Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 20. září 2011 v 17:41® ZN
-
stopař> jak jsem psal, nejde o peníze. Ty jsou v tomto případě zanedbatelné. Jde o to, že se z těch domácích slípek prostě blbě váže. Myslím, že s braním to až tak moc společného nemá, ani s náročností. Já taky chytám na své mouchy a mám radost, když mi to na ně bere, votomnic. Ale drbat se s domácím skalpem prostě nebudu. Každý jsme jiný, každý na to máme svůj názor. A to je dobře.
- Úterý 20. září 2011 v 16:00® ladamaj
-
stopař>jestli mohu tak i finančně já osobně převracím každou kačku.No z důchodu se starat o celou domácnost a synátora+2psy no sranda to není takže vážem a zdělám vše synátor je dost šikovnej takže vázání nechávám především jemu i když já si rád zavážu také ale ten zrak to je problém.
- Úterý 20. září 2011 ve 14:07® stopař
-
ZN> Jo už sem psal že METZ je METZ o tom žádná. Ale Já vážu i z té slípky ze dvorku rád. To že si občas postesknu že mi neberou neznamená že mi neberou vůbec. Vážu pro radost a mám velkou radost když chytnu pěknou rybu na mušku uvázanou mnou a ještě o to větší když to je ze skalpu co jsem dělal Já. A hlavně každý jsme jinak náročný.
- Úterý 20. září 2011 ve 13:22® ssg.Jimmy Wild
-
hraji> To ti věřím… Určitě to není jednoduché pro nikoho natož pro staršího člověka.
- Úterý 20. září 2011 ve 13:05® hraji
-
ssg.Jimmy Wild> něco o tom vím, již pár let jsem ve výboru MO, a věř, že sehnat nového člena, který bude ochoten opravdu něco dělat, je problém. Mladí mají zcela logicky jiné priority, rodina, děti, kariéra. Staří, kteří již mají čas na práci, nemají bohužel již tu výkonnost, nemají zkušenosti s počítači, i když jsou výjimky, prostě jsou pomalejší. Ale dávají té práci srdce a jakákoliv kritika, zejména ta neoprávněná je velmi zasáhne.
- Úterý 20. září 2011 ve 12:13® osprey
-
hraji> Naprosto přesně.
- Úterý 20. září 2011 ve 12:11® Kazan
-
hraji> jj, přesně tak
- Úterý 20. září 2011 ve 12:04® ssg.Jimmy Wild
-
hraji> To s tebou souhlasím. Určitě to není jednoduchá práce a je to dost nevděčná práce. A rozhodně si nemyslím, že by šlo o to někoho svrhnout a už vůbec ne, že tím by bylo vše vyřešeno. Chce to tvrdou práci a hodně práce. Ono by stačilo, kdyby stávající vedení zavedlo třeba trochu jiný přístup, ale přesvědčit je o tom to je dost těžké.
- Úterý 20. září 2011 v 11:57® osprey
-
Kazan> O tom něco vím…
- Úterý 20. září 2011 v 11:57® hraji
-
ssg.Jimmy Wild> nejde o to někoho svrhnout, jde o to najít někoho, kdo bude chtít pracovat a starat se a to vše za neutuchající kritiky členů, kteří vše ví lépe, vše dělají lépe a vše by rozhodli nejlépe. Kteří ovšem na druhé straně nedojdou ani na schůzi a své jedovaté řeči šíří pouze v prostoru ohraničeném pípou a restauračními záchodky.
- Úterý 20. září 2011 v 7:54® Kazan
-
osprey> jj věřím, ono přece jen to chce víc lidí, kteří tě budou podporovat, v zájmu objektivity musím také říci že jinde co kecalové vyštípali vedení a pak se toho ujali sami, poslali svou organizaci do sraček.
- Úterý 20. září 2011 v 7:17® ssg.Jimmy Wild
-
Kazan> Jenže, jak říkáš… Muselo by se to vzít hromadně a svrhnout vedení MO a pak na „svém plácku“ začít dělat, alespoň malé změny, které jdou. Ale na to by se muselo najít spousta lidí se stejným cílem v jedné MO.
A ty další „globální“ problémy by, ale stejně dál zůstávaly pro vyšší místa.
- Úterý 20. září 2011 v 0:13® osprey
-
Kazan> Věř, že jsem se snažil. Byly to stovky hodin práce, ne kecání. Pak jsem zjistil, že ten čas mohu využít mnohem smysluplněji. Dvanáct let marné snahy mě zbavilo iluzí.
- Pondělí 19. září 2011 ve 23:27® Salmo1
-
JirkaF> No tak to si ještě počkáš.My nejsme prozatím ještě schopni většinově pochopit, že není ryba jako ryba.
- Pondělí 19. září 2011 ve 23:22® Salmo1
-
ZN> Potvrzuji.METZ slépka za 3k je hodně povedená.Domácích pírek jsem si užil za komančů do sytosti a rád jsem přenechal tvorbu skalpů profesionálům.Pro mě je domácí tvorba skalpů i ekonomicky špatně, protože za 2 hoďky kvalitní skalp nedám.
- Pondělí 19. září 2011 ve 22:57® Kazan
-
ssg.Jimmy Wild, osprey> ono je to těžké, slyšel jsem o organizacích kde se lidé domluvili, doslova a do písmene svrhli na členské schůzi vedení a začali to dělat po svém a odlišně a jsou dnes jinde než jiné organizace. Prostě nekecali a něco dělali, můžou se tu do nekonečna vést diskuze jak je všechno na nic ale kdo to změní?
- Pondělí 19. září 2011 ve 22:03® mvincik
-
JHolc> To by ti šlo, ale najít granule na malé říčce neumíš…
- Pondělí 19. září 2011 ve 21:46® ZN
-
stopař> ne Stando, pleteš se. Jde o to, z čeho se dobře váže. Pokud by se dobře vázalo z té doma udělané slípky, budu vázat z toho. Ale váže se z ní úplně na hovno, aspoň mi. A za těch pár kaček, za které jsem koupil ten METZ, kterému ta domácí slípka nesahá po kotníky, se skutečně nevyplatí se s tím doma drbat, patlat a snažit se dosáhnout přijatelného výsledku, který stejně nebude za moc stát. A jestli někdo napíše, že to dokáže na podobné úrovni, jako je METZ, tak kecá. Krom toho, tu slípku od METZe za ty přibližně tři kila (tak nějak), mám zhruba na deset let. A třicet kaček za rok není žádná částka pro nikoho.
- Pondělí 19. září 2011 ve 21:14® JHolc
-
Fly Fishing
Tento příspěvek byl editován 19.9.2011 21:14:31 uživatelem JHolc. - Pondělí 19. září 2011 v 18:24® stopař
-
Mates(původní)> Ale to Já taky.Jen ZN má rád vyšší kvalitku což mu samozřejmně nezazlívám.Každý jsme jiný a máme různý „standard“.
- Pondělí 19. září 2011 ve 14:37® ssg.Jimmy Wild
-
osprey> No jo, ale takhle se k tomu, jaké to bylo kdysi ani nepřiblížíme.
- Pondělí 19. září 2011 ve 13:56® osprey
-
ssg.Jimmy Wild> Co je to malá změna? Navíc změny nikdo nechce, všichni chtějí aby to bylo jako kdysi. Vlastně i já.
Jenže ono už to nejde.
- Pondělí 19. září 2011 ve 13:36® ssg.Jimmy Wild
-
osprey> To nebyla vůbec žádná šance je přesvědčit o nějakých, alespoň malých, změnách?
- Pondělí 19. září 2011 ve 13:28® osprey
-
ssg.Jimmy Wild> Mě nikdo nevyštípával. Já odešel poté, co jsem ztratil víru ve smysl svého snažení.
Nikdo mě ale nevyháněl, nikdo na mě nebyl zlý, ošklivý a tak. Ale kapry tam nasypou i beze mě. A jestli nenasypou, taky dobře.
- Pondělí 19. září 2011 ve 13:14® ssg.Jimmy Wild
-
osprey> Ano problém to je. Už jsem tu někde četl, jak jsi se snažil. Škoda, že je taková snaha zmařena
Tak to je ale asi všude. Kdo nejde s nimi v řadě, tak toho buď hned nebo postupně vyštípou, aby měli klid.
- Pondělí 19. září 2011 ve 13:12® ssg.Jimmy Wild
-
Kazan> Dokud tam budou ti lidé, co tam jsou, tak to je asi nemožné. Navíc nemluvím jen o problému u nás na MO. Je to problém celorepublikový a tak by se měl řešit. Z toho o čem jsem psal je jasné, že by to musel řešit přímo svaz a něco z toho by dokonce musela řešit vláda atd. Tohle nelze vyřešit na MO. Například kormorány určitě ne, regulování vodních toků také ne a změnu RŘ také ne. Nic z toho MO změnit nemůže.
- Pondělí 19. září 2011 ve 13:06® osprey
-
Kazan> Tak v naší MO jsem už začal i skončil
Ty dva okamžiky dělilo asi 12 let, takže snad to nebylo unáhlené rozhodnutí…
- Pondělí 19. září 2011 ve 12:57® Kazan
-
ssg.Jimmy Wild> píšeš není problém, není problém..... a že by jsi se rád zapojil do změny, začni, začni u vás na MO, jinak je to jen plkání tady na síti.
- Pondělí 19. září 2011 ve 12:55® osprey
-
ssg.Jimmy Wild> Příteli, je to problém.
- Pondělí 19. září 2011 ve 12:47® ssg.Jimmy Wild
-
osprey> No kudy z toho ven je asi v celku jasné, jen by se proto mělo začít něco dělat. Vždyť by to nebylo tak těžké nebýt toho úředního šimla, který je navýc líný, jako prasátko, že to tak řeknu. A každý myslí jen na prachy.
Není přece problém přestat regulovat takové množství vodních toků. Někde to třeba je, ale proč regulovat toho tolik jen proto, že lidi jsou hloupí a prostě budou stavět baráky v místech, kde ví, že se to každé jaro vylije z břehů (vždyť to je přirozené po miliny let, že se to při tání stane).
Není problém sepsat RŘ tak, aby se pomohlo určitým druhům ke zvýšení jejich stavu a není problém zajistit dodržování RŘ pokud se na to vyčlení trocha peněz místo třeba vysazování atd.
Není problém udržovat lépe řeky během brigád členů, ale to by jim (svazu) nesmělo jít jen o peníze. Takže oni radši brigády neudělají a vyberou peníze a na řeky se vykašlou.
Není problém přehodnotit postoj ke kormoránům atd. a regulovat stavy takovýchto predátorů.
Není problém snížit o 40% vysazování kapra a za ušetřené peníze vysadit jiné druhy ryb.
Není problém vyčlenit (třeba i jen na pár let) nějaký revír jen pro CaR.
Není problém napsat do RŘ maximální roční množství odnesených ryb.
A tak dále a tak dále… Ale to by se muselo chtít a nesmělo by se myslet jen na prachy. Ach jo vždycky se akorát nas… když to začnu probírat. Rád bych něco udělal a do něčeho pro změnu této situace se zapojil, ale nevím, jestli vůbec něco takového je v běhu a sám s tím na 100% nic neudělám. Můžu jen mé syny vést tím správným směrem a doufat.
Tento příspěvek byl editován 19.9.2011 12:49:19 uživatelem ssg.Jimmy Wild.