Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.570 příspěvků, z toho 54570 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 25. května 2010 ve 13:56® jiris
jiris

HaD> taky bych si nedovolil napsat o cíleném lovu. Jen poukazuji na to, že třeba ta osoba zná několik desítek lidí, kterým se to podařilo.

Pak z toho nedělá takovou raritu za jakou to celou dobu Ty považuješ.

Ptal ses na názor a osobní zkušenosti. Tak překládám své, ty co mám v mém okolí a co jsem vybrouzdal na netu.

Modlu už pěknou řádku let nemám. Rozhodně ne v přívlači. Papír snese všechno, ale to víš sám moc dobře i ty. Takže to beru s rezervou.

Debatujeme, uzavřem debatu a zase tu bude ticho po pěšině. Stejně lidi co k tomu mají co říct sem nanapíší nic. Tak je to nejlepší :-)

Úterý 25. května 2010 ve 13:49® HaD
HaD

jiris> no na to sem čekal hned od začátku, jestli se s tím někdo vytasí :-D Já mám Tomáše rád, ale té pasáží o mníkách a úhořích se vysmálo opravdu dost lidí (ano, i Ti ke kterým vzhlížíš) :-D Trochu mě zklamáváš, když vidím, že jen tupě přebíráš za fakta výroky lidí, které jsi možná nikdy ani neviděl, natož je viděl chytat (mluvím o úhořích).

Hele, hochu, měl bys míň číst a míň přebírat názory tvých model a myslet trochu svojí hlavou.

Jo a toulovec mi říká, že Ti mám říct, že si pyča, že prej dáš pokoj s těma vyčtenejma moudrama:-)) )

Úterý 25. května 2010 ve 13:39® jiris
jiris

HaD> http://www.eruditus.cz/…kepr/privlac

Přečti si tuto knihu.

Úterý 25. května 2010 ve 13:35® jiris
jiris

HaD> furt mi tam cpeš to slovíčko běžně, které jsem zmínil. Prostě to nepovažuji za takovou raritu jakou to pokládáš ty. To je celé. Tím bych to fakt uzavřel.

Úterý 25. května 2010 ve 13:34® brčal
brčal
HaD>

http://www.youtube.com/watch?…

Hodně hledám kde se dá :-) trochu candátů na mušku cíleně

Úterý 25. května 2010 ve 13:33® HaD
HaD

jiris> a o čem mě pořád chceš přesvědčit??? Že je to běžné? Zbytečně už ze sebe bohužel děláš hlupáka.

Úterý 25. května 2010 ve 13:29® HaD
HaD

brčal> :-)

Úterý 25. května 2010 ve 13:27® jiris
jiris

HaD> vzledem k době jak dlouho chytáš… 30 let nemuškaříš a snad i nevláčíš. Tak zatím jedne úhořík je slušné skóre ;-) Myslím, že není tvůj poslední.

Styl tvého přirovnání, kolik lidí jelo v autě 270 km/h. Někdo mockrát, někdo párkrát a hrozně moc lidí, tak v životě nikdy nepojede. Pro závodníka je to běžné, pro normálního člověka ne.

Tam bych mohl dosadit 2 m sumce, cokoliv. Někdo je chytá denně, jiný jednou za život, ostatní nikdy…

Náhoda je téměř všechno, jen někdy ji lze napomoci.

Úterý 25. května 2010 ve 13:16® brčal
brčal

HaD> to věřím.jenomže na Odře je silně přemnožen a všichni si stěžují.Jdou na kapra a chytnou za den i 10 sumců na co chceš :-) Jinak chytnou sumce na mušák není zábava až tak veliká.Radši jdu na štiku nebo okouny tam je aspoň sranda a stojí to zato.Minulý rok jsem je přes léto chytal štiky takzvaně na suchou jak jsem to pojmenoval :-D hledal jsem místa kde loví okouni po ránu a házel streamri mezi ně vždy jsem zubatou chytl perfektní sranda.Muškař na přehradě hledající hejna lovicích okounů :-D

Úterý 25. května 2010 ve 13:12® HaD
HaD

brčal> měl jsem na mysli sumce – tam bych si se sedmou asi netroufl. V místech, kde je chytám jsou i ryby hrubě přes metr + velký proud – to bych sedmu rozštípal.

Úterý 25. května 2010 ve 13:10® HaD
HaD

jiris> vzhledem k množství takových úlovků to bude rarita (a v drtivé většině náhoda) vždy. Není to o názoru. Je to o statistice. I kdybych chytl tento týden ještě dva. Vzhledem k době, jak dlouho chytám, to stále bude rarita.

Úterý 25. května 2010 ve 12:53® brčal
brčal

HAD – chytám s prutem aftma 7 , délky 310 cm to zas taková tyč není.Štika mi o dokázala ohnout pomalu až ke korku to byl adrenalín :-) Na candáta jezdím cíleně na určité místa o kterých vím kde jsou. Na přehradě je to loterie jestli příjde štika nebo candát zaleží jak to taháš v ktterou hodinu a podobně je to podobné s vlačkou s kterou nemám až tak velké zkušensti jen s vyprávění a co se dočtu :-)

foto/diskuze/muskareni/2010/th-img34386.jpgfoto/diskuze/muskareni/2010/th-img34387.jpgfoto/diskuze/muskareni/2010/th-img34388.jpg
Úterý 25. května 2010 ve 12:45® jiris
jiris

HaD> tohle je rarita http://i.lidovky.cz/…40138101.jpg :-D

Úterý 25. května 2010 ve 12:42® jiris
jiris

HaD> ty čísla budou malé.

Kolik rybářů z těch 100 000 lidí vůbec úhoře chytilo? Jakkoliv!

Já mám názor ty máš názor. Až ho chytíš po druhé bude to pořád rarita, potřetí…

Tento příspěvek byl editován 25.5.2010 12:42:55 uživatelem jiris.
Úterý 25. května 2010 ve 12:39® HaD
HaD

jiris> A O ČEM KONKRÉTNĚ MĚ CHCEŠ PŘESVĚDČIT? ŽE JE TO BĚŽNÉ??? NENÍ A TO ANI POKUD NA ČESKÉM NETU, KAM CHODÍ CCA 100.000 LIDÍ, NAJDEŠ 20 LIDÍ, KTERÝM SE TO POVEDLO. A DÁL UŽ MĚ TOHLE TÉMA NEBAVÍ. SORRY. PRO MĚ JE TO RARITA.

Úterý 25. května 2010 ve 12:32® jiris
jiris

HaD> tou větou bylo myšleno, že na revíru, kde úhoř není vůbec, tak tam ho nechytíš na nic.

Ostatní to narozdíl od tebe třeba pochopí třeba ne. Pak jsem to špatně zformuloval. Jinak řečeno, ne každý má v okolí revír bohatý na úhoře.

Odhoď zábrany a mrkni se vedle, jsou tam i fotky a jiné názory než naše dva.

Úterý 25. května 2010 ve 12:32® HaD
HaD

brčal> Když jsme vloni točili film v Laponsku a bylo to možné, chytal jsem štiky a i okouny taky na mušák. A dost efektivně. To samé je s boleny a štikami u nás. Jiné dravce mimo salmonidů s mušákem cíleně nechytám. Asi bych šel i do candátů, ale těch je u nás málo na to, aby se dalo mluvit o cíleném lovu. Ještě asi zkusím ty sumce, ale tam už v tom takové kouzlo nevidím – bude to dřina a navíc na to nemám odpovídající mušák (a muškařit tyčí se mi nechce).

Úterý 25. května 2010 ve 12:26® HaD
HaD

jiris> no já na Tebe teda čumim. Když ho nechytím na žížalu, tak ho nechytím na přívlač? To spolu souvisí? Myslel jsem, že Tvoje profese nepřipouští braní omamných látek. Jinak si Tvoje názory neumím vysvětlit :-D

Úterý 25. května 2010 ve 12:15® brčal
brčal

HAD – úhoře jsem na mušák nikdy nechytl :-) ale jinak je běžné chodit na candáta,štiku a jiné ryby na mušák aspoň u mě. Jiné pruty než muškařské nemám :-) Minulý rok jsem chytal i na mušák na Vranově koukali jak s Jara a chytl jsem před nima štiku abylo :-)

Úterý 25. května 2010 ve 12:09® jiris
jiris

HaD> Ono záleží, kde chytáš. Jaká je tam hloubka a jestli tam ty úhoři vůbec jsou. Pokud ho nechytíš na žížaly nebo rybku, tak to, že ho nechytíš na přívlač je logické.

Tímto bych to uzavřel:

http://www.mrk.cz/diskuse.php?… na privlac

http://www.mrk.cz/diskuse.php?… na privlac

Je tam cca 20 dalších lidí co úhoře uvláčeli. Každý se na to dívá jinak někdo na raritu jiný ne. Zajímal by mě názor ospreye ;-)

Úterý 25. května 2010 v 11:51® HaD
HaD

jiris> jojo, zeptám :-) Alespoň kluky pobavím :-) Jednou se na Bratrstvu na Křetínce ulovil. Nejsem si jist, zda byl podseklý, nebo regulérně zabral, každopádně mezi dvaceti lidmi, kteří vláčí celý život, se o tom mluvilo hodně jako o raritě.

Úterý 25. května 2010 v 11:32® Tomik
Tomik

Taky jsem ještě úhoře na vláčku nechytil a nevím ani o nikom v okolí…

Úterý 25. května 2010 v 11:19® kerob
kerob

jiris> vlacim zhruba 17 let a to tak, ze od zahajeni pro me prakticky neexistuje nic jinyho a uhore jsem uvlacel jednou jedinkrat (80 cm) na banjo a dodnes to beru jako jeden z nejkurioznejsich ulovku a to mam uvlaceno dost kapru, cejnu, oukleji, hrouzku a jinych vylozene dravych ryb :-) Z celeho meho sirokeho vlackarskeho okoli jsem jedinej, kdo hada takto chytil…

Úterý 25. května 2010 v 11:12® jiris
jiris

HaD> zeptej se na lize a sám zjistíš, že každý kdo vláčí víc než pětkrát za rok toho úhoře vytáhl ;-)

Hold někomu se to podaří až za třicet let :-)

Úterý 25. května 2010 v 10:39® HaD
HaD

jiris> no když myslíš … slovo většina má u vás nějaký spešl význam? Něco jako třeba 1%? :-D

Úterý 25. května 2010 v 10:37® HaD
HaD

Axamith> taky bych vejral :-)

Úterý 25. května 2010 v 9:45® jiris
jiris

HaD> na Dyji s mušákem chodím, ale prostě to neumím… Celá věda.

Každý chytá pro něco jiného. Někdo využívá výhody technik, jiný to co ho nejvíce baví.

K tomu úhořovi, když ho většina rybářu takto párkrát za život uloví, je to běžné nebo ne? :-)

Úterý 25. května 2010 v 7:10® Axamith
Axamith

HaD> U nás ( Šumpersko ) se kolegovi povedl docela slušný úhoř na stojáku, regulérně za tlamku. Bylo to relativně brzo z jara, na černou luru. Všichni okolo na to vejrali jak na panenku Marii.

Úterý 25. května 2010 v 0:45® HaD
HaD

jiris> zase to slovo „běžně“. Ty wole, to je jak bys řekl, že když pár lidí ujde Sedlec-Prčice v pantoflích, tak se v pantoflích „běžně“ chodí dlouhý tůry. Pantofle jsou určené na něco a turistická obuv na něco jiného a přece nebudu po lese pajdat v pantoflích a doma nebudu v kotníčkovejch pohorkách jen abych dokázal, že to jde. Já mám mouchu rád, ale jen tam, kde má smysl, přinese požitek a úlovek a ne abych si něco dokazoval. Třeba parmy pod jezem chytám nejraději s mušákem, protože mnohem rychleji prochytám celou vodu. Níže už zase chytám s feederem. Prostě využívám výhody techniky. Kdybych to nedělal a byl ortodoxní, bylo by to jako bych vypnul v autě navigaci a na cestu se ptal lidí okolo silnice jen abych nevím komu dokázal, že to bez navigace jde taky. Jde. Pravda. Běžně.

Proč, když je podle Tebe všechno „běžně“ nechodíš na candáty na Dyji s mušákem. Proč vláčák neodložíš, když chodíš na sumce a nechytáš s mušákem? Když je to běžné. Klidně za Tebe odpovím, když nebudeš vědět…

Úterý 25. května 2010 v 0:03® osprey
osprey

Mates(původní)> OK. On se ten čas jednou najde. Znásilňovat to nebudem.:-))