Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 15. června 2011 v 7:15® Butchi
Butchi

Chose> Byl jsem minulý týden na Vltavě v Tróji a těžce jsem zaplakal. Po asi 7 letech s muškou bezrybka. Pěkně jsem dostal na frak.

Pondělí 13. června 2011 v 10:37® jehla

Chose> ted jsem s nim mluvil podruhý, ukradli jim prej ty stránky, už je nespravujou voni…to se dějou věci,co, těší se na tebe…

Pondělí 13. června 2011 v 10:32® jehla

jehla> je to pristi tyden, mluvil jsem s nim, maji v tom jen bordel…nebo jen pro zvané…to asi ne…fakt to bude az ten pristi…

Neděle 12. června 2011 ve 23:52® jehla

Chose> koukam na jejich web, tam pisou 12.6. ale v patek mi rikal do telefonu, ze je to pristi vikend.....dovolat se ho nemuzu…:-)) )

Neděle 12. června 2011 ve 23:49® jehla

Chose> Lakal mě Miloš, že od soborniho rana…coz je pro me dlouhy, pac v sobotu vecer bych se tutove nevratil…taky nevim…ale laka me to…prej sranda zavidy…spis sranda…:-)) ) rad bych te zase videl…PJ

Neděle 12. června 2011 v 17:04® Chose
Chose

jehla> čau, o ničem nevím, co se tam děje? Jinak co jsem se přestěhoval do Prahy, tak jsem tam ještě nebyl. Chystám se tam strávit pár dní v červenci…

Neděle 12. června 2011 v 7:32® Piranha
Piranha

feldkurát Otto Katz> a to zase není třeba kupovat knížku kvůli 3 muškám.Už jsem jich přelouskal dost.Jo a pravda, pokud nežerou nepomůže nic.Asi zůstanu opět u klasiky.

Neděle 12. června 2011 v 7:23® jehla

Chose> budeš na Labský příští týden? Miloš mě lákal, že to bude sranda…:-)

Sobota 11. června 2011 ve 22:16® Chose
Chose

Konečně se mi na té pražské Vltavě začíná dařit ;-) Dneska mi sebral redtaga z hladiny bolen, s trojkovým prutem to byla docela sranda. Ještě se naučit ty tlouště a bude to super…Jinak jako vždy spousta ouklejí.

Sobota 11. června 2011 ve 21:53® billy717
billy717

feldkurtát Otto Katz> muskarenie s bublinou nie je zakazane. Aspon minuly rok to tak bolo…

Sobota 11. června 2011 v 17:52@ feldkurát Otto Katz

Piranha> Kup si ňákou knižku, nebo se poraď s panem Googlem.

Sobota 11. června 2011 v 17:50@ feldkurtát Otto Katz

billy717> Na Slovensku by jsi porušil zákon a de jure by jsi pytlačil.

Sobota 11. června 2011 v 17:48@ feldkurtát Otto Katz

Piranha> Vocáď až pocáď. To jako kdyby ses ptal, jak si ho někdo drží při močení. Běžná vzdálenost mušek je 50–100 cm. Podle způsobu, zvyklostem atd. Jinak-3 mušky je hloupost (můj názor). Když jsou a jdou, 2 bohatě stačí. Když nejsou, či nejdou, ani 15 mušek nepomůže. Někdy použiju i já 3, když su u hluboké jámy a nemohu se dostat dolů. Ale to je výjimečné. A i tak tehdy chytím seknu parmu 5 kilo a nevytáhnu ji mušáku trojce ani za 2 hodiny.To zase bude keců…

Sobota 11. června 2011 v 16:17® jiris
jiris

Piranha> je rozdíl na jaké mušky, jestli lury nebo pakoše. Já osobně pakoše co nejdál od sebe.

Sobota 11. června 2011 ve 14:37® Piranha
Piranha

Chlapi měl bych dotaz, jak vážete návazce, když chytáte na 3 mušky.Myslím tím vzdálenost od sebe.Jde mi o lov na stojáku nikoli řece.Chytat budu na pakomáry větších velikostí resp. 8 a 10.Tak popř. i jakou mušku kam dát.Ani nevím jak se návazec uvazuje, vůbec nemám šajn.Nikdy jsem na tři mušky nelapal a po x letech to chci zkusit. Díky.

Sobota 11. června 2011 ve 14:30® Piranha
Piranha

Lov s plovátkem je účinný, ale pokud se použije normální prut s navijákem.Na amury a kapry při hladině je to super, ale do muškařské výbavy by mi to nepáchlo :-)

Sobota 11. června 2011 ve 12:37® Butchi
Butchi

osprey> Můžu ti zaručit, že v mojí krabičce se něco takového vyskytovat nikdy nebude.. Mušky jsou pro mě nástrahy imitující vodní a suchozemské živočíchy, ne chleba, kukuřici nebo bojllíz. Ale nakonec se asi budeme muset přizpůsobit, protože se vyšlechtí ryba domácí dravá a sbírající. Nebo to rovnou zakážou, muškaři totiž nenosí clinic a položku.

Sobota 11. června 2011 v 10:30® billy717
billy717

osprey> ZN> na pstruhovke chytam 2. sezónu :-) na MP prvú. Ale mate pravdu, na bublinu na pstruhy nepojdem. Len som sa pýtal ako to vlastne s tým je, v našom R.poriadku sa s bublinou na P môže a videl som tu článok …Skuste bublinu. Som aspoň trocha múdrejší.

Pátek 10. června 2011 ve 21:32® osprey
osprey

Butchi> Slyšel jsem o jestřabické žluté mouše, co napodobuje ke dnu padající kukuřičné zrno.

Pátek 10. června 2011 ve 21:30® osprey
osprey

ZN> Je to mladej kluk a na pstruhovce zkouší chytat prvním rokem.

Ale na druhou stranu… Máš pravdu:-)

Pátek 10. června 2011 ve 21:16® Butchi
Butchi

Coturnix> Tohle se mi párkrát zdálo a musím říct, že horší noční můru jsem dosud nezažil. :-)

Pátek 10. června 2011 ve 21:04® ZN
ZN

billy717> muškařit s bublinou je prasárna. Vůbec bych to tady netahal.

Pátek 10. června 2011 ve 20:49® Coturnix
Coturnix

osprey> No jaké? Vzali by snopeček srsti srnce, navázali na háček, zastřihli do kuličky, nadipovali monster krabem vod Richmondu a navezli to loďkou až co by backing dovolil. No a pak by čekali. ;-)

Tento příspěvek byl editován 10.6.2011 20:50:15 uživatelem Coturnix.
Pátek 10. června 2011 v 19:57® osprey
osprey

brčal> Já vím, že jo. Ono je těch nádher v rybařině víc. Ale rybařit celý život a nezkusit muškařinu, to by byla vážně škoda.

Vezmi si ale, jaké by to bylo, kdyby všichni kapraři začali muškařit.

Pátek 10. června 2011 v 19:33® brčal
brčal

osprey> je to nádhera. Chytat štiky a candáti, okouny na mušák už se těším na začátek 16.6. :-D

Pátek 10. června 2011 v 18:17® Butchi
Butchi

billy717> Není zač, pokud je to v mých silách, rád se podělím o zkušenosti..

Pátek 10. června 2011 v 17:37® billy717
billy717

dik, skusim a dam vediet :-) dufam ze aspon jedneho pstruha tak chytim, ale aby mal aspon 40cm :-D

Tento příspěvek byl editován 10.6.2011 17:41:36 uživatelem billy717.
Pátek 10. června 2011 v 17:35® billy717
billy717

Thór> Butchi> dik za vaše komentáre, určite teraz toho viem viac.

Pátek 10. června 2011 v 15:13® osprey
osprey

billy717> Jo, pochopil jsi to dobře. Chce to delěí měkčí prut. Adrenalin je v tom, že se k té rybě musíš dostat.

A jinak kluci, co ti tu popisují ty výhody muškařiny, mají totální pravdu.

Já už začínám chytat na mouchu i štiky. Když už jsou to jen kudly do 60 cm, tak alespoň na ten muškařský cajk je to chytání zase o level výš.

Pátek 10. června 2011 v 7:12® Butchi
Butchi

Thór> Rozdíl v dosednutí třeba i většího chrostíka na hladinu a bubliny je opravdu markantní. Nechci se opakovat, ale podle mě je zásadní právě ten fakt, že to ta bublina táhne. Možná někde v nadjezí nebo v tůních by se s tím dalo uspět, ale proč se okrádat o chytání v proudkách.. Pro začátek by klidně stačil nějaký set, který se dá sehnat za lidovku. Toť můj názor, v žádném případě absolutorium :-)