Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.567 příspěvků, z toho 54567 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 30. září 2011 ve 12:12® Mates(původní)
Mates(původní)

All> A co s tím jako hodláš udělat?

Pátek 30. září 2011 v 11:44® JHolc

Nebyl někdo na Květáku? Na Hanák cup tam nasypali 7 metráčků. Chystám se tam v neděli, tak doufám, že to tam nebude jako na závodech :-)) Ale letos jsem tam chytal jen veverky, tak to musím zlomit!

Pátek 30. září 2011 v 9:10@ All

Mates(původní)> Tak já vážně nevím, kterého Kurnocika myslíš. Já znám Kurnôcika (1989) a tam je „nepostradatelná“ Tup´s Indispensable (vzor č. 129) dost jiná muška. Spojil jsem se i s kamarádem, který byl jedním z vazačů, kteří Kurnôcikovi mušky pro focení do knihy vázali a ten se díval do starých poznámek a potvrdil, že tá „nepostradatelná“ má mít přední 1/3 tělíčka bílou resp světle šedou (1081), konec žlutý (blatouchová 1376). Mi je to v zásade fuk a egál, ale když jsi to napsal, tak jsem se kouknul… Jo a kému, nepi tu vasrůfku, chčijou do teho morgoši!

Čtvrtek 29. září 2011 ve 12:21® Mates(původní)
Mates(původní)

stopař> To je Nepostradatelná podle Kurnocika :-)

Pondělí 26. září 2011 ve 20:35® stopař
stopař

Mates(původní)> Ta ve 20:14 vypadá zajímavě.

Pondělí 26. září 2011 v 19:48@ All

Chose> Jasně, že to peří není plovací, ale pokud se použije lehounký háček a tělíčko se silně naimpregnuje voskem (rozpuštěným ve vhodném ředidle)a je použitý dobrý páv, může plavat i s tím měkkým peřím. Ty jistě víš, že to měkké peří je „živé“. Já mám zkušenost, že ryby měly větší zájem o palmery s měkčího peří, které sice nemá plovací schopnosti, jako o „kartáče“ z peří ze špičkových skalpů…

Pondělí 26. září 2011 ve 12:56® Mates(původní)
Mates(původní)

Chose> neplave, je to moucha kterou hážu rybám „na hlavu“ a to doslova. Samozřejmě se váže(vážu) spousta různých variant.

Pondělí 26. září 2011 ve 12:53® Mates(původní)
Mates(původní)

Fugas> No budu v Pb někdy kolem 3–4.10. Jestli chceš něco připravit, tak dej vědět, já to navážu.

Pondělí 26. září 2011 ve 12:52® Mates(původní)
Mates(původní)

Piranha> Ano před mým osvícením.

Pondělí 26. září 2011 v 0:01® Chose
Chose

Alibernet> To byla otázka právě proto, že je ve společnosti 2 fotek mokrých mušek. Netvrdím nic o tom, že musí plavat. Je hodně efektivní i jako utopený nebo zatížený. Ptám se, protože mě zajímá, zda s tímhle srpkem plave. Přijde mi, že ten srpek má dost dlouhé a měkké paprsky, tedy ideální právě pro mokrou variantu.

Neděle 25. září 2011 v 15:13@ Alibernet

Chose> A proč by měl? To, že je to jen suchá muška už dávno neplatí. Právě předevčírem mi ryby braly mušky na báze „red tag“ výhradně ve sloupci, či u dna (zlatohlavé red tag – nymfy na jigovém háčku, resp na háčcích Klíma se zlatou hrudí – tam jde možná už o variantu goldbleka s červeným tipem). Platí to i pro varianty v stylu „prokurátor“, či mokré mušky v stylu palmer (spíš chtěli „zrzavé peří“). Kdysi byli publikované úvahy na téma „co představuje umělá muška“(Křivanec, Zelinka nebo Kudlák). V případě mušky typu „red tag“ o které se v prvním plánu všeobecně hlásá, že představuje jakéhosi broučka spadlého na vodu, se v rozvoji názorů končí u larvy potočníka ve schránce na dně („dřívko“). Velké množství mušek na téma „red tag“ svého času představil ve svém časopise Milóšek Zeman.

Pátek 23. září 2011 v 11:52® Chose
Chose

Mates(původní)> Vypadají suprově. Jen by mě zajímalo, jestli ten redtág plave.

Pátek 23. září 2011 v 9:53® Fugas

Mates(původní)> pěkný, pěkný, nepojedeš někdy do PB? Mam nějakou poloprázdnou krabičku..

Pátek 23. září 2011 v 7:04® Piranha
Piranha

Mates(původní)> před tvým osvícením? :-)) pivo budiž osvěcen.

Čtvrtek 22. září 2011 ve 21:08® 1Mara
1Mara

Mates(původní)> jj, něco podobného vázala i moje kolegyně :-) Vypadaj hezky a díky :-)

Čtvrtek 22. září 2011 ve 20:14® Mates(původní)
Mates(původní)

Ještě jedna…

foto/diskuze/muskareni/2011/th-img45039.jpg
Čtvrtek 22. září 2011 v 19:37® Mates(původní)
Mates(původní)

1Mara> Takže mouchy z české drůbeže…

Pro ZN (Některé fotky jsou focené před osvícením)

Tento příspěvek byl editován 22.9.2011 19:40:49 uživatelem Mates(původní).
foto/diskuze/muskareni/2011/th-img45037.jpgfoto/diskuze/muskareni/2011/th-img45038.jpg
Středa 21. září 2011 ve 20:41® stopař
stopař

1Mara> A že ho pozdravuju.

Středa 21. září 2011 ve 20:39® 1Mara
1Mara

stopař> Na vázacím stojánku :-D Možná ho v neděli konečně uvidím , tak mu tvůj vzkas vyřídím :-)

Středa 21. září 2011 ve 20:36® stopař
stopař

1Mara> Jo vím že váže dost dobře,to bylo jen lehké rejpnutí do Ice.Už sem ho dlouho nevyděl.Až s ním budeš mluvit tak se ho zeptej na čem váže.

Tento příspěvek byl editován 21.9.2011 20:37:45 uživatelem stopař.
Středa 21. září 2011 ve 20:30® 1Mara
1Mara

Mates(původní)> jj. :-)

Středa 21. září 2011 ve 20:26® Scanix
Scanix

osprey> mam dojem, ze to je cilova stanice kazdeho reviru, ktery je osazovan max par kapry kolem miry, dost vod se tomu stale vice a vice blizi :-((

Středa 21. září 2011 ve 20:23® Mates(původní)
Mates(původní)

1Mara> No knížky jsou fajn a rady zkušených taky, ušetříš slepý uličky, ale neboj se jít svojí cestou. Jo Ice váže dobře, co jsem viděl jeho mouchy.

Středa 21. září 2011 ve 20:19® 1Mara
1Mara

Mates(původní)> No já jsem jenom zvědavej víš , jinak snažím se trošku vázat z knížek od p. Karafiáta ap. Macháčka , dosti mě pomáhaj i klucí z MRKu :-)

Středa 21. září 2011 ve 20:16® Mates(původní)
Mates(původní)

1Mara> Jinak já umím taky hovno, vážu teprve 5 rok. Moje první moucha byla CDC chrostík, ještě ho mám schovanýho. Ze CDC se váže dobře. Já se učil vázat podle DVD od Tomuchy.

Středa 21. září 2011 ve 20:13® 1Mara
1Mara

stopař> No toto ? Ještě že to Ice nevidí , náhodou musim se ho zastat , docela mu to šlape dobře :-)

Středa 21. září 2011 ve 20:12® 1Mara
1Mara

Mates(původní)> Ty mám tři :-))

Středa 21. září 2011 ve 20:02® Mates(původní)
Mates(původní)

1Mara> Lepší než žiletky je nůž na koberce.

Středa 21. září 2011 ve 20:02® Mates(původní)
Mates(původní)

ZN> Vůbec ne Zdeňku, takový jsem býval před třemi roky. Mě o nic nejde, prostě jsem napsal jak to mám já. A taky píšu, že vážu i ze šlechtěných skalpů. Dneska za dvě kila koupíš nevídanou slepici, že by si typoval Metze nebo jinou firmu od W a K (nevím jak se to správně píše) a ono je to z číny.Vůbec nerozporuju kvalitu skalpů od osvědčených firem.Já mám slípku měkkou a neláme se mi nic a kohout to samé. Skalpy mám uložený v narkopytlích, takže nesesichají a drží si pružnost.

Tento příspěvek byl editován 21.9.2011 20:04:21 uživatelem Mates(původní).
Středa 21. září 2011 ve 20:01® JHolc

Tak jsem si byl dnes trochu zvednout sebevědomí. Revír neuvedu, není běžně dostupný a budu rád, když to tak zůstane… Ryby šly prakticky na hod, některé mouchy fungovaly lépe než jiné, prostě tak jak to má být. Tam, kde se dala čekat ryba jsem ji většinou i chytil. Velikostně lepší průměr – potočáci 20 – 35cm , lipani podobné velikosti. Tlouští a okouní dublety. Největší ryba (jediná změřená) byl potočák 46cm. Celkem jsem chytil za dvě hodiny cca čtyřicet ryb. Jen jsem si (opět) potvrdil, že při současném stavu myšlení většiny rybářů, jakožto i funkcionářů ČRS si na běžné svazovce takhle krásně nezachytám…