Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 17. července 2011 ve 13:32® rarach

Axamith> Samozřejmě to jednoznačně říct jde, ostatně proto se to používá. Ovšem úskalí je, že skutečná váha lajny v kategoriích aftma není konstanta, ale rozmezí, někdo se pohybuje na dolní hranici a někdo jako třeba Airflo na horní nebo i malinko přes, proto označuje svoje lajny lomítkem do vyšší váhy. Váha navijáku tedy nehraje žádnou roli v tom jak by měla lajna lítat, hraje roli pouze v pocitu jak celá sestava sedí v ruce. K dotazu tazetele bych tedy napsal, že lajnou rozhodně házet půjde, ovšem čím více jí bude z reelu venku tím víc bude prut zatěžovat a prut bude vadnout.

Sobota 16. července 2011 v 6:22® Axamith
Axamith

Ono nejde jednoznačně říct, že k prutu #4 patří šňůra 4. Jde o vyvážení celé sestavy, jak těžký ( lehký ) máš naviják, jestli je šňůra wf/dt, taky záleží, jak daleké hody budeš provádět, protože sestava se může chovat trošku jinak při vytažených 3 m šňůry a jinak při 12 m. Měl jsem prut #5/6 se šňůrou #5 a cítil jsem, že se s tím peru. Pořídil jsem si jiný naviják a bylo to v pohodě. Pokud to jenom trošku možné, je lepší před koupí šňůry si s ní zkusit někde na louce zaházet. „Můj“ prodejce je muškař, takže kamarádům toto umožňuje, ale je mi jasné, že ne všude to jde. A když už máš tu správnou šňůru, tak se snaž držet té samé značky a typu při její výměně.

Pátek 15. července 2011 v 9:09® adnedz

Piranha> :-) jo ae na ryby jdu az zitra :-) ja doufam, ze to bude v pohode:) mam jeste 5ku F ale prijde mi docela lehka nic moc dobre se sni nehaze

Pátek 15. července 2011 v 7:34® Piranha
Piranha

adnedz> hoď a uvidíš :-)

Pátek 15. července 2011 v 7:20® adnedz

Ahoj chci se zeptat jestli se mi bude dobre hazet se snurou wf5/6si na prutu aftma 4. Dik

Úterý 12. července 2011 ve 22:44® Arnej
Arnej

Alivio> Na to si dám obzvlášť velký pozor:). Je pravda, že se mi něco podobného kdysi stalo, to potom bylo křiku panečku.

Úterý 12. července 2011 v 18:45® stopař
stopař

Arnej> Budeš spokojenej. ;-)

Úterý 12. července 2011 v 18:42® Shrek
Shrek

Arnej> hlavně aby Tě neskříply při zapínání, to je možná ještě horší :-D

Úterý 12. července 2011 v 18:37® Arnej
Arnej

Alivio> No tak teď mě snad nic nepřekvapí :-) . Problém může být, jestli se náhodou ten zip zasekne :-) . To by potom byla hoňka, kdyby to přišlo:).

Úterý 12. července 2011 v 18:31® Arnej
Arnej

stopař> Tak je rozhodnuto. Jdu do nich. Dám vědět, až je vyzkouším u vody. Za tři dny bych je měl mít doma.

Pondělí 11. července 2011 ve 20:14® stopař
stopař

Alivio> :-))

Pondělí 11. července 2011 v 19:28® Shrek
Shrek

stopař> OK, v papírové formě jsem to našel – to je ale bordel :-)) ))))

Pondělí 11. července 2011 v 16:54® stopař
stopař

Alivio> Tam to nenajdeš.Jak píše bubu,musíš hledat v BP jednotlivých ÚS.

Pondělí 11. července 2011 v 16:52® bubu
bubu

Hasa> jestli chceš dostat přesnější odpověď,mušíš upřesnit,na kterých revírech lovíš. Není to u všech ÚS stejné. Např. ÚS pro Severní Moravu a Slezko-Ostrava. btw:v BP je to docela srozumitelně napsáno.

Pondělí 11. července 2011 v 16:50® Shrek
Shrek

stopař> já koukal zde: http://www.rybsvaz.cz/?…

Pondělí 11. července 2011 v 16:50® Shrek
Shrek

stopař> já koukal zde: http://www.rybsvaz.cz/?…

Pondělí 11. července 2011 v 16:44® stopař
stopař

Alivio> V mém RŘ celosvazovém pstruhovém (ten tlustý červený)to je napsané třeba na straně č.27(šestý řádek od spoda),44(druhý od spoa),63(odstavec I.druhý řádek od spoda). Stačí hledat a číst.

Pondělí 11. července 2011 v 16:22® Shrek
Shrek

Hasa> když se ptáš, jak máš kroužkovat, tak dostaneš odpověď na to, jak se kroužkuje. Pokud chceš vědět proč se to kroužkuje, tak máš otázku položit jinak. Zbytečně se rozčiluješ. Smysl to má takový, že lov lososovitých ryb se značil kroužkováním, lov dravců se křížkoval a ostatní ryby se dvakrát podtrhávalo. Jestli to kroužkování platí i letos netuším, já to dělám už od dětství ze zvyku. :-) Ale v RŘ jsem to nikde nenašel.

Pondělí 11. července 2011 ve 14:40® stopař
stopař

Hasa> Nevím co ti na tom není jasné. –

Osoba provádějící lov smí na pstruhových rybářských revírech lovit ryby přívlačí nebo na umělou mušku nejvýše 3 dny v kalendářním týdnu.Před zahájením lovu přívlačí nebo na umělou mušku musí osoba provádějící lov datum zakroužkovat.

Tento příspěvek byl editován 11.7.2011 14:41:05 uživatelem stopař.
Pondělí 11. července 2011 ve 14:05® stopař
stopař

Hasa> Protože ti to nařizuje RŘ ťuňťo :-)) .

Pondělí 11. července 2011 ve 13:32® Hasa

Alivio> Kroužek dělat umím, to je v pohodě dokonce vím že kolem datumu ale proč a jáký to má smysl? Jestli to nedokážeš vysvětlit tak radši ani neodpovídej.

Neděle 10. července 2011 ve 22:37® Shrek
Shrek

Arnej> V tom má Stopař pravdu, ono to sundavání vesty narychlo, rozepínání přesky apod. Ve finále ho ještě přemlouváš, aby se nebál, že se bude jenom čůrat.......zlatej zip :-)) ))

Neděle 10. července 2011 ve 22:34® stopař
stopař

Arnej> Jo v pohodě taky jsem ti odpověděl. Hele Já sem s nima plně spokojenej.Výhoda je že když před zabrozením toho vypiješ drobet víc tak se nemusíš celej pracně slíkat ale stačí jen rozepnout zip a ůleva je rychlejší.

Neděle 10. července 2011 ve 22:28® Arnej
Arnej

stopař> Dobrý večer, domnívám se, že muškaři ty brodící kalhoty používají poměrně často, tak jsem si dovolil napsat otázku do této rubriky. Jinak děkuji za odkaz. Vypadají pěkně a tři roky užívání je snad už dost na to, aby se poznala kvalita. Vážně o nich přemýšlím.

Neděle 10. července 2011 ve 13:40® Chose
Chose

Dneska na Vltavě jeden tlouštík a kolegovi to nějaká ryba utrhla hned po záseku. Až na to vedro to bylo fajn.

Neděle 10. července 2011 v 9:40® stopař
stopař

Arnej> Ahoj sice to je tady muškařina ale poradím ti i tak.Já mám tyto http://www.hobby-g.cz/…-ZDARMA.html?… mám je už 3 roky a spokojenost.Velkou výhodou je zip,snadnější oblíkání.

Sobota 9. července 2011 v 10:58® Arnej
Arnej

Ahoj, poradil by mi někdo s výběrem brodících kalhot pro přívlač? Mám starý gumový broďáky a není to ono. Jednak už mi jsou poměrně malý, je v nich horko a moc dobře se v tom ve vodě nechodí. Od nových chci, aby to dýchalo a dalo se v tom dobře chodit i po delší době, jelikož je budu využívat poměrně často. O ceně moc představu nemám, tolik se v tom neorientuju. Vím, že si budu muset připlatit za něco slušnějšího. Děkuji za nasměrování k výběru a pomoc. Tomáš

Pátek 8. července 2011 ve 23:51® jehla

Mates(původní)> zdar, pane kolego, kdy nam to vyjde? Ted jsem tam strašil od utery do dneska, bylo hezky…ale Dietrich odolal…

Pátek 8. července 2011 v 17:12® Shrek
Shrek

Hansen> když budu chtít použít FC od Krystonu, tak jej použiju. Navíc jak jsem psal – můžu soutěžit pro někoho. Víc se o tom nehodlám bavit.

Pátek 8. července 2011 v 15:28® mvincik
mvincik

Hansen> A o co ti jde?? Příspěvek je zřejmě i v této sekci pro informovanost co nejširšího spektra chytej. Myslím, že je v každé části diskuzí. Pokud se ti cena nehodí, nesoutěž, ale nedělej z toho takovou vědu, že je to zrovna v této části fóra.

Jinak mi celkově přijde, že se tu pořád do něčeho rejpe, leckdy uplně zbytečně. Co je to s váma lidi???