Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 3. března 2011 v 9:06® Piranha
Piranha

Šnek> vazej jen to na co budes opravdu chytat.Ja taky pak z nuzdy vazal ruzny vzory a pak stejne behem roku pouziju jen 3 vzory suchych musek.U blesivcu a nymf je to malinko jiny tam muzes delat mraky vzoru resp. barev tudis v krabicce dejme tomu maj misto.

Čtvrtek 3. března 2011 v 8:28® Šnek

vůbec nevím,co vázat,vzory které znám mám již navázané,ale jinak …nemám inšpiraci =D

Středa 2. března 2011 ve 23:23® HaD
HaD

Otestujte vyhledávání na CHYTEJ.cz pomocí nového výkonného vyhledávače – http://www.chytej.cz/vyhledavani.php

Středa 2. března 2011 ve 22:18® bubu
bubu
ŠVED>
Středa 2. března 2011 ve 22:08® Chorchus
Chorchus

ŠVED> tak ti držím palce a dej vědět jak jsi dopad. Na soukromáč mi pošli adresu, něco ti poštou pošlu.

Středa 2. března 2011 ve 22:07® osprey
osprey

ŠVED> Pokud jsi manuálně zručný a máš v rukou cit, naučíš se to i sám.

Já jsem to dokázal. Je důležité přečíst toho nebo vidět tolik, aby sis byl jistý, že chápeš, jak to funguje. A potřebuješ cit pro šňůru – má to rytmus, nesmíš ho rozhodit. Dál je důležité udržet pohyby prutu v určitém rozmezí – nesmíš ho moc sklánět, zejména ne za sebou. Začni s malým kouskem šňůry a postupně přidávej.

Možná se to naučíš s nějakou chybou, ale prostě to jde. Ideální je mít někoho, kdo ti to ukáže a upozorní na chyby, ale když nikdo není…

Středa 2. března 2011 ve 22:00® ŠVED
ŠVED

ja kupoval vše tady takže co mě dali na to jsem to zkoušel. Tak přepokladam, že pán věděl co mě prodává. Tím to ale asi není určite je to praxí. Tak už se nemůžu dočkat. Ale zatím to vpadá že tady bude zima do července.

Tento příspěvek byl editován 2.3.2011 21:01:18 uživatelem ŠVED.
Středa 2. března 2011 ve 21:52® Chorchus
Chorchus

ŠVED> ze švédska zkušenosti nemám, ale byl jsem na lososy v norsku. Předpokládám, že to bude obdobné. Především moje domácí příprava streamru byla špatná. Domorodci měli úplně jiné, zcela překvapivé vzory.

Středa 2. března 2011 ve 21:40® ŠVED
ŠVED

videa jsem mějaký viděl ale určitě možností je mnoho.Tady si domorodci moc stím hlavu nelámou. Na jezeru jezdí na lodi a přívlač tahaj za sebou. Taky zajímavá rybačka ale ne moc zajímavá pro mě. Na řece jsem po pravdě viděl za celou dobu dobu jen dva rybáře.Já tady hodně chodím vláčet a muškaření je pro mě velká neznámá. tak to z jara hned zkusím.Manželka tady chytla pstruha na jezeru tak kolem 45 cm ale na přívlač. Jinak nic. Jen samé štiky nebo okouni.Ale nádhera

Středa 2. března 2011 ve 21:19® Chorchus
Chorchus

ŠVED> No to ti závidím, přilep se na nějakého domorodce nebo najmi si nějakého průvodce.

Středa 2. března 2011 ve 21:13® Chorchus
Chorchus

ŠVED> raději bych ti doporučil nějaké video, kde se na to podíváš. Je jich natočených docela dost. Nechci dělat reklamu ale jsou dobré i některé tuzemské. Ale já bych z toho moc vědu nedělal. Vem prut a běž chytat, ono to přijde.

Středa 2. března 2011 ve 21:04® ŠVED
ŠVED

Dík moc za rady. Jelikož jsem na delší dobu ve Švedsku pracovně tak nemam takovou možnost koupit knihu, který bych rozuměl a lidí tu moc na severu nežíje.Ja to loni tady skoušel jak na řece tak na jezeru , ale zázrak to nebyl. Chytl jsem menšího okouna a plotici.Rozhodně je to zajímavá rybařina kteru bych se chtěl naučit. A myslím že bez základních info to asi nejde.Ja ani kloudně nevědel jak to navázat.Tak dík za rady.

Středa 2. března 2011 ve 20:44® bubu
bubu

ŠVED> http://www.czechfly.cz/index.php?… Jsou tam tři články. S tím samoučením nevím. Je určitě najít ve svém okolí někoho,kdo ovládá prut a zasvětí tě. Já se učil taky sám,zafixoval špatné pohyby a hrozně špatně se to pak napravuje. Ale je to na tobě,kterou cestou se vydáš.

Středa 2. března 2011 v 19:17® Šnek

ŠVED> nejlepší by byla nějaká knížka,ale praxe je praxe :-) měl by sis najít někoho kdo ti to pořádně udkáže a vysvětlit :-) já se to třeba naučil jako samouk,taky to jde :-)

Středa 2. března 2011 v 18:15® ŠVED
ŠVED

Ahoj Prosím nevíte někdo kde se na netu dočtu jak muškařit? Třeba něco od A po Z . Moc dík za radu.

Úterý 1. března 2011 ve 23:19@ Wendy FOX

Ahoj, dobrá příležitost doplnit muškařské (ale i jiné rybářské) knihy:

Omlouvám se, pane kolego, domluvte se, prosím s Davidem Havlíčkem na jiném reklamním prostoru. Jistě Vám ochotně vyjde vstříc.

Tento příspěvek byl editován 1.3.2011 22:23:48 administrátorem osprey.
Úterý 1. března 2011 ve 22:31® ladamaj
ladamaj

Cudla>už ktobě domu nepudu to bych nerozdejchal,raději do té tvé klece sice je to tam jak pri zemětřesení ale to ustanu ale trvám na eskálátoru tak se starej dětku.:-D

Úterý 1. března 2011 ve 21:48® Cudla
Cudla

ladamaj> Ani né to už by bytná nerozdejchala,kdo by po nás uklízel a vařil,zatím stačí až zdělam tak se ozvu aqto při tomhle tempu ani dlouho trvat nebude.

Úterý 1. března 2011 ve 21:41® ladamaj
ladamaj

Cudla>no přece bys nechtěl chudáka důchodce věšet na háček ity jeden kujóne.Nekoupis matroš na vázání moc toho není tak na 1 dodávku.:->

Úterý 1. března 2011 ve 21:35® Cudla
Cudla

ladamaj> Na tebe a Shreka abyste se zabavili tím vyndaváním, ty by jsi mohl dodat?

Úterý 1. března 2011 ve 21:30® ladamaj
ladamaj

Cudla>naco potřebuješ ty kramle cudlíku žeby na čudly?Jo a já vázat nemusím stejně nevím naco jo prodám co pujde a ty mě nějakou tu chlupatou potvoru pěkně uděláš.Beztak nemáš co dělat a já nemám rád flákače žejo!

Úterý 1. března 2011 ve 21:23® Cudla
Cudla

Prosím kdo levně přenechá dvě sumčí kramle s pořádným protihrotem ,narval bych je těm kecalum do zadní části ,alespoń by se trochu zabavili vyndaváním a byl by od nich na chvilku klídek.

Úterý 1. března 2011 ve 21:17® Shrek23
Shrek23

ladamaj> jen do něj do dětka :-D

Úterý 1. března 2011 ve 21:15® Shrek23
Shrek23

Cudla> ty kecale jeden že se nestydíš :-D

Úterý 1. března 2011 ve 21:13® Cudla
Cudla

ladamaj> tobě jsem dal názornou instruktáž tak můžeš taky „oblíkat“a až se jaro zeptá tak abys mu uměl odpovědět.

Úterý 1. března 2011 ve 20:04® ladamaj
ladamaj

Cudla>makej a nenech se zdržovat.:-D

Úterý 1. března 2011 ve 20:02® Piranha
Piranha

Cudla> letos to neslo, sobota pracovni a v nedeli jsem byl s děckama.

Úterý 1. března 2011 v 19:57® Cudla
Cudla

Kdybych byl sprostej tak vám řeknu něco hezkýho, ale už jich mam dost „oblečenejch“ do peří a chlupů.

Piranha> měl si ject taky bylo z čeho vybírat,vážu jako steklej

Úterý 1. března 2011 v 19:36® Piranha
Piranha

Cudla> věnuj mi deset deka :-))

Úterý 1. března 2011 v 19:32® Shrek23
Shrek23

Cudla> jo než se k tomu dostaneš tak se ti rozpadnou v pytlíku. :-D