Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 9. října 2011 ve 20:04® ZN
-
Piranha> neblbni. Na tento web jsem třeba já chodil, když tě mama koupala v železňáku. Myslím, že je zbytečné, aby jsi někoho někam vykazoval. Nepřísluší to tobě a nikomu.
- Neděle 9. října 2011 ve 20:01® drozďák
-
Piranha> já si budu číst co uznám za vhodné a reagovat úplně stejně a je mi jaksi jedno, zda li se ti to líbí. Až budeš lkát nad lipany a ptákem, zameť si před svým prahem. Stačí to udělat, pak nebudeš číst podobné komentáře.
- Neděle 9. října 2011 v 19:45® sus1
-
JHolc> Chybí tě tam slovo …prdele, tak si na to příště dej pozor.Díky.
- Neděle 9. října 2011 v 19:01® JHolc
-
hraji> Dobrá, trochu jsem uletěl. Prostě mám pocit, že EU zasahuje do (nejen) naší suverenity stále víc, než by měla…
- Neděle 9. října 2011 v 17:55® Piranha
-
drozďák> to řekl ten pravej, ty vaše žblepty na Mrku to je teda úroveň.Tak tam zůstaň ať to tady nemusíš číst.
- Neděle 9. října 2011 v 17:50® drozďák
-
Piranha> ty tak krásně plkáš, až jsem si vzpomněl na fotky a tu pěknou diskusi na Monfish…
- Neděle 9. října 2011 v 17:21® brčal
-
hraji> chytám celý rok ryby kolem 50 cm na pstruhové vodě. Je pravda že nechodím na normální revír a stálo mě to do teď kolem 5000 kč. Je jen škoda že takových revírů není více a bla bla bla Vím že těch problému je více. V globále já na to už dávno prdím a budu chodit tam kde ryby jsou a dokonce je i chrání. Jen mě to nebude stát 1400 kč za rok , ale třeba 8000 kč za rok atd adt
- Neděle 9. října 2011 v 16:57® hraji
-
JHolc> ale no tak. Já nejsem ani europoslanec ani žádný fanoušek EU, jen poukazuji na realitu. Přijali jsme jakási pravidla a nyní je musíme ctít. Tak se to v civilizovaném světě dělá.
- Neděle 9. října 2011 v 16:55® hraji
-
brčal> kéž by byl problém tak jednoduchý a bylo to opravdu jen v tom ptákovi
- Neděle 9. října 2011 v 16:02® brčal
-
hraji> vždyt sem to psal že potvoru černou
a psal jsem že je to důvod vymizení Lipana v řekách a ne nějaké kuličky, nymfy a podobně.
- Neděle 9. října 2011 v 16:02® JHolc
-
hraji> No a? EU nás taky obviňuje z rasismu, chce zakázat babyboxy, tahá z nás peníze na záchranu Řecka a chystá se nám vnutit Euro… To znamená, že jsme jen loutky bez práva svobodně se rozhodnout??? Ať jde celá unie do …
- Neděle 9. října 2011 v 15:25® hraji
-
brčal> koho máš na mysli? Rybáře nebo kormorány? Boj proti kormoránovi je celoevropskou záležitostí. A je jen prokázáním neznalosti, obviňovat českou vládu či ministerstvo zemědělství, že nebojuje proti kormoránovi. Kormorán je chráněn v celé Evropě. V různých zemích se různou měrou schvalují opatření pro jeho omezení, ale základní dokument pořád platí a kormorán je chráněný. Je potřeba jej nechránit a začít zase lovit a omezovat na hnízdištích.
- Neděle 9. října 2011 ve 14:58® brčal
-
hraji> je jen škoda že ho vždy vyžerou
- Neděle 9. října 2011 ve 14:34® hraji
-
Jen malou poznámku k tomu, co zde píšou někteří kolegové. Lipan podhorní je na revírech MRS vysazován každoročně a to v množství, které představuje 250 % zarybňovací povinnosti. To je dvouapůl násobek. Co víc ještě chcete udělat pro to aby lipan v revírech byl? Vysazovat tisíc procent?
- Neděle 9. října 2011 v 8:50® Kazan
-
osprey> Loni když jsem studoval, jsem se v jednom z receptů dočetl, že nemáme jíst kormorána příliš často bo obsahuje dost PBC
- Neděle 9. října 2011 v 0:12® osprey
-
Piranha> Půlka toho, co tu píšeš, je pravda, půlka – pro to nemám slov. Zadej si, prosím tě, heslo kormorán do Googlu a opravdu pilně studuj. Nechci tě poučovat, třeba bych taky neměl pravdu. Chci, aby ses to dozvěděl jinde.
- Neděle 9. října 2011 v 0:10® Piranha
-
brčal> jj a to není jen kvůli černýmu, takhle nám zelenej koko? zastavil D8 kvůli ještěrce.Co zemřelo lidí a stálo to peněz za opravy komunikací.Ten zelenej koko? je horší, než černej zmrd
- Neděle 9. října 2011 v 0:07® brčal
-
Piranha> to nikdo nebere, jen k ptákovi se přidal zelenej vůl a je zaděláno na průser
Je to šumák mi můžeme akorát diskutovat a to je vše. Nic víc s tím nenaděláme. Je povoleno ho aspoň už střílet i u nás což je dobře
- Sobota 8. října 2011 ve 23:43® Piranha
-
brčal> pláčeš nad špatným hrobem kolego.To zvíře, ten černej zmrd jak říkáš, potřebuje žrát.Pro něj je lepší si zaletět pár set kilo do čech a pod. a lehce se tu nacpat, když mu tam vejš gigalodě planýrujou po tisících tunách jeho mňamky.OK beru, ale když už to vadí tedy nám, tak by se měl tedy malinko zkrotit.On má jídlo, tudíž ideální prostředí pro to se množit.Potom je to horší a horší a je jen na našem zákonu to změnit. Ten pták se jen živí, jen chce žít a přežít, on neví že páchá nějakým rybářům zlo. To je jako by jsi začal jezdit na slovensko pro jídlo, protože je je tam chleba např. za 5,–- a hovězí za 30,–- Chyba je jinde, né v ptákovi.
- Sobota 8. října 2011 ve 23:35® sunet
-
brčal> Těch 10–15 cm by měl mít roček lipana, ale jak říkáš, velmi záleží na úživnosti toku. Každopádně vysazovat by se měl, přeci jen je to moc nádherná ryba o kerou by bylo velmi nemoudré přijít.
- Sobota 8. října 2011 ve 22:36® brčal
-
sunet> počítám že v zimě má ryba cca 10–15 cm záleží na úživnosti . Pokud jsem se nespletl vysazuje se na podzim velikost 5–7 cm a ten má 4–5 měsíců. Takže v zimě má kolem 10–15 cm a je žrádlo
Uvidíme jak to vše dopadne čas to ukáže.
- Sobota 8. října 2011 ve 22:28® sunet
-
brčal> To je podle mě začarovaný kruh. Kormorán si z našich revíru udělal velmi pohodlnou výkrmnu, ministerstvo zemědělství nechce vyjmout kormorána ze seznamu chráněných druhů, svazové vody jakožto majetek státu z nějakého důvodu nemají nárok na jim způsobené škody. A jak se k tomu postaví MO? Prostě nejvíce ohrožený druh ryby nechají jejímu osudu.
To se mi moc nelíbí. Lipan tu byl dávno před námi, musel se jistě potýkat se spoustou různých překážek, a jestliže přežil do dnešních dob, má svoji strategii, jak překonat i toho mořského ptáka. Byl bych pro vysazování určitého množství čtvrtročka. Ryba by mohla být pro kormoránea ještě moc malá a on by zjistil, co ho čeká. Bohužel je to ryba krátkověká, takže zredukovat jejich stav na nulu není zase tak těžké.
- Sobota 8. října 2011 ve 22:04® brčal
-
sunet> jednou na podzim jsem chytal nádherné lipany na suchou jepku vel. 22 kousek od domu necelé 3 km. Chytal jsem Lipany od 20 cm do 50 cm tak to bylo 3 sezony po sobě a furt tam byli. Pak to objevily černí ptáci a po zimě tam nebyl ani jeden
Zůstal tam jen potočák a duhák.
Tento rok jsem se bavil s lidmi co zarybňují Jihlavu. Ukazovali mi krásné Pstruhy obecné 2 a 3 ročky co budou pouštět. Na otázku a kde je lipan? Odpověď žrádlo ptákům dávat nebudem. Prostě a jasně za stav Lipana na Severní a jižní Moravě může Kormorán. O ten zbytek se postará rybář, pytlák, otrava, stav vody atd. jen to je asi 20 % proti tomu černému zmrdovi ptákovi. - Sobota 8. října 2011 ve 21:48® sunet
-
brčal> To je možná pravda s tím přistěhovalcem. Když jsem začínal muškařit na svém prvním revíru (Olza), byl tam lov na mušku výsadou tolika jedinců, že bych je na prstech jedné ruky spočítal. Nicméně jsem měl vynikajícího učitele, ten mě přived k tomu úžasnému způsobu lovu, za jeho pomoci jsem navázal svoji první pstruhovou mušku i ulovil prvního pstruha, pak i lipana. K nymfě jsem se nedostali, nikdy jsem ho tak neviděl lovit. Nevím jestli k tomu měl důvod, já se ho na něj nikdy nezeptal.
A tak jsem byl přímý svědek toho, jak se začalo rozšiřovat chytání na mušku. A jako obvykle, vyhrál ten nejméně obtížný způsob, nymfa. A co na to lipani? Stavy začaly pomalu a jistě klesat, stále více se mi stávalo, že jsem po poctivém sebrání seknul úplně na prázdno. A jakou to mělo příčinu? Neskutečně potrhané (ale kupodivu zahojené) tlamky lipanů ad těch takymuškařů, kteří vlastně ani nezměnili svůj oblíbený styl, prostě lovili na těžko i lipany.
Teď se zase začínám trochu k rybaření vracet, mezitím jsem se přestěhoval, pár let nechal proutek odpočívat, ale letos se chystám za stříbrnými krasavci zase vypravit a přesvědčit je o kvalitě svých mušek
.
- Sobota 8. října 2011 ve 21:24® brčal
-
All Armor> taky mám ten časopis odložený a ne jenom ten i jiné. Jen když už nevydal další tak měl vrátit co vybral na předplatném.
- Sobota 8. října 2011 ve 21:23® brčal
-
sunet> No lipan ve vodě není bo ho žere každý rok černý pták a ve velké.
- Sobota 8. října 2011 ve 21:20® brčal
-
sunet> mi taky
- Sobota 8. října 2011 ve 21:05® osprey
-
XAXAP> Lipan na suchou je lipan na suchou. Umím ho uvláčet, umím ho chytit na feeder nebo na plavanou, ale je to o prdu.
Štika na mouchu ja zas zajímavá záběrem a tím, jak ti pak jede lajna skrz prsty.
Vlastně je to celé o pocitech, co chytím, to už mi tolik žíly nerve.
- Sobota 8. října 2011 ve 20:52® sunet
-
XAXAP> Zdravím, měl bych k tomu jisté výhrady, právě masové rozšíření muškaření, přesněji lov na nymfu, či ještě přesněji barg byl jedním z důvodu poklesu stavu lipanů. To samé platí v podstatě o pstruzích, přestože tam bagr nefunguje tak efektivně, je jiný způsob, který se mu vyrovná.
A co se týče trofejních ryb (pstruh, lipan)? Právě vhodná muška je někdy jediný způsob, jak takového mohykána přimět k záběru.
Tento příspěvek byl editován 8.10.2011 20:52:37 uživatelem sunet. - Sobota 8. října 2011 ve 20:45® sunet
-
brčal> To by mě zajímalo, kolik těch lidí je
. U mě má sekeru na ročním předplatném.