Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.567 příspěvků, z toho 54567 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 13. června 2011 v 10:37® jehla
-
Chose> ted jsem s nim mluvil podruhý, ukradli jim prej ty stránky, už je nespravujou voni…to se dějou věci,co, těší se na tebe…
- Pondělí 13. června 2011 v 10:32® jehla
-
jehla> je to pristi tyden, mluvil jsem s nim, maji v tom jen bordel…nebo jen pro zvané…to asi ne…fakt to bude az ten pristi…
- Neděle 12. června 2011 ve 23:52® jehla
-
Chose> koukam na jejich web, tam pisou 12.6. ale v patek mi rikal do telefonu, ze je to pristi vikend.....dovolat se ho nemuzu…
)
- Neděle 12. června 2011 ve 23:49® jehla
-
Chose> Lakal mě Miloš, že od soborniho rana…coz je pro me dlouhy, pac v sobotu vecer bych se tutove nevratil…taky nevim…ale laka me to…prej sranda zavidy…spis sranda…
) rad bych te zase videl…PJ
- Neděle 12. června 2011 v 17:04® Chose
-
jehla> čau, o ničem nevím, co se tam děje? Jinak co jsem se přestěhoval do Prahy, tak jsem tam ještě nebyl. Chystám se tam strávit pár dní v červenci…
- Neděle 12. června 2011 v 7:32® Piranha
-
feldkurát Otto Katz> a to zase není třeba kupovat knížku kvůli 3 muškám.Už jsem jich přelouskal dost.Jo a pravda, pokud nežerou nepomůže nic.Asi zůstanu opět u klasiky.
- Neděle 12. června 2011 v 7:23® jehla
-
Chose> budeš na Labský příští týden? Miloš mě lákal, že to bude sranda…
- Sobota 11. června 2011 ve 22:16® Chose
-
Konečně se mi na té pražské Vltavě začíná dařit
Dneska mi sebral redtaga z hladiny bolen, s trojkovým prutem to byla docela sranda. Ještě se naučit ty tlouště a bude to super…Jinak jako vždy spousta ouklejí.
- Sobota 11. června 2011 ve 21:53® billy717
-
feldkurtát Otto Katz> muskarenie s bublinou nie je zakazane. Aspon minuly rok to tak bolo…
- Sobota 11. června 2011 v 17:52@ feldkurát Otto Katz
-
Piranha> Kup si ňákou knižku, nebo se poraď s panem Googlem.
- Sobota 11. června 2011 v 17:50@ feldkurtát Otto Katz
-
billy717> Na Slovensku by jsi porušil zákon a de jure by jsi pytlačil.
- Sobota 11. června 2011 v 17:48@ feldkurtát Otto Katz
-
Piranha> Vocáď až pocáď. To jako kdyby ses ptal, jak si ho někdo drží při močení. Běžná vzdálenost mušek je 50–100 cm. Podle způsobu, zvyklostem atd. Jinak-3 mušky je hloupost (můj názor). Když jsou a jdou, 2 bohatě stačí. Když nejsou, či nejdou, ani 15 mušek nepomůže. Někdy použiju i já 3, když su u hluboké jámy a nemohu se dostat dolů. Ale to je výjimečné. A i tak tehdy chytím seknu parmu 5 kilo a nevytáhnu ji mušáku trojce ani za 2 hodiny.To zase bude keců…
- Sobota 11. června 2011 v 16:17® jiris
-
Piranha> je rozdíl na jaké mušky, jestli lury nebo pakoše. Já osobně pakoše co nejdál od sebe.
- Sobota 11. června 2011 ve 14:37® Piranha
-
Chlapi měl bych dotaz, jak vážete návazce, když chytáte na 3 mušky.Myslím tím vzdálenost od sebe.Jde mi o lov na stojáku nikoli řece.Chytat budu na pakomáry větších velikostí resp. 8 a 10.Tak popř. i jakou mušku kam dát.Ani nevím jak se návazec uvazuje, vůbec nemám šajn.Nikdy jsem na tři mušky nelapal a po x letech to chci zkusit. Díky.
- Sobota 11. června 2011 ve 14:30® Piranha
-
Lov s plovátkem je účinný, ale pokud se použije normální prut s navijákem.Na amury a kapry při hladině je to super, ale do muškařské výbavy by mi to nepáchlo
- Sobota 11. června 2011 ve 12:37® Butchi
-
osprey> Můžu ti zaručit, že v mojí krabičce se něco takového vyskytovat nikdy nebude.. Mušky jsou pro mě nástrahy imitující vodní a suchozemské živočíchy, ne chleba, kukuřici nebo bojllíz. Ale nakonec se asi budeme muset přizpůsobit, protože se vyšlechtí ryba domácí dravá a sbírající. Nebo to rovnou zakážou, muškaři totiž nenosí clinic a položku.
- Sobota 11. června 2011 v 10:30® billy717
-
osprey> ZN> na pstruhovke chytam 2. sezónu
na MP prvú. Ale mate pravdu, na bublinu na pstruhy nepojdem. Len som sa pýtal ako to vlastne s tým je, v našom R.poriadku sa s bublinou na P môže a videl som tu článok …Skuste bublinu. Som aspoň trocha múdrejší.
- Pátek 10. června 2011 ve 21:32® osprey
-
Butchi> Slyšel jsem o jestřabické žluté mouše, co napodobuje ke dnu padající kukuřičné zrno.
- Pátek 10. června 2011 ve 21:30® osprey
-
ZN> Je to mladej kluk a na pstruhovce zkouší chytat prvním rokem.
Ale na druhou stranu… Máš pravdu
- Pátek 10. června 2011 ve 21:16® Butchi
-
Coturnix> Tohle se mi párkrát zdálo a musím říct, že horší noční můru jsem dosud nezažil.
- Pátek 10. června 2011 ve 21:04® ZN
-
billy717> muškařit s bublinou je prasárna. Vůbec bych to tady netahal.
- Pátek 10. června 2011 ve 20:49® Coturnix
-
osprey> No jaké? Vzali by snopeček srsti srnce, navázali na háček, zastřihli do kuličky, nadipovali monster krabem vod Richmondu a navezli to loďkou až co by backing dovolil. No a pak by čekali.
Tento příspěvek byl editován 10.6.2011 20:50:15 uživatelem Coturnix. - Pátek 10. června 2011 v 19:57® osprey
-
brčal> Já vím, že jo. Ono je těch nádher v rybařině víc. Ale rybařit celý život a nezkusit muškařinu, to by byla vážně škoda.
Vezmi si ale, jaké by to bylo, kdyby všichni kapraři začali muškařit.
- Pátek 10. června 2011 v 19:33® brčal
-
osprey> je to nádhera. Chytat štiky a candáti, okouny na mušák už se těším na začátek 16.6.
- Pátek 10. června 2011 v 18:17® Butchi
-
billy717> Není zač, pokud je to v mých silách, rád se podělím o zkušenosti..
- Pátek 10. června 2011 v 17:37® billy717
-
dik, skusim a dam vediet
Tento příspěvek byl editován 10.6.2011 17:41:36 uživatelem billy717.dufam ze aspon jedneho pstruha tak chytim, ale aby mal aspon 40cm
- Pátek 10. června 2011 v 17:35® billy717
-
Thór> Butchi> dik za vaše komentáre, určite teraz toho viem viac.
- Pátek 10. června 2011 v 15:13® osprey
-
billy717> Jo, pochopil jsi to dobře. Chce to delěí měkčí prut. Adrenalin je v tom, že se k té rybě musíš dostat.
A jinak kluci, co ti tu popisují ty výhody muškařiny, mají totální pravdu.
Já už začínám chytat na mouchu i štiky. Když už jsou to jen kudly do 60 cm, tak alespoň na ten muškařský cajk je to chytání zase o level výš.
- Pátek 10. června 2011 v 7:12® Butchi
-
Thór> Rozdíl v dosednutí třeba i většího chrostíka na hladinu a bubliny je opravdu markantní. Nechci se opakovat, ale podle mě je zásadní právě ten fakt, že to ta bublina táhne. Možná někde v nadjezí nebo v tůních by se s tím dalo uspět, ale proč se okrádat o chytání v proudkách.. Pro začátek by klidně stačil nějaký set, který se dá sehnat za lidovku. Toť můj názor, v žádném případě absolutorium
- Čtvrtek 9. června 2011 ve 22:55® Thór
-
billy717-abych přidal něco k tomu,co napsal Butchi.Chytat na bublinu se suchou muškou.....pokud by jsi chtěl cíleně lovit sbírající rybu, budeš ten plastovej granát muset nahodit tak deset metrů nad rybou,abys ji nevyplašil, tudíž velmi nepřesně. Zřejmě daleko úspěšnější by jsi byl pokud by jsi chytal na nymfu,chrostíka,nebo goldheda.Můra by se ti plácala někde ve sloupci, popřípadě u dna a bublina by fungovala jako splávek. Z mého pohledu muškaře, je lov na bublinu „zvěrstvo“
Ovšem pokud to chceš zkusit,šel bych touto cestou.S bublinou a můrou na sucho žádných výrazných úspěchů nedocílíš. Jak jsem psal výše, buď můrou bagrovat dno (goldhed) nebo jít do sloupce se subimagem, nebo přitopeným imagem (rozencem nebo dospělcem jepice).Howg!