Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 9. června 2011 ve 22:55® Thór
-
billy717-abych přidal něco k tomu,co napsal Butchi.Chytat na bublinu se suchou muškou.....pokud by jsi chtěl cíleně lovit sbírající rybu, budeš ten plastovej granát muset nahodit tak deset metrů nad rybou,abys ji nevyplašil, tudíž velmi nepřesně. Zřejmě daleko úspěšnější by jsi byl pokud by jsi chytal na nymfu,chrostíka,nebo goldheda.Můra by se ti plácala někde ve sloupci, popřípadě u dna a bublina by fungovala jako splávek. Z mého pohledu muškaře, je lov na bublinu „zvěrstvo“
Ovšem pokud to chceš zkusit,šel bych touto cestou.S bublinou a můrou na sucho žádných výrazných úspěchů nedocílíš. Jak jsem psal výše, buď můrou bagrovat dno (goldhed) nebo jít do sloupce se subimagem, nebo přitopeným imagem (rozencem nebo dospělcem jepice).Howg!
- Čtvrtek 9. června 2011 v 19:47® Butchi
-
billy717> Já bych řekl, že přesně od toho rozebírání tu ta diskuze je
Za prvé jde o osobní pocit, pokud chceš zkusit muškařinu, musíš přesně vědět, že se tomu chceš věnovat. Není krásnější pocit, než když ti krásně lítá šňůra. Mušky jdou podle mně mnohem přirozeněji, bublina jde po hladině a táhne ti ji proud. Nějakého pstruha tak vydráždíš, to ano. Ale třeba – zkus nahodit bublinu na sbírající rybu a garantuju ti, že ji vyplašíš. S tímto způsobem máš strašně omezené možnosti. S muškařákem můžeš rychle variovat. Je toho víc. Základem je, že si s mušákem zachytáš mnohem líp. Chce to trpělivost.
- Čtvrtek 9. června 2011 v 18:32® stopař
-
laciprd – Orel včera odpoledne opustil hnízdo.
- Čtvrtek 9. června 2011 v 18:02® billy717
-
osprey> takže keď som správne pochopil na tú trepanú je základ dostať sa nenápadne k rybe, položiť mušku na hladinu a nejak s ňou ,,cukať" po hladine?
- Čtvrtek 9. června 2011 v 15:40® osprey
-
billy717> Jo, to by tě mohlo i bavit. Já tak chytával tlouště (jalec hlavatý) a jak se k nim musíš plížit, tak je to docela zábava.
- Čtvrtek 9. června 2011 v 15:34® billy717
-
osprey> ok, viac-menej si ma už presvedčil… keď už budem chcieť skusiť mušku, skúsim tzv. třepanou.
- Čtvrtek 9. června 2011 ve 14:08® osprey
-
billy717> Večer si je zmapuj a dojdi na ně ráno…
A věř, že bublina je spíš na lov s rohlíkem. Každý pravověrný muškař se na ni dívá skrz prsty. U nás je místy na P vodě i zakázaná. Suchou mouchu je třeba na hladinu posadit, musí se nést, musí to mít styl a ne, že tam spadne koule s uvázanou mouchou.
- Čtvrtek 9. června 2011 ve 13:56® billy717
-
Butchi> nerád to tu rozoberám ale čo bolo najviac na tom také o ničom? Ja by som to celkom aj rád skúsil a keď ma tu bude nudiť nevadí, bublina stojí nejaké drobné… ja sa zatiaľ rád venujem iba prívlači, len ten lov s bublinou a muškou by som chcel skusiť niekedy večer, keď často vidím veľa pekných pstruhov zbierať mušky, vtedy ich nezaujíma ani wobler, ani rotačka, gumené nymfy, skrátka nič čo nepripomína muchu a ,,nechodí" to po hladine.
- Čtvrtek 9. června 2011 ve 13:50® billy717
-
osprey> za pokus to stoji, dik.
- Čtvrtek 9. června 2011 v 9:16® ladamaj
-
Muškaři nabízím skalp koroptve polní,holubí křídla párná,srst jelena vše dohodou přes osobku (přebytek materoše).
- Čtvrtek 9. června 2011 v 7:01® Butchi
-
billy717> Odchytal jsem tímto způsobem podzim své první pstruhové sezony a vřele nedoporučuju. S klasickou muškařinou sice budeš mít trochu těžší začátek, než se naučíš si k tomu správně stoupnout a vodit mušky, ale toto bude odměněno mnohem lepšími výsledky, než bys dosáhl s bublinou. Výbava už se dá v současné době sehnat celkem levně.
- Středa 8. června 2011 ve 23:58® osprey
-
billy717> A co na třepanou – připlížíš se s delším prutem a položíš mouchu na hladinu. Můžeš s ní i poskakovat. Má to k muškařině mnohem blíž než bublina.
- Středa 8. června 2011 ve 22:37® Thór
-
bily717-jestli chceš zkusit „muškařit“ s přívlačákem a bublinou, tak jedinné co ti k tomu mohu říct je to,že tenhle rybolovný způsob nemá z opravdovým muškařením naprosto nic společného. Prostě buď chytáš na bublinu, nebo muškaříš.K muškaření ti mohu poradit cokoli, nějaké zkušenosti bych snad měl mít........
- Středa 8. června 2011 v 18:30® billy717
-
Nazdar, ,,muškáril" z vás niekto s privlačakom a bublinou? Chcel by som to trocha skúsiť, kým sa rozhodnem že si kúpim mušák… Zaujíma ma hlavne ako by mala vyzerať zostava, kde ma byť bublina a tak… Chystám sa to skúsiť na pstruhovku. Vopred ďakujem.
- Úterý 7. června 2011 ve 21:02® Michal/
-
Mockrát vám všem děkuji. To znamená, že pokud nebudu ryby brát, mám to bez starostí. Už se totiž do toho řádu totálně zamotávám. Je to někdy až moc chytře napsané
Moc děkuji za odpovědi.
- Úterý 7. června 2011 v 19:34® bubu
-
Michal/> dle karty jsi ze SM. Jestli budeš kupovat SM územní povolenku,řídíš se tím,co jsem uvedl. Jestli ale budeš kupovat celosvazovou,musíš se seznámit s odchylkami jednotlivých územních svazů. A že jich někdy je docela dost.
- Úterý 7. června 2011 v 19:06® JirkaF
-
Michal/> psal jsem pro VÝCHODOČESKÝ KRAJ.Možná jiný kraj,jiný mrav.Přesný výklad:Lov na pstruhových rybářských revírech:před zahájením lovu přívlačí,nebo na umělou mušku musí osoba provádějicí lov datum lovu zakroužkovat.
- Úterý 7. června 2011 v 18:35® bubu
-
Michal/> ano,je to tak. Hodláš-li si rybu v ten den ponechat,datum zakroužkuješ. Takto můžeš max.tři dny v týdnu. Toto platí na revírech Severní Moravy a Slezka (VÚS Ostrava)
- Úterý 7. června 2011 v 18:21® JirkaF
-
Michal/> ne,ale přesný a jasný výklad je na straně č.16 odstavec č.4. nazvaný: Bližší podmínky výkonu rybářského práva.Hledej v rybářským řádu.
- Úterý 7. června 2011 v 16:30® Michal/
-
bubu: Takže to znamená pokud si hodlám brát rybu tak kroužkuji. Je to tak? Mám v tom slovíčkaření trochu zmatek. Moc zatím děkuji za odpověď.
- Úterý 7. června 2011 ve 14:34® mvincik
-
osprey> jojo, vysazení je tam vidět, ryby tam jsou hojně, před chvilkou jsem se vrátil z výletu… A že Češi umí, již dávno známá věc, poklona jim!
- Úterý 7. června 2011 v 6:23® bubu
-
Michal/> Pro revíry VÚS Ostrava: Na pstruhových revírech územního svazu je možno lovit všemi způsoby lovu povolenými v daném období roku 7 dní v kalendářním týdnu. Přivlastňovat si ryby lososovité (pstruh obecný, lipan podhorní, pstruh duhový a siven americký) je možno pouze 3 dny v kalendářním týdnu. Tyto dny musí být v oddílu II povolenky k lovu (Evidence docházky a úlovků) označeny zakroužkováním data.
- Pondělí 6. června 2011 ve 21:54® Michal/
-
Dobrý večer pánové
Po nějaké době si hodlám vzít opět pstruhovou povolenku. Chtěl bych se zeptat, zda se ještě datum v povolence kroužkuje nebo už ne. Prošel jsem celý řád a nic jsem nenašel. Pamatuju si to ještě z doby když jsem začínal. Zdá se mi, že vy muškaři to víte
Radši se zeptám, než abych měl potom zbytečné problémy s RS. Děkuji
- Pondělí 6. června 2011 v 19:45® osprey
-
Gratulace všem muškařům. Jak se zdá, jste zase jednou nejlepší v Evropě.
http://budejovice.idnes.cz/…-zpravy.aspx?…
Tento příspěvek byl editován 8.6.2011 01:36:33 uživatelem osprey. - Čtvrtek 2. června 2011 v 19:55® Dědek
-
ZN> jedeš na medvěda?
- Čtvrtek 2. června 2011 v 10:37® Marcel
-
ZN> to je pešek, že zrovna ten víkend nemůžu, jinak bych do toho šel
Tento příspěvek byl editován 2.6.2011 10:38:05 uživatelem Marcel. - Úterý 31. května 2011 ve 21:57® ZN
-
chosebaits> bomba
- Úterý 31. května 2011 v 18:05® chosebaits
-
Pozvánka na závod či na přivýdělek při závodu. http://www.crsusti.cz/cs/aktuality
- Sobota 28. května 2011 ve 21:40® osprey
-
Chose> To bolen umí. Já se na ně taky chystám – teoreticky. Ale mám smůlu. Buď pracuju pomalu nebo je toho moc…
- Sobota 28. května 2011 v 19:57® Chose
-
Tak jsem dneska chytil na malou suchou jepičku svého prvního bolena… a byla to děsná řacha do prutu, ač měl asi jen 40cm…