Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 26. listopadu 2010 ve 2:33® siri

ladamaj> jasne, :-) vim, ze Honda, resp. drive Honda Marine, pak Honwave umi dobre cluny (mozna to pry prejmenovali, aby tam nebylo to spojeni tak videt, bo se clunu prodavalo vic, nez motoru…). :-D Ja tohle ale neresim, z nafukovadel mam belly boat (kat. Mini-V), Gumotex kajak a dva trosku lepsi vinyly (Sevylor a jeden pseudosevylor). Plus 4metrovou otevrenou jolu. Cili vim, proc chci SOT kajak..

Čtvrtek 25. listopadu 2010 v 18:50® ladamaj
ladamaj

siri>Solidní nafukovací člun seženeš někde kolem cca 14,000kč a bude mít pevnou podlahu nafouknout a zabalit se dá za cca 15min.váha je různá podle materiálu ze kterého je.Já osobně mám hondu ale daleko dražší jedná se o mořák hodně používaj v zahraničí váha kompletu 50kg ale matroš supr je do 2m vln takže na vodě opravdu sedí.Jinak jsem ho trochu dostrojil o 2lavice na kterých mám namontovány vrátky pro kotvení,sonar,deš­tník,držáků prutů no lze stím provádět naprosto vše co lze provádět z klasickou lodí.Vše jsem řešil pro skladnost mám ho ve skříni loďě jsem prodal nebylo kde je skladovat.CHytat stoho můžou 3 rybáři najednou proto radím nafukovák seš bez problémů akorát to roznkádání a nafukování a opak ale stím se člověk smíří.Když to vezmeš reálně tak to vezeš kam potřebuješ bez problémů ale pozor ke kvalitnímu člunu máš průvodní papír kterej sebou musíš mít pro případnou kontrolu to platí i u motoru spalováku ten má zase knihu něco jako tech. u auta a musí každý rok na prohlídku pokud splňuje EU4 já ho mám a mohu stím bez problémů kam koliv kde jezdí lodě poháněné motorem.Takže sem mobilní a jedu klíďo po celé Labské,Vltavské a spousty dalších vodách komory projíždím zdarma takže opravdu bez problémů.:->

Čtvrtek 25. listopadu 2010 v 11:34® siri

ladamaj> tak ted jsi mi pripomnel jeden muj davnejsi pokus o koupi kajaku, taky ze zahrady, :-) slo o 2 ks za symbolickou cenu, na inzos – a kdyz jsem je tam videl lezet in natura, dve desne dlouhy lode, doslo mi, ze je fakt do sklepa nenarvu, a vratil jsem se k nafukovadlum. :-) Jenze tehdy jsem nerybaril… A na ryby bych radsi fakt pevnou lod, min prohanenou vetrem po hladine. :-)

Středa 24. listopadu 2010 ve 20:30® ladamaj
ladamaj

Libor>ahoj chlape to žes nemušil to snad né přitom pořídíš supr foto.Jinak se jedná o královskou rybařinu už ode dávna patří mezi šlechtu je tak muškaři.Proto v tom stále lítám i když si pstruhovku neberu ale synátor jo a váže od 13let.Koukej se polepšit:-)) já se zase budu učit fotit od tebe:->

Středa 24. listopadu 2010 v 19:27® bubu
bubu

stopař> v pohodě

Středa 24. listopadu 2010 v 19:27® Libor
Libor

Ahoj pánové, tak jsem jako začátečník sesmolil pár vět o tlouštích http://www.jablib.cz/…tnamusku.php

Díky za rady do začátků, hlavně Regulusovi, pak Jirisovi,MP-E 65mm ,Sanderovi a Ospreyovi, bez nich bych s muškařením nezačal..

Středa 24. listopadu 2010 v 19:10® stopař
stopař

bubu> Však Já jsem taky nechtěl nějak útočit na Piranhu.Jen sem souhlasil s tím co jsi napsal Ty a nic víc.A doufám že to nevyznělo nějak útočně,jestli jó tak se omlouvám za špatné vyjádření se. :-)

Středa 24. listopadu 2010 v 18:58® ladamaj
ladamaj

siri>nevím o jaké kajaky jde našel sem na netu a dělala to nějaká firma u Lubence ale dají se sehnat na netu určitě by stálo zato mrknout na aukro,hylertenze a určitě se najde i jinde kluci jukněte a věřím že seženete.Než někam pro něco pojedete tak se přesvědčte pro co jedete dyžtak se ozvěte vím kde maj kajaky na zahradě ale jestli to prodaj nevím zeptat se mohu a nafotit také takže se jukněte a dejte vědět dyžtak pomohu něco sehnat mám ještě pár známích v jachtynk klubu.

Tento příspěvek byl editován 24.11.2010 18:02:25 uživatelem ladamaj.
Středa 24. listopadu 2010 v 18:21® brčal
brčal

osprey> osobně jsem z něho muškařil 2×.Majitel ale s něho chytá pravidelně na vláčku a za ty peníze je spokojen.Na netu se to dá dnes sehnat i s mototrem kolem 6000 až 7000 kč co mi říkal.Samostatně kolem 3000 – 4000 kč. Teď jsi do toho udělal podlážku a krásně v tom stál.

Středa 24. listopadu 2010 v 10:47® siri

osprey> taky o tom uvazuju, mozna by mi na nase vody stacil i ten nejmensi SOT, je tedy jen 8stopy, stoji asi 8 ci 9 K, ale kdyz uz bych mel vyreseno ukladani, ale ne dost penez, asi bych si radsi ‚spichl‘ nejakeho lepsiho manaska ze 6mm preklizky, mozna dokonce i olaminovane. Tvar nejspis neco jako tzv. Dory…

Středa 24. listopadu 2010 v 10:39® siri

Ladamaj: a jde o sit-on-top kajaky? Dostatecne stabilni (sirka kolem trictvrte metru a obvykle dno vylisovane do jakoby dvoutrupeho tvaru) na rybareni?

Středa 24. listopadu 2010 v 1:50® ladamaj
ladamaj

osprey>Míro ty bydlíš v baráku?Jinak kajak se dá sehnat okolo cca5000 ale je neskladný mrkni na tropic Liberec tam nabízí celkem slušné čluny dyžtak ti vtom mohu poradit už sem jich pár měl takže něco o tom vím písni mě nějakou cenovou relaci a něco seženem třeba od hasičů za nějakou symbolickou cenu mám ještě pořád nějaké nabídky něco spácháme kor přes zimu to se dá sehnat opravdu dost i od jachtařů neskoč na nějaký drek počítej abys mohl třeba do budoucna pouřít motor.

Úterý 23. listopadu 2010 ve 23:33® osprey
osprey

ladamaj> Kdybych měl hodně peněz, koupím si kajak. Je daleko mobilnější, dá se z něj i trollovat a tak. Takže sonduju možnost nafukováku, který bude relativně malý, něco vydrží (když mě na Orlíku natlačí vítr na skálu, nemusím jít hned ke dnu), dá se s ním ujet i delší vzdálenost (kilák tam, kilák zpátky) a je rychle rozbalený i sbalený.

Pokud je něco takového za pár tisícovek, jsem ochotný si to pořídit. Jinak si klidně počkám dva roky na ten kajak. Ten se hodí na vodu a může jet, má 25 kg a jeho akční rádius je možná větší než lodě s elektromotorem. Jenom holt stojí kapku víc.

Úterý 23. listopadu 2010 ve 22:49® Kímot

Dobrý večer. Mám navíc několik stojanů na muškařské pruty, uplatnění hlavně na jezero. Bližší info v bazaru pod názvem: Dřevěné přenosné stojany na pruty.

Kontakt: Tomáš kopka 737 215 154 nebo t_kopka@seznam.cz

Jinak přeju mnoho zdaru při rybaření. Tom

Úterý 23. listopadu 2010 ve 22:35® ladamaj
ladamaj

osprey>Míro je to otázka kolik chceš do člunu investovat,koukni na tropic Liberec tam maj momentálně nějaké čluny.Jinak když budeš mít trochu kvalitní tak z něho chytáš jak z lodě vím z vlastní skušeností jezdí stím synátor vláčet no a já samosebou také,když budeš potřebovat pošlu ti foto různých úprav.

Úterý 23. listopadu 2010 ve 22:20® osprey
osprey

brčal> Ahoj. Jak se ti chytá z toho nafukováku? Já bych sice z 95,768 % vláčel, ale nějaké mobilní plavidlo by mi pomohlo.

Úterý 23. listopadu 2010 ve 22:10® brčal
brčal

Na Moravici,Opavu a další řeky jsem přestal uplně chodit. V tomto roce tam nemám vycházku.Radost jsem si začal dělat na MP na severní Moravě není už pstruhová voda kromě místenkové :-(( ale MP ještě ujdou :-) jedna s menších chycena o víkendu a nebyla sama :-D

foto/diskuze/muskareni/2010/th-img39054.jpg
Úterý 23. listopadu 2010 ve 20:48® Piranha
Piranha

bubu>

stopař> Kucí to, ze se snazim a honim se za vetsi rybou neznamena, ze mne rybarina nebavi :-) Muskareni miluju, naplnuje mne a je to moje droga.I kdyz nebudu mit ani zaber, tak uz jen to, ze jsem se prosel kouskem krasny vlasti me naplnuje.

Úterý 23. listopadu 2010 v 19:35® bubu
bubu

stopař> ale nebylo mým úmyslem,aby to vyznělo jako nějaký útok na Piranuv příspěvek,to ne. Je to jen můj pohled. Jinak jsem ukončil včera,sem tam rybka,přikalená voda (zase asi někde nahoře bagr)nakonec koupel. Takže,jak jsem psal níž,žádná radost.

Úterý 23. listopadu 2010 v 18:39® stopař
stopař

Piranha> Piranho plně se stotožňuju s obouma větama co napsal o příspěvek níž Evžen.A ano Já jsem už sezonu pro letošek uzavřel.

Úterý 23. listopadu 2010 v 18:05® bubu
bubu

Piranha> já na osobáčky docela prdím,chci,aby mě muškařina přinesla něco jako radost. Což letos nebylo ani náhodou.

Úterý 23. listopadu 2010 v 16:58® Piranha
Piranha

Kdyz tu tak pozoruji, jak se zde bavite o revirech a vlastne defakto uzaviarate sezonu, tak jaka vlastne byla letosni pstruhova sezona. Ja jsem poznal nova mista a musim rict, ze letosni sezona byla celkem vydarena.Uspechy jsem mel jak na nymfovani, tak i na sucho, to asi nejvic a i z belly boatu jsem si letos krasne zachytal jak na pstruhovce, tak i ted na podzim na MP Zastreameroval jsem si taky pekne. A to muskarim na severu cech, kde to neni moc idealni na muskareni.Ale porad jsem jeste neprosel plno reviru, ktere v okoli mam, tak ze nechci delat nejake ukvapene zabery. Na pristi sezonu uz mam plan.Chci malink vic nahlednout do taju toho vseho deni kolem vody a pocitam i s nejakou malou nocovackou.Chci videt jak se to vsechno lihne, jak ty ryby zbiraj a ucit se ucit se ucit se.A taky fotit.Mam i v planu nejake nove lokality a samozrejme i posunout osobacky v ulovcich :-)

Úterý 23. listopadu 2010 v 15:51® zelenáč
zelenáč

Heky> já chytám 1. sezónu a Moravici mám spojenou pouze s menšími rybami. Takže tuto nostalgii nemohu sdílet. Ale na jaře jsem na podhradí viděl PD který měl >50cm a sežral vranku jedním mohutným polknutím. Bohužel na mé nástrahy jen koukal, ani za němi nevyjel. Ale máš pravdu že půjde spíše o vyjímku.

Pondělí 22. listopadu 2010 v 19:38® Heky
Heky

zelenáč> to že chytneš 2po kolem 30cm je na Moravici hodně slabé, pamatuju kurevsky lepší časy a není to tak dlouho, pro mě nejhorší rok na Moravici. Když vzpomínám na rok 2002 kdy jsem hledal večer co nejvetší kolco při sběru tak 35 byla podprůměrná ryba.

Pondělí 22. listopadu 2010 v 9:17® zelenáč
zelenáč

Heky> Máš pravdu, Moravice je nádherná. ale ryby tam jsou, já tam před 2 měsící chytil spoustu lipínků a 2 nádherné PO kolem 30 cm, a to zrovna pod Hradcem. Podle mě teď prostě neberaly. Já byl o svátku na Ostravici a také jsem neměl záběr.

Neděle 21. listopadu 2010 ve 23:28® hecht
hecht

brčal> to co vidím za tebou na fotce, to je sen, takovouhle vodu u nás nemáme. Tam bych to viděl i na jiné dravečky.

Neděle 21. listopadu 2010 ve 22:36® brčal
brčal

Tak ze dneška.Jak psal heky pstruhovka je na … tak dnes Mp a super :-) pár štik a okounů. Jeden s nich :-)

foto/diskuze/muskareni/2010/th-img39024.jpg
Neděle 21. listopadu 2010 ve 21:33® brčal
brčal

Heky> proto chodím jen na MP :-) je tam víc ryb a větších :-D

Neděle 21. listopadu 2010 v 19:19® Heky
Heky

dnes Moravice v Hradci, 3hodiny ve 2 a ani záběr. Nejkrásnější řeka severni moravy v Prdeli. Tak špatný rok jako letos nepamatujem.

Neděle 21. listopadu 2010 v 16:46® Piranha
Piranha

Chose> ja vim :-)