Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 19. září 2011 ve 12:38® Kazan

Dubovací vosky, někdo je používá, někdo nepoužívá, jiný na dubing použije nějakou náhražku. Co používáte vy, v čem vidíte výhody a zápory.

Pondělí 19. září 2011 ve 12:07® osprey
osprey

ssg.Jimmy Wild> Při stávajícím systému je vysazování násad v lovné velikosti nevyhnutelné. Je to krok, který za situace, kdy klesá podíl dobrovolnické práce i odchovná kapacita malých toků, dovoluje mít v revíru rybu ve velikosti, která uspokojí řadové členy.

Heslo je zaplatit si a chytat. Reálně běžný rybář ví jen málo o biologi ryb, vodní ekologii, hospodaření na revírech apod. Prostě dá tisícovku a chce si odnést ryby za tři. Kdysi to bylo možné, dnes už ne.

Existuje pár organizací, které dokazují, že se dá hospodařit jinak. Ale je jich málo a rozhodně nemají na růžích ustláno.

Chtít rozsáhlé změny znamená postavit se proti stávajícímu systému i proti davu těch, kterým je jedno, jestli mají v revíru vysazeného duháka nebo původního potočáka.

A do toho všeho se o své hlásí predátoři, jejichž počet byl před třiceti lety často zcela mizivý, dělají se protipovodňové úpravy, staví malé vodní elektrárny, koryta se zanášejí, borci C&R chytají dokolečka 15 cm pstroužky…

Mraky lidí přemýšlí, kudy z toho ven.

Pondělí 19. září 2011 v 11:57® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

osprey> Bohužel, jak říkáš. Dnes jde o prachy všude a bohužel to už došlo i do rybářského sportu :-((

Pondělí 19. září 2011 v 11:54® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

JirkaF> Jo s tím souhlasím. Taky mě štve to, že vysazují TÉMĚŘ jen dva druhy ryb. Do pstruhových vod duháka a do mimopstruhových kapra. Ostatních druhů jen malé procento. Proč nemají zájem na tom, aby v našich vodách byla druhová pestrost zachována? U některých druhů je to obtížné to je mi jasné, ale i tak by se nějaké ryby vysadit mohly a jsou druhy u kterých to obtížné není a stejně se nevysazují nebo téměř nevysazují. Je to škoda. Přece nechceme chytat jen ty vodní prasata :-((

Tento příspěvek byl editován 19.9.2011 11:56:14 uživatelem ssg.Jimmy Wild.
Pondělí 19. září 2011 v 11:50® osprey
osprey

JirkaF> Krásná fotka. Nejsem si jist, jetli bych tam vůbec nahodil. Spíš bych se jen díval.

A jinak je to pravda, co tu píšete. Dnes bychom chtěli všechno za nic a nejvíc bity jsou domácí původní ryby, protože na těch se nevydělá.

Pondělí 19. září 2011 v 11:43® JirkaF

ssg.Jimmy Wild> přesně tak.Naše voda byla čím byla právě tím,že naše hojnost chovných potoků doplňovala naší říčku.Zarybnění bylo vyšší než byl zarybňovací plán.Taky pohled na řeku byl okouzlujicí.Dnes je jednodušši vysadit granuláče kterej spolkne snad i vajgla.

Pondělí 19. září 2011 v 10:12® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

JirkaF> Je fakt, že staré časy, o kterých mluvíš, asi nepamatuji, ale o to smutnější je, že i já můžu bez přehánění říci, že také pamatuji časy, kdy to bylo s rybama o dost lepší. A také pamatuji časy, kdy se jinak staral svaz o své vody. Zrovna včera jsem byl na místě, které bylo dříve mezi rybáři dost oblíbené a dnes? Zarostlé a neudržované okolí vody (což by mi nevadilo, to mám rád) a stejně takové je to ve vodě. Nikdo se o to nestará, takže tam je malá hloubka, strašně zanedbané je to tam a rybám to určitě nesvědčí a bojím se, že přes zimu mnohé uhynou. A přitom tam jsou. Za hodinku jsem chytil 2 kapry a 2 perlíny. Šli zpět do vody, ale nejsem si jist, jestli se po zimně s nimi bude moci vůbec někdo ještě setkat. Ale on už tam stejně snad nikdo nechodí.

Tento příspěvek byl editován 19.9.2011 10:14:18 uživatelem ssg.Jimmy Wild.
Pondělí 19. září 2011 v 9:32® JirkaF

ssg.Jimmy Wild> za starých časů jsem na řece chodíval chytat ryby a celkem jedno kam.Kdo nezažil jen těžko uvěří.Dnes je chodím spíš hledat.

Pondělí 19. září 2011 v 9:03® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

JirkaF> Krásný pohled a to nejen pro muškaře. To mi věř ;-)

Pondělí 19. září 2011 v 9:02® Mates(původní)
Mates(původní)

stopař> Já slepičku a kohoutka z českého dvorku nepopírám. :-) Vážu z toho rád.

Pondělí 19. září 2011 v 8:13® JirkaF

Takový pohled na řeku jistě potěší oko každého muškaře.Žádní granuláči,ale pravá domorodá ryba pro kterou vážeme právě ty naše zlaté mušky.(jen ty fotky v protisvětle nic moc)

foto/diskuze/muskareni/2011/th-img44985.jpgfoto/diskuze/muskareni/2011/th-img44986.jpgfoto/diskuze/muskareni/2011/th-img44987.jpgfoto/diskuze/muskareni/2011/th-img44988.jpg
Neděle 18. září 2011 v 16:43® mildas

osprey> hlavně se neomlouvej. Já Tvoje důvody chápu.

Neděle 18. září 2011 ve 14:03® osprey
osprey

mildas> Smazal jsem to oběma. A tvému oponentovi několik dalších replik, kde se pustil do jiných lidí. Velmi, velmi nerad.

Bohužel domácí komunita navštěvující pravidelně tento web není na podobné slovní přestřelky zvyklá, mnozí jsou tu v podstatě právě proto, že se tu podobné věci v minulosti netrpěly a tak držím nastolený trend.

Nikdy jsem nemazal výpady vůči své osobě, já to ustojím. Mnozí další už ne.

Nemysli, že je to lehké rozhodování a poslední, co bych z toho měl, je nějaká radost nebo uspokojení. Můžu se ti omluvit, zpátky to vzít nemůžu.

Neděle 18. září 2011 ve 12:15® stopař
stopař

ZN> Samozřejmně s METZEM se to nedá srovnávat ale použitelné jsou i ty doma vyrobené to nemůžeš popřít.

Neděle 18. září 2011 v 10:42® brčal
brčal

mvincik> občas tam mívám služební cestu :-D

Neděle 18. září 2011 v 9:55® mvincik
mvincik

brčal> Jsi tam nějakou viděl až od Ostravy?? :-)

Neděle 18. září 2011 v 5:20® Piranha
Piranha

JHolc> já jsem bral tu metalickou jen růžovou a oranžovou.Pokud jsi si všiml, u těch hlaviček jsou i vzory mušek.Tak jsem je namotal a vypadaj fakt pěkně.

Neděle 18. září 2011 v 5:19® Piranha
Piranha

A to jsem tu nebyl já :-)) :-))

Neděle 18. září 2011 v 1:17® ladamaj
ladamaj

mildas>nemá to cenu za to nestojí buď me raději u ryb.Láďa

Neděle 18. září 2011 v 1:02® brčal
brčal

Zasadní je že blešivec s červeným kroužkováním je dobrý jak na PP tak i PD. Spíše na starší rybu aspoň u nás.

mvincik> no spíše bych zašel ve Strakonicích na Otavu na pěkné Štičky co jsou pod stromy hned pod zahradkou na ostrově.

Neděle 18. září 2011 v 0:52® mildas

osprey> Míro, Tys mi opravdu smazal post vůči tomu kokotovi ? To mi nedělej, prosím. Jen jsem vyjádřil svůj názor.

Sobota 17. září 2011 ve 23:58® mvincik
mvincik

brčal> Napadá mě ještě černá, bílá, stříbrná a bronzová. Co dále??

Sobota 17. září 2011 ve 23:46® brčal
brčal

Scanix> já neřeším oranžovou , ale červenou. To že oranžová, fialová , růžová jsou dobré barvy na duháka k tomu započítám zelenou a naposledy červenou. Mám i modré a chytám na modrou a tu duhák nechce ale potočák jo. Klidně můžem rozebírat dál barvy :-D

Sobota 17. září 2011 ve 23:11® ladamaj
ladamaj

ZN,osprey>jsem naprosto v pohodě a to to zašlo příliš daleko,je pravda že jde o veřejnej servr a nejsme zde ohledně dohadů přes klávesnici.Míro tak to tam prosímtě promaž dík.Láďa

Sobota 17. září 2011 ve 23:04® Scanix
Scanix

brčal> no pokud jde o duhaka, tak vyrazna oranzova je spoustec jako hrom a nasazena ryba jiste bude reagovat o to lepe, protoze to nezna, neresim mouchy, ale analogie tu jiste bude. Ryby jsou ale previti a delaji si kolikrat, co chteji ;-)

Sobota 17. září 2011 ve 23:01® brčal
brčal

Scanix> právě že vůbec nééé :-))

Sobota 17. září 2011 ve 22:59® brčal
brčal

osprey> Všude kde je Pstruh potoční. je to hodně starý vzor a furt je úspěšný.

Sobota 17. září 2011 ve 22:39® mvincik
mvincik

JHolc> Máš 2 dny na to přijít na to, kde jsou. :-) V po či Ut bych se za tebou asi mrknul, jelikož nám to spolu vždy „jde“..je třeba to zlomit!!! :-/

Sobota 17. září 2011 ve 22:25® Scanix
Scanix

osprey> na nasazence ;-)

Sobota 17. září 2011 ve 22:17® osprey
osprey

brčal> Za jakých podmínek bys použil toho blešivce s výraznými červenými oviny?