý já. 2499 je křivákový hák. Myslím, že jsou zaostalí i japončíci a ani nevědí, že dělají jigový háky.
http://www.tiemco.co.jp/…yhooks_e.pdf
- Středa 2. listopadu 2011 ve 14:31® JHolc
-
All Armor> Jak jsi spokojený s těma jigovýma Tiemcama 2499? Já na ně dřív nedal dopustit, ale za poslední dva měsíce jsem z nich ztratil pár velkých ryb – narovnaly se. Ale třeba je to jen nějaká špatná várka, nebo shoda náhod.
- Středa 2. listopadu 2011 ve 13:04@ All Armor
-
ladamaj> Já si vážu sám a i „vymýšlím“ nové. Ale na nejmenší, od 16 nahoru nemám oči (optiku mám všelijakou), ani cit a jemnost. Večer jsem vázal „černou svini“ (můj název), kterou teď žerou velcí duháci od ZA po MT. Tělo černé kuželovité(třeba králík), stříbrné kroužkování, štěty černé (nebo strakaté z koroptve?), hruď černý tuleň a vyčesat (chlupatá, i nožičky), wolframová hlavička 4–5 mm, fialová (růžová) nebo červená. Háček jigový, přiměřený té velké kouli. Používám ze 3 typy háčků(Knápek a spol.).Hnusná, ale účinná… * Vážu nejradši na můj nejoblíbenější Tiemco 2499. Je asi i nejdražší, ale vážu jen sobě,občas něco daruji u vody. Kamarád na invalidním, co váže na kšeft, hledá vše co nejlevnější (tuleň ani náhodou, nebo po dohodě za příplatek).
- Středa 2. listopadu 2011 ve 12:46@ All Armor
-
ladamaj> 5–6 000 a v nich 50% variant
- Středa 2. listopadu 2011 ve 12:45@ All Armor
-
ladamaj> Nebuď tak chytlavej, já mám sice všelijakejch titulů, ale furt sem blbej. Nikdo není dokonalý. Akorát nedokážu nepodjebovat, když někdo kurví mateřštinu příliš. Já píšu česky prakticky jen sem, ale co tady vidím… Na druhou stranu, je to web rybářů, ne intelektuálů. Hehehehe, když jsem se před léty stěhoval a kamarádi nosily metráky knih, tak jeden řekl, že „je lepší stěhovat asociála, jakon intelektuála“. Jinak – prostor pro metráky, ba možná pro tuny knih, je v podstatě k hownu. Do 90% knih jsem se po druhé nepodíval a sedí a hledí z polic. Vzpomněl jsem na Havrana. Osprey, či jiný vzdělanec, možná ví, vocogou: * And the raven, never flitting, still is sitting, still is sitting On the pallid bust of Pallas just above my chamber door; And his eyes have all the seeming of a demon's that is dreaming, And the lamp-light o'er him streaming throws his shadow on the floor; And my soul from out that shadow that lies floating on the floor Shall be lifted – nevermore!