Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 23. ledna 2011 v 16:44® brčal
-
Málem jsem zapoměl v povolence mívám napsané platnost od 30.listopadu
- Neděle 23. ledna 2011 v 16:31® brčal
-
Pán Novák nikdy nepochopil že to není jen o rybách. Radši jdu na vodu kde je krásně řeka není v betonovém korytu a pokud chytnu rybu pak je to třešnička na dortu. Co se týče článků je škoda že málo lidí píše
- Sobota 22. ledna 2011 ve 20:08® bubu
-
já to tvrdím neustále. Velké procento rybářů nezná BP. A stačí tak málo,každým rokem si je přečíst a při tom se seznámit se změnami. Pak by je ty bludy od Nováka vůbec nezviklaly.
- Sobota 22. ledna 2011 v 18:06® osprey
-
Pike007> Jo, to je ta čistota stylu. Já chytám dost od každé techniky a když chci jít s mouchou, tak prostě jdu s mouchou.
Potíž je, že slogan doby je „snadno a rychle“. Je možné, že bobeš nadipovaný dvěma kostňáky chytne lipana snáz a dřív. Já ale potřebuju, abych viděl, jak ten lipan sežral na hladině tu špetku peří, co jsem namotal na háček.
Jenom nevím, co potřebují ti druzí…
- Sobota 22. ledna 2011 v 17:55® Pike007
-
osprey> Bohužel mám pocit, že na dírkách se obecně dějou hodně nepěkné věci. Autorů je nedostatek, votomnic. Ono taky, co taky furt dokolečka psát. Inflace článků většinou nevede k ničemu dobrému, kor když to třeba nejsou reportážní články nebo recenze. Já prostě nevím, ale chytat s mouchou a kukuřicí a nebo jak autor psal, s mouchou a na MP s červy, to je takové nějaké divné. To ať ty červy máchá radši na plavačce.
- Sobota 22. ledna 2011 v 17:36® osprey
-
Pike007> Ona je značná nouze o autory. Kdybych se zaměřil na množství psaného slova, udal bych spoustu článků leckde.
Ale už teď to mám na hraně a píšu mnohem víc věcí než mám potřebu svému okolí sdělit.
A ty invenční postupy fungují, jakkoli se z toho člověku zvedá žaludek. Většinou jsou to fígle ze soukromáků, které si postupně razí cestu i do svazových vod… Kdysi jsem taky chytal hybridní techniky a bavilo mě to, ale dnes si připadám, jako bych si lil
do vína. Moucha je moucha, vláčka je vláčka a plavaná je plavaná.
Když jsem byl letos jednou za zimu na dírkách, nezbylo mi než doufat, že to, co tam vidím, nebude po 16.4. k vidění i na pstruhovce. Velmi snažně doufám, že ne.
- Sobota 22. ledna 2011 v 15:34® Pike007
-
Jinak celé mne to nepřekvapuje. Pan Novák je velmi invenční člověk. Rybářství zásobuje neskutečnými bláboly a ti mu to radostně tisknou. Lov na blešivce a na něm napíchlá kukuřice, dipování mušek nějakýma sračkama a další podobné nesmysly, to už pobavilo nejednoho rybáře. Tudle i při muškaření krásně zakrmoval futrem.
- Sobota 22. ledna 2011 v 15:27® Pike007
-
On totiž Ivo Novák neumí buď číst a nebo nečte pořádně. Přečetl si tohle v rybářském řádu: § 17 vyhlášky č. 197/2004 Sb.
(1) V pstruhovém rybářském revíru je povoleným způsobem lovu ryb
a) lov přívlačí od 16. dubna do 31. srpna,
b) lov na umělou mušku od 16. dubna do 30. listopadu,
c) v případě lovu jiných ryb než lososovitých je povoleným způsobem lovu také lov na položenou nebo lov na plavanou, a to pouze na nástrahu rostlinného původu.
A zajásal. Z toho si odvodil, že kapři může chytat i po 30.listopadu.
Jenže ve svém nadšením nečetl asi dál, protože pak by chlapec narazil na tohle:
III. Lov na pstruhových rybářských revírech
Na pstruhových rybářských revírech se zakazuje lov všech druhů ryb od 1. ledna do 15. dubna a od 1. prosince do 31. prosince.
(Omezení docházky, omezení počtu ponechaných lososovitých ryb a způsobů lovu ryb v kalendářním týdnu, popřípadě další omezení na pstruhových rybářských revírech upravují v rámci svých bližších podmínek výkonu rybářského práva jednotlivé územní svazy.)
V případě lovu ryb na položenou nebo na plavanou musí být všechny ulovené lososovité ryby vráceny zpět do rybářského revíru.
Prostě zase zcela zmatený výklad. Rybářství si udělalo zase ostudu, že něco takového otisknou.
- Pátek 21. ledna 2011 ve 21:15® bubu
-
eLDan> můžeš brnknout?
- Pátek 21. ledna 2011 ve 21:14® eLDan
-
bubu> v podstatě to do jisté míry závisí na tvém rozhodnutí, jedno auto už je totiž plný a sólo nepojedu
- Pátek 21. ledna 2011 ve 21:12® bubu
-
eLDan> ty jedeš?
- Pátek 21. ledna 2011 ve 21:11® eLDan
-
bubu> a víc k tomu neřekneš ?? já čekám jak se ty rozhodneš.. a začni už vázat ty w.bagry, ať mám na co chytat
- Pátek 21. ledna 2011 ve 21:10® bubu
-
chosebaits> mě jen zaráží,že to tady vůbec zaznělo. Mělo by to být jak s malou násobilkou.
- Pátek 21. ledna 2011 ve 21:07® chosebaits
-
bubu> Pak se div,že si každej dělá co chce,když zákonodárci dělaj to samé.
- Pátek 21. ledna 2011 ve 21:06® bubu
-
chosebaits> aspoň vidíš,co tam sedí za lidi
- Pátek 21. ledna 2011 ve 21:04® bubu
-
eLDan> no nazdar.
- Pátek 21. ledna 2011 ve 21:03® chosebaits
-
bubu> a to dělá v ČRS
- Pátek 21. ledna 2011 ve 21:02® bubu
-
chosebaits> pan Novák je asi blb. Na P je zákaz lovu všech druhů ryb a to od 1.12. do 15.4.
- Pátek 21. ledna 2011 ve 20:57® eLDan
-
bubu> Evžo prosímtě neřeš to a važ .. ale to co máš, ne ty malý subtilní mrchy co sem furt cpeš
- Pátek 21. ledna 2011 ve 20:55® chosebaits
- Pátek 21. ledna 2011 ve 20:53® Libor
-
chosebaits> já to sám nevím, ale myslel jsem si že na to má MO právo – určit si , kdy budou povolenky odevzdány -ať už z jakéhokoliv důvodu.
- Pátek 21. ledna 2011 ve 20:50® chosebaits
-
Libor> V pohodě,já to nehrotim a mě je to celkem fuk.Naše MO chtěla trestat pozdní odevzdání povolenek odnětím povolenky na 3 měsíce a přitom na to nemá nárok.MO si dělají co chtějí a pak se diví rybářum,že se tak chovají také.
- Pátek 21. ledna 2011 ve 20:46® bubu
-
čtu dobře? Na P chytat na položenou do konce roku? A všeobecný zákaz lovu na P vodách od 1.12. do 15.4. byl zrušen kdy?
- Pátek 21. ledna 2011 ve 20:44® Libor
-
chosebaits> je to možný, já jen že jsem ten typ, kterej by to tak nehrotil, specialně v této době, v létě by to byla jiná. Navíc jsem měl za to, že se v prosinci chytat nesmí, do toho ale jasně nevidím.
Tento příspěvek byl editován 21.1.2011 19:44:45 uživatelem Libor. - Pátek 21. ledna 2011 ve 20:36® chosebaits
-
Libor>RŘ ti dovoluje lov do konce roku a MO by neměla a ani nemá právo zasahovat do tohoto. V tomto případě se dostanem k tomu,že si každý dělá co chce.
- Pátek 21. ledna 2011 ve 20:32® Libor
-
chosebaits> Ahoj, ona je otázka na co má organizace právo a na co nemá. Kdyby mě řekli, odevzdej ji 15.12. asi bych pravidlo dodržel s tím, že je to interní pravidlo MO.
- Pátek 21. ledna 2011 ve 20:29® Sander
-
stopař > já se přiznám že nevím jestli existuje pstruhová voda kde se chytá déle. Už je to pár let, co jsem se ptal na stejnou otázku a vzpomínám si, že by snad někde existovat měly.
Jinak s tou položenou to vidím malinko jinak. Ne všude je pstruhovka čistá rychlá bystřina. Na spodním úseku naší pstruhovky je hodně kaprů a bílé ryby, sednout si tam s feederem nepovažuji za nic divného.
Na Vltavě to dotáhli ještě dál. S tripody a pípáky tam žehlí boilíz. - Pátek 21. ledna 2011 ve 20:27® chosebaits
-
stopař> Divný to je,ale povolenka je roční,chytat na položenou mužeš v pohodě a tak proč ji nemít platnou celej rok.Hlavně,proč chodit na svaz dvakrát a né jen jednou.Hlavně si vem situaci,že odevzdáš povolenku po 15,12 a někdo tě za to bude .....,přitom na to nemá právo.
- Pátek 21. ledna 2011 ve 20:23® stopař
-
chosebaits> No to asi můžu ale na položenou na P vodě to je takový divný.Ale asi máš pravdu.
Tento příspěvek byl editován 21.1.2011 19:24:11 uživatelem stopař. - Pátek 21. ledna 2011 ve 20:22® stopař
-
Sander> To je samozřejmně jiná.