Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 25. března 2011 v 15:29@ Fischer
-
Cudla> Je jich k dispozici mnoho. Já například právě vážu na Dohiku: http://www.flydk.sk/…__hooks.html Je toho dost. http://fliesfactory.com/…arove-hacky/?…
- Pátek 25. března 2011 v 15:26@ Fischer
-
Piranha> Z hlediska odporu proti průniku háčku do rybí tlamky a jejího poškození, je vždy lepší používat kvalitní háček z tenčího drátu. Kapŕí háky jsou relativné tlusté (jsou nakonec vyráběné na velké ryby). Radím ti vázat radši na dobrý muškařský dobré mušky.
- Čtvrtek 24. března 2011 ve 21:51® Heky
-
brčal> Někde tam lump bude, a až ho chytnem ztrestáme mu hubu hákem bez protihrotu. A pak? pak ho zase pustíme
- Čtvrtek 24. března 2011 v 16:05® Piranha
-
Neni to muskarsky hacek, je to kaprovy, ale jak rikam, vazat na to jde a nevypada to veru zle, uvidim co ukaze praxe.
- Čtvrtek 24. března 2011 ve 12:57® ladamaj
-
Cudla>jedná se o háčky kaprařské nebo na bílou rybu.To znamená že z muškařáky to nemá nic společného.
- Čtvrtek 24. března 2011 v 10:03® Cudla
-
Piranha>To je pravej křivák,vázal jsem něco podobnýho ,ale nyní jsem žádný BL háčky podobnýho typu neviděl.
- Čtvrtek 24. března 2011 v 9:14@ Fischer
-
Piranha> Podle tvrzení na webech mnohých prodejců, jsou háčky s touto geometrií hrotu jedny z nejprodávanéjších pro lov kaprovitýh ryb. Háčky typu „orlí drápek“ (ukázku bych nazval spíš superdráp) jsem začal používat od doby uvedení na trh a myslím, že jsou dobré. Na menší velikosti s očkem, jsem vázal i mušky (hlavně zatížené ponravy zelené barvy obalené gumou z prezervativu, úspěšné v hlubokých jámách na velké řece při východu Slunce). Dnes mnohé „křivákové“ háčky spňují to, co bylo důvodem pro orlí drápek. Mi se osvědčili v posledních letech háčky i s úplně obrácenou geometrií, kde hrot je spíš odkloněn (Tiemco 811S), které jsou ale úžasně chytavé. V nedávno vydané knížce o muškách se objevily háčky Justice Keel WB, které mají vysloveně odkloněný hrot. Já používám nejvíc Tiemco 2499.
- Středa 23. března 2011 ve 23:03® brčal
-
Heky a Marcel zajdem bude někde poblíž
trochu níže jen budem muset si připlatit
- Středa 23. března 2011 ve 22:37® Marcel
-
Heky> poškádlit leda tak v Polsku někde na Odře
- Středa 23. března 2011 ve 22:26® Heky
-
brčal> Tak na toho potočáka jak vedle mě zabral nezapomenu, nádherná ryba, zajímalo by mě kolik má teď. Asi ho zajdem zase poškádlit
- Středa 23. března 2011 ve 21:34® Piranha
-
Zdravim radu starsich. Tak jsem se po dlouhe dobe odhodlal, ze sem hodim ten muj novej hacek, kterej chci letos testnout.Pokusil jsem se i na to navazat bobeše a celkem to jde.Jen jsem nemel suchac tak to neni vycesany, ale hlavni duvod vlozeni fotky je, abych si precetl vas nazor, co tomu monstru rikate.Myslim si, ze diky zahlemu hrotku bude mensi sance, ze to nekde uvazne, ale malinko mam strach, abych sekl rybu.Zkousel jsem to na sobe a pokaždé jse zakvičel
tudis to sedelo, ale nejsem ryba.Mala nevyhoda je, ze ten hacek je malinko vetsi.Pri pomereni s bleš. Hanákem č. 8 je to skoro stejne spis malilililinjko vetsi, ale osmicky jsem mel od duhaku pekne v tlamce.Tak ze bych velikost nejak neresil. Tak budu rad za nazory, diky.
PS: omlovam se za horsi kvalitu, neni to fotka ale skenoval jsem to
Tento příspěvek byl editován 23.3.2011 20:36:03 uživatelem Piranha. - Středa 23. března 2011 ve 20:18® brčal
-
Ještě dodám své největší ryby jsem chytl buď na suchou mušku nebo streamra nikdy ne na nymfu
v dávných dobách i na Vranku prošitou trojhákem
- Středa 23. března 2011 v 19:56@ Fischer
-
Fischer> Ale to je cena za 3 mušky a potom ten rozdíl od cen na zahraničním webu, není velký…
- Středa 23. března 2011 v 19:55® brčal
-
Buko> hm já jo a dokonce ti klidně dokážu že se s francouzem budeš jen na mě koukat a vůbec nezachytáš jsi. Je spoustu revíru kde se při oteplení může chytat jen na Suchou mušku atd neber to furt jako závodník a trenér ber to tak že chci chytnou pěknou rybu jako např. ten co je na fotce.
Tento příspěvek byl editován 23.3.2011 18:58:49 uživatelem brčal. - Středa 23. března 2011 v 19:54@ Fischer
-
Fischer> Ovšem ty ceny mušek v USA,co jsou tady http://www.tenkarausa.com/index.php?…, jsou skutečně strašidelné. Dražší jsem viděl je krásné pracné lososí mušky vázané na zakázku.
- Středa 23. března 2011 v 19:49@ Fischer
-
brčal> Já chytám všelijak. I mokrou mušku mám rád. Chci si letos zkusit tenkaru,jako raritu, na kterou jsem náhodou narazil vloni na webu. vhodný bič už mám. Jen jako pokus pro zábavu. Já nezávodím. Jsem obyčejný amatér, co při mušce a přívlači relaxuje ve vodě.Občas si vezmu i pěknou rybu, ale jen občas.
- Středa 23. března 2011 v 19:37® Buko
-
brčal> Honzo, ve vší úctě. To bych si nedovolil nikdy napsat.Ale to je každého věc co umí nebo neumí.Nic ve zlém.
- Středa 23. března 2011 v 19:25@ Fischer
-
Buko> Janko je dobrý chlap. Aj Peťo Bienek.
- Středa 23. března 2011 v 18:05® brčal
-
Fischer> ještě dodám osobně na nymfu už chytám minimálně a na francouze jen s nutnosti při závodech jsou lepší a úspěšnější techniky na pstruhy než francouz
- Středa 23. března 2011 v 17:54® Buko
-
Fischer> Teď jsem se vrátil ze Skaličky a asi hodinu jsem si tam s Janom povídal.Jel jsem tam za kamarádama z SK. Jen info, protože jsi tu o Janovi psal.
- Středa 23. března 2011 v 17:47® brčal
-
Fischer> jo to možná
vždy to bude jen náhražka taky vážu mušky s matrošem od hends co to nahrazuje i s buko ňiťí ale furt jsi budu vázat Red Quill ss páva
- Středa 23. března 2011 v 17:02@ Fischer
-
brčal> Člověče, slovenský reprezentant v mušce Jano Bartko z LM (vedoucí jedné z prodejen Riverlandu v LM),umí vyrobit materiál, co je jako přírodní brčko, nebo snad i lepší (mírně opalizuje). Tají, jak to děla a z čeho. Tady Bartko společně s Petrem Bienek loví na frantíka:http://www.rybarskecentrum.sk/…tie-na-vahu/
- Středa 23. března 2011 v 16:55@ Fischer
-
Piranha> Nejsem Honza.
- Středa 23. března 2011 v 16:55@ Fischer
-
bubu> Víš, co je to žert?
- Středa 23. března 2011 v 16:53@ Fischer
-
stopař> Nepřeji ti nic zlého, ale soudím, že tě to přežije. Mám takové cívky téměř plné v oranžové, hnědé a zelené a 10 let, není poznat, že by ubylo…
- Středa 23. března 2011 ve 13:26® Šnek
-
stopař> mě by stačily cca.2 metry a mam to na xxx let.Ale nevím co bych ti mohl nabídnout? tak snad mám tedy cívečku se zlatou a stříbrnou lamentkou,já ji k ničemu neviužiju,je moc tlustá,takže se na kroužkování nehodí(nevím kolik má průměr kdyžtak bych změřil)ty skušenější bys to na něco možná využil,já ale ne.
- Středa 23. března 2011 v 10:52® stopař
-
Šnek> Mám toho toliko co je na fotce,neměřil sem to.Neprodám ale vyměním za jinej matroš a musíš si poslat cívečku Já žádný nemám.
- Středa 23. března 2011 v 10:50® stopař
-
laciprd> Mám to co je na fotce.
- Středa 23. března 2011 v 8:27® Šnek
-
stopař> Kolik toho máš?a za kolik bys prodal pár metrů?
- Středa 23. března 2011 ve 2:39® ladamaj
-
stopař>mockrát děkuji také mám přísun a zásobu na X let.Jinak se už velebnosti tlemit nebudu.