Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.570 příspěvků, z toho 54570 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 9. června 2010 v 19:18® stopař
-
Tak koukám že se tu nic výraznýho nezmněnilo,stále to samé i Toulík se tu ukáže a poradí
.Jen Já nemám ani trošku času zajít k vodě ,trčím už víc než tejden v Jičíně hnedle pod Zebínem a voda v blízkosti žádná.Ach jo.:-/
- Středa 9. června 2010 v 19:18® bubu
-
toulovec> Ivoši,co tam vidíš? Mě se ta mucha zdá o.k.
Tento příspěvek byl editován 9.6.2010 19:22:00 uživatelem bubu. - Středa 9. června 2010 v 19:05® toulovec
-
MP-E65mm> ta druhá je výrazně ale výrazně lepší. Jen ten výřez máš pořád vzhůru nohama.
- Středa 9. června 2010 v 18:11® Jak.novi
-
Pawell> Díky moc, fakt!
- Středa 9. června 2010 v 18:01® Pawell
-
Jak.novi> Jedná se více o spirálový indikátor, i když také plní funkci amortizéru. Používá se při nymfování, hlavně pro určitou verzi francouzského způsobu. (Foto použito z www.fly-fishing.cz)
Tento příspěvek byl editován 9.6.2010 18:04:39 uživatelem Pawell. - Středa 9. června 2010 v 16:09® Jak.novi
-
Můžu se zeptat,co je spirálovitý amrotizér a k čemu se používá? Vymyslel ho pan Milan Janus a co amortizér je vím.
- Středa 9. června 2010 v 15:39® kubas
-
MP-E65mm> no hlavně musíš ty další oviny po uchycení křídel dělat směrem dopředu, jinak se ti to bude všelijak kroutit… Na to časem dojdeš
- Středa 9. června 2010 v 15:25® Buko
-
toulovec> Já si pořád myslím, že si z nás Firetiger dělá kozy.Tedy s těma proporcema.Buď pojedl trošku víc Tureckého medu, nebo nechce odrybňovat vody.
Tento příspěvek byl editován 9.6.2010 15:26:36 uživatelem Buko. - Středa 9. června 2010 v 15:11® Buko
-
Piranha> je to rukama.Stačí u vázání přemýšlet.Taky jsem si tím trápením prošel. Na otázku jak to mám vázat Ti odpovím taky otázkou. Do kdy to, potřebuješ vědět?
Tento příspěvek byl editován 9.6.2010 15:12:27 uživatelem Buko. - Středa 9. června 2010 ve 14:03® Piranha
-
MP-E65mm> ja to zkousel a porad se mi ty vyrezy rozplejtaj.Asi je to spatnej matros.Jsou to brka pozbirana z lonskyho houbaření.Podle barvy asi nejaky dravec.
- Středa 9. června 2010 ve 14:00® Piranha
-
MP-E65mm> to je povedeny, libi se mi, ale z tech kridel mam takovej strach, ze je radeji ani nebudu zkouset
- Středa 9. června 2010 ve 12:17® MP-E65mm
-
Pánové díky, přesto mám problém s křídly, když je uchopím (pevně) a jedním ovinem stáhnu a nasledně třemi přivážu směrem k očku, tak se mi křídla stočí do jedné strany (jakoby směrem ke mě) co dělám špatně?
Druhý pokus
větší háček. Firetiger, máš recht
- Středa 9. června 2010 v 11:28® Jax
-
cormoran> Zřejmě jde o ty chobotnatky.Vyděl jsem to už na třech řekách.
- Středa 9. června 2010 v 11:15® cormoran
-
Jax> To jsou chobotnatky, nebo pijavice? Nedávno chytil kamarád na Labi cejna, který měl chobotnatek plnou tlamu, ještě jsem to nikdy předtím neviděl. V sobotu jsem zase já vyndal na Ohři jesena, kterej je měkl v tlamě taky. Na těle ryby nebyla žádná..
- Středa 9. června 2010 v 11:10® Jax
-
Zdravím pánové,po několika vycházkách na pstruhovku jsem zjistil že většina pstruhů a lipanů je napadena pijavicemi .V některých případech i desítky těchto parazitů viz foto.Zajímalo by mě jestli se mám pokusit z ryb šetrně parazity odstranit ,nebo raději neodstraňovat. Dík za názory
- Úterý 8. června 2010 ve 21:15® Firetiger
-
Buko> nikoliv březnovku, ale proporce jsem měl na mysli
- Úterý 8. června 2010 ve 21:06® toulovec
-
MP-E65mm> ta tvá verze březnovky je proti té firetigerově naprosto vymazlená !!!! příště to křídlo maličko kratší a ty výřezy obráceně – máš to vzhůru nohama! jinak žrací moucha.
firetiger: jindřichu no fůůůj, takovej šikovnej vazač a takovou špatnou radu dá ......
- Úterý 8. června 2010 ve 20:50® Buko
-
Firetiger> Jindro,jestli ta zrůda s tou červenou hlavičkou je březnovka, jak se bodnu tupým příborovým nožem do krkavice. A tož tak.
- Úterý 8. června 2010 v 19:08® Firetiger
-
MP-E65mm> jo a ta moucha je dobrá! že radím neber jako kritiku, ryba na proporce stejně sere, chce vidět kus výživného žvance a ne nějakou anorektickou krasotinku!
- Úterý 8. června 2010 v 19:06® Firetiger
-
MP-E65mm> pro doplnění Jirise: březnovku važ na hák desítku, klidně osmu. Zmenšovat můžeš jak získáš praxi, ale na velké mouše snáz vychytáš proporce, navíc velká moucha = velká ryba.
Co se těch proporcí týče, tak cíluj špičku křídla nad konec ohybu háčku a nožičky na 1,5× velikost ohybu. Dubbing tělíčka začínej nad protihrotem (nebo tam, kde by byl protihrot kdyby na háku byl) a zakončuj ho tak dvě až tři délky očka před vlastním očkem, aby se Ti vešly nožičky, křídlo a neměl jsi hlavu tlustou jako prase – dlouhá hlavička vypadá líp jak tlustá
Tohle jsou ideální míry, od kterých se můžeš plus mínus cihla odchýlit a furt to bude v pohodě, ale zkus na ně pamatovat.
Takhle nějak se to líbí mě (což není dogma, každý máme svůj styl).
- Úterý 8. června 2010 v 16:15® Knot
-
vsechny zdravim,nemohl by sem prosim dat nekdo nejake fotky streameru pro inspiraci ktere jsou vhodne na dravce?(stika,candat),i odkaz potesi a rada jaky vhodny material pouzit take,diky vsem
- Úterý 8. června 2010 ve 14:03® MP-E65mm
-
jiris> ok, to jsem potřeboval vědět
- Úterý 8. června 2010 ve 13:46® jiris
-
MP-E65mm> jde o můj názor. Buď použij větší háček, nebo trošku zkrátit délku křídel i ochmíření.
- Úterý 8. června 2010 ve 13:33® MP-E65mm
-
jiris> pls, buď konkrétní abych se toho přístě vyvaroval. THX
- Úterý 8. června 2010 ve 13:31® jiris
-
MP-E65mm> nejen křídla, i celkové proporce. Ale to vychytáš. Na poprvé luxus.
- Úterý 8. června 2010 ve 12:43® MP-E65mm
-
první pokus o březnovku, ty křídla mi dělají problémy, musím na nich zapracovat.
- Úterý 8. června 2010 ve 12:15® Libor
-
zedus> děkuju za info
- Úterý 8. června 2010 v 6:39® bubu
-
brčal> ty mi dáváš
- Pondělí 7. června 2010 ve 23:39® brčal
-
Firetiger> jasně že můžeš :-d
- Pondělí 7. června 2010 ve 23:17® Firetiger
-
brčal> a můžu se inspirovat taky, když nejsem Bubu?