Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 19. srpna 2010 ve 20:02® Piranha
-
stopař> tak to je dobře, hlavně do zimy mít všechno v cajku a nějak bydlet. Apropo máš osobku.
- Čtvrtek 19. srpna 2010 v 19:56® stopař
-
Piranha> Už to ujde,většina bordelu je už pryč a zítra budou už i omítky osekané.
- Čtvrtek 19. srpna 2010 ve 13:54® Piranha
-
stopař> ne!Manželka
Jak je kamo.
- Čtvrtek 19. srpna 2010 ve 12:11® stopař
-
Piranha> To je tvoje cvičená ?
- Pondělí 16. srpna 2010 v 16:22® Piranha
-
Až se budu v nebi rozmyslet v jake podobe budu chtit byt reinkarnovan, chci byt fretka
))
- Úterý 10. srpna 2010 ve 21:02® bubu
-
kdo chce Standovi přispět nějakou kačkou,tady je číslo jeho účtu. 198087681/0600
- Úterý 10. srpna 2010 ve 20:53® bubu
-
se Standou jsem nyní mluvil. Dnes u něj byl statik a zatím dobrý. Domek se ale bude muset sledovat delší dobu. Všem za podporu děkuje.
- Úterý 10. srpna 2010 v 17:56® Piranha
-
Kluci muzu dat hadry, nejsou to zadny hnusny dreky, ale ani znackovy hadriky, mam nepromokavy nejaky kalhoty a trika vse na vysku 175–180cm, mam i mraky monterek, ty by sedely na Standu je taky pupkatej jsou nove.Nevim jak funguje tam posta nejak se mi to nechce posilat na kříž, rad bych to tam nekam Stopimu odvezl, nemam to z UL daleko, tak i to by slo, kdyby nekdo to chtel poslat ke mne, tak to odvezu Kangooem Standovi.Chtel jsem tam posilat nejaky hracky, plysaky a tak, tak to zase Standa mohl na oplatku dat detem v okoli.Holka toho ma tolik, ze nemuze ani šmatlat v pokojiku.
- Úterý 10. srpna 2010 ve 13:19® toulovec
-
osprey> nic není tak jak jednoduché jak by se zdálo. Kluk co jsem od něho měl slíbenej karavan si to rozmyslel ať se nezlobím, takže začínám nanovo. Ale já ho kur.a seženu když jsem to slíbil!!!!! Jak tam pojedu, nebo budu mít nějaké podklady, okamžitě se ozvu.
- Úterý 10. srpna 2010 v 11:12® bubu
-
toulovec> Ivo,seš vážně sekáč
- Úterý 10. srpna 2010 v 10:57® osprey
-
toulovec> Osobka. Nepřehlédni.
- Úterý 10. srpna 2010 v 9:42® toulovec
-
tak karavan jsem sehnal, odpoledne mu to tam vezu
- Úterý 10. srpna 2010 v 7:31® bubu
-
a taky by potřeboval boty pro kluka,nějaký sportovní,č.11
- Úterý 10. srpna 2010 v 7:03® toulovec
-
včera jsem od Stopaře v noci dostal SMS, potřeboval by půjčit nějakej starej karavan, nebo něco na spaní. Nemáte někdo něco? nebo nevíte o někom kdo by takovou věc mohl na chvíli postrádat??? Standa nemá kde spát (nyní spí u kamaráda na zemi na karimatce bo co…)a rád by byl co nejblíž baráku, protože ho má celej otevřenej. Kdyby se někdo našel, volejte mi prosím na mobil.
Tento příspěvek byl editován 10.8.2010 07:05:45 uživatelem toulovec. - Úterý 10. srpna 2010 v 7:01® toulovec
-
Piranha> nějakej článeček a pomoc stopařovi jsem včera s ospreyem a hadem předběžně projednal, dnes to nějak obtelefonuju, kluci prý velice rádi pomohou.
- Úterý 10. srpna 2010 ve 4:36® Piranha
-
bubu> Smížu znam osobne a z me strany muzes podporu ocekavat.Vsak jsem si na nej taky vzpomel, jen jsem nevedel, jak na tom je.
Tento příspěvek byl editován 10.8.2010 04:37:12 uživatelem Piranha. - Pondělí 9. srpna 2010 ve 22:33® osprey
-
bubu> Já jen doufám, že to půjde rychle.
- Pondělí 9. srpna 2010 ve 20:40® bubu
-
osprey> vím,jen bych tady nerad vypadal jak kecka,to číslo mám.
- Pondělí 9. srpna 2010 ve 20:24® osprey
-
bubu> Pokoušíme se to trošku zoficializvoat, než to uděláš, pohovoř s HaDem.
Jinak samozřejmě jsme pro a jde jen o to udělat to tak, aby byl efekt maximální.
- Neděle 8. srpna 2010 ve 22:18® Chose
-
bubu> fajn, rád to pošlu někomu konkrétnímu, než organizaci. Díky, že jsi to zjistil.
- Neděle 8. srpna 2010 ve 21:51® bubu
-
nemám dobrou zprávu. Málo jsem si ty palce mačkal. Standovi (stopař) voda odnesla vše. Vypátrám jeho číslo účtu a vyvěsím zde. Snad se najdou lidé,co nějakou kačku pošlou.
- Neděle 8. srpna 2010 v 18:08® osprey
-
Pike007> S tím zdoláváním je to stoprocentní pravda a neplatí to jen u muškařiny.
Mě to asi nejvíc vadí, když borci tahají půl hodiny parmu na dvanáctce vlasci. Ale dá se to vztáhnout na prakticky každou větší rybu.
Utahat tak, aby se u břehu moc nemlátila a neházela salta. Nic víc.
- Neděle 8. srpna 2010 v 17:33® Pike007
-
Buko> Mirku, souhlasím s tím, že rychlé zdolání rybě jen prospěje. Takže pokud to závodníci takhle zvládnou, bude to pry rybu lepší, než kdyby se zdolávala „sportovně“ 10 minut na cit a pro zážitek.
Ale když se řekne A, musí se říct i B. Vona ta „zbytečná manipulace“ s rybou v rámci přenesení k rozhodčímu (viz fotky utíkajícího rybaře několik metrů až desítek metrů k rozhodčímu) a následné měření ryby v korýtku, to už úplně košer není. Úplně v rukavičkách to taky neproběhne.
Jinak závodníkům k jejich umístnění gratuluju, rybáři jsou to opravdu skvělí, beze srandy.
- Neděle 8. srpna 2010 v 10:32® osprey
-
Buko> Díky za čas. Já jsem v muškařině dost samouk. I Milana Januse jsem potkával, když chodil muškařit k nám na MP vodu, zatímco já tam vláčel.
Třeba se v zimě potkáme na nějaké akci a popovídáme víc.
- Neděle 8. srpna 2010 v 7:45® Buko
-
osprey> Mirku, všimni si jak kluci makají.Ty ryby fakt už nelítají vzduchem. http://www.youtube.com/user/Ivec05#…
Taková perlička, nebo zvláštnost.
Na fotkách od Iveca je i hezká Francouzka.Chytala s Jindrou Kalivodou v sektoru.Jmenuje Mathie Raulic.Celkově v jednotlivcích skončila na 15-tém místě.Stál jsem u nís dobrou půlhodinu.FR trénér ji nesmyslně koučoval.Myslím si, že by mohla být ještě lepší.
V konečném pořadí jednotlivců ve FR družstvu byla druhá nejlepší.Asi je fakt dobrá. Třeba umí i dobře vařit a má i jinné přednosti. Vloni na MS v CZ nechytala.
- Neděle 8. srpna 2010 v 5:15® Buko
-
osprey> No nevím kolikrát jsi závodech byl a mohl jsi je vidět na vlastní oči.Respektive jsi viděl jak potočáčci lítají luftem.Připouštím, že se takto závodilo.Přišli s tím Francouzi.Dnes by byl závodník sám proti sobě, aby tento způsob vylovování ryby(luftem) důsledně praktikoval.Francouzi na to už dojeli.Snad trochu historie. Francouzi odvodili chytání na Frantíka z našeho způsobu lovu na Českou nymfu.To jim nikdo „neodpáře“. Zlaté české ručičky „Francii“propracovaly k naprosté dokonalosti.„Francii“jsme posunuli zase dál a jsme nyní v závodní muškařině absolutní špička ve světě.Věř mi, že nám naše závodníky závidí celý svět.Závodníci z ostatních zemí se k našim klukům vzhlížejí s obdivem a velkou pokorou.Považují si za čest, když je v závodě MS nebo ME v sektoru přechytají.Ať už to jsou senioři nebo junioři. Jsem už pamětníkem.Co se Český nymfy týká,tak jsem měl to štěstí, že jsem se mohl do jejího vývoje zapojit.Vzpomínal jsi mého kamaráda Milana Januse.Škoda že dnes chodí na ryby s panem Liškou, Šimkem,Ivaškou či Bodim.Milan je autorem ve světě tolik známeho Bobše.Když se podíváš po světových webech, tak tam najdeš mouchy CZN-bobesh.Když vidím, co se pod tímto názvem prezentuje, tak to se jenom usmívám.
Vrátím se k „Francii“ a lítání potočáků luftem.Když čtu na webech příspěvky různých „moudrých“ tak to je na úsměv.Cituji: Oni to učí už ty děti…
Oproti závodníkům, který ví co dělá, se takto nechovají řadoví rybáři.Lépe řečeno i všeználci a kritici čehokoliv. Už ty „děti“ ví, že rybu nezoláváš, ani ji neunavíš.Po záseku ji musíš dovést do stresu.Tím se jí do svaloviny dostane kyselina mléčná, která rybu znehybní a teprve pak ji vylovíš.Ta kyselina mléčná ji hodně poškozuje. Potom rybu musíš pracně rozdýchávat aby neuhynula.Tak se sám sebe ptám.
Co je pro tu rybu z hlediska přežití nebo maximální ochrany lepší? Být do minuty zpět ve vodě, nebo ji zdolávat oparně nebo „přemrštěně“ dlouho s tím že nemusí přežít.Vím že je to diskutabilní, je potřeba najít zlatou střední cestu v jejím zdolání.
Nechci se do Tebe navážet, to není smyslem mého příspěvku.Je potřeba, aby se nad tím zdolávání ryby zamyslela široká muškařská veřejnost.Nezatracovala to o čem z neznalosti nic neví.
Úplně stejné dogma je chytání na „bagr“ Troufám si tvrdit že 95% členů rybářské stráže není co to chytání na bagr je a o členské základně ani nemluvím.
Vrátím se ještě k oběma letošním Mistrovstvím světa.Tento rok je historickým v Československé a později České závodní muškařině. Být v jednou roce Mistrem světa v družstvech, mít mistra a vícemistra světa v seniorech a být Mistrem světa v družstvech i v jednotlivcích v juniorech se nepodaří jen tak často.V září nás ještě čeká ME v Bosně. Kdyby ještě tam kluci uspěli, tak to je historický úspěch, který nebude ještě léta překonán.
Jsem hrdý na to, že jsem Čech, když to naše malá zemička natře světu v jakémkoliv sportu. Když to natře i muškařině, tak jsem hrdý dvojnásob. Závěrem už jen stesk. To že Agatá Hanychová ukáže bradavku, toho jsou plné noviny.Že jsme se stali Mistry světa, o tom v tisku nebyla ani čárka. A tož tak. Suchý vzduch a pevné nitě Ti přeje Buko
Tento příspěvek byl editován 8.8.2010 05:15:47 uživatelem Buko. - Sobota 7. srpna 2010 ve 22:55® osprey
-
Buko> Super. Já závody moc nemusím, ale nevím proč, když už se závodí, tak mám muškaře nejradši. Navíc tady v kraji pár skvělých závodníků je nebo bylo. Osobně jsem znal Milana Januse.
Akorát mi vadí takové ty lety pidipotořáků vzduchem a jejich lapání do podběráku.
- Sobota 7. srpna 2010 ve 21:54® Buko
-
osprey> Tak je to doma.
1.CZE,2.SVK,3.SPA Jindra Kalivoda, obhájil titul Mistra světa v jednotlivcích.
- Sobota 7. srpna 2010 ve 21:01® Buko
-
GEERS CZ> To jsi byl Ty co chodil kolem Popradu s tím Nikonem?
Ranní výsledky jsou na oficiálním webu MSJ.Teď jsem přijel domů s MSJ.Snad to klukům vyjde.
- Sobota 7. srpna 2010 ve 20:33® GEERS CZ
-
MS mucha 2010 junioři.