Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 21. září 2011 ve 20:01® JHolc
-
Tak jsem si byl dnes trochu zvednout sebevědomí. Revír neuvedu, není běžně dostupný a budu rád, když to tak zůstane… Ryby šly prakticky na hod, některé mouchy fungovaly lépe než jiné, prostě tak jak to má být. Tam, kde se dala čekat ryba jsem ji většinou i chytil. Velikostně lepší průměr – potočáci 20 – 35cm , lipani podobné velikosti. Tlouští a okouní dublety. Největší ryba (jediná změřená) byl potočák 46cm. Celkem jsem chytil za dvě hodiny cca čtyřicet ryb. Jen jsem si (opět) potvrdil, že při současném stavu myšlení většiny rybářů, jakožto i funkcionářů ČRS si na běžné svazovce takhle krásně nezachytám…
- Středa 21. září 2011 ve 20:00® stopař
-
1Mara> Hele Ice je tvůj vázací guru ? Ani neumí vázat.
- Středa 21. září 2011 v 19:57® 1Mara
-
ZN> Z cdc se též teprv učím vázat , já až budu umět něco hezkého a pořádného uvázat , tak spotřebuji vše co mám doma , a jak říká kamarád Ice , kup si hodně žiletek
- Středa 21. září 2011 v 19:55® 1Mara
-
Mates(původní)> V pohodě , mám na příští rok spousty času
A díky
- Středa 21. září 2011 v 19:54® ZN
-
Mates(původní)> já zas napíšu, proč z toho nevážu. Je to tvrdé, láme se to, doposud jsem nenašel nic, co by se vyrovnalo tomu METZu. Kupoval jsem od lidí, kteří se tím zabývají, cca 150–180 Kč, vzdal jsem to. Vzhledem k tomu, že ten METZ stojí ve výprodejích jen o něco málo víc a že té slípky skutečně za rok moc nespotřebuji ( mám mnohem rači CDC), tak to dál neřeším. Tím nechci říc, že to někdo neumí udělat tak, aby se to tomu METZu vyrovnalo.
Mates, takové to trochu pýčo v tom tvém příspěvku bylo, že?
- Středa 21. září 2011 v 19:52® Mates(původní)
-
1Mara> No nevadí, ale momentálně jsem v práci a budu tu celou noc, takže až během zítřka, pokud to bude stačit.
- Středa 21. září 2011 v 19:46® 1Mara
-
Mates(původní)> Mohu tě poprosit o nějaké to foto ten tvůj redtag z českýho zrzavýho kohouta ? Mám též skalpy z našich kohoutů , jen snima umím howno vázat , jen jestli ti to nebude vadit
- Středa 21. září 2011 v 19:34® Mates(původní)
-
Proč vážu z české slípky a kohoutka? Inu protože mi to peří vyhovuje, je měkké a ryba mouchu šlukne a nestrká jí před sebou jako mičudu. Též na nymfy a mokré je dobrá bo ve vodě pěkně pracuje a redtag z českýho zrzavýho kohouta je prostě boží. Ano používám i kvalitní peří od známých firem včetně Metze, ale černou a hnědou slípku z českýho dvorku, budu mít stále ve své materiálové hroudě.
Jo a ještě dodám, že skalping je docela dobrá část muškařiny
Tento příspěvek byl editován 21.9.2011 19:36:57 uživatelem Mates(původní).)
- Středa 21. září 2011 v 18:41® 1Mara
-
osprey> U nás už došlo
- Středa 21. září 2011 v 18:35® osprey
-
Scanix> Když jsem tu vodu poznal, bývalo snadné tam něco chytit. Jestliže teď to snadné není, pak je chyba někde jinde. Podle mě zase jednou dojde na to rčení, že nemůžeš chytit rybu, která tam není.
- Středa 21. září 2011 v 18:27® hecht
-
Scanix> jo Nežárka, to je taky kapitola
Je to cca dva roky, co jsem tam byl s Charem okolo zahájení. Krajina krásná, voda pěkná, ale rybu tam člověk doloval skoro heverem.
- Středa 21. září 2011 v 10:19® Scanix
-
hecht> no jak tak ctu kluky, tak si spis prijedu omrknout peknej revir, na kterem nejspis vyhorim stejne jako oni, ze zkusenosti vim, ze bez tech dlouholetych znalosti vody to je tarka nemozne nejak vyzname zabodovat. Parkrat jsem si to zkusil treba na Nezarce, kterou vubec neznam a vysledky hodne slabe
- Středa 21. září 2011 v 10:02® mvincik
-
JHolc> Já ti dám…holí asi!!!
Scanix> Ten víkend 8–10.10. by šel mslím, určitě se ozvu!
hecht> Můžu tvá slova podtrhnout, to so jinde funguje spolehlivě tu ani náhodou…byl jsem již zcela zoufalý včera!
- Úterý 20. září 2011 ve 23:50® JHolc
-
hecht> Ty rituální sebevraždy pak budou nejméně dvě… Co třeba tady : http://www.skocice.wz.cz/…koc_int4.htm ? Máme to tak stejně daleko a bude to docela stylové…
- Úterý 20. září 2011 ve 23:46® hecht
-
Scanix> prosím Tě, nedělej to, oč žádá JHolc !!! To protože bych mušel vážně uvažovat o rituálně spáchané sebevraždě. To když bych si uvědomil, že to je pouze rukama …
- Úterý 20. září 2011 ve 23:38® JHolc
-
Scanix> V tom bych problém neviděl,nemyslím, že bysme si je plašili. Mám tu řeku za barákem a znám ji jako žádnou jinou, ale poslední dobou se prostě nedaří. Nevím co je špatně, asi to bude něco s rukama…
Není to ani vyloženě malá řeka, šířka je okolo 4metrů a hloubka na některých místech i okolo 2 metrů. Z těch řek o kterých jsi psal znám jen Stropnici okolo N.Hradů a to je ta pravá pstruhovka – mám to tam rád, ale je to úplně jiné než tady. Rád bych, abys nám přijel ukázat, že tu ryby máme, jen je nedokážeme chytit…
- Úterý 20. září 2011 ve 23:27® Scanix
-
JHolc> vidim to tak, ze dva lovci uz jsou skoro moc, mala voda je hrozne krehka a kolikrat i sam si ryby dost vyplasis, staci blbej nahoz a muzes jit jinam
No neco prubnem a uvidi se.
- Úterý 20. září 2011 ve 23:26® Scanix
-
hecht> neboj, videls nekdy Luznici na hornim toku, pripadne Malsi, Cernou ci Stropnici, to jsou take struzky, co tarka prekrocis a ma to sve kouzlo, puvab a obcas i rybky
- Úterý 20. září 2011 ve 23:23® JHolc
-
Přesně tak, jednoduchá voda to není. Když vidíš některá místa, kde ta ryba prostě „MUSÍ“ být a ona tam není (nebo nevezme) tak je to docela frustrující…
- Úterý 20. září 2011 ve 23:19® hecht
-
Scanix> hele to aby se ta naše strouha začala bát
Abys nebyl zklamán, to na co jseš zvyklej chodit, je na hony vzdáleno té naší strouze. Zkoušel jsem to tam taky v sobotu, ale tam je těžký přesvědčit k záběru i jediné žeroucí ryby – pidiokounky.
- Úterý 20. září 2011 ve 23:13® Scanix
-
JHolc> tak neni to sveta kraj, me je to tak nejak jedno, aspon mrknu jinam, no problem.
- Úterý 20. září 2011 ve 23:08® JHolc
-
Scanix> OK, já taky nejsem schopen plánovat moc dopředu… Každopádně nemá cenu tě sem táhnout někdy navečer, když si zatím vůbec nejsme jistí, že tam ta ryba opravdu je… Ale určitě se domluvíme.
- Úterý 20. září 2011 ve 23:05® Scanix
-
JHolc> tak to se muzeme domluvit, proc ne, ale ted jsem dost bez casu, na tenhle vikend akci, pak jakasi rodinna akce, takze nejdriv vikend 8.-9.10. a to je zatim pro me dost ve hvezdach. V tydnu bych se urval nejdriv v 17h, to by se pripadne dalo domluvit. Vsak ma na me Mira telefon, tak at se ozve.
- Úterý 20. září 2011 ve 22:57® JHolc
-
Scanix> No právě, tohle je mimopstruhovka, můžeš i zavláčet… Prostě potřebujeme někoho, kdo nám dokáže, že v té vodě něco je.
- Úterý 20. září 2011 ve 22:55® Scanix
-
mvincik> ale prd, s musakem jsem jak mantinel, v tom ja nejedu…jeste tak zamusit s vlacakem, to bych se mel aspon na co vymlouvat
- Úterý 20. září 2011 ve 22:30® JHolc
-
mvincik> Ty mlč, tady je muškařská diskuze!
Každopádně Scanixe pozvat musíme, protože to co předvádíme my dva už není ke koukání…
- Úterý 20. září 2011 ve 22:01® mvincik
-
JHolc> Zase nic?? Nekecej, asi budu muset vyrazit s tebou…
A nebo přizvat Scanixe, on nám to ukáže!
- Úterý 20. září 2011 ve 21:15® ZN
-
stopař> diskuze o vázání mušek není nikdy o ničem. Já si dokonce myslím, že vůbec nejde o to, z čeho a jak je muška uvázaná, myslím si, že jde jen o to, rybu nějakým způsobem nasrat.
Každý má jiný způsob, každý věří něčemu jinému. V tomto případě jde podle mého jen o jedno, z čeho se váže dobře a z čeho ne.
- Úterý 20. září 2011 ve 20:18® JHolc
-
Tak, dnes konečně pár hodin u řeky. Duháci přes všechnu snahu nenalezeni, takže příště jedu na Vltavu!
- Úterý 20. září 2011 ve 20:06® stopař
-
ZN> Ne opravdu o peníze v tomto případě nejde ani mně.Jde o to že se mi chce. S braním či nebraním to společné podle mně má. Když mi nebudou brát na mušky z domácího skalpu tak se na to vybodnu,ale berou,tak z toho vážu. A jak píšeš že je dobře že každý jsme jiný, každý na to máme svůj názor tak to mohu jen souhlasit. A tím bych to celé i ukončil neb by to mohlo začit bejt dizkuze o ničem.