Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 17. listopadu 2010 v 19:47® stopař
-
Sander> Hele s tou vapkou si děláš srandu že ? A dík za přání.
- Středa 17. listopadu 2010 v 19:46® Sander
-
stopař > a přeji Ti vše nej!
- Středa 17. listopadu 2010 v 19:43® Sander
-
stopař > já bych tu kůži vytřepal, na chvíli naložil do vlažný vody, pak vzal vapkou jak rohožku od auta a nechal vyschnout. Liška se taky normálně meje v potoce, nemělo by to kůži nijak poškodit.
Šlohni ženě nějakou voňavku, trošku ji přesprejuj a je to - Středa 17. listopadu 2010 v 19:38® stopař
-
Piranha> Hele jelikož jsem drobet starší než Ty tak by jsi mně nemuse tytulovat „vole“ a nevím proč bych mněl kecat s ůdajema na skypu !!! A jak múžeš vědět jestli ví nebo neví. Ale jedno jasné je Ty toho nevíš hodně mladej !
- Středa 17. listopadu 2010 v 19:34® Piranha
-
stopař> neví kamo neví.Mas dneska 40ku vole, tak vse nejlepsi, teda pokud jsi nekecal s udajema na skypu
- Středa 17. listopadu 2010 v 19:26® stopař
-
Zdravím vás pánové.Páč tady se ví všecko,tak doufám že mi poradíte i teď. Nevíte někdo jak vyčistit kůži z lišáka. Je to kůže která už je vyčiněná a vysušená ale při srpnové povodni se drobet víc koupala ve špinavé vodě.Sice jsem ji řádně vysušil ale je stále špinavá a dost se z ní práší a ani zrovna moc nevoní.Můžu ji nějak vyprat ve vodě a v nějakém saponátu ? A může ta voda bejt teplá či studená ? Chtěl bych ji zachránit. Poradíte mi někdo ?
- Středa 17. listopadu 2010 v 11:02® Barr
-
Piranha> Pařáta? Prstík rybářský,čistý,umytý.Pěstěný?
- Středa 17. listopadu 2010 v 9:31® Piranha
-
osprey> ty mouchy se mi libej docela.Verim ze na 101% chytaj.Ta mala na tý pařátě je urcite dobra.
- Středa 17. listopadu 2010 v 9:28® Piranha
-
Libor> neni zac
- Středa 17. listopadu 2010 v 1:12® osprey
-
Barr> Prst je samozřejmě můj. Je odolný.
Protihroty by tam být neměly. i když se to blbě zamačkává, takže nějaký pozůstatek by se možná našel.
- Úterý 16. listopadu 2010 ve 23:50® Libor
-
Piranha> díky za radu
- Úterý 16. listopadu 2010 ve 23:24® ladamaj
-
Cudla>Rudo a přes jaké když ještě žádná nemám
ale určitě přijedu koukej něco namotat ať se něco naučím než to se mnou sekne
- Úterý 16. listopadu 2010 ve 22:25® Cudla
-
ladamaj> To bylo za totáče,tak se „škodilo“minulýmu režimu.Dnes by tě klepli přez pérka
- Úterý 16. listopadu 2010 ve 22:09® ladamaj
-
Cudla>né abys sis tam u toho chrupnul
nerad bych čekal veku
- Úterý 16. listopadu 2010 ve 21:42® Cudla
-
ladamaj> ano budu na nočníku,stav se budu něco motat
- Úterý 16. listopadu 2010 v 11:16® ladamaj
-
Cudla>dědečku to se ti píše co když je dostatek matroše.Přijedu v pátek máš mít noční(souhlasí).
- Úterý 16. listopadu 2010 v 10:50® Cudla
-
osprey> Ty jsou nejlepší jedny jsou pastva pro oči,ale takovej chcíplej hmyzák ten je na chytání.Hlavně ty CDC smetíčka!
Tento příspěvek byl editován 16.11.2010 09:50:53 uživatelem Cudla. - Úterý 16. listopadu 2010 v 7:34® Barr
-
osprey> Hezké chlupatice!Hlavně že na ně berou!U té nalevo jsem zatrnul,ještěže chytáš bez protihrotu!Nebo je to prst manželky? V rámci šetření materiálu a času se dají vypustit nožičky,CDC křidélko mušku pěkně nese a spíš se podobá skutečnému hmyzu,který má nožky neznatelné.Já jsem vypustil u většiny i štěty.Skalpy ti pak vydrží léta,akorát musíš bojovat s moly,už jednou mi mou letitou sbírku skalpů a per zničili.
- Úterý 16. listopadu 2010 ve 2:13® hecht
-
osprey> no tak na takové vodě bych dlouho nechytal, přesně tak dlouho, než bych těch pár mušek co vlastním, zaťal do dřevní hmoty a s jadrnou češtinou (ala redaktor) si odešel lízat rány někam do ústraní.
- Pondělí 15. listopadu 2010 ve 22:41® osprey
-
Protože jsem opět bez much (přesněji řečeno nemám jedinou suchou menší velikosti), byl jsem nucen vyrobit pár kousků, abych mohl do konce měsíce vyrazit ještě jednou na pstruhovku za lipany – rozloučit se.
Vím, že je to hrůza, ale jsou ryby, které dokážou něco z tohoto i sežrat…
Materiál – co dům a krajina daly: kohout, kterého chovali rodiče někdy před 10 lety, krocan od sousedů (na zadečky), páv ze zámku v Buchlovicích (ani jsem se ho nedotkl, to brko mu normálně vypadlo), CDC z kachny, kterou srazilo auto na silnici u rybníka. Vázací nit a lak jsem, ač nerad, musel koupit.
Abych zachoval hrubě amatérsky nastavenou laťku, vše je foceno starým kompaktem u stolu vedle klávesnice.
- Pondělí 15. listopadu 2010 ve 20:31® osprey
-
hecht> Tohle ještě není zarostlá voda. Až budeš se špičkou prutu u hladiny honit úzkou smyčku lajny zleva doprava, abys to nakonec dostal kousek před sebe, to je teprve ta „ozajstná onánia“.
Nadávám přitom asi jako včera…
- Pondělí 15. listopadu 2010 v 9:17® ladamaj
-
hecht>to né jezdím a hážu ke břehu už dlouhá léta a uspěch je,jinak na nechrankách a to prochytám celej vodví sloupec fugují zde i suprověrůzné stýmry a hauzrovky jinak vážu i větší jig.hlavičky také bobré.
- Pondělí 15. listopadu 2010 v 7:38® hecht
-
ladamaj> No, ze člunu jsem to zatím zase nezkusil já. Dovedu si ale představit, že bych toho asi míň utrhnul, ono uprostřed vodní plochy bude určitě míň stromů, než u nás v tom polopralesním čůrku. Jenom nevím, co bych tam chtěl chytit, protože chytám skoro jen suchou. Možná suchý z nosu …
- Pondělí 15. listopadu 2010 v 0:13® ladamaj
-
osprey,hecht>kuci stejně ste dopadli suprově,Míro už sem se lek že nemušíš když muším já ale jen ze člunu jinak synátor.
- Neděle 14. listopadu 2010 ve 23:47® osprey
-
hecht> Míra tou dobou taky zapřáhl většího, ale on jen vyskočil z vody a sprostě se vypnul. Jsou to potvory. Ale hezký potvory…
- Neděle 14. listopadu 2010 ve 23:43® hecht
-
ladamaj> jo, pěkná ryba to je, ale co se člověk nadře na kilo filet
Tento příspěvek byl editován 14.11.2010 22:44:54 uživatelem hecht.) Když jsem měl na prutě většího, tak zrovna Míra dělal, že chytá o 100 metrů níž
- Neděle 14. listopadu 2010 ve 23:29® osprey
-
ladamaj> Muškařím už 17 let asi tak 5 vycházek ročně. Převážně chytám na mouchy, co si sám vyrobím, hlavně na sucho. Je to krásná technika, ale neumím s ní ulovit žádné top ryby, takže si ji nechávám na kochání. Dnes byl takový kochací den.
Na příští rok mám vytipovaných pár míst, kde bych si mohl povodit něco většího, tak třeba budu muškařit víc. Jenže vím, jak tyhle plány vždycky dopadnou…
A ta ruka na fotce je kolegy. Svoji bych si asi vykloubil, kdybych to chtěl cvaknout.
Tento příspěvek byl editován 14.11.2010 22:30:45 uživatelem osprey.Ryby v rubrice Z lovu jsou už moje.
- Neděle 14. listopadu 2010 ve 23:13® ladamaj
-
osprey>Míro jestli nejsi muškař tak potom nechápu jak jsi mohl chytit tak krásné Lipany moc pěkné gratuluji
- Neděle 14. listopadu 2010 ve 22:51® osprey
-
Tak jsem vám, rybářská šlechto, dneska fušoval do řemesla. Je to pěkné, je to barevné, má to něco do sebe. Jenom by to mohlo být trošku větší, i když ten na fotce je zrovna docela nedochůdče.
- Neděle 14. listopadu 2010 ve 21:23® Piranha
-
Ja jen doufam, ze bude celou zimu takovej hyc jako je ted posledni 2 dny a ten černej krypl se tu usmazi a odtahne dop..le vocaď.