Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 19. ledna 2011 v 17:32® kerob
kerob

inspo> stejne bych si to poskladal. Pro predstavu jsem ti neco nahodil. Na snuru by to chtelo vyclenit tak tech 1000 Kc + drobnosti, tzn, byl bys v tom za cca +/- 3500

prut:
http://pruty.cz/…op/index.php?…

navijak (ani zakladni model te nebude nijak moc omezovat):
http://www.hobby-g.cz/…eel-4-5.html?…

Tento příspěvek byl editován 19.1.2011 16:33:31 uživatelem kerob.
Středa 19. ledna 2011 v 17:14® inspo

kerob, Piranha> Díky za vaše názory. Opravdu si jich cením. Ale jsem limitován financemi.

Středa 19. ledna 2011 v 16:36® stopař
stopař

Tohle už bude lepší bubu ?

foto/diskuze/muskareni/2011/th-img40356.jpg
Středa 19. ledna 2011 v 15:54® stopař
stopař

bubu> Jo o světle vím ,bylo to focený tak trochu narychlo jen u takové malinké lampičky.Musím si zase něco poshánět,tamtu lampu zničila voda a bahno.

Středa 19. ledna 2011 v 15:47® kerob
kerob

Piranha> z Aukra mam taky krasnej 7" 2/3 musak Hardy Fibatube, postavenej u pana Behounka, vytahnu ho jen obcas pro ten pocit :-) …ani jsem ho nekupoval s tim, ze na nej budu chytat, proste se mi jen moc libil :-D

Kazdopadne ale vim, ze moje ruce a umeni vseobecne nedosahuje ani pulky kvalit toho myho cajku, takze je kam se zlepsovat. S tim stary werkem co jsem predtim mel jsem byl na limitu a uz me to ani moc nebavilo.

Středa 19. ledna 2011 v 15:24® Piranha
Piranha

kerob> Ja asi podobne.Prut jsem sice koupil novej ale ne kdo vi co.LOOP Adventure G3 cca za 4500, poak mam jeste jeden Green Stream, ten mam z aukra.Navijak mam po 50% sleve koupenej z kramu SCIERA a druhej mam od kolegy z MRKu.Je to LA no name ale fakt schopnej, toho mam jen na francouze.

Středa 19. ledna 2011 v 15:19® kerob
kerob

Piranha> asi jsem se spatne vyjadril, ale snuru bych jetou taky nekupoval. Jinak pro predstavu – svuj soucasnej mouchocajk jsem nakoupil castecne ve slevach a na Aukru ci Ebyi. Prut jsem koupil za asi 3 tisice u Zemana (sleva pry z 9000 – Scott A2, ale moc tomu neverim, nicmene se stale v USA prodava za 285 USD), navijak Orvis LA III jety i s nahradni civkou na Aukru za necely 3 a jedna snura na Ebayi za 700 (airflo) a druha za 800 (Cortland 444)… tzn i s drobnostma typu backing, spojka… jsem v tom za cca 7,5, ale realna cena je uplne jinde. Pokud do toho nekdo chce dat min, tak za ty 3 litry muze dostat mnohem lepsi cajk, radove v ty cene jak pises, jen to chce hledat.

Středa 19. ledna 2011 v 15:08® Piranha
Piranha

kerob> Souhlasim s tim vojetym cajkem.Kolikrat se na bazaru poridi slusnej cajk kterej mel porizovaci cenu i pres 6 a da se poridit i za mene jak polovicni cenu.Jen tu snuru bych koupil novou a nesetril.Je to dulezita vec. Treba ted na chytej bazaru je par slusnych veci ke koupi. Ja si myslim, ze je lepsi se zacit ucit na lepsim nez na nejaky větvi.Páč s tim pak clovek ruzne lomcuje, švihá a nevim co jeste dela a pak, kdyz si poridi lehounkej, tenkej klacik v lepsi rade, tak s tim ten clovek dela porad to samy, ma to vzity :-)) V autoskole taky nedelaj ridici jizdy v žigulovi bo ve stovce šáde.Taky jezdej kvalitnim autem.

Tento příspěvek byl editován 19.1.2011 14:10:40 uživatelem Piranha.
Středa 19. ledna 2011 v 15:06® bubu
bubu

stopař> slušný. Nevím,jestli by si ta parašutka nezasloužila jednu až dvě otáčky srpkem navíc. Ale to je jen můj pohled na kerým prd záleží. A co se fotek týče,tak bych přidal světla. Zdají se mi tmavé. I když zase platí to co u věty předešlé.

Středa 19. ledna 2011 ve 13:35® kerob
kerob

inspo> stoji to necely 3 litry… slusna snura stoji sama o sobe pres litr, pouzitelnej prut je tak od 2 vejs, navijak tak 1500… tezko rict, v setu jsou ceny jinde a navic to je Fenwick (u tyhle znacky bych uplnou sragoru neocekaval), takze tezko soudit, ja bych do toho nejspis nesel a nakoupil bych si to po castech, klidne jety…

Středa 19. ledna 2011 ve 12:36® inspo

Má pro začátečníka smysl kupovat takovou sadu? http://www.rybolov.cz/…le-fly-combo

Odpovídá to zboží ceně nebo to je jen další habaďůra jak z neznalých vytáhnout nějaké peníze.

Úterý 18. ledna 2011 ve 22:40® stopař
stopař

Něco pro pobavení.

foto/diskuze/muskareni/2011/th-img40333.jpgfoto/diskuze/muskareni/2011/th-img40334.jpgfoto/diskuze/muskareni/2011/th-img40335.jpgfoto/diskuze/muskareni/2011/th-img40336.jpg
Úterý 18. ledna 2011 ve 14:51® JHolc

Buko> To opravdu byl, hodně mě naučil a moc si vážím toho, že jsem ho poznal. Bohužel, fotky ryb od protinožců už jsem mu ukázat nestihl…

Úterý 18. ledna 2011 ve 12:17® Buko

JHolc> Jo,tak to jsi měl pana učitele.Na Milana často vzpomínám.Byl to skvělý člověk a kamarád.

Úterý 18. ledna 2011 v 11:49® JHolc

Buko> díky za pozvání, loňský ročník byl velice vydařený. Bohužel už něco mám. Tak pevné nitě všem účastníkům.

Úterý 18. ledna 2011 v 11:35® JHolc

hecht> Jo, někdy se můžem domluvit, vždyť je to přes kopec :-) Já taky jen nemuškařím, od loňska mě baví feeder, přívlač vždycky až na podzim. A můj muškařský um je taky všelijaký, ale učil mě Pan Janus, takže základ je víc než dobrý. Jen jsem dlouho nechytal a k muškařině jsem se vrátil až na Zélandu. To je ale jiná pohádka… :-)

Úterý 18. ledna 2011 v 11:28® JHolc

osprey> No, shrnul jsi to pěkně a bohužel naprosto pravdivě, povodeň to vždycky pěkně zamíchá. Je to potom jako přijít na úplně jinou řeku… Prostě musíme doufat, že se „něco“ stane. Já třeba nikdy nebyl zastánce soukromých revírů, ale pokud mi někdo nabídne nadprůměrně zarybněnou vodu, klidně se systémem chyť a pusť, tak za to rád zaplatím… Na výlety do zahraničí ale bohužel nemám. Jo a díky za varování, místa už budu radši mlžit :-)

Úterý 18. ledna 2011 v 10:00® Buko

Je ještě pár volných míst na IV. BVS. Pokud má někdo zájem rádi jej přivítáme v kolektivu vazačů Pozvánka

http://muskari.cz/index.php?…

Video, jak to na BVS vypadalo v minulém roce.

http://www.muskari.cz/index.php?…

Pondělí 17. ledna 2011 ve 22:40® hecht
hecht

JHolc> Tak, tak, s tím provařením míst se to tu a nejen tu, nevyplácí. Třeba se někdy potkáme u vody a pokecáme. Já jsem s mouchou začal teprve předloni. Jinak hlavně vláčím. Na jaře jsem zase venku spíš s plavačkou, pokud to stav vody umožní. Ale někdy to můžeme s tím mušákem prubnout. Akorát rovnou hlásím, že jsem mouchu zatím bral na milost pouze v suchařině. Jinak jsem si zatím ani nesnažil nahodit.

Pondělí 17. ledna 2011 v 19:42® osprey
osprey

JHolc> Je to tak. Ale místní organizaci to zřejmě vyhovuje.

Jinak je lépe svá oblíbená místa zbytečně nejmenovat. Internet je mocné médium – přesvědčil jsem se sám.

Ono by to teď chtělo pár rozumných let bez povodní a vidělo by se, čeho je ta voda schopná. Zázraky ale nedokáže a chtít v současnosti lepší zarybnění by zázrak byl.

Pondělí 17. ledna 2011 v 19:35® JHolc

osprey> Můj oblíbený „lipanový“ úsek byl pod Vitickou lávkou. Ještě předloni tam bylo krásné chytání na sucho, loni už mrtvá voda – jen kapři, tloušti, okouni a štiky. Vyder je na Blanici opravdu hodně a škody co nadělají asi nikdo nenahradí… Myslím, že třeba těm duhákům by se na Blanici dařilo, ale nikdy nedostanou šanci se rozjet – devadesát procent jich vymlátí „místní“ v hejnu první týden po vysazení. My pak už jen paběrkujeme…

Tento příspěvek byl editován 17.1.2011 18:36:02 uživatelem JHolc.
Pondělí 17. ledna 2011 v 19:21® osprey
osprey

JHolc> Lipani bývali i pod Pražákem. Vlastně skoro až do Vodňan. Akorát jsem to s mouchou moc neuměl a navíc jsem v těch šťastných dobách hlavně vláčel. I ty lipany.

Už tenkrát se tam sypali duháci a místní to zabíjeli jak pominutí.

Parma se sype, letos jsem viděl ročky v pokusnictví ve Vodňanech. Ale nejsou podmínky, aby v Blanici prosperovala jakákoli původní ryba. V zimě musí řeka uživit celou místní populaci vyder, která v létě vegetí na rybnících a kormorány navrch…

Pondělí 17. ledna 2011 v 19:20® JHolc

PetrZ> Lipani jsou tam pořád, ale jenom dorostenci do 30cm – převážná většina je okolo 10–15cm. Dneska jsem tam byl, ale ještě pořád je moc vody, jen jeden kontakt s rybou. Budu si muset ještě počkat…

Pondělí 17. ledna 2011 v 18:46® PetrZ

JHolc> O parmách jsem tam neslyšel, ale lipani byvali na řece od mostu na silnici Bavorov – Netolice dolů k Bavorovu.

Pondělí 17. ledna 2011 v 18:16® stopař
stopař

majkyss> Né neteče a jsem spokojenej.

Pondělí 17. ledna 2011 v 17:48® majkyss
majkyss

stopař> Moc děkuju.Jsi spokojenej?Neteče do nich moc?

Pondělí 17. ledna 2011 v 17:23® stopař
stopař

majkyss> Hele Já mám tyhle boty http://www.hobby-g.cz/…ro-filc.html?… a tyhle prsačky http://www.hobby-g.cz/…-zdarma.html?…

Pondělí 17. ledna 2011 v 15:03® majkyss
majkyss

hecht> Dík za moudrou radu

Pondělí 17. ledna 2011 v 11:44® JHolc

hecht> No, něco na tom je :-D Kam ty jezdíš na mouchu? Já bych si pstruhovku třeba i koupil, ale není kam jet… Napadá mě jenom Volyňka a ta mě moc nebaví.

Pondělí 17. ledna 2011 v 11:40® JHolc

osprey> Já chytám spíš od Blanickýho mlejna dolů, není to nic moc, ještě před pár lety tam byli lipani okolo 35cm, nejvetší měl 39cm. Teď je to bída, vysazené duháky tam vychytají během 14ti dnů na rybičku a tahají jich domů plné igelitky… Ale MO Bavorov pravidelně vysazuje parmy a docela by mě zajímalo, jestli někdo nějakou chytil…