Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 15. srpna 2011 v 16:49® Shrek
-
All Armor> to máš recht, o zakrmování jsem neslyšel. Leda že bych opucoval mucholapku, nebo si nabral roj včel za barákem a pak to tam naházel
- Pondělí 15. srpna 2011 v 15:30® osprey
-
All Armor> Díky. Budu se muset taky postarat. Už mi to tam teče moc.
- Pondělí 15. srpna 2011 ve 14:51@ All Armor
-
osprey> Použil jsem to výhradně na zalití švů ve spoji bota(guma+neopren)-nohavice (jakási tkanina) u broďáků renomovaného Orvise (také Čína, jako ty ostatní). Je to vhodné a při té ceně se nemusíš koukat na spotřebu.
- Pondělí 15. srpna 2011 ve 14:48@ All Armor
-
Alivio> A co takhle na mokro? Za 2 hodiny jedu na duháky. Pupa potočníka 10, hodně chlupatá těsně pod hladinou, může i brázdit vodu. I tato potvora (http://www.mrk.cz/clanek.php3?…)je atraktivní. Jen to srdíčko plastové (lehké). Používám večer fluorescenční (nasvítit). Vážu „to“ ze stakatého peří (je i měkkčí, ale ve vodě jako živé). A už si slyšel o zakrmování při muškaření? Pokud ne, tak napiš, napíšu ti o tom…
- Pondělí 15. srpna 2011 ve 14:44® osprey
-
All Armor> Fungovalo by to i na zalití vytahaných švů nebo je nutné lepit dva materiály k sobě (třeba vyměnit ty vnitění textilní tkalouny uvnitř broďáků?
- Pondělí 15. srpna 2011 ve 14:38@ All Armor
-
Na podzim jsem měl akutní problém a aquasure doma byl k ničemu a kde koupit vhodné lepidlo v sobotu v poledne, že? A našel jsem v Baumaxu Pattex Chemoprén Transparent na vodovzdorné spoje. Je to také polyuretanové lepidlo v tubě 50 ml a je to podstatně levnější jako ty „rybářské“ speciály. Funguje perfektně. Doporučuji. http://www.chemopren.cz/…transparent/
- Pondělí 15. srpna 2011 v 11:57® Shrek
-
Chose> na krátkou nymfu mi nějak došla inspirace kam ject, na sucho neni počasí. Co dodat. Šmrdlám s gumovejma zázrakama po dně a nebo tahám chrastící lopaťáčky ve sloupci, no
- Pondělí 15. srpna 2011 v 10:11® Chose
-
Koukám, že sekce muškaření je v příspěvkové krizi…
To jste všichni na rybách, na dovolené, nebo kde?
- Pondělí 8. srpna 2011 ve 14:45® Šnek
-
Alivio> =D
- Pondělí 8. srpna 2011 ve 12:39® Shrek
-
Šnek> V tom mikromnožství, které používáš na vázání, to zcela určitě není takový – jak Ty říkáš – smrad. Já psy jednou do měsíce meju, tak je to v pohodě a navíc, když z jarního línání vyčešu pytel podsady, tak to stihne krásně vyvětrat.
- Pondělí 8. srpna 2011 v 11:43® Šnek
-
Alivio> Je mastná,výborně plave a zapoměl si napsat,že taky pěkně smrdí =D
- Neděle 7. srpna 2011 ve 22:46® Shrek
-
Šnek> to věřim, já mám dva německé ovčáky, kdykoliv když potřebuju dabing, vyčešu jimtrochu podsady. Je mastná, výborně plave, a je hrozně jemná, možná jako dabing z králíka.
- Neděle 7. srpna 2011 ve 22:05® Šnek
-
Zdravím,neměl by někdo zájem o liščí oháňku(ocas),je to skvělí přírodní dubbing,sám s toho vážu,mám nějakou navíc..
- Sobota 6. srpna 2011 v 11:44® džigit
-
osprey> nebo zkus toto http://www.uhu.cz/…-transparent
Tento příspěvek byl editován 6.8.2011 11:45:02 uživatelem džigit.
Opravoval jsem tím starej gumák/letitou Pálavu/ a výborně drží.Jednalo se o fleky s poškozenou vrchní vrstvou-přetřel jsem a zůstává stále pružné a nepropouští - Pátek 5. srpna 2011 v 11:06® osprey
-
Axamith> Díky. Každopádně to budu muset nějak pořešit.
- Pátek 5. srpna 2011 v 11:03® Axamith
-
Dohledal jsem, čím jsem lepil švy na neoprenéch. Je to lepidlo http://rybarske-potreby.monfish.com/…10,1375.html
Dají se ním i zalévat praskliny, vyplní je pružnou hmotou. Ale co se mi u neoprénů párkrát stalo, že jsem našel podle vlhkého spodního prádla, kudy se dostane voda dovnitř, ale ve skutečnosti byl otvor někde jinde, voda tekla jako by uvnitř švů a vyvzlínala třeba o 15 cm dál.
- Pátek 5. srpna 2011 v 10:53® Libor
-
ZN> díky, dobrá rada se vždy cení.. .L.
- Pátek 5. srpna 2011 v 10:38® osprey
-
Axamith> Člověče, pořád ji ještě udržím.
Ale švy v rozkroku tečou. Stačí zabrodit po koulena a už to sákne. Jinak jsou ty broďáky v pohodě, jenom to chci něčím zalít, aby to nesáklo tolik.
- Pátek 5. srpna 2011 v 7:38® Axamith
-
osprey : a nebude to věkem . . .
Promiň, já musel. Ale vážně, s dejcháčema nemám zkušenosti ( zatím ), neopreny mám asi 8 let aktivně využívané, chovám se k nim více jak macešsky, nemám problém sjet po zadku vysoký jez, věčně ve vodě klečím . . . Kolena dostávají zabrat, mám na nich už druhé nažehlovací nákoleníky od Agamy, sem tam něco začne sáknout, zalití Aquasealem pomáhá. Dělal jsem generálku gumáků, začala se odlepovat spodní část, ale už je to ok. Filc jsem měnil asi 3×, to je bohužel běžný spotřební materiál. Podle toho teď sice vypadají, že jsem prošel bitkou s hastrmanem, ale pořád slouží. Jsem kloubař a kolena v chladu trpí, proto se nemůžu pro dejcháče odhodlat. Až úplně doslouží, pěkně jim poděkuji za skvělé služby, ty moje si to zaslouží.
- Čtvrtek 4. srpna 2011 ve 21:31® osprey
-
ZN> Díky. Potřebuju zalít švy na rozkroku – klasická bolest všech neoprenů.
Neopreny mám proto, že jsou relativně levné a chodím s nimi hlavně po ránu pod jez, tak na hodinku, takže se v nich nepařím. Ale poslední dobou když z nich vylezu, tak vypadám, jako bych neudržel moč
- Čtvrtek 4. srpna 2011 ve 21:20® ZN
-
osprey> na švy jsem ho použil bez folie, na díru s folíí. Myslím, že by to šlo použít i bez té folie. Ale já ji tam dal i k vůli zpevnění. Bylo to v rozkroku, díra vznikla prošoupáním v ohybu.
- Čtvrtek 4. srpna 2011 ve 21:17® osprey
-
ZN> Používáš ho, prosím tě, i s tou fólií nebo přímo (jen potřít otvor a nechat zaschnout)?
Já spravoval jen jednou díru v neoprenech půjčeným Aquasealem a prostě jsem ji podle návodu zakápl. Drží to už dva roky.
- Čtvrtek 4. srpna 2011 ve 21:05® ZN
-
Libor> jen taková malá rada, místo aquasuru nebo aquaselu používám toto lepidlo. Je cenově někde jinde a funguje stejně. Vyzkoušeno několikrát. Kromě webu to koupíš i ve stavebninách.
- Čtvrtek 4. srpna 2011 ve 13:29® adnedz
-
Libor> díky:) no přijde mi že teče do všech firem a druhů, záleží opravdu asi jen na kusu:/ láká mě hlavně ta cena dají se sehnat + boty za 6400,–
- Čtvrtek 4. srpna 2011 ve 13:05® Libor
-
adnedz> greys grxi mám druhou sezonu, po dvou měsících lepeny, ted zase lepeny na dvou místech. Ale dost je zatěžuju, jezdím v nich autem, klekám si často ve vodě při focení a chodím i dost daleko pěšky, takže dochází dost k napínání švů. Jinak jsou dobré, vyhovuje mi, jak se dají nosit shrnuté jen do pasu.
Co jsem ale slyšel od kamarádů, tečou i 3× dražší výrobky, na druhou stranu zalepení aquasurem je rychlé a v pohodě a podle mě téměř navždy.
Ty boty co k nim dávají zadarmo jsou zatím ok.
- Čtvrtek 4. srpna 2011 ve 12:41® drozďák
-
Piranha> filc leze dolu z každé boty, i když je přilepený a přišitý k podešvi. Mohou pomoci hřeby. Mě pomohly do té míry, že mám oba původní filcy (pravda sešlapané) na svých L2 už šest sezon.
- Čtvrtek 4. srpna 2011 ve 12:39® drozďák
-
adnedz> znám tři majitele dřívejších clearwaterů broďáků. Nevím, jak endury, ale je to stejná cenová kategorie. Ty clearwatery byl sice low end hadr, ale lidi si stěžovali na tekoucí tailwatery za 11 litrů bez vyjímky. Na clearwatery jsem neslyšel nic. Nevím, tohle bude dost individuální.
Osobně už po svých zkušenostech nedám za broďáky víc jak 250 USD či ekvivalent. Není důvod, dle mého.
- Čtvrtek 4. srpna 2011 v 9:55® adnedz
-
a máte někdo skušenost někdo s broďáky od greys grxi ?
- Čtvrtek 4. srpna 2011 v 7:26® Piranha
-
mildas> pravdu máš.Boty jsem viděl na vl. oči párkrát a co říkal kámoš, tak opravdu jen ten filc leze dolu.Jen jsem přepsal pocit kolegy sem, osobní zkušenost je lepší.
- Čtvrtek 4. srpna 2011 v 7:16® Shrek
-
mildas> díky.