Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 18. června 2011 v 15:11® toulovec
toulovec

osprey> nee, to se zdá, jediný čím vynikám je postava, jinak jsem naprosto podprůměrnej, řekl bych nezajímavej šulin :o)

Sobota 18. června 2011 ve 14:39® osprey
osprey

toulovec> On existuje někdo podobnej jako ty? Já myslel, že vynikáš mírou originality:-))

Sobota 18. června 2011 ve 14:38® toulovec
toulovec

Pike007> to byl jen někdo podobnej..........

Sobota 18. června 2011 ve 13:36® Pike007

Tak před chvílí byl Toulík v pořadu Jak na ryby na ČT1 :-)

Sobota 18. června 2011 ve 12:54® osprey
osprey

Chlapi, kdo používáte takový ty krásný dlouhý grizzly srpky ze speciálně šlechtěných kohoutů, kupte si radši něco do zásoby. Možná je to kokotina, ale je riziko, že podraží nebo nebudou:-))

http://relax.lidovky.cz/…i0-/moda.asp?…

Sobota 18. června 2011 v 10:17® billy717
billy717

Bernini> to je v poriadku, ja tak nechytam, len som sa zlakol ze nepoznam zakon :-D

Pátek 17. června 2011 ve 20:51@ Bernini

billy717>Billy, ech, poplet jsem to. Na pstruhovce můžeš bublinu na SK použít, jde o vodu, kde na přívlač chytat může. Promiň. I tak se mi to nelíbí.

Pátek 17. června 2011 v 16:49® džigit

Pawell> srandu si nedělám.Dělal jsem si ze srandy test a tam jsem měl chybu.Já o lovu na umělou mušku či o muškaření nic nevím

Pátek 17. června 2011 v 16:37® Butchi
Butchi

Bernini> V létě, když je horko, je to maximálně příjemné a má to své kouzlo.. Ono se to občas nezdá, ale ta chladná voda dokáže s člověkem pěkně zacvičit.. Se slzou v oku vzpomínám na svoje první zděděné a děravé neopreny, se kterými jsem brodil i v listopadu. S pusou od ucha k uchu, protože jsem je měl, převléct se do broďáků nepřicházelo v úvahu. Přínos to mělo, nebývám vůbec nemocný, ani rýma mě nedostane.. Název si bohužel nepamatuju, na cívce je myslím štika a to, co píšeš, mi něco říká. Ale bohužel nemohu potvrdit.. Vydrží toho strašně moc, za tu cenu je to geniální vlasec.. Já osobně FC šetřím do čisté a nízké vody, kde to má obrovský vliv. V přikalené a vyšší vodě jsem zásadní rozdíl v záběrech nezaznamenal..

Pátek 17. června 2011 v 16:25® Pawell

džigit> Jestli si něděláš legraci a myslíš to vážně, tak to máš uvedeno v Příloze č. 7 k vyhlášce č. 197/2004 Sb., body C a D. A je to uvedeno v rýbářském řádu (bližších podmínkách).

Tento příspěvek byl editován 17.6.2011 16:30:09 uživatelem Pawell.
Pátek 17. června 2011 v 15:48® džigit

Dobrý den vespolek.
Jaký je prosím rozdíl mezi „lovem muškařením“ a lovem „na umělou mušku“ ?

Pátek 17. června 2011 ve 14:48@ Bernini

Butchi> Ten Jasxon bude XT Pro performance(super strong) že? Průměr odpovídá deklarovanému a pokud píší u 0.20 pevnost 8 kg, naměřil jsem 8,7 kg (mám na některé cívce na feeder). Na mušku jsem neproboval. Tam používám fluor.

Pátek 17. června 2011 ve 14:43@ Bernini

Butchi> O brodění v trenýrkách a teniskách psal už Zdeněk Šimek. V létě si to v teplé vodě taky rád dopřeji, je to paráda. Poprve jsem si do vyzkoušel ovšem na nevhodném místě.Je to snad 35 let. Vlezl jsem tak v letní pálavě do Váhu v Ivachnové pod Liptovskou Marou. Za chvíli jsem měl stuhnuté a modré noh a jen s problémy jsem z té hluboké jámy, ve které se u dna plazila otřesně studená voda, vylezl.

Pátek 17. června 2011 ve 14:35@ Bernini

billy717> Máš to popletený. Lov se sbirolinem, bublinou a tyrolskýn dřívkem se na slovensku nepovažuje za přívlač jen na vodách kaprových. Tolik zákon. Je tedy jasné, že použití uvedených pomůcek je nezákonné na pstruhových vodách celou sezónu, na lipanových je to dovolené jen v listopadu a prosinci, kdy se na nich může chytat na přívlač. Tak si dávej bacha, nebo tě postaví před sopudce jako pytláka a ten ti dá minimálně podmínku a svaz ti nedá 5 let povolenku. Jo, podívej se na §17 zákona139 Z.z. Je to i na webu vašeho svazu.

Pátek 17. června 2011 v 6:45® Butchi
Butchi

Thór> Ja chytám nenormální ryby do půl metru, ten problém jsem dosud také nezaznamenal, ale říkal mi to jeden znalý člověk, že to jako testoval.. Ale zase se to víc motá, takže zůstávám u toho horního.. :-) Byla to spíš taková zajímavost.. K tomu monofilu – klasika Stroft, FC Riverge. Ještě mám i poměrně dobré zkušenosti s jedním vlascem Jaxon, který mě opravdu překvapil..

Čtvrtek 16. června 2011 v 17:14® Thór

butchi-no tak já chytám normální ryby „do metru“, takže jsem nějaký markantní rozdíl v pevnosti nad a pod nezjistil. V uzlíku mi to zatím ještě neprasklo. Bude to určitě o tom,co kdo používá za značku monofilu.S tím názvem uzlu máš tuším pravdu :-)) )))))

Čtvrtek 16. června 2011 v 7:40® Butchi
Butchi

Chose> Super, domluvíme se přes SZ.

Středa 15. června 2011 ve 22:53® Chose
Chose

Butchi> fajn, tím líp… už mě to samotného mezi těma bobkařema nebaví ;-)

Středa 15. června 2011 v 15:01® Butchi
Butchi

Thór> Trojitý chirurgický uzel se tomu myslím říká.. Při třech otáčkách jsem měl občas problém s praskáním, od té doby aspoň 4× a není problém. Zlí jazykové tvrdí, že ten šlahoun, který jde směrem nahoru, je méně pevný, než ten, co jde dolů. Ale aspoň se to nemotá.

Středa 15. června 2011 ve 14:26® Thór

Piranha-pokud chytám na tři můry na řece, tak je dávám do vzdálenosti 50–90 cm od sebe. Na Metuji je dávám třeba 90 cm, osvědčila se mi větší vzdálenost. Na stojáku je to trochu jiné kafe.Primárně chytám řeku a stoják moc nemiluju, ale obecně.....pokud máš 9-stopý prut, je pro tebe limitní vzdálenost u třech můr 90 cm. Pokud máš 10-ti stopu můžeš jít až do 100 cm (délka prutu). Jaké můry na stoják :-) no podle toho co chceš chytat…pokud duhoně, tak nějakou lurku,boobinu , nebo montanu. Pokud i jinou rybu, inspiruj se tím, co je v rybníce. Patentka,pako­már,popřípadě chrostík.No a jak vytvořit návazec? Na kmenový vlasec přiložíš cca 15cm „návazcového“ monofilu (nebo fluorokarbonu),z o­bou vlasců vytvoříš očko o průměru cca 3 cm a oba vlasce najednou 3 x tímto očkem provlečeš, vytvoříš v podstatě takový uzlík. Utáhneš to a kratší část „fousu“ odstřihneš.Zůstane ti kmenový vlasec a z něj „trčí“ tvých 15 cm nového návazce. Začínáš návazce vázat shora od šňůry směrem k jejímu konci.

Středa 15. června 2011 ve 12:10® Butchi
Butchi

Chose> Profláknutá je, a hodně. To máš naprostou pravdu. Se mnou tam byli ještě dva další muškaři, ale aspoň co jsem viděl, nevytáhli nic.. Na vodě ani kolečko. Chce to zajít jinam.. S dovolením jsem ti mrknul do karty, máme stejnou lokaci, takže jsem rozhodně pro..

Středa 15. června 2011 v 11:33® Chose
Chose

Butchi> v Troji jsem zatim nebyl, přijde mi dost profláknutá… radši chodím na místa, kde vidím ryby sbírat. Jediné úspěchy zatím jen na suchou, lury nefungovaly, nebo to s nima na řece neumím… kdyžtak můžem udělat nějaký muškařský meeting na Vltavě…

Středa 15. června 2011 v 9:10® Butchi
Butchi

siri> Spíš jsem právě vyjmenoval kompletní obsah své krabičky (k tomu jen dodám pár patentek, muddlerů a lur) :-D Volal jsem tatovi, abych se s ním podělil o svůj neúspěch, a ten mi řekl, že jsem dlouho nevázal, tak čemu se jako divím. Kde chodím, tam to slyším. ***** kormorán. Říčka vypadá z mého, zde nezkušeného pohledu, velice zajímavě, taková opomíjená voda. Zamrzá, takže se tam pták nedostane, a posledně se tam vyhřívaly celkem zajímavé ryby. Zítra, resp v sobotu půjdu na V na dravce, tak se uvidí, jak to bude vypadat. Mám to holt nejblíž.

Středa 15. června 2011 v 8:55® siri

Butchi: hm, to vypada, ze jsi vyzkousel vic vzoru much, nez ja nosim v krabce kusu… :-) Cili volbou muchy to evidentne nebylo. Fakt je, ze poslednich par let jsou tam stavy ‚bile ryby‘ docela decimovany kormosi behem zimovani obou… Uz loni – a letos taky – mne parkrat ‚zachranovaly‘ od zera cudly na Male ricce. :-)

Středa 15. června 2011 v 8:46® Butchi
Butchi

siri> Šel jsem tam tak nějak naslepo, protože nebyl čas kontrolovat stav vody. Každopádně mi přišlo, že jí jde trochu víc (traviny lehce zatopené), plížil se jak indián na válečné stezce a stejně nic. Prosekávačka jak někde ve Vietnamu. Zkoušel jsem nymfy (chrostík, goldkopf), mokré mouchy (březnovky, hardyovky, royal coachman, red tag), pupy (letělo pár chrostíků)i suchou (chrostík, red tag). Neúspěch přičítám neznalosti místní vody a hlavně liknavosti při doplňování krabičky. I tak se mohl oběsit aspoň jeden sebevrah, když už jsem do té vody lezl naboso :-D

Středa 15. června 2011 v 8:39® siri

Ze brehu se v Troji lip chyta pri lehce zvysene hladine… To se rybky vic ‚prituli‘ ke brehu. Nedavno jsem tam zavital, ale spis na kus reci s kolegou, fidrujicim v tom humaci u cisticky [svetlezeleny vrhnouci sklebik] – pak jsem sel nakouknout do tech proudku pod lavkou, ale nejak tam vsude ‚povyskocil‘ porost, je to ted uz fakt docela dzungle. A ja nebyl pripraven ani na to brodeni ‚naostro‘…

Středa 15. června 2011 v 8:27® Butchi
Butchi

siri> Převážně ze břehu, brozeno tam, kde mi trenky stačily. Nechtěl jsem jet tramvají s mokrým zadkem :-D Jinak loveno hlavně pod lávkou z ostrova..

Tento příspěvek byl editován 15.6.2011 08:28:19 uživatelem Butchi.
Středa 15. června 2011 v 8:26® Butchi
Butchi

tenkara> Slyšel jsem, že tam řádili ptáci, ale až tak?

Středa 15. června 2011 v 8:08® siri

Butchi: brodils? :-) Nebo jsi chytal jen ze brehu?

Středa 15. června 2011 v 7:43@ tenkara

Butchi> ešče sz neslišel, že kde ňyc néni, ani smrť nebere?