Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.570 příspěvků, z toho 54570 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 26. září 2010 ve 20:07® Šnek

sorry to vypadá blbě, Otava7 433032

Neděle 26. září 2010 ve 20:06® Šnek

Otava7 433032

Tento příspěvek byl editován 26.9.2010 20:08:29 uživatelem Šnek.
Neděle 26. září 2010 ve 20:00® redtag34
redtag34

Šnek> která část otavy ? 7 8 ?

Neděle 26. září 2010 v 19:34® Šnek

POčasí dovolilo,a já vyrazil k vodě.Na to že jsem zvolil velmi frekventovaný úsek,nejen rybářsky ale i turisticky nachytal sem něco málo.Sivena,3 li­pany +2 potočáky,takže celkem fajne :-)

Neděle 26. září 2010 v 19:07® Barr

bubu> na tyto úlety fantazie je nutno si najít vhodný revír.Souhlasím,že to mnohdy nelze ani pod vlivem čehokoliv.Ale třeba na Otavě,když odjedou turisti,vodáci,auta nejezdí…

Neděle 26. září 2010 v 18:34® redtag34
redtag34

Barr> jj až bude mrznout lajna v očkách :-D

Neděle 26. září 2010 v 18:33® bubu
bubu

Barr> Třeba Kanada říkáš. Hm,tak na to,co v řekách páchá Povodí,to chce hodně velkou představivost.

Neděle 26. září 2010 v 18:32® redtag34
redtag34

osprey> tak to přeju brzký uzdravení :-) at se muže zase k vodě :-)

Neděle 26. září 2010 v 18:25® osprey
osprey

redtag34> Byl jsem, ale mé dlouhodobě přecházené nachlazení se pod dojmem podzimních mlh rozvinulo v krásnou chřipajznu. Znad to tím dřív zase odezní.

Neděle 26. září 2010 v 18:23® Barr

Přesně tak,čím horší počasí tím líp,větší výzva,u vody bude méně lidí,při troše fantazie si můžeš představovat,že jsi někde v divočině, v Kanadě…a v listopadu bude hůř.No,já jsem taky nebyl,ale ne kvůli počasí.

Neděle 26. září 2010 v 18:16® redtag34
redtag34

osprey> souhlas ;-) něco nepromokavého a na ně :-D + termoprádlo aby nebyla zima a šup tam :-D

Neděle 26. září 2010 v 18:07® osprey
osprey

Šnek> Proč, není špatné počasí, jen špatně oblečený člověk. A ryby nezmoknou:-))

Neděle 26. září 2010 ve 12:10® Šnek

redtag34> To máš sice pravdu,ale když tady celý víkend prší a prší a prší…nemůžu jít k vodě :-((

Neděle 26. září 2010 v 9:29® redtag34
redtag34

Šnek> tak taky nemůžem mít pořád čas jen na PC a chytej.cz je třeba taky jit k vodě, aby potom bylo o čem psát :-)

Sobota 25. září 2010 ve 13:35® Šnek

Nějak to tu vázne :-((

Čtvrtek 23. září 2010 ve 13:19® osprey
osprey

Barr> Zatím nic, ale počkej tak 14 dní, párkrát tam zajdu. Teď podnikám motorizované výpravy do cizích krajů, ale brzo tomu bude konec (proč bych měl moknout a mrznout celý den na vzdálené vodě, když mi stačí dva hodiny na té naší).

Tento příspěvek byl editován 23.9.2010 13:20:10 uživatelem osprey.
Čtvrtek 23. září 2010 ve 13:13® Šnek

Barr> jojo,u pda a nanábřeží,tam sou kousky,loni jsme u pda běžně pozorovaly duháka,kterému k 70 cm moc nechybělo,bral i půlku rohlíku najednou :-)

Čtvrtek 23. září 2010 ve 12:10® Barr

Když už jsem tak diskuzně aktivní,tak jsem všeho nechal a vyzbrojen polarizačními brýlemi a houskami jsem vyrazil na hájený úsek Otavy 7,bych nebalamutil veřejnost,třeba se něco změnilo v době mé nepřítomnosti.U AD lipani běžných velikostí a dva duháci svazových snů,jeden slovinské velikosti,na nábřeží lipani k 40 a duháci také,i přes 60,ale to by tam nesměly připlout agresivní nenažrané kachny a znemožnit jakékoliv pozorování a svým hysterickým kejháním znesvětit vzácný úkaz ryb ve vodách ČRS.CDC bych jim za to vytrhal! Za chvíli jich tam bylo nepočítaně a doufám,že ten velký duhák je postupně sežere.

Čtvrtek 23. září 2010 v 10:37® Deivi
Deivi

Jo jo, díky za informace o Bělé J., tušil jsem něco takového, a proto dva houbařské košíky a dobrej nožík to jistní.

Čtvrtek 23. září 2010 v 10:04® Barr

osprey> že by se ročci neukázali?Ti dokázali být aktivní pořád.Hodně jsem jezdil do Kestřan,po zimních zkušenostech už moc ne,letos jen jednou,nějak mně připadalo,že i těch ouklejí je méně.S ploticemi to docela šlo.Bylo to v létě,lipani mě nenapadli.Co teď,neobjevili se?

Čtvrtek 23. září 2010 v 9:48® Barr

Tak já bydlím úplně u vody,skoro pod městem…V zimě tady kormoráni jsou,teď ne.Hejno je schopné se údajně přemisťovat denně 50km,takže vzdálenosti Písek-Sušice-Annín a zpět,v několika dnech,není asi problém.Na vhodných úsecích se zastaví,posva­čí.Takový úsek je třeba pod Čepicemi,kde z neznámých příčin řeka nezamrzá,dříve lipanový ráj,s proudníky a ouklejkami,kde vydrželi celou zimu.Já je tedy v zimě plaším,křičím na ně,sobecky,aby letěli do Annína ke Klatovskému rybářství,tam že je zarybněno,ale tam je taky nechtějí.To bych tam mohl stát pořád a plašit,což v zimě dlouho nevydržím.Snad jedině vodáci v letním množství by mohli vypomoct.

Čtvrtek 23. září 2010 v 7:19® Šnek

Barr> tak to já zas až tak úplné informace nemám,v omkolí sušice nejsou,dolů na čepice si udělam vycházky tak max.3 za rok a nahorů na dlouhou vees chodím,nad dlouhou ves tam ne,neznám to tam

Čtvrtek 23. září 2010 v 6:41® majkyss
majkyss

Piranha> Kuci zlatí!Potřeboval bych to trošku okouknout!Zajel bych někdy za váma se juknout,když vám to nebude vadit.:-93;

Čtvrtek 23. září 2010 v 6:20® redtag34
redtag34

Na Otavu jsem se byl s tátou podívat jednou záčetkem zimy… hrozný pohled .. doslova byla obležená kormorány … a vycetlovali skoro vše… kormoší jsou svině no … ale když nalítnou, tak ryby před nimi neuchráníme… no jo …

Středa 22. září 2010 ve 23:36® osprey
osprey

Barr> Nevím. Je mi divné, že jsem tam v podstatě neviděl sebrat lipana a každý rok se tam sype přinejmenším několik set ročků. Čekal bych aspoň ojedinělé kusy.

Středa 22. září 2010 ve 23:05® Barr

Spíš je sežrali – lipany.Pokud jde o sbírání,jsem optimista a myslím si,že kde lipani jsou,tak sbírají.Nemyslím,že je to nedostatkem hmyzu – dobrý příklad je ten jez mezi hájeným a nehájeným úsekem na Otavě 7.

Středa 22. září 2010 ve 22:48® osprey
osprey

Barr> Já viděl střevli až v Sudoměři. A Písek vysazuje určité množství Lipana i na O2. Ale není to vidět. Ani kolečko. Buď žijí fakt skrytě nebo to ty černé bestie sežerou.

Proudník? Ubývá. V podstatě všude.

Středa 22. září 2010 ve 22:42® Barr

Bohužel je to(zase)jen zlomek.Ryby vymizely.Na nábřeží je také těžké je pozorovat,je tam velké množství kachen,a tak krmení ryb které bylo atrakcí, je minulostí.Ryby byly ale po celém úseku až k Armádnímu domu.Tam je nějaký lipan,ale málo,15–20ks,což mladším rybářům připadá hodně…je to žalostně málo.Ale sbírají,což pod jezem vidět není.Nechtěl bych otravovat minulostí a vzpomínkami jak to vypadalo v září za takového počasí a že lipani byli až po Strakonice a asi i dál.Nezmínil jsem se o Otavě 5,tam se bojím jít,protože každý rok se zaříkávám,že už tam nikdy nepůjdu.Byl tam mimo jiné vynikající stav proudníků a plotic a loni mi připadalo,že to už není ono,že jejich málo.Také pod Horažďovicemi je proudníků málo.Ale viděl jsem tam střevle.Hejnko.Snad mě napadne i něco pozitivního.

Středa 22. září 2010 ve 22:20® osprey
osprey

Barr> Pořád tam máte to hejno trofejních pstruhů a lipanů, co je lidi krmí z mostu?

Já bydlím o 4 revíry níž. Už je to trochu jiná voda.

Středa 22. září 2010 ve 22:14® Barr

Ještě k tomu košíku,já si ho beru,muškařský a nosím si v něm jablka(Otava 6 – rostou tam zajímavé semenáče)nebo houby (Otava 8),v Anníně jsem našel 5 kozáků.Nechce to pak lézt do vody.Otavu 7 mám pod zahradou,nesbírám tam nic.