Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 7. dubna 2011 ve 21:15® Libor
Libor

Kluci chytejáci, co je dobrého na toto období za vzory na plotice, cejny? Jak vodit, atd. Díky

Čtvrtek 7. dubna 2011 ve 21:08® Libor
Libor

co je to tu zase za divadelní scény?

Čtvrtek 7. dubna 2011 ve 20:10® sus1

ZN> Tam už nedam nic, ale to už jsem tam psal.:-)

Čtvrtek 7. dubna 2011 v 19:23® Roh1!ck

Zdravím místní komunitu, sezóna se blíží, co takhle ji začít s novým prutem? Koukněte do bazaru, mám tam pěkný prut k prodeji.

Čtvrtek 7. dubna 2011 v 19:17® ZN
ZN

sus1> vůbec, ale vůvec se nasnaž dát do fotopokecu nějakou fotku. Sklidíš tolik „pochvaly“, že to sekne s tebou :-)

Čtvrtek 7. dubna 2011 v 18:29® redtag34
redtag34

Zdravím, pánové. Mám takové dilema. Jak je to se vstupem na pozemek, kde je viditelně napsáno: „soukromý pozemek“, když v řádu je napsáno cituji: Uživatel ryb. revíru, rybářský hospodář, ..... mohou při výkonu rybářského práva vstupovat na pobřežní pozemky, pokud na ně není vstup zakázán z důvodu obecného zájmu; jsou však povinni nahradit škodu, kterou při tom způsobí. Je tedy, že tam je ta cedule Soukromý pozemek, vstup zakázán, ten obecný zájem ? … Našel jsem hejnko Sbírajících plotiček, a ještě čehosi a mohlo by se tam dobře házet, ale jen z té strany, kde je ten soukromý pozemek.. tak co vy na to ? ;-)

Čtvrtek 7. dubna 2011 v 18:08® sus1

regulus> Jj, funguje to dobře.I já jsem účastník uzavřené plkárny a je to fajn,mohu jen potvrdit a souhlasit s ostatníma.
Ale tet už fakt končim,plky,plky, at to se ZNkem nesekne,až sem dorazí. To si já teda na svědomí nechci vzít,to nééé.:-)

Čtvrtek 7. dubna 2011 v 15:55® drozďák

regulus> těžko říct, to je strašně subjektivní. Mě to přijde užitečné, ale přesně jak říkáš, novic na to může mít úplně opačný názor. Jediným relevantním ukazatelem spokojenosti či nespokojenosti uživatelů je pak návštěvnost stránek, a ta neupadá, nýbrž naopak. Asi to nebude způsobené vzniknuvšími privátními diskusemi, ale neblahý vliv na návštěvnost nemají, ta čísla mluví jasně.

Čtvrtek 7. dubna 2011 v 15:38® regulus
regulus

drozďák> iceman> no přínos privátních diskusí pro ty zúčastněné mě je jasnej, už jen proto, že jsem vcelku přesvědčen, že na úpadku veřejných diskusí a to myslím naprosto všeobecně na jakémkoliv, nejen rybářském webu má značný podíl (nejsem schopen to ani přibližně procentuálně vyjádřit) fakt, že existuje jakási skupinka jedinců, co si mají co říci, pak je druhá skupinka (ti se taky více méně baví mezi sebou) a do obou těchto skupinek vstupuje svými dotazy, případně pitomými poznámkami ještě několik dalších uživatelů. Finále je takový, že to jednu, obě nebo víc skupinek přestane bavit, protože se všichni vlastně jen obrazně řečeno přeřvávají.
Otázkou na kterou si dost neumím odpovědět je vliv na celkový dění na webu, myslím jestli je to celkově přínosem nebo nikoliv. Na ty nezúčastněné to může působit negativně.

Je mi po tom sice pendrek, ale zajímá mě to, aby člověk neumřel blbej … :-D

Čtvrtek 7. dubna 2011 v 15:14® iceman
iceman

regulus> z 90% už přispívám jen do privátních diskuzí, v podstatě stejně jako drozďák, jedeme na té samé lodi :-)

Čtvrtek 7. dubna 2011 v 15:02® drozďák

regulus> na začátku jsem to odsuzoval: Byl jsem názoru, že tato varianta privátních diskusí umrtví klasická diskusní fóra. Realita mi ukázala, že můj názor byl mylný a jsem několika privátních diskusí účasten. Jednak proto, že v návaznosti na můj příspěvek níže to sus1 jsem dobrovolně opustil muškařinu a pstruhy na MRKu a dal přednost privátní diskusi (plkárně) navzájem si nejen virtuálně známých jedinců z důvodu uvedeného níže. A sem tam se vyskytne organizace nějaké společné akce, pro kterou je privátní otázka svou koncepcí stvořená. Do diskuse si pozveš koho chceš, nezasíráš plky standardní pokecy (a já fakt chápu, že takové debaty kolemjdoucí prostě nezajímají) a nezvaní nemají možnost obsah diskuse vidět. Web tím dle mého názoru neutrpěl, naopak. Někteří sečtělejší jedinci pochopili, že je to možnost vynechat z reperotáru svých plkáren leckdy úplně mimo rybářská témata ostatní, které to nezajímá.

Čtvrtek 7. dubna 2011 ve 14:50® regulus
regulus

drozďák> myslím si, že tento názor asi bude všeobecný, nicméně pokud se týká toho, že se z podobných diskusí stávají plkárny, tak samozřejmě jo, ale nejspíš se většina komunikace mezi dvěma odehrává přes ICQ nebo SKYPE.

Když už tu takhle plkáme, docela by mne zajímal tvůj názor na uzavřený diskusní skupiny (vstup má jen ten komu se to dovolí). Já na MRK nechodím, ale údajně tam taková možnost je. Tady to není, nevím jestli se o tom uvažuje a abych pravdu řekl, ze svýho pohledu si nedokážu odpovědět na otázku, jestli to přínos je nebo není.

Tento příspěvek byl editován 7.4.2011 14:51:07 uživatelem regulus.
Čtvrtek 7. dubna 2011 ve 14:41® drozďák

regulus> ne, vidím to velmi podobně. Ne li stejně. Je to logická geneze. Ono opravdu nelze donekonečna reagovat a rozvíjet diskuse na téma „jaký prut pro začátečníka“, „jakou mouchu na zahájení“ a „jak lepíte broďáky“. I proto se z diskusí, které chtějí žít stávají i plkárny o všem možném. Já v tom nevidím problém. Přes to nemám za sebe problém odpovědět na slušně a věcně položenou otázku. Nejdřív ale musí ta otázka vůbec přijít, sám o sobě toto neiniciuji, navíc mám vnitřní limity, kdy nereaguji na otázky „kolik jste nachytali, kde, poraďte kam na ryby, váš oblíbený revír, fotky ryb“ atd. Na to mám muškařinu a přírodu v které se pohybuji moc rád, abych propaloval podobná fakta davům monitorů.

Čtvrtek 7. dubna 2011 ve 14:17® sus1

regulus> Nejsmutnější na tom ale je, že to ,,haní " právě ti,kteří by o tom mohli mluvit a jsou znalí věci.

Tento příspěvek byl editován 7.4.2011 14:18:13 uživatelem sus1.
Čtvrtek 7. dubna 2011 ve 14:16® sus1

drozďák> Jj,též se měj.

Čtvrtek 7. dubna 2011 ve 14:12® regulus
regulus

drozďák> „… výsledek plků, znamená Fischer v prdeli …“ možná jo, možná ne, ale řekl bych, že pokud chce a má co říct, tak pro to není žádnej důvod, typl bych ho věkově kolem sebe, třeba kapku víc a nepřipadne mi, že jsem napsal něco tak strašnýho co by k tomu mělo vést.

Jinak k tomu „mrtvu“ co jsi zmiňoval a vlastně i ZN, řekl bych, že důvod je někde jinde, není důvod nebo se možná nechce sdělovat znovu a znovu co už tu bylo nejmíň 10× napsáno, akorát o tisíc stránek vzadu, taky tak nějak odešel ten původní elán a odešel postupně všem, takže všichni začali víc monitorovat a míň psát, prostě skoro vše už bylo řečeno. Důvody můžou být i jiný, není čas apod., ale myslím si, že to spíš bude tak, alespoň u sebe to tak pociťuju. Pochopitelně se ovšem mohu mýlit.

Čtvrtek 7. dubna 2011 ve 13:57® drozďák

sus1> do muškařiny na MRKu přispívám naprosto minimálně, poněvadž prý ta uzavřená parta nedávala prostor novým nickům. Tak jsem to sebekriticky přijal a prostor přenechal ostatním. Nicméně změnu k lepšímu nepozoruji, dost možná je to subjektivně ještě vyhraněnější diskuse dnes už opravdu pár jedinců, tedy s tebou naprosto souhlasím. Ale to je šumák. Souhlasím s ukončením debaty, vše vysvětleno a dál bychom mlátili prázdnou slámu. Měj se.

Čtvrtek 7. dubna 2011 ve 13:43® sus1

drozďák> Já muškař nejsem,tudíž jsem ani nepíšu,tak mě nesedělo to ,že kvůli(mě ) plkům sem nikdo nechodí.Co sem tady,tak je to tady stejný.
Ruku na srdce, na Mrku to s nově příchozíma taky neni nijak růžové,že?:-)
Neni třeba to zase nikterak hrotit,každé má svoje.

Opouštim diskuzi, nejsem muškař a tak přenechávám post znalejším,at tu nejsou je ,, plky" ale hodnotná diskuze.
Jsem zvědav, kolik těch nespokojených lidí proto něco udělá a nezůstanou jen u té negace.

Edit: monitoring – Psal jsem, že se tě to netýká, jen těch ,co jsem chodí častěji.

Tento příspěvek byl editován 7.4.2011 13:47:22 uživatelem sus1.
Čtvrtek 7. dubna 2011 ve 13:30® drozďák

sus1> to není kritika, nevykládáš si má slova správně. To je konstatování faktu, o který se soudě dle příspěvků otírají především pravidelní přispěvatelé. Přijde mi to trochu schizofrenní. Na jednu stranu nářek nad pasivitou přispěvatelů, přičemž je novým nickům pro sichr ukázáno místo na slunci. Cítím zde dlouhodobě pokus tuto diskusi vyhranit vůči ekvivalentům na jiných serverech. Osobně si myslím, že právě toto muškaření na chytej škodí nejvíc. Jen jsem napsal názor. Souhlas s ním nevyžaduji a neočekávám. Pro vysvětlenou – nemonitoruji, jen jsem se ukázal po dlouhé době, dříve jsem přispíval častěji. Délka registrace určitě nedává patent na rozum, její zmínka byla hnána především potřebou sdělit, že místní poměry a genezi pokecu jakžtakž znám, nejsem nový. MO Horažďovice je minulost.

Tento příspěvek byl editován 7.4.2011 13:31:25 uživatelem drozďák.
Čtvrtek 7. dubna 2011 ve 13:16® sus1

drozďák> Njn, muškaři moc nechodí, jen monitorujou a pak kritizujou,že se nic ,,neděje ".Ale co proto ti kritici dělají ????!! :-O

Jen se mě ,, líbí "(to neni jen tady na webu),že když je tady někdo o ,, tejden " dřív než někdo jinej,tak jak hned s tim každej operuje, jako by to bylo nějaké dogma – a tudíž má pravdu on,bo je tady déle než ten druhý.
Neber to osobně,ty tady moc nejsi,tak jen na vysvětlenou.
Je to jeden z dalších důvodů,o kterých tady včera mluvil kolega ZN,že sem lidi nechodí.

Jinak,koukam MO Horaždovice – tet je rallye,tak se stav.:-)

Čtvrtek 7. dubna 2011 ve 12:48@ Homo ludens

sus1>Vůl je vůl, i když je mladej.

Čtvrtek 7. dubna 2011 ve 12:47@ Homo ludens

Axamith>Neber si. Aspoň tě nepotkám.

Čtvrtek 7. dubna 2011 ve 12:44@ Homo faber

Axamith> Možná to prostě neumíš. Já si chytím pěknou rybu furt. Míň, ale furt. Zaplať si doučování. Když je hodně ryb, chytí i blbec.

Čtvrtek 7. dubna 2011 v 11:14® Axamith
Axamith

Já mám takovou rybí úchylku, když chytím pěknou rybu, tak ji pěkně pozdravím. Bohužel už není skoro koho zdravit.

Čtvrtek 7. dubna 2011 v 9:59® Cudla
Cudla

osprey>Míro přesně si to vystihl stou povolenkou,někdy se i ten koncert vyvede,i když je tam alespoň jeden slušnej solista.Mam několik míst kde jsou klucí s kterýma si „tykam“a říkam si přežil zimu nebo tam bude pusto?Vloni zmizel akorát jeden,co letos?jeden co teprv dorůstá

Tento příspěvek byl editován 7.4.2011 10:05:58 uživatelem Cudla.
foto/diskuze/muskareni/2011/th-img41751.jpg
Čtvrtek 7. dubna 2011 v 9:57® drozďák

sus1> kolega se nenudil. Na chytej chodil dříve než ty. Jen jsem si dovolil tu drzost nahlédnout a po dlouhé době něco okomentovat. A teď už zase táhnu, poněvadž mi stačilo deset minut k poznání, že změna se nekoná.

Regulus: to je OK, vcelku souhlasím. Až na ten efekt. Myslím, že výsledek těch plků znamená Fisher v prdeli. I přes jeho konfrontační projev mi to přijde velká škoda. Ale na druhou stranu to tu máte čisté. Jen příliš čisté znamená být sterilní…

Čtvrtek 7. dubna 2011 v 7:37® Axamith
Axamith

Vydry naštěstí u nás nejsou a bobři škody na rybách nedělají. Kormoráni to tu celkem slušně vyzobali loňskou zimu. Pstuhovka pro mě není o duhácích ani o mase, postupně jsem dospěl k tomu, že když chci pstruha na rošt, tak zajedu na sádky. Nejsem 100% zastánce chyť & pusť, rybu dokážu pustit, ale taky zapsat do sumáře. Těch druhých je prsty ruky za sezónu. Jak píše Osprey, je to o jaru, ale nejen o něm. Rád si zachytám, ale jistota, že za vycházku popíchám několik desítek PO+Li vel. 20–25 cm mi jaksi bere chuť. U nás se díky špatnému stavu zarybnění rapidně snížila návštěvnost jednoho místního P revíru a vedení MO už začíná nahlas mluvit o začlenění revíru k MP vodě. Pravdou je, že na P vodě je vysoké % jelce, okounů, štika se také najde . . . Řeka má skladbu : MP-P-MP a mezi MP-P v horní části toku není přirozená překážka, jenom cedule na stromě, takže na hranice revíru se vysype ryba, která nemá v P vodě co dělat, ale přirozeně tam migruje. Podělím se ještě o další zkušenost. Našel jsem dalšího náročného koníčka – včely. Mohu porovnávat vztahy mezi včelaři a rybáři, zájmy MO a snahu problémy řešit. Mohu s jistotou tvrdit, že včelaři vedou na plné čáře. U rybářů se na schůzi vždy pohádáme, je vidět, že oněch několik vyvolených si z dobrovolné činnosti udělali byznys, u včelařů tohle nevidím, alespoň na úrovni naší MO. Nahoře to taky smrdí . . . ,ale ledy se už hnuly.

Čtvrtek 7. dubna 2011 v 7:19® osprey
osprey

Axamith> Já už ji mám, ale není to u mě prioritní záležitost. Duháci se vysadí, potočák se pořád ještě potkat dá.

Svaz se celkem snaží, ale i tady to není nic moc, hlavně pokud jde o větší potočáky. Já si k té vodě chodím užít jaro. Pro mě je pstruhová povolenka něco jako lístek na drahý koncert, o který nechci přijít.

Čtvrtek 7. dubna 2011 v 6:53® Tomik
Tomik

Axamith> To se uvidí příští týden..:) Ale jedna řeka taky padla do spárů černých sviní…co ostatní, uvidíme…Spíš se bojim vyder, ty dokážou docela slušně odrybnit celý potok…:-((

Čtvrtek 7. dubna 2011 v 5:55® Axamith
Axamith

Možná mi to pánové ani nebudete věřit, ale pořád ještě zvažuji, jestli si brát pro letošní rok povolenku. Nějak mě ty vyzobaný pstruhovky na severní Moravě nelákají a celé odpoledne píchat do papuly pstruží dorost mě moc nebere. Jak jsou na tom řeky u vás?

Tento příspěvek byl editován 7.4.2011 05:55:28 uživatelem Axamith.