Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.570 příspěvků, z toho 54570 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 24. května 2010 ve 23:56® Mates(původní)
-
osprey> já nic, já tě nenutím, sám mám rybářsky nabito
Tento příspěvek byl editován 24.5.2010 23:56:27 uživatelem Mates(původní). - Pondělí 24. května 2010 ve 23:50® osprey
-
Mates(původní)> Já bych si taky rád zablbnul s mušákem pod jezem. Věř, že pokud by šlo jen o to, přijel bych rád a hned jak by byly slušné podmínky.
Ale musím udělat to, co musím. A je toho docela dost. On se ten čas nakonec najde. Víc slíbit nemůžu. Jednou z daní za to, že se snažím dělat věci dobře, je to, že dělám pomalu.
- Pondělí 24. května 2010 ve 23:34® Mates(původní)
-
osprey> Já to nepodcen'uju, vím, že jsi pan rybář a umíš to, to je fakt který respektuju, jen jsem si chtěl zablbnout s mušákama pod jezem, nic víc.
- Pondělí 24. května 2010 ve 23:24® osprey
-
Mates(původní)> Nechci. Chytám všechny techniky a mouchu dost málo. Vždycky to bude jen taková pocitová záležitost. V tom ohledu prostě nepřekročím svůj stín.
Lipana bych na feeder nechytal, parmu klidně. Už proto, že tady u nás je problém chytit ji jakýmkoli způsobem. Loni jsem o ni ani nezavadil. Letos zatím tři pokusy a bez kontaktu.
Před patnácti lety jsem je chytal na vlastnoručně vázané mymfy na plavanou. Být jich tolik, co tenkrát, klidně už bych tam na ně dneska vzal mušák. Jenže jsem na tom místě tři roky žádnou ani neviděl a přestal jsem tam chodit.
- Pondělí 24. května 2010 ve 23:15® Mates(původní)
-
osprey> Chceš se tu se mnou bavit o fídru????? chceš znát můj názor na fídr?
- Pondělí 24. května 2010 ve 23:13® osprey
-
Mates(původní)> Tak to je špatný. Myslím, že do zahájení se neurvu. Navíc teď nejsou podmínky, kterým bych věřil. Voda lítá nahoru a dolů a když jsem viděl, s jakou vervou se ryby na Berounce hrnuly feedrařům do krmení…
Uvidíme. Já si ji letos chytím na červa a tu mouchu dáme třeba za rok.
- Pondělí 24. května 2010 ve 23:08® Mates(původní)
-
osprey> tak až si jí budeš chtít zkusit na mouchu, tak dej vědět, něco vymyslíme. Ale moc času nemáš
jestli mi teda rozumíš.
- Pondělí 24. května 2010 ve 23:04® jiris
-
HaD> ve Spain jsem nebyl, ale chytají je tam fakt běžně
http://www.fliegenfischer.cc/galerie.html
U nás jsem to loni zkoušel v noci jen dvakrát, ale vždy blbé počasí. Ale letos do toho jdu zase.
EDIT – na zahraničních forech je o tom víc než dost, jen to chce hledat.
Tento příspěvek byl editován 24.5.2010 23:08:31 uživatelem jiris. - Pondělí 24. května 2010 ve 23:03® brčal
-
HaD> Já přišel na místo kde se dají takových chytnout i 10 za den
Proto tam snížily míru sumce na 60 cm od tohoto roku je tam přemnožen
- Pondělí 24. května 2010 ve 23:00® osprey
-
Mates(původní)> Já tam byl o víkendu dělat reportáž ze závodů ve feederu. Stihl jsem tam i chvilku koupat červy a potkal jsem tam Riciho.
Kdy budu mít čas vyrazit tím směrem znovu, to si vůbec netroufám odhadnout. Čeká mě teď krom ostatního každoroční veselá povinnost – postarat se o náš sad (posekat kosou a usušit). Ber to tak, že jsem sprostej vidlák (když jsou naše cesty sněhem zavátý, tak vezmem vidle anebo lopaty…)
- Pondělí 24. května 2010 ve 22:56® Mates(původní)
-
osprey> kdy vyrazíš na tu Berounku? Třeba chytit si parmici?:)
- Pondělí 24. května 2010 ve 22:55® HaD
-
brčal> už jsi nějaké chytil? sumce myslím. Já zkoušel a nejen já v místech, kde se dá uvláčet i deset ryb za noc a nic. Ani kontakt.
- Pondělí 24. května 2010 ve 22:45® osprey
-
Rici> Ahoj. Měl jsem jen drbance od malých ryb – a to se na ten balík asi 8 červů seknout nedalo. Parma se nekonala a poměrně brzy jsem šel „pracovat“.
Závody nedopadly dobře – 60 % lidí skončilo s nulou, chytily se 4 parmy dohromady.
- Pondělí 24. května 2010 ve 22:43® kubas
-
brčal> před dvěma rokama jsem chytal cíleně kapry na mouchu. Chytl jsem za 3 vycházky, 3 kapry a 2 se vypli… Všechno se dá
- Pondělí 24. května 2010 ve 22:40® brčal
-
HaD> Myslým že asi už pomalu není ryba která není možno chytnout na mušku.Dokonce to je někdy větší zábava než chytatna PV malé čudly
Zkuste to někdy jinde než na PV a uvidíte takové překvapení přijdou až člověk pomalu nedýchá.
Už se těším jak zajdu na sumce konečně je menší míra bude mazec
- Pondělí 24. května 2010 ve 22:37® Mates(původní)
-
fikus> To mi povídej, bojuju s nima celou svojí pracovní karieru:)
- Pondělí 24. května 2010 ve 22:30® regulus
-
Se taky přidávám (ke gratulaci), obávám se ale, že si to několik dní nebude moct přečíst …
- Pondělí 24. května 2010 ve 22:22® fikus
-
Ing. není titul , ale diagnóza.
Tome, gratuluji.
- Pondělí 24. května 2010 ve 22:18® Mates(původní)
-
HaD> Co se týče úhoře tak myslím, že člověk s nickem Slamák, má regulérně úhoře na mouchu, ale je tomu mnogo godov nazad. Asi tak 8 let. Co se týče mě, na mouchu se podle mě dá chytit cokoliv, myslím teda ryby samozřejmě.
- Pondělí 24. května 2010 ve 22:15® Mates(původní)
-
HaD> Chrssst.
- Pondělí 24. května 2010 ve 22:13® HaD
-
Mates(původní)> cink, na Tomuchu!
- Pondělí 24. května 2010 ve 22:11® Mates(původní)
-
toulovec> Tomucha je inženýr? tak nic moc, ale naleju si slivku a připiju mu. Přidá se někdo?
- Pondělí 24. května 2010 ve 22:10® Mates(původní)
-
Rici> čoveče, já už nefotím:)Ale zítra ti dám nějaký reference mailem.
- Pondělí 24. května 2010 ve 22:08® HaD
-
Piranha> to asi ne, ale mladice to nebyla
- Pondělí 24. května 2010 ve 22:07® HaD
-
jiris>
si kecka
- Pondělí 24. května 2010 ve 22:07® Piranha
-
HaD> …a ta parma se narodila na 100% driv nez ty
- Pondělí 24. května 2010 ve 22:05® jiris
-
HaD> já se nebavil o řece. Nemáme tady řeku s úhoři, abych z toho mohl cokoliv vyvozovat. Ale znám rybáře co chodí na řeku cíleně na přívlač lovit mníky. Prostě tam ten úhořík proplavával a ty jsi ho mouchou zachytil žádná věda.
Pár jich bylo, číslo není důležité. Regulérně za tlamu 0.
- Pondělí 24. května 2010 ve 22:05® HaD
-
Piranha> díky
možná je taky zkusím
- Pondělí 24. května 2010 ve 22:04® Piranha
-
HaD> podle mne toho bolena vydrazdil nejaky tvuj nechteny pohyb treba pohnuti rukou pri koukani nekam jinam.Zathl jsi nevedomky a on prijel k belsivcovi.Pak uz to byl jen okamzik.Ale ten uhor to jsem nevidel.Nevim kdy tahnou uhori, ale vim ze tahnou i peknym proudem, tak jestli netahl nekam a štrejchnul si.
- Pondělí 24. května 2010 ve 22:03® Scanix
-
HaD> no konkretne na taborske Luznici jsem videl podobny ulovek, je to teda uz bratru vice jak 20let, ale clovek, ktery tam vedle me muskaril ho vycvakl podel ostruvku do na Sojcaku, tenkrat jeste sidliste nebylo az dolu a ja si tam krasne jako dorostenec zalapal, i nejakou tu 70tku parmu na rotnu, to jsem si jich tolika nevazil, ba ani nevedel, jak stara je to fiska