Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.570 příspěvků, z toho 54570 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 3. října 2010 ve 13:00® Piranha
-
Šnek>
nejsem mistr a tohle byla opravdu muska kterou navaze i monaster a to je co rict
jednoducha, rychla a da se na tom chytat vsude.Jinak sam si vazu jiny tezsi vzory.
- Neděle 3. října 2010 ve 12:06® Šnek
-
Piranha> nene,zbytečně jsi to nepsal,jen jsem se chtěl zeptat vás kolegů,jak to vidíte vy a jaké jsou podle vás nejlepší z vaší vlastní zkušenosti,na netu je toho plno,ale nejlepší je ozkoušená rada nějakého mistra v tomhle oboru…
- Neděle 3. října 2010 ve 12:02® Šnek
-
ladamaj> můžu,jsem začátečník a když to přeženu vážu měsíc a půl,první mouchy vypadaly tragicky a prakticky jsem to vzdal,ale když jsem byl u vody,nemohl jsem chytit ani rybu na nic prostě nebaly,dal jsem tam ten „chlupatej háček“ a nakonec jsem z vody vydoloval 4 potočáky a 2 lipany,potom mi to něco uprásklo..potom jsem se zamyslel a řekl si proč kupovat drahý mouchy,když při troše snahy to časem taky navážu,zapracoval jsem na sobě,je pravda že to byly výtvory nevýtvory,ale rybám se líbyly,postupem času jsem zkoušel vázat podle videí a následně podle již udělané mouchy kterou jsem měl jako předlohu.Teď již vážu jigy všech možných barevných kombinací a různé veliké..sice to neni žádná profi úroveň ale na to moje chytání mi stačí..jinak vážu nějaké zlatohlavé nymfy+ red tagy a gold hedy–vše zatím bez nožiček,páč ještě pořád nemám srpky,ale rybám to vůbec nevadí…
- Neděle 3. října 2010 v 10:05® ladamaj
-
Šnek>nic proti ale psal jsi že jsi začátečník a nakonec zde vypadne že to je podle mě trošku jinak mužeš mě to nějak upřesnit.
- Neděle 3. října 2010 v 9:57® brčal
-
(mooning)
- Neděle 3. října 2010 v 9:34® Piranha
-
Šnek> tak proc jsi se ptal na jakou nymu ted, kdyz to vis a umis si je uvzat
tak jsem to tedy psal zbytecne.
- Sobota 2. října 2010 ve 20:23® Šnek
-
hraji> díky,tam je toho plno,ale chtěl jsem se zeptat kolegů jak to vidí oni z jejich vlastní skušenosti…
- Sobota 2. října 2010 ve 20:22® Šnek
-
Barr> no nevím, jestli vím určitě to co myslíš ty,ale je pravda že na fufernách zbírají prakticky po celý den,u PDA zbírají spíše odpoledne,a nesmí pršet,revír mám prošlí cca.k „čerňáku“ a kus pod jezem,dál už to moc neznám,chodím tam jen nárazově,a na druhou stranu ho mám sešlí až tak 600 m nad Páteček…a ryby zbírají,ale neberou..:D
- Sobota 2. října 2010 ve 20:16® Šnek
-
Piranha> díky moc,něco podobného si vážu,u těhle mušek se meze nekladou,dělám si je v různých barvách a srůznými dubingy,fungujou dobře i na potočáky..
- Sobota 2. října 2010 ve 20:15® Šnek
-
osprey> díky,ale blešivci se mi moc neosvědčili,tedy alespoň na naší vodě…ale chce to zkoušet..
- Sobota 2. října 2010 ve 20:14® hraji
-
Šnek> podívej se na www.vazanimusek.cz
- Sobota 2. října 2010 v 19:06® Barr
-
Šnek> můj názor je,že v září,říjnu, za normální vody,je hřích chytat na nymfu i kdyby byla třeba francouzská.Sbíralo to a sbírá celý den.Asi víš,o které vodě píšu.Podívej se na czechnymph.com,jsou tam vyobrazené různé nymfy,všechny jsou dobré,můžeš je napodobit.Také je literatura(každý shop s muškařinou ji nabízí),chce to zkoušet,to je právě to pěkné.
Tento příspěvek byl editován 2.10.2010 19:07:14 uživatelem Barr. - Sobota 2. října 2010 v 19:02® Piranha
-
Šnek> muzes to tak stejne udelat jen muzes pak na nit nadabovat ruzovej dabyng a dal stejne pokracovat.Nebude tenka, ale bude naducana.Doporucuji dabovat telicko do konusu.A muze se pridat i par štetu ze sedla kohouta na prdel.
- Sobota 2. října 2010 v 18:54® Piranha
-
Šnek> na hacek BL č. 12 navlekni koralek, navaz ruzovou nit a uchyt krouzkovaci material, treba andelskej vlas, nebo holografickou lametku.Najed s tim k obloucku a vrat se s niti zpatky.Okrouzkuj to telicko a u hlavicky zafixuj par oviny.Pak priloz gryzlinu a udel tak 3 oviny a natahni ty nozicky lehce dozadu.Ukonci uzlikem a zalakuj.Nic tezkyho, rychly je to tak do minutky a mas ji.Na Jizere jsem na ne chytal Lipany a na MP okouny.
- Sobota 2. října 2010 v 18:24® osprey
-
Šnek> Blešivec s obsahem růžového dubingu.
Ale pokud to jenom trochu jde, lipan je lepší z hladiny. Já se snažím na ně jezdit jen když je naděje chytit je nasucho a když to pak nejde, beru to jako osobní prohru. Pak se smutně pokusím něco chytit jinak, ale není to ono.
- Sobota 2. října 2010 ve 13:28® Šnek
-
poradí mi někdo nějakou dobrou nymfu na lipany,popřípadě aby byla snadná na vázání + foto prosím díky..
- Sobota 2. října 2010 v 9:19® ladamaj
-
Šnek>OK vůbec se nezlobím nemám proč.
- Sobota 2. října 2010 v 7:53® Šnek
-
ladamaj> přijel bych,ale jak jsem už několikrát napsal,mám to strašně daleko,promiň ale už jsem si našel tránku kde mi vyjde 1 kohoutí srpek na 9 kč,popřípadě 8 ks na 90 kč,budu toho ojednávat více,takže se mi to vyplatí…
- Pátek 1. října 2010 ve 23:09® ladamaj
-
Šnek>20ks grizly to ti pošlu ale není to nic levného mrkni na ty stránky co ti doporučil haji a zjistíš proč si vše dělám sám.Za celého kohouta grizlyho zaplatím 4.500kč a budu muset moc smlouvat 1/2skalpu přijde na cca900kč tak to se opravdu rozhodni 1ks/10–15kč tak písni a nebo přijeď aspoň něco uvydíš Cudla mě zná moc dobře sme dobří přátelé a ví očem je řeč je to jen na tobě.
- Pátek 1. října 2010 ve 22:50® Cudla
-
redtag34>
Piranha> Chvilku tu jeden není a už je zas co číst.Jo jestli pojeděš k Láďovi,tak určitě budeš na prášky.Chlupy a peří všeho druhu.
- Pátek 1. října 2010 ve 22:48® Šnek
-
ladamaj> jak sem říkal,stačí mi pár kousků,nejlepší by byl asi ten grizly,dabingy nepotřebuji,na moje vázání mi 20 druhů bohatě postačí
- Pátek 1. října 2010 ve 22:16® ladamaj
-
Šnek>normálně to to nedělám jenom nevím jak dlouhé srpky chceš kolik odpad u mě není.Vážu vše co se vázat dá nehledě tomu dělám svůj dabovací materiál kterého je spousta to co je na stránkách je jen špičička ledovce víc tam zatím dát nemohu páč bych za to platil,stránky budu mít nové ale vše bude stejně na objednávku už sem několikrát odeslal a dotyčnej to nevyzved tak už předem nic neodesílám ani neberu objednávku no nemužu platit odeslané zboží které se mě vrátí.Nejsem podvodník a když něco někdo potřebuje pošlu a ještě mu kompenzuji balné i poštovné z převážné části.Jinak srpky jsou různě dlouhé např.grizly ti stačí na cca15 muček,koroptev celí skalp mám za 300kč koupíš ho levněji a takhle by chom mohli psát litánie a to NEJSEM PROFESIONÁLNÍ VAZAČ.Pošlu ti klidně stránky na J Bula od tamtud jsem jednou v nouzi vzal zboží a naposled šmejd nekupuji ani nenabízím klidně mě písni a pošlu co budeš chtít nafotím a pak teprve pošlu když budeš chtít.OK
- Pátek 1. října 2010 ve 22:13® hraji
-
Šnek> není srpek jako srpek, ty asi píšeš o srpcích speciálních, dlouhých. Normální srpek ze skalpu běžného kohouta ti vystačí na jednu mušku. Jsi asi žák a nebo student. Doporučuji ti podívat se sem: http://www.ryby.glux.cz/ tady nakupuji naprostou většinu vázacích materiálů. A věřím, že si tak vybereš. Podívej se na Kohoutí srpky Whiting http://www.ryby.glux.cz/…op_goods.php
- Pátek 1. října 2010 ve 21:33® Šnek
-
hraji> díky za radu,zas jsem o něco chytřejší
- Pátek 1. října 2010 ve 21:33® Šnek
-
ladamaj> To si mě asi špatně pochopil,nechci to zadarmo,to ne,potřeboval bych hnědé srpky,nejsem žádný profi vazač,jsem začátečník,co jsem četl vystačí kvalitní srpek na 10–15 mušek-podle velikosti.Bohatě by mi postačilo pár kusů,celý skalp určitě nevyužiji a také nevím jakou by sis představoval cenu,koukal jsem na ty stránky a tam jsou jen celé skalpya ty nechci,tak nevím,jestli prodáváš i kusy..
- Pátek 1. října 2010 ve 21:27® hraji
-
Šnek> na suchou ne. Pokud nemáš CDC ani srpek, nevaž suché mušky. Já tedy nejsem žádný vazač, ale než kazit materiál vázáním ze šmejdů, je podle mě lepší chvíli počkat, zajistit si materiál a pak se učit.
- Pátek 1. října 2010 ve 21:25® ladamaj
-
Šnek>zdravím vím nabídl jsem ti pomoc se srpkem ale nevím jaký a zadarmo se to poslat nedá jinak sponzoruji kroužky a dětské domovy.Jinak nevím jestli to bude dobrá rada pro začátečníka.Když se stím popereš použij obrysové peří ale jak říkám není to jednoduché.Ty začátky nejsou lehké a když o tom nic nevíš tak bych si pořídil nebo skouknul třeba na youtube co a jak nebo DVD od nějakého vazače je jich spousta.Jinak tak jak sis to představoval to nejde nemohu sponzorovat kde koho jsem důchodce a živím rodinu.Takže pokud se rozmyslíš tak se klidně ozvy rád pomohu.
- Pátek 1. října 2010 ve 21:23® Šnek
-
hraji> mokré bych s toho úplně vynechal,mám právě problém že u nás v rybářství nemají srpky a do jiného rybářství se dostanu až bůh ví kdy,máme doma na zdi několik vypreparovaných ptáků-tetřeva,velkou kachnu,2× káně,poštolku + veverku nedalo by se použít něco s toho?
- Pátek 1. října 2010 ve 21:17® hraji
-
Šnek> místo srpku můžeš nožičky udělat třeba z CDC peří, u mokrých mušek můžeš použít i paprsky z pírek kachny, koroptve atd.
- Pátek 1. října 2010 ve 21:06® Šnek
-
Zdravím,poradí mi někdo co se dá použít na nožičky místo srpků?