Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 21. února 2011 v 8:55® Piranha
Piranha

1Mara> ty tvoje fotky z občanky, na to neni nikdo zvedavej :-P

Pondělí 21. února 2011 v 8:54® 1Mara
1Mara

Šnek> Tady mám jednoho blešivce , sic už je starý a má tvrdé maso , ale snad jako imitace postačí :-))

foto/diskuze/muskareni/2011/th-img40917.jpg
Neděle 20. února 2011 v 19:18® Šnek

Piranha> :-D aha tak to sorry :-D

Neděle 20. února 2011 v 17:55® Piranha
Piranha

Šnek> dílnička?Že ti hamba neni.To je Bukova továrna, filiálka a pod :-))

Neděle 20. února 2011 v 16:00® Šnek

Je tu hodně kladných odpovědí na téma „bukovo vázácí dílnička“ ale nikde jsem nenalezl její fotku,mohl by ji sem někdo dát?docela by mě to zajímalo :-)

Neděle 20. února 2011 v 15:33® brčal
brčal

LojzaRybka> někdy je lepší rybu podebrat, opatrně odháknout a pustit. Musíš brát že chytáš ryby větší 40– 60 cm zkus to udělat že ji chytneš na soukromém jezeře a snažíš se ji odháknout bez podběráku a věř že tě majitel bude hnát on tě ani nepustí chytat bez podběráku.

Neděle 20. února 2011 ve 13:22® LojzaRybka
LojzaRybka

já si myslim že je to jedno jaká je síť na podběráku,ty rybě je to taky jedno,ta má uplně jiný myšlenky nežse starat oto jaká je barva sítě,nejlepší je když tu síť vůbec nevidí a je vyháknutá přímo ve vodě. Možná že jednou to bude tak že když si budeme rybu nechávat,tak bude muset být síť v květovaném vzoru a to s etických důvodů,jde přece o smrt, a když se budu řídit heslem chyť a pusť,tak bude podběrák třeba se vzorem třeba bárta simpsna,aby ta ryba byla veselejší,
Hlavně je rozumný že je podběrák zase povyností,je teda pravda že někteří rybáři jsou prasata a ryby tahaj po břehu i když ten podběrák maj.

Sobota 19. února 2011 v 18:05® osprey
osprey

brčal> Možná je to pravda a možná není. Já to nevím. Ani nevím, kdy jsem rybu na pstruhovce naposledy podebíral… Snažím se to nedělat.

Sobota 19. února 2011 v 18:01® brčal
brčal

osprey> no právě mi bylo řečeno že to není estetická záležitost. V zelené síťce je ryba klidnější. tak proto jsem se ptal

Pátek 18. února 2011 ve 22:19® Šnek

dejte sem nějaké fotky vašich blešivců,at mám nějakou inspiraci :-)

Pátek 18. února 2011 ve 20:25® osprey
osprey

brčal> Není důležitější z čeho ta síť je? Mě se víc líbí černá síťovina, ale je to opravdu jen estetická záležitost.

Pátek 18. února 2011 ve 20:23® brčal
brčal

Síť na podběrák barva černá nebo zelená? Slyšel jsem spoustu názorů jaký máte vy?

Pátek 18. února 2011 ve 20:14® osprey
osprey

Šnek> V žádném případě ne rvát. To se ti ta ryba vyvalí na hladině, začne sebou mlátit a spadne ti kolikrát i s protihrotem.

Normální plynulý tah. Zrovna s mušákem to jde úplně skvěle.

Pátek 18. února 2011 v 18:59® Sander
Sander

Šnek > ne rvát, ale držet v tahu.
To je rozdíl.

Pátek 18. února 2011 ve 14:43® Šnek

MIG-35> takže to znamená–rvát,rvát a rvát z vody :-D

Pátek 18. února 2011 ve 14:33® MIG-35
MIG-35

Šnek> Moje zkušenost s pstruhem sice jen na dírkách tak ryby padaj z toho i toho.Ted mam jen bez protihrotu a ryba mi spadne jen mojí vinou..A jak říkáte stačí povolit a ryba si jede dál.

Pátek 18. února 2011 ve 13:22® Šnek

vložte sem nějaké vaše fotky blešivců,at mám nějakou unspiraci :-)

Pátek 18. února 2011 ve 12:58® Šnek

Piranha> na otavě se stím člověk občas setkáš :-)

Pátek 18. února 2011 v 8:35® Piranha
Piranha

Šnek> tady u nas tolik nehrozi ze pstruhovi budes muset povolit :-))

Pátek 18. února 2011 v 8:32® Šnek

Cudla> já sem si právě omilem koupil BL háčky na blešivce,nebyli zas tak levné abych je někam šoupl(na studenský poměry je 75 kč za 15 nebo 20 háčků dost)tak jsem začal vázat blešouny ale nevypadají tak hrozně,proto by mě to ještě víc mrzelo,dostal jsem od piranhy pěkný spectra flash a snažím se ho využít,zatím jsem s mímy výtvory plně spokojen :-) kdybych to tak mohl vyfotit :-((

Pátek 18. února 2011 v 8:28® Šnek

civka> toho se právě bojím,povolím šňůru a ryba spadne…

Čtvrtek 17. února 2011 ve 23:41® Cudla
Cudla

Šnek>Nepoznáš rozdíl,pokud bude v tahu tak drží.Já už jedu třetí sezonu BL a od loňský sezony mam v krabce jednu mouchu s protihhrohem jako talisman(narval sem jí do spoje provázků a nejde vyndat)nepozoruju rozdíl v padání a to používam 18 suchý.Zvykneš si a pak ti to ani nepříde.

Čtvrtek 17. února 2011 ve 22:53® civka
civka

Já bych háčky bez protihrotu zavedl všude, je to k rybam šetrnější, třeba u nás chytáš skoro samé menší ryby, sem tam chytneš něco většího, skoro vždy si krásně zachytám, a když rybu vracíš zpět vodě tak jen povolíš šňůru a ryba je volná bez omakání a deformace…

Čtvrtek 17. února 2011 ve 22:52® brčal
brčal

Šnek> u nás je to taky povinné. Ryba na tom drží lépe to je fakt a ryby mi nikdy nepadali

Čtvrtek 17. února 2011 ve 22:28® Šnek

Sander> u nás to zatím ještě nemáme,docela rád bych to avedl,alespon bych se s tim musel naucit a odpadly by takovy ty detci kteri po 3 prisvojeny rybe rvou po brehu „4 je povinna“ :-D

Čtvrtek 17. února 2011 ve 22:12® PetrZ

Šnek> Nejsem žádný expert, ale musím souhlasit se Sanderem. V JČ máme bezprotihroty povinný a nemám pocit, že ryby padají víc. Spíš mám problém je k záběru vůbec přemluvit:-) Už vážu jen bez protihrotů a chytám s nima i na mimopstruhovce …

Čtvrtek 17. února 2011 ve 22:01® Sander
Sander

Šnek > vážně, nehledej chybu v BL háčcích. Pokud ti z nich budou padat ryby, je to chyba rukou. Já už je používám téměř všude – nehledě na to, že jsou v JČ na pstruhovkách zakázané.
Ber to jako přípravu do budoucna, třeba vám to brzy zavedou také, jestli to ještě nemáte.

Čtvrtek 17. února 2011 ve 21:57® Šnek

brčal> nelakujete mě? :-)

Čtvrtek 17. února 2011 ve 21:53® brčal
brčal

Šnek> spíš víc ryb spadne s protihrotem než bezprotihrotu.

Čtvrtek 17. února 2011 ve 21:43® Šnek

Sander> moc tomu nevěřím..někdy se stává že chytnu taky jen 2 ryby za vycházku,byla by škoda kdyby mi po 2 hodinách přemlouvání taková „vymodlená“ ryba spadla..