Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 17. září 2010 ve 12:03® Šnek
-
osprey> to určitě,nějaký laminát či bambusák,kousek vlasce a slávek, a už to jelo có?
- Pátek 17. září 2010 ve 12:02® Šnek
-
kerob> asi tak nějak to probíhá u mě,nevážu sice ze psa,ale mé vybavení na vázání zatím neni ok.žádná bobina,žádnej profi svěráček,pouze običejný různý dabinky,nějaký peří,a jak se lipanům na otavě líbí mé skvosty
pustil jsem se do blešivců,to asi není úplně to nejjednoduší pro začátek có?ačkoli se lipanům a PO líbí
- Pátek 17. září 2010 v 11:01® kerob
-
Šnek> hlavne se nenech odradit…ja svoje prvni mouchy kdysi navazal s hackem uchycenym do peanu (a ten do sveraku), bez bobiny, normalni niti a jedinej material co jsem mel, jsem mel ze psu z okoli, zlatej retrivr dobre plave
. Prvni mouchy byly fakt tragicky, chrchel chlupu blbe privazanej k hacku cernou niti …a jak se tloustum na Sazave libil. Pak uz je to jen a jen lepsi… ta moucha nemusi byt ani superkrasna a ani ze spesl materialu. Drzim palce.
- Pátek 17. září 2010 v 10:51® osprey
-
Šnek> Kruté, ale krásné. Já na svoje začátky vzpomínám rád.
- Pátek 17. září 2010 v 9:15® Šnek
-
redtag34> díky,začátky jsou fakt kruté,a neplatí to jen u muškaření a vázání..
- Čtvrtek 16. září 2010 ve 21:27® ladamaj
-
Vážení muškaři vazači mám zde supr nabídku na nějaký přebytečný vázací materiál foto a cena-dost slušná,vše přes mejl.
- Čtvrtek 16. září 2010 ve 20:54® redtag34
-
Šnek> jestli jsi trochu zručnější a máš trpělivost tak ti vázání půjde určitě, jenom ty začátky vypadají obtížně, ale s postupem času to bude lepší a lepší. já sám jsem se toho taky bál, až jsem prostě dostal svěráček a základní materiál a když jsem na svojí první mouchu s pseudonymem „koště“ chytil první rybu hned je to krásný pocit. Takže neváhej a jdi do toho a pomůže ti i ten internet – je tam spoustu videí a různých stránek o vázání
http://www.fishland.cz/lru_3.php třeba tady je jedna z nich
- Čtvrtek 16. září 2010 v 15:48® osprey
-
zelenáč> Choď dál na řeku a nehledej je, to je nejlepší rada, co ti můžu na veřejný web napsat.
Pokud ti někde bude brát víc potočáků na jednom fleku, tak jsi na to asi kápnul a jdi jinam. Ale při normálním lovu by ses nemusel nijak zvlášť omezovat. Plocha trdlišť je ve srovnání s rozlohou revíru nepatrná a mnohdy se nejedná o rybářsky atraktivní místa.
Tento příspěvek byl editován 16.9.2010 21:47:48 uživatelem osprey. - Čtvrtek 16. září 2010 ve 14:54® zelenáč
-
chci se zeptat jako začátečník: V této diskusi padla informace, že nyní PO najíždějí do trdlišť. Kde taková trdliště jsou a jak je poznat? Jsou jen v horních koncích revírů v přítocích? chci dál chodit na řeku, ale nechci PO rušit při sexu. díky za rady zelenáčovi
- Čtvrtek 16. září 2010 ve 14:52® zelenáč
-
majkyss> já jsem ten problém řešil toto jaro, kdy jsem začal a koupil jsem si Greys fly aftma 4/5, zde: http://www.kingfishshop.cz/…8ft-4-5.html
Cen aje myslím Ok.
je to ale pokud chceš chodit hlavně na klasickou řeku. Max, spokojenost, a protože jsem přišel na to že mi více vyhovuje jemnější náčiní tak jsem si hned tamtéž přikoupil totéž v aftma 3/4.
Ale pokud chceš chodit na stojáka, nebo třeba chytat štiky tak se mou radou vůbec neřiď
- Čtvrtek 16. září 2010 ve 13:44® Marcel
-
Buko> ale to měl za sebou několik slovanských tradic (kalíšků), ne? Jinak nevím co by na tom dělal… tak dlouho jsem to nevázal poprvé ani já, věčný adjunkt vazačský
- Čtvrtek 16. září 2010 ve 2:02® hecht
-
Sander> Jo', nejni nad takovou zakrmovačku mouchama. To si pak po tobě ale našinec neškrtne, ať dělá, co dělá
Pravda je to, že kdo neviděl Sandera vnadit mouchou, jako by v muškařině ani nebyl
- Středa 15. září 2010 ve 22:27® Šnek
-
Buko> díky moc,už jsem TI napsal na email
- Středa 15. září 2010 ve 22:13® osprey
-
majkyss> Univerzální feeder je medium ve 360 cm. Univerzální mušák je prý pětka v devíti stopách (270 cm). Na firmě nezáleží, hodně jde o to, aby si člověk s prutem rozuměl. Do začátku to chce něco levnějšího a postupně si ujasňovat, za co opravdu utratit peníze.
Mimochodem – nemám feeder medium, nemám mušák pětku
- Středa 15. září 2010 ve 20:42® Sander
-
majkyss > myslím že proutek by jsi si měl pořídit nejlépe muškařský.
Záleží na tom co chceš chytat za ryby, jakým způsobem
Tento příspěvek byl editován 15.9.2010 20:45:03 uživatelem Sander.
a na jaké řece. Tyto indicie by ti měly poskytnout určitou představu o parametrech prutu. - Středa 15. září 2010 ve 20:27® majkyss
-
Kucí ahoj!Chtěl bych zkusit Muškaření.Jakej proutek si mám pořídit nebo jakou značku?
- Středa 15. září 2010 ve 20:22® Sander
-
Buko > měl jsem namysli tu co jsem dole popisoval.
Je mi jasný že je každá jinak složitá a každá chce svůj čas. - Středa 15. září 2010 v 19:42® Buko
-
Sander> Asi jsi mne špatně pochopil nebo já to špatně napsal.. Klidně budu mouchu vázat třeba 5 minut. Důležité je že ji rybičky žerou. Mne to vázání bohužel živí.Čas jsou peníze.Teď vážu sysly do Mongolska.Chce se mi zvracet.U jednoho sedíš tři hodiny.
Když jsem byl s reprezentací jako doprovod na ME na SK, tak tam jeden pan muškař, před kterým smekám, vázal Red taga asi 12 minut.Padla mi čelist. Tak je to s těma časama. Suchý vzduch a pevné nitě.
Šnek: Za prvé si tu všichni tykáme.Ačkoliv jsem už dědek, tak mi tykají junioři.Od mnoha si toho tykání vážím. Napiš mi na mail adresu.Materiály vyrábím. Něco do začátků vázání ti bezplatně pošlu.
Tento příspěvek byl editován 15.9.2010 19:45:02 uživatelem Buko. - Středa 15. září 2010 v 19:35® Sander
-
Šnek > ber to tak, že máš k dispozici internet. Jsi ve výhodě. Je tam všechno, jen se to musí chvilku hledat.
Já když začínal asi před dvanácti lety používat svěráček, musel jsem se s ním učit sám.Kup paví brko za dvě pětky, oškubej kačerovi řiť a máš základní stavební materiál. Na tom se otrkej a postupně si zvyšuj laťku, bude-li to potřeba.
- Středa 15. září 2010 v 19:27® Šnek
-
Buko> vám se to řekne
- Středa 15. září 2010 v 19:11® Sander
-
Buko > věřím.
Tento příspěvek byl editován 15.9.2010 19:13:31 uživatelem Sander.
Já ale nikam nespěchám.
Pěkná práce. - Středa 15. září 2010 v 19:08® Buko
-
Sander> Šnek > ježiši, uvázat takovou mouchu je tříminutová záležitost a to i celkem úhledně
Sander já bych řekl že i do minuty.
Tento příspěvek byl editován 15.9.2010 19:09:15 uživatelem Buko. - Středa 15. září 2010 v 18:33® kubas
-
Šnek> jinak podle mě je na začátek nejlepší se učit vázat na nymfám nebo jigách nebo aspoň mě se to nejjednodušeji vázalo. Na nymfu můžeš používat ze začátku jen různý druhy dubingů
- Středa 15. září 2010 v 18:31® kubas
-
Šnek> tak na suchý mouchy si kup nejlíp cdc peří a třeba zjednodušenou verzi chrostíka vytréníš za chvilu
. Nebo klasicky red taga-červená bavlnka, páv, nějakej srpek z kohouta a máš to. Nic na tom není…
- Středa 15. září 2010 v 18:25® olda
-
Šnek> http://vazani-musek.cz/…py-videa.php zkus použít přítele Googla.
- Středa 15. září 2010 v 18:21® Šnek
-
našla by se nějaká dobrá duše,která by mi poradila s vázáním mušek?
- Středa 15. září 2010 v 18:16® Šnek
-
Sander> pardón
- Středa 15. září 2010 v 18:14® Sander
-
Šnek > souhlasím, měl by sis najít jinou obět, já nejsem tím pravým
- Středa 15. září 2010 v 18:13® Šnek
-
Sander> dobře,nevadí pro vás je to tříminutoá záležitost ale pro lajka nadlidský úkol,sice nechápu proč bych měl někoho pomlouvat,ale to je jedno,půjdu o dům dál
- Středa 15. září 2010 v 18:10® Sander
-
Šnek > ježiši, uvázat takovou mouchu je tříminutová záležitost a to i celkem úhledně.
Mám jich už tolik že s nimi můžu občas i zakrmit, ale prodávat je nehodlám, ještě by jsi mě někde pomluvil.