Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 5. října 2011 ve 14:04® Bigpista
-
All> S tou délkou si taky nechám poradit. Spíš ho budu brát na malé a střední řeky. Otava kolem Strakonic, Vltava nad Lipnem, Berounka před Prahou, Jizera. Tak abych nenosil nějakej neobratnej stožár.
- Středa 5. října 2011 ve 14:00® Bigpista
-
Alivio> No já to chystám až na příští rok. Ale když něco objevíš, dej vědět
- Středa 5. října 2011 ve 13:08® brčal
-
Lipan bude za chvilku ohrožený druh ryby
V ČR dostává přes zimu nemoc černý mor. Aspoň něco na Vranov kde jsem teď pár štiček a Bolenů nej kolem 60 cm tady pár otek.
- Středa 5. října 2011 v 11:26® Mates(původní)
-
All> No já spoléhám na myslitele tvého kalibru, kteří jsou vždy připraveni vše uvést na správnou míru.
- Středa 5. října 2011 v 11:01® Sintrix
-
Já jej vlastním. Používám na potoky a pod větve zarostých revírů. Mám výhrady ke způsobu vyvázání oček. Jinak jsem spokojený. Problém jsem měl jen s vyvážením sestavy. Má kolečka byla moc těžká. Zatím jsem vyřešil starším plasťákem stejné firmy.
Tento příspěvek byl editován 5.10.2011 11:03:25 uživatelem Sintrix. - Středa 5. října 2011 v 9:30@ All
-
Bigpista> No já bych to tak nedramatizoval. Ten prut sice neznám a sám chytám na vercajk o pár levelů výš (aspoň renomé a cenou
), ale když si vzpomenu, s čím jsem já a moji současníci začínali a co jsme měli za desetiletí v rukách, tak bych si klidně ten prut koupil. Podobně, jako psal před pár dny Osprey o feedrech, vyloženě nepoužitelný prut dnes nekoupíš. Před časem jsem potkal u vody starého dědka, který chytal na kovový mušák (ano, i to se vyrábělo a prodávalo), protože mu ostatní vercajk ukradli a bídný důchod mu neumožňuje koupit si nový. Skočil jsem domů a daroval mu dva starší mušáky, co jsem dávno nepoužíval. Dokud neumřel, vždy na mne všude volal a mluvil o tom, kolik ryb pochytal. K tomu „šejkspíru“ – spíš si ujasni, kde chceš chytat.Potok, či velká řeka? Já mám mušáky od 240 do 350 cm, ale nejvíc používám ty okolo 300 cm.
- Úterý 4. října 2011 ve 23:05® sunet
-
Piranha> Díky za tip, lipana si už najdu, a snad bude i trocha toho času ukázat klukovi, jaký je to zážitek mít na prutu pěkně stavěného krasavce.
Tak, teď zbývá jen oprášit starý dobrý Stowaway proutek, navázat pár chmýřenek, možná snad i rudořitku či kočího a pln optimismu se vrhnout k vodě
- Úterý 4. října 2011 ve 20:32® Shrek
-
Bigpista> hele, čekám na nějakou #4–5, nejlépe 8,6 – 9stopu, ve trojdílu.....něco, co mi padne do oka, ale nejsou prachy, takže taky čekám na zimní odprodeje
Ty dva měsíce to už odchytám se starou čtyřkou.
- Úterý 4. října 2011 ve 20:28® Kazan
-
Piranha> chytal jsem suchou, takže jsem ho viděl
Tento příspěvek byl editován 4.10.2011 20:28:42 uživatelem Kazan.jinak je fakt že těch upadlých ryb co mám letos, to jsem loni na starém šejksíru neměl ani náhodou
- Úterý 4. října 2011 ve 20:18® Piranha
-
Kazan> no konečně po 6 letech
ale nejdřív jsi s tím potokem dvakrát zasušil než jsi zjistil že ho máš na mušce
- Úterý 4. října 2011 ve 20:11® Kazan
-
Piranha> čoveče jak to vůbec můžeš hanit, mám ho v pětce a zrovna dnes jsem na něj vytáhl pstruha
- Úterý 4. října 2011 ve 20:06® Piranha
-
Alivio> to je co
jak to můžou nazvat muškařským prutem.
Bigpista> počkej si na konec roku, na Mrku, nebo i zde na bazaru seženeš klacek od kluků co si rádi dělají radost novejma klackama a svoje dva tři toky starý klacky prodávaj pak třeba i o 50% levněji.A jsou to kvalitní pruty.
Tento příspěvek byl editován 4.10.2011 20:06:26 uživatelem Piranha. - Úterý 4. října 2011 v 19:55® Bigpista
-
Piranha> Alivio> Díky za varování, budu hledat dál
Odradil bych se nerad…
- Úterý 4. října 2011 v 19:20® Shrek
-
Bigpista> vyjímečně souhlasim s Piranhou. Nejsem žádný fajnšmekr, ale tohle bidlo jsem s poděkováním vrátil zpět do stojanu. Také hledám, zatím jsem nenašel
- Úterý 4. října 2011 v 19:15® Piranha
-
Bigpista> měl jsem tu čest vidět tu věc na vlastní oči.Strašný.Ale pokud to chceš na občasné vycházky, tak klidně, ale kvalita a pocit ze zdolávání tě od muškařiny odradí.Díky té větvi.Kupuješ si pěknej tubus za litr a k tomu grátis asiprut
Tento příspěvek byl editován 4.10.2011 19:17:12 uživatelem Piranha. - Úterý 4. října 2011 v 19:13® Piranha
-
sunet> Zkus Jizeru ta je celkem slušně obsazena Lipanem.Ale také záleží kde, ale to už je na tobě.
- Úterý 4. října 2011 v 15:54® Bigpista
-
Ahoj. Mám dotaz. Chystám se pořídit si svůj první muškařský prut a rád bych znal váš názor na tohle: http://www.tropicliberec.cz/…--4--3-dilny
Chci to jen na velmi občasné použití na menších a středních řekách.
- Úterý 4. října 2011 v 11:58® JHolc
-
sunet> Neřekl bych, že jich je tolik, jen je potočáků ještě méně…
Tento příspěvek byl editován 4.10.2011 12:00:08 uživatelem JHolc.Bohužel řeku ve východních Čechách ti neporadím, neznám to tam. Úbytek lipanů je znatelný asi všude, zavedení míry 40cm jim sice prospělo, ale současný trend „narovnáme koryto, nebudou povodně“ ničí přirozený výtěr. A generační rybu zase vymlátí kormoráni. Zlepšení nás asi jen tak nečeká, ale snad se lipani udrží!
- Úterý 4. října 2011 v 11:48® sunet
-
JHolc> Jestli tam máte opravdu tolik lipanů, pak si te říčky či řeky dost považujte.
Jinak chytal jsem jen na suchou mušku, ale posledních 5 let jsem se k vodě s muškařským proutkem nedostal. Proto jsem chtěl poradit, kde se vydat zkusit štěstí. Nejde mi o konkrétní místo, stačí bohatě jen jméno řeky. Protože však opravdu není čas tím, čeho bych měl dostatek, chtěl jsem jen naznačit, kde bych to mohl ve Východních čechách zkusit…
Tento příspěvek byl editován 4.10.2011 11:48:33 uživatelem sunet. - Úterý 4. října 2011 v 11:35® JHolc
-
sunet> Já si na lipany zatím nestěžuju, máme jich tady víc než potočáků. Ale letos jsem ještě nezažil jediný pořádný sběr…
Vyzkoušej nějakou nymfičku s růžovým bodem a hledej, určitě nějakého najdeš. Hodně štěstí.
- Úterý 4. října 2011 v 10:10® Butchi
-
sunet> Zdravím,
kdyby bylo nejhůř, můžeš ho vzít do plzeňské zoo. Tam jich pár mají
Letos je to bída.
- Pondělí 3. října 2011 ve 23:19® sunet
-
mildas> V poho, přinejhorším obětuji pár dnů průzkumu, přeci jen bych nerad ukazoval klukovi lipany jen na obrázcích. A pak snad ani neuvažuji o tom, že by při dnešním stavu lipanu si ho někdo odnes domů.
- Pondělí 3. října 2011 ve 21:45® mildas
-
sunet> s mizejícím lipanem mizí i chuť prozradit jakékoliv místo. Myslím, že moc nepochodíš, ale nic osobního v tom nehledej.
- Pondělí 3. října 2011 v 15:10® sunet
-
Zdravím, mám jednu prosbičku, rád bych se vypravil se klukem na lipany, chtěl by je ještě vidět naživo, než nadobro zmizí z naších řek a říček. Mám však jen MP povolenku, proto bych rád pár rad, kde to zkusit. Před léty jsem úspěšně lovil na revíru Úpa 2, je tam ještě vůbec lipan?
- Sobota 1. října 2011 ve 21:24® Dědek
-
modrak: osobka
- Sobota 1. října 2011 ve 12:16® JHolc
-
mvincik> Drzoune!
Na ten prázdnej háček ale budou muset brát, protože na řeku jsem sice něco dovázal, ale na ty jezerní mrchy nemám matroš…
- Sobota 1. října 2011 ve 12:10® mvincik
-
JHolc> Když chytneš rybu i ty, tak určitě, to budou brát i na prázdnej háček už!
- Sobota 1. října 2011 v 11:47® JHolc
-
mvincik> Zastavíme se tam jen na chvilku cestou zpátky, tak jsem na to zvědavej… Dám vědět a když chytnu rybu, tak tam můžem v týdnu vyrazit.
- Sobota 1. října 2011 v 8:54® mvincik
-
JHolc> Ty jsi tedy pěknej masař… Tak dej vědít jak jsi dopadl.
- Pátek 30. září 2011 v 18:53@ All
-
Mates(původní)> Jen zopakuji, co jsem napsal, ty šiřiteli bludů:
„Mi je to v zásade fuk a egál, ale když jsi to napsal, tak jsem se kouknul… Jo a kémo, nepi tu vasrůfku, chčijou do teho morgoši!“
Kémo, nepi tu vasrůfku. Evidentně ti to škodí.