Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 1. listopadu 2011 ve 20:27® mvincik
mvincik

stopař> Líbí se mi tvé „výtvory“ a jelikož mám v současné době nedostatek much i času, i bych něco rád pořídil. Proto. :-)

Úterý 1. listopadu 2011 ve 20:26® stopař
stopař

mvincik> Vážu pro radost pro svou potřebu.Nejsem tak zručný abych vázal na kšeft.Proč se ptáš ?

Úterý 1. listopadu 2011 v 19:55® mvincik
mvincik

stopař> Pěkné. Vážeš je jen pro sebe, nebo i na objednávku?? :-)

Úterý 1. listopadu 2011 v 19:46® stopař
stopař

A teď do mně. :-)

Úterý 1. listopadu 2011 v 19:43® stopař
stopař

A ještě totok. ;-)

foto/diskuze/muskareni/2011/th-img45713.jpgfoto/diskuze/muskareni/2011/th-img45714.jpgfoto/diskuze/muskareni/2011/th-img45715.jpg
Úterý 1. listopadu 2011 v 19:37® stopař
stopař

Dlouho jsem tady neviděl nějakej chlupatej háček. 9-)

foto/diskuze/muskareni/2011/th-img45710.jpgfoto/diskuze/muskareni/2011/th-img45711.jpgfoto/diskuze/muskareni/2011/th-img45712.jpg
Úterý 1. listopadu 2011 v 17:48® Piranha
Piranha

drozďák> Petře, pokud myslíš toho potoka, tak si myslím, že se toto nedá s tím odkazem co jsem sem vložil srovnávat.Přeci jenom ten potok leží na vlhkém kameni i když to neomlouvá taky blbý zacházení.Ale zase neni vyválenej v blátě a kdo ví v čem.Nedávno mi někdo psal že už jsem dlouho nic nechytil, chytil jen to už raději nefotím.Pokud už teda se mi ta ryba líbí, tak jí fotím zabroděnej ve vodě, když spadne tak do vody.

Úterý 1. listopadu 2011 v 16:55® drozďák

Piranha> ale na to jsem se tě neptal. Nemusíš mít zkušenost s Orlicí, aby jsi dokázal porovnat oba případy.

Úterý 1. listopadu 2011 ve 14:18® Piranha
Piranha

drozďák> na Orlici jsem nikdy nebyl.

Úterý 1. listopadu 2011 ve 12:10® drozďák

Piranha> ahoj Piranho. A jak se díváš na dorostence z Orlice? http://diskuze.monfish.com/ Jak tohle někdo může provádět a říkat si rybář?!

Řekneš mi, jaký je mezi tím rozdíl?

Neděle 30. října 2011 ve 22:30® 1Mara
1Mara

Piranha> Kdý ty jsi naposledy chytil rybu kecale ? :-P

Čtvrtek 27. října 2011 ve 13:58® Libor
Libor

All Armor> i tobě díky Alle Armore

Čtvrtek 27. října 2011 ve 13:38@ All Armor

Libor> Tady máš příkladů jako máku: http://www.mrk.cz/diskuse.php?…

Čtvrtek 27. října 2011 ve 13:28® Libor
Libor

díky za tip, zkusím si něco zbastlit.

Středa 26. října 2011 v 18:52® Chose
Chose

kamos007> To je daleko lepší. Pak je jen bez doteku ruky vyháčkovat a udělal jsi maximum možného, abys té rybě moc neublížil.

Středa 26. října 2011 v 18:38® Piranha
Piranha

Libor> háček s delším ramínkem u obloučku si přichyť snopeček marabu tak, aby jsi mel osácek, pak to co přečnívá zkruť a omotej k hlavičce a tam to zafixuj.Můžeš to i kroužkovat něčím blýskavým, nebo u hlavičky (tngsten) uvaž kroucenou lametku o malinko delší než lurka.Barva červená, černá a růžová je nejosvědčeněj­ší.Chytám na to okyše každý rok od září do konce roku.Na vetší vzory pak občas boleni a štiky.

Středa 26. října 2011 v 17:57@ All Armor

osprey> Myslím, že stále platí „všeho s mírou“. Nic se nemá přehánět. Ani s etikou, ani s masařinou. Takoví, jako jsi ty, nebo já, ryby neničí, to jsem si jist. Ve vodě je určitě podstatně víc ryb vypěstovaných a nasazených za moje peníze (i za moje), než jsem z vody vzal. Přečti si pana Kudláka (pokud jsi to ještě nečetl). Hmmm,dnes jsem neeticky nadával na ulici v Zubří, kousek od téměř bezvodé Bečvy. Hendsáci mají mít ve středu otevřeno, ale nebyla tam ani noha po poledni.

Středa 26. října 2011 v 17:51@ All Armor

ssg.Jimmy Wild> Na to můžeš vzít jed. Před časem fungoval takový „spolek“ na nádrži přečerpávačky na Černém Váhu. Je to sice voda Státních lesů, ale několik roků to fungovalo tak, že si partička kámošů z mokré štvrti doslova koupila rybářské právo jen pro sebe. Kamuflovalo se to sponzorskými penězi z firem některých z nich a de facto jim to zaplatil stát. Už to nefunguje. Státní lesy prodávají sezonní a denní povolenky. Ale i v tom, komu je prodavají, je bordel. Nehledě na to, že pro průměrně vzdělávajícíjho občana je to asi příliš drahé. V porovnání se „vstupným“ třeba na anglickou řeku Test, je to sice levné, ale ani tam není tolik ryb. I ty příjmy Anglánů jsou trochu jiné. To je riziko „klubů“ – rybaření by se stalo možná dostupné jen pro bohaté.

Středa 26. října 2011 v 17:44® osprey
osprey

All Armor> Otázka je, jestli pak vůbec chytat. Já omezil počet úlovků, zesílil cajk, používám čím dál víc BL háčky, ale vzdát se té rybařiny jako takové asi nedokážu.

Středa 26. října 2011 v 17:41@ All Armor

osprey>http://www­.muskareni.cz/czech/ar­tic3.php?ID_Ar­ticle=386

I starý pán Jaromír Kudlák , nestor valašské muškařiny a učitel mistrů světa (myslím, že třeba Jarda Karafiát je ten případ),http://­www.chvalamus­kareni.xf.cz/, psal o nevratnosti procesů v organizmu extrémně vysílené ryby, vedoucí k úhynu ryby. Ani ji nemusíš chytat do ruky…

Středa 26. října 2011 v 17:40® osprey
osprey

kamos007> Daleko lepší. Když je ve vodě, nic si neudělá. Pokud je ta voda trochu hlubší. Ale i tak je to pokrok.

Ber to tak, že málokdo umí dělat takové fotky, aby to pokaždé stálo za to. Ani já ne. Je fajn mít něco na památku, ale lepší je mít vodu s rybama.

Tento příspěvek byl editován 26.10.2011 17:42:08 uživatelem osprey.
Středa 26. října 2011 v 17:05® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

osprey> No to klubové hospodaření není vůbec špatná myšlenka. Ale ty elitářské skupiny, jak píšeš, by se asi hodně rychle objevily. :-((

Středa 26. října 2011 v 17:02® kamos007
kamos007

dneska 14 lipanů 2 se vypli a dos nepíchlých takže až na ten déšť pohoda.

osprey> stačí takhle vyfocene na trávě není

foto/diskuze/muskareni/2011/th-img45640.jpgfoto/diskuze/muskareni/2011/th-img45641.jpg
Středa 26. října 2011 v 16:55® osprey
osprey

Bigpista> Oni ti Římani taky byli pěkná pakáž.

Ale aspoň, že je svoboda projevu. Můžu si tady ty plky klidně psát a nikdo mě za ně nezavře:-))

Středa 26. října 2011 v 16:43® Bigpista
Bigpista

osprey> On by ten dnešní svět nebyl složitý, kdyby mi už od útlého dětství nevtloukali do hlavy, že krást se nesmí, lhaní je špatné a že nemám být sobec a lakomec. Tyhle zásady dělají z toho světa složité místo k životu. Bohužel, římská virtus zemřela již před naším letopočtem.

Středa 26. října 2011 v 16:37® osprey
osprey

Našel jsem a vložil toto:

http://www.chytej.cz/…sku-z-boatu/

Pro toho kdo neviděl – jedno z nejlepších volně dostupných videí, co jsem za poslední rok viděl. Normálně takhle ničemu reklamu nedělám, ale tohle je nádhera.

Středa 26. října 2011 v 16:09® osprey
osprey

Libor> Jednoduché strímry nebo lury ze srsti (jemné – třeba delší chlupy z králíka) a marabu peří. Barvy jak kde. Já si to teda vázal na 1 g jigovku, ale on to zas tak velký rozdíl není.

Funguje už pouhý chumáč chlupů z přírodního králíka. Taky různé kombinace řerné, žluté a zelená. I RH kombinace se nechá. Pak už to můžeš jen všelijak vylepšovat.

Středa 26. října 2011 v 15:53® Libor
Libor

Mohu poprosit o radu, s čím bych mohl uspět v této době u okouna. Co si mám uvázat za vzor? Půjdu na stoják, mám pětku prut. díky L.

Středa 26. října 2011 v 15:41® osprey
osprey

Bigpista> Jo, stydím se. Za svůj selský rozum, za to, že si má na sebe každý vydělat a když to nedokáže, má mu být pomoženo, aby to dokázal a ne ho oprašovat a živit. I za to, že učit cosinus a vzorec glukózy někoho, kdo má problém zvládnout rýč, koště a komunikaci s dospělou osobou, je ztráta času. A taky bych rád jednou přijel do Francie a s potěšením konstatoval, že tam žijou Francouzi.

Ve sportovní rybařině to vidím tak, že když obětuju den času, nakoupím naftu, nástrahy, materiál a já nevím co ještě, tak to nedělám pro kilo masa, které můžu koupit v Tescu za zlomek té ceny, ale chci přijet k vodě, kde plavou ryby a ty ryby chci chytat, protože mě to baví. A holt se musím snažit, aby tam po mém odchodu nějaké zbyly, protože se třeba budu chtít vrátit.

Mám poměrně jednoduché vidění světa a dnešní složité poměry mi bohužel dělá potíže pochopit.

Středa 26. října 2011 v 15:26® Bigpista
Bigpista

osprey> Kdybych byl býval jen tušil, jaký jsi podvratný živel! Kdybych jen tušil, že pilně a nepřetržitě bojuješ proti svatému mainstreamovému světonázoru! Vždyť ty bys nás chtěl připravit o tu krásnou možnost, že si každý z nás bude hýčkat a vyživovat jednoho blbečka, lemplíčka, hajzlíčka nebo grázlíčka! A ještě jsi měl tu drzost to říkat ve škole? Styď se, soudruhu! :-D :-D :-D