Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 15. září 2011 ve 22:21® osprey
osprey

JHolc> Na malé říčce vysadili duháky? :-))

Co takhle nějaké ludry v kombinaci tmavé s ostře zelenou, žlutou nebo růžovou? Já jsem jen sprostý vláčkař, ale podle mých chabých zkušeností by něco takového sežrat mohli.

Čtvrtek 15. září 2011 ve 22:10® JHolc

stopař> Přesně tak :-))

Čtvrtek 15. září 2011 ve 22:09® JHolc

Ještě dotaz pro všechny, máte nějakou oblíbenou mouchu na vysazené duháky? Hlavně ne blob. Já je prostě neumím, chytám až ty zbylé, co si zvyknou na přirozenou potravu. Ještě doplním, že se jedná o malou říčku. Předem děkuji.

Čtvrtek 15. září 2011 ve 22:08® stopař
stopař

JHolc> Tatra nezná bratra,natož kohouta.;-)

Čtvrtek 15. září 2011 ve 22:06® JHolc

stopař> vážu ze třech :-93; ale dalsi dva zmizeli, asi tady mám nějakou skrytou muškařskou konkurenci. Ale Tatra taky dělá divy…:-))

Čtvrtek 15. září 2011 ve 22:01® stopař
stopař

JHolc> A kolik se jich ztratilo ? Dva ? :-D

Čtvrtek 15. září 2011 ve 21:53® JHolc

Jen kdyby ty skalpy bylo kde brát. Každýho kohouta, který se ztratí v širokém okolí svádí na mně… A to jich nemám na svědomí ani polovičku :-D

Čtvrtek 15. září 2011 ve 21:48® stopař
stopař

ZN> No přeci k vázání mušek.Čemu se divíš ?

Čtvrtek 15. září 2011 ve 21:45® ZN
ZN

stopař> a k čemu takto upravený skal vůbec je?

Čtvrtek 15. září 2011 ve 21:27® Kazan

stopař> naprosto srozumitelné, díky za rady

Čtvrtek 15. září 2011 ve 21:25® ladamaj
ladamaj

stopař>líp sto popsat snad ani nemoch no a já sem zase o něco chytřejší.Jinačí postup a proč ho neskusit hlavně u toho srnčí to je supr.:->

Čtvrtek 15. září 2011 ve 20:22® stopař
stopař

Kazan> Jednoduše našpendlit na kus plistyrenu srstí do spod,očistit pokud možno od zbytků tuku a tkáně,potřít 30% peroxidem (koupíš ho v drogerii),necháš do druhého dne,potom se dá oloupat taková ta zpěněná část (u drůbeže opatrně má slabounkou kůži,třeba u srnčí se nemusíš bát)potom vyprat ve vlažné jarové vodě s pár kapkami sava (desinfekce),nechat vykapat a našpendlit kůží dospod na nějakou savou podložku(třeba karton),peří opatrně vyfenovat(nespálit fénem) tak aby se srovnalo jak rostlo a nechat doschnout na teplejším místě a pak už jen stačí vložit do igelitového sáčku se zipem a dát kousek mejdlíčka co se dává do mušle (dá se normálně koupit)proti napadnutí breberkami a molama a máš hotovo. Nepoužívám sůl jen proto že sůl je hydroskopická(dou­fám že sem to napsal dobře) a přijímá vlhko i ze vzduchu ! Tudíž ti skalp špatně vyschne. Uf sem se rozepsal,snad to je lehce pochopitelné.

Čtvrtek 15. září 2011 ve 20:07® stopař
stopař

Alivio> Nesolit !!!

Čtvrtek 15. září 2011 v 19:14® ladamaj
ladamaj

Kazan>není zač od toho snad ten servr také je měnit si skušenosti no a pokud to jde tak si pomoct takhle bych tomu nějak rozuměl,samo sebou nejsem pro nějakou tu srandu i přesto že sem starej kozel.:-D

Tento příspěvek byl editován 15.9.2011 19:15:17 uživatelem ladamaj.
Čtvrtek 15. září 2011 v 18:41® Kazan

ladamaj> Láďo úplně stačí, co jsem potřeboval vědět jsi mi napsal, ještě jednou dík;-)

Čtvrtek 15. září 2011 ve 14:57® ladamaj
ladamaj

Kazan>není zač trochu sem tě naved jak a co se dá použít.Kdybych ti měl prozradit uplně vše tak už mohu moje zboží rozdat no stejně ho zde má synátor tolik že to snad ani do jeho smrti nezdělá.Má totiž udělanou vazárnu doma no a když sem někdo přijede tak končí vše převážně ve vazárně,dílnu mám tak plnou že tam se vejdu tak akorát já.Né kdybys potřeboval tak se ptej i já se ptám také vše určitě nevím.:->

Čtvrtek 15. září 2011 ve 14:17® Kazan

ladamaj> díky moc za vyčerpávající odpověď

Čtvrtek 15. září 2011 ve 14:10® ladamaj
ladamaj

Kazan>skalpy ják ti říká Alivio nátlouct na dřevo i dkyž já ho napínám na polistyren a nepoužívám sůl ale potírám 30% peroxidem a vyškrábu veškerý tuk a zbytek masa,blány potřu znova až je skalp čistej,křídla dělám stejně vyřežu kost je stím více práce a postupuji stejně jako u skalpu.Kůže co se týče ze srnčí tak to očistím pořádně vyperu abych se zbavil broučků a klíšťat no a rovněž natluču už jen na dřevo a nechám pořádně prozchnout není třeba ji činit ještě jsem neslyšel žeby z vysoké někdo dělal (řezal zonkry)takže činění naprosto zbytečné používáš jen srst.Jinak co se týče králičin a ostatních kožek ty sám nečiním ale kupuji již hotové,pokud umíš míchat různé dubing tak kožky také nečiním opět vyperu ošistím usuším a oholím-(ostříhám a pak použiju na dabování.Jinak to míchání je už takové laborování já osobně to dělám již léta i si stím trošku pomohu k důchodu ale tam zpracovávam už vše co je potřeba k muškaření chystám se i na nitě dělám toho opravdu spoustu Cudla by mohl viprávět seženu i nemožné a barvím si sám co potřebuji.Vzhledem k mému zraku ještě vážu ale jinak to převážně dělá syn toho jsem do toho zasvětil,také občas nabídnu návštěvu a přímou ukázku vázání.

Čtvrtek 15. září 2011 ve 13:33® Kazan

Alivio> nevadí, díky

Čtvrtek 15. září 2011 ve 13:27® Shrek
Shrek

Kazan> skalp z kohouta – krční část kohouta – stáhnout – oškrabat maso a tuk. Natlouct na prkýnko hřebíčkama a posypat vrstvou soli. Nechat úplně vyschnout – a je to. Kohout má nejlepší skalp cca v únor, březen – musí být přepeřený. – není to z mé hlavy, jen jsem to našel a jak jsem koupil, tak prodávám.

Čtvrtek 15. září 2011 ve 13:21® Kazan

ladamaj> je někde nějaký návod jak vydělávat skalpy a kůže, nebo to se to máchne jen v tom peroxidu?

Čtvrtek 15. září 2011 ve 13:00® ladamaj
ladamaj

All Armor>s tím peroxidem jsem jasně psal že mě to bylo zde poraděno a že používám 30%.A nemám zapotřebí se na něco vymlouvat včetně pc bohu žel se na tom učím jako samouk ani se zato nestydím v mém věku a kdybys byl tak starej tak bys byl tak hodně přes 100 let rekordmanem gratuluji:-> Jinak děkuji za to upozornění s peroxidem zas tak hloupej nejsem když sem se zajímal o pirotechniku takže vím co to dokáže proto mě to také zaráželo používat 100% perroxid,také budu vděčný když přehlédneš nějaké překlepy a hrobky bohužel mám lupenku a musím 3× týdně čistit klávesnici no a hrubky po mé nemoci ani neřeším řešit to ani nejde potvrzeno lékařem sám se za to stydím ale nic stím nenadělám takže datluji už to lepší nebude.:->

Čtvrtek 15. září 2011 ve 12:27@ All Armor

ladamaj> Co se urážíš? Já to napsal na tvoje vymlouvání se, že s PC umíš málo. A co máš za sebou? Možná jsem i 3× starší. Uvědom si, že jsem se ti s tím peroxidem (tvoje blbá otázka), snažil pomoct, aby jsi neudělal nějakou volovinu, které by jsi litoval.

Čtvrtek 15. září 2011 v 11:02® ladamaj
ladamaj

All Armor>starší 2× více jak já no:-D :-D pokud se mnou nehodláš komunikovat normálně bez arogance a zesměšňování tak si mě nevšímej buď tak laskav.Až budeš mít za sebou toho tolik jako já tak možná budeš uvažovat trochu jinak.OK :->

Tento příspěvek byl editován 15.9.2011 11:04:08 uživatelem ladamaj.
Čtvrtek 15. září 2011 v 7:57@ All Armor

ladamaj> Neplač, já jsem možná 2× starší jako ty. Chce to chtít. Ale povím ti, že mí nejlepší kamarádi z první vysoké, s PC vůbec nepracují a dívají se na mne, jako na boha. A já se řechtám. Kdo chce, je aspoň užívatelem. Já jsem založil po návratu z emigrace rodinný styl založený na počítačích. Potomstvo se IT živí (a velice úspěšně), Zbytek rodiny s tím žije profesionálně i pro zábavu. Odcházím na ryby. Bez počítače.Jen s mušákem a broďáky.

Čtvrtek 15. září 2011 v 7:52@ All Armor

ladamaj> Já jsem se ti pokusil vysvětlit, že meditovat tady o H2O2 v koncentraci 100% je tragikomické. Jednak to nekoupíš, ale kdyby jsi peroxid o vyšší koncentraci (třeba 70%) někde ukrad, ohrozíš sebe, famílii i sousedy.

Středa 14. září 2011 v 17:47® ladamaj
ladamaj

All Armor>přečti si pořádně text,používám 30% peroxid a na ten 100% jsem se jen informoval.Proč protože mě zde jednou někdo 100% doporučoval ale jeto strašně dávno a ani se normálně koupit nedá je jedině na objednávku a že je nebezpečnej nato nemusím být chemik a chemie mě nikdy nebrala.Zato tvrdé sporty,zbraně a strojařina to je o něčem jiném a na nějaké wikipediji nevím pc není zrovna moje parketa sem rád když zde něco nadatluju.Jinak na pc se stále učím bohužel za komančů takové věci ve školách nikdo neměl.:-D

Tento příspěvek byl editován 14.9.2011 17:49:28 uživatelem ladamaj.
Středa 14. září 2011 v 17:07@ All Armor

ladamaj> Příteli, ty toho o chemii asi moc nevíš. Peroxid vodíku je pěkné a nebezpečné svinstvo.Koncen­trace 30–40% je hraniční pro jakési praktické amatérské použití. Aby ti nevylítla chalupa do luftu i se skalpy!:-D Přečti si o bezpečnosti: http://cs.wikipedia.org/…_vod%C3%ADku

Úterý 13. září 2011 v 16:37® ladamaj
ladamaj

stopař>krční je za 100kč v rozměru cca š15×30cm neměřiljsem to,hřbet,boky, cca20×15cm cca40kč,břicho běhy různé velikosti od 15 kč-35kč mohu něco nafotit a poslat,skalp-koroptve polní mám ještě 3× komplet i křídla ty nechávampo 300kč kopuji pouze prověřené veterinážem od jedné covné stanice.Když budeš mít zájem tak to nafotím a budeš se moct rozhodnout o proti rybářskejm to mám hluboko pod cenou a to i velikostí proti krámu bych ztoho nadělal i cca 6ks možná i více.Klidně písni Cudlovy ten ho má odemne také a nechápal že to prodávam za tak nízkou cenu no zakolik koupím tak si přiočtu akorát za vodu a další materiál+práce 300kč na celou kožku takže to nijak nešponuji.

Úterý 13. září 2011 ve 14:15® stopař
stopař

ladamaj> Za kolik a jak velkej kousek pouštíš do světa toho jelena ?