Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 6. září 2011 ve 12:41® HaDová
HaDová

NOVINKA NA CHYTEJ.CZ – http://www.chytej.cz/fotosoutez/

Čtvrtek 25. srpna 2011 v 19:33® brčal
brčal

Marcel> v pohodě. Už to mám :-) trošku jinak.

Čtvrtek 25. srpna 2011 v 17:20® Marcel

brčal> nezapomel jsem na tebe, jen tu mouchu nemam, v tu sobotu jsem ji nekde urval…

Čtvrtek 25. srpna 2011 v 17:08® adnedz

ahoj nevite nekdo kolika vrstve jsou brodaky vision keeper ? uvazuji o koupi vision Keeper, Gillie a nebo Ikon. nebo jake by jste doporucili? dik

Čtvrtek 25. srpna 2011 v 16:04® ladamaj
ladamaj

brčal>zdravím tyhle máš v nabídce také?Jinak máš nějaké stránky s matrošem,dyžtak písni na osobku nebo na mejlík moc děkuji.:->

Čtvrtek 25. srpna 2011 v 8:22@ All Armor

brčal>

foto/diskuze/muskareni/2011/th-img44612.jpg
Středa 24. srpna 2011 v 18:02® brčal
brčal

Novinky ze světa nádhera .-)

foto/diskuze/muskareni/2011/th-img44603.gif
Středa 24. srpna 2011 ve 12:56@ All Armor

Polyuretanová Airflo Sixth Sense: skutečně šestý smysl? http://www.airflofishing.com/…/75/no/55157 V pondělí jsem koupil, včera ráno vyzkoušel. Má „to“ jistě něco do sebe. Má údajně menší(6%) průtažnost jako je standart (20%).Ale to číslo 20% se mi zdá vysoké. Jak je ta průtažnost definovaná u muškařské šňůry? A jak se průtažnost šňůry meří? Přečtěte si toto: http://cs.wikipedia.org/…k%C3%A9_lano, budete pochybovat také. Jiný zase píše, že Platil má mezní průtažnost 30%. Nakonec jsem našel tuto přednášku autorů, kteří syntetickým vláknům asi rozumí (Vysoká škola textilní). Je to trochu složité, ale diferenciální rovnice a rozdělení studovat nemusíte. http://www.ft.vslib.cz/…ednaska9.pdf

Neděle 21. srpna 2011 v 11:52® Piranha
Piranha

Mates(původní)> Na potocích v mé Mo ano,ale kraluje po skromnu.Myslím tím že jich není na 100m 100ks, ale pokud jdu chytat tak chytám převážně potočáky.Na Jizeře je to malinko o Lipanech.

Neděle 21. srpna 2011 v 8:30@ All Armor

Piranha> Já su na takové školení citlivý, protože z vlastní vůle už roky používám na blinkrech i na muškách barblesy. I při chytání na „hausery“. Na woblerech a příbuzných bestiích jsem zatím nechal trojháky, ale budu měnit. Na trojháky už chytám jen kapry. Já su už starší pán a rychle se naseru. Se mnou musíš opatrně.

Pátek 19. srpna 2011 ve 13:27® Mates(původní)
Mates(původní)

Piranha> Na potocích už dávno potočák nekraluje.....

Čtvrtek 18. srpna 2011 v 7:59® Piranha
Piranha

All Armor> ale já jsem nemyslel tebe, na tebe to nebylo mířeno.Myslel jsem to všeobecně.Nesmíš mít hned tak horkou hlavu.Zákon je jedna věc a názor druhá.Já měl názor. A co se týká řádu, tak je strašně jednoduchý se jím ohánět.Ano je to psáno, tak to tak mermomocí budu dělat.Tak jak mi řád nezakazuje si denně vzít dva kapry, tak stejně tak mi nezakazuje se chovat slušně a šetrně k rybám.

Čtvrtek 18. srpna 2011 v 5:51@ All Armor

Piranha> Asi máš problém s chápáním textu. Psal jsem přece o minulosti, že jsem na to chytal. Před 20 lety nikdo o jednohácích na rotačkách vůbec neuvažoval. A ty jsi asi chodil do mateřské školky. Na druhou stranu, na to, co se může a co ne, je především zákon. Až potom tvůj názor. Tu prasárnu si dej za klobouk. Nedávno se psalo o tom, jak jakýsi ochránce ryb vyzývá rybáře v Česku, aby nebyli prasata a netrápili ryby lovením a pouštěním. Taky názor, že?

Středa 17. srpna 2011 ve 23:59® jehla

mildas> tak to nějak vymyslíme, zase úplně hned to bejt nemusí…už jsi sjel kovbojku?

Tento příspěvek byl editován 18.8.2011 00:00:14 uživatelem jehla.
Středa 17. srpna 2011 v 19:31® Piranha
Piranha

All Armor> přívlač ať je prováděna s čímkoliv a jsou na tom trojháčky, je na P vodě prasárna.Jde to i jinak když už chci vláčet.Ucvaknout trojhák a dát na rotku jednoháček BL.To udělá jen pravej rybář. Neberu duhákodromy kde jsou větší duháci, ale na potoku kde kraluje potočák, tam bych to zakázal.

Středa 17. srpna 2011 v 19:16@ All Armor

Piranha> Vím, co to je. Já na to chytával i pstruhy na potocích. Mám ještě asi 5–10 kusů v různém provedení.Bzlo to účinné. Ale to, co jsem psal, je zakázaný způsob lovu na lipanových vodách na SK. On to měl na mušáku a držel to v proudu pod břehem. Kromě listopadu a prosince (tehdy jsou ale PP chránění), kdy je dovolená na lipanových vodách přívlač (důvodem je umožnění lovu hlavatky), je dovolený jen lov na umělou mušku, nebo na plavanou a to výhradně na nástrahy rostlinného původu (tato možnost je pro ty, co se už nemohou brodit a jsou rádi, že jsou rádi).

Středa 17. srpna 2011 v 18:16® Piranha
Piranha

All Armor> Mepps Black fury :-)) na okouny jako dělaná.

Středa 17. srpna 2011 ve 13:29@ All Armor

mildas> No, já jsem na Váhu častým hostem. Lipanové a pstruhové úseky dobře znám, a nic hrozného jsem tam za dlouhé roky neviděl. Snad krom „muškaře“, který měl v Hubové místo mušky mrňavou rotačku Mepps a ještě mi přátelsky vysvětloval, že „tá čierna so žltými bodkami je najlepšia“. A pokud mne kontrolují, tak především tam. Furt je to vysoké a kalné.

Středa 17. srpna 2011 ve 13:13® mildas

jehla> ahoj, jak pojedu kolem, stavím se. Kdybych pokračoval dál, dám vědět dopředu. Pondělky a čtvrtky jsem v Praze, můžu to hodit kamkoliv.

Středa 17. srpna 2011 v 7:33® jehla

mildas> hele, chlape, už jsi se prokousal těma DVD? Že mě zase pronásledujou další, co jsem jim to slíbil a já to jen odkládám, že až se mi to vrátí…Co na ryby, pojedeš někdy kolem? Chystám se dneska a snad i zejtra, průtok dobrej, než skončí tohle počasí, chtěl bych ještě párkrát zajet…a co na jih? Byl jsi ted nekdy? Chtěl jsem do Boršova, tam nebude tolik vodáků…snad…mladej nedavno zabodoval, už se trefí občas muškou na leknín…a tam spolehlivě záber…:-)) )

Tento příspěvek byl editován 17.8.2011 07:33:50 uživatelem jehla.
foto/diskuze/muskareni/2011/th-img44489.jpg
Úterý 16. srpna 2011 ve 23:15® mildas

osprey> to já taky (i když mě svrbívá klávesnice, já píšu rád). Co jsem viděl na Váhu a slyšel o rybářích na něm vyvádět, z toho jsem měl fakt šok. Tu řeku nejvíc poškodil rybář. To, co tam, se neděje nikde. Kormorán jen dílo zkázy dokonal.

Úterý 16. srpna 2011 v 15:31® osprey
osprey

mildas> Já psal jen o stojácích. Tam je to jedno, na většině soukromých se stejně chytá všelijak – viz třeba Jestřabice. Je to o permanentním dosypávání. A na svazovkách je to zase o tom, jak se to ohlídá. V reálu je navíc spousta vod časem vyplundrovaná tak, že už se tam většině lidí nechce chodit.

Na tekoucí vodě je to jiné, tam mlčím i o jiných věcech. O spoustě věcí poslední dobou mlčím…

Ale chtělo by to se ozvat – třeba ohledně těch ptáků. Na tom by se rybáři i shodli.

Úterý 16. srpna 2011 ve 14:00® mildas

All Armor> tak jak myslíš.

Úterý 16. srpna 2011 v 6:35@ All Armor

mildas> A proč o tom nepsat? Co by to řešilo? Jinak, Váh a Orava jsou jednoznačně nejvíc poškozené kormoránem. Prakticky jen Poprad, který v zimě zamrzá a není tedy „jedlý“,nemá tento problém. Exemplárně vyčištěný je i Turiec, kde se zdržují poslední zimy stovky až tisíce černých ptáčků.K tomu nebývalý rozvoj populace vydry (údajně její populaci rozšířili potichu „zelení“ tím, že vypustili na Turiec mnoho vyder. A hloupé zásahy rybích pěstovatelů, kteří zlovili velké lipany na chovné účely a nesplnili slíbené. Kšeft je kšeft.

Pondělí 15. srpna 2011 ve 23:11® mildas

osprey, All armor: to snad ani nemáte psát.:-( Ono to podle toho na tom Váhu vypadá. Seděli jsme tam před večerním sběrem s dvěma chlapama. Nejsou ryby a můžou za to Poláci, Madaři.......­...kdybysme tam neseděli, určitě i Češi. Pak si vzali každý 3 potočáky a šli dom.

Pondělí 15. srpna 2011 ve 21:00@ All Armor

Alivio>Viděl jsem to před léty a nedávno zase na Váhu v Ružomberku. Muškař má pytlík oranžově obarvené uvařené „tarhoně“ (těstovina, kuličky průměru 2–4 mm), kterou průběžně prohazuje vodu před sebou a na muškách má oranžovou hlavičku, či jiný oranžový atraktor. Asi každá ryba má vrozenou tendenci požírat jikry.A toto ji v této činnosti asi zaktivizuje. Podle výsledků krmiče bylo jasné, že to má efeklt. a výrazný. Zakázané krmit ryby není. Nejsem si jist, či je to nějak příliš neetické…

Pondělí 15. srpna 2011 v 19:11® Shrek
Shrek

osprey> vyjímečně s Tebou 100% souhlasim. :-D

Pondělí 15. srpna 2011 v 17:41® osprey
osprey

Alivio> Na kukuřici a na červy se duháci naučí jak nic. Pryč od toho, to není rybařina. To samý jako mydlit je v zimě na dírách na Veselou krávu.

Věřím, že jsou i jiné způsoby, jak lákat ryby. I na tekoucí vodě.

Já muškařím málo a když už tak je to takové nóbl pochytání, většinou suchá moucha, musí se pěkně házet a tak.

Pondělí 15. srpna 2011 v 17:18® Shrek
Shrek

osprey> tak o stojáku nemluvim – to co jsme zažili na Koutech, to hraničilo s magořinou. Ostatně na kukuřici jako takovou nebo na červy jsme nejednoho duháka již chytli.

Pondělí 15. srpna 2011 v 16:59® osprey
osprey

Alivio> Na duháky na stojáku stačí kukuřice a žlutá moucha zvolna klesající ke dnu…

Znám to z vyprávění, nebavilo by mě tak chytat.