Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.570 příspěvků, z toho 54570 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 24. května 2010 ve 22:02® HaD
-
jiris>
) proč se vyhýbáš odpovědi na otázku? Kolik Ty?!
- Pondělí 24. května 2010 ve 22:00® HaD
-
jiris> nicméně se hádat nebudu. Pro Tebe je to běžné, pro mě naprostá rarita – úlovek úhoře za bílého dne v peřeji na blešivce ve sloupci za ocas.
- Pondělí 24. května 2010 ve 22:00® Piranha
-
HaD> ten bolen je paradni.Letos po nich s mušákem mam plan jit.Tak ti sem snad brzy dam taky nejakou fotecku.
Tento příspěvek byl editován 24.5.2010 22:00:20 uživatelem Piranha. - Pondělí 24. května 2010 ve 21:59® jiris
-
jiris> úhoře vytáhnul z mého okolí fakt skoro každý tudíž to považuji za běžnou věc. Stačí?
Cíleně bych na něho nešel.
Rybář je ten kdo chytá s háčky a na háček se dá zaháknout cokoliv…
- Pondělí 24. května 2010 ve 21:58® HaD
-
jiris> a při přívlači?
- Pondělí 24. května 2010 ve 21:56® jiris
-
HaD> Ne. Na vodách kde muškařím úhoří nejsou. Tuším, že Pan Slamáček chytil úhoře za tlamu na muchu na vyrovnavačce Lipna, Pike by mohl vědět víc.
Matně vzpomínám, že jednoho úhoře jsem na mouchu vytáhnul, měl cca 90 a byl asi na tři díly. Bylo to na Dyji pod Vranovem. Ten úhoř se před několika dny pokoušel projít turbínou.
- Pondělí 24. května 2010 ve 21:55® kubas
-
jiris> jo to si pamatuju na fialový dvojkový banjo, ale furt bych neřekl, že je to !běžné! , ale chytit se dá v podstatě cokoli…
- Pondělí 24. května 2010 ve 21:54® HaD
-
jiris> na internetu se toho napíše… Jo Vašek to psal, ale rozhodně to neoznačil za běžné. Ptám se na osobní zkušenost – kolik jsi jich chytil na mouchu a kolik na přívlač.
- Pondělí 24. května 2010 ve 21:51® jiris
-
HaD> namátkou u kolegů stačí si to pročíst, úhořů víc než dost.
Václav Fikar tuším chytil regulérně úhoře při závodech na banjo, má ho i v knize.
Tento příspěvek byl editován 24.5.2010 21:55:59 administrátorem HaD. - Pondělí 24. května 2010 ve 21:49® HaD
-
jiris> už se Ti to stalo na mouchu?
- Pondělí 24. května 2010 ve 21:47® jiris
-
HaD> ne slovíčkař. Prostě to nepovažuji za raritu to je celé. Podseknout úhoře není nic výjimečného. Teď se nebavím jestli na přívlač, mušku nebo při stahování krmítka.
- Pondělí 24. května 2010 ve 21:42® HaD
-
jiris> Noooo, děsíš mě. Když je to běžné, proč o tom lidi věnující se dlouhodobě rybařině neví? Víš jaký je význam slova běžné?
- Pondělí 24. května 2010 ve 21:37® jiris
-
HaD> platí to co jsem psal níže.
Nemám namysli podseknutí úhoře na vodě hluboké 20 m, ale na vodách do 150 cm je to při přívlači běžné. Pokud v dané vodě úhoři jsou. Stejně tak jsou i běžné úlovky za tlamu (úhoř planda, guma, wob). Byl jsem přítomen.
Stejně tak bych v pc našel minimálně 3 úlovky mníků na přívlač. Všechny ryby jsou kamarádů.
A žraní mníků a úhořů bude podobné.
- Pondělí 24. května 2010 ve 21:28® HaD
-
bubu> ftipálku
S tím úhořem je to lauf, to uznávám, ale parmy rozhodně ne. Boleni taky ne, i když na blešouna jsem ho ještě nechytil
- Pondělí 24. května 2010 ve 21:27® HaD
-
jiris> no ryby chytám už skoro třicet let, ale na přívlač jsem toho byl svědkem jednou, o mušce jsem neslyšel a o podseknutí už vůbec ne. I TR, kterému jsem to teď říkal, koukal jak puk
) O těch úlovcích víš, nebo jsi to viděl? Jde o to kolik z toho je jen latina
Každopádně mě zajímá osobní zkušenost.
- Pondělí 24. května 2010 ve 21:00® jiris
-
HaD> úhoře podsekneš na kde co. Když je aktivní je to ryba sloupce.
Ano vím o úlovcích úhoře i mníků na muchu za držku.
- Pondělí 24. května 2010 ve 20:59® bubu
-
HaD> Davide,čím blbější sedlák,tím větší brambory
- Pondělí 24. května 2010 ve 20:55® HaD
-
pánové, dnes jsem na mušák chytil bolena 62–65 cm, utekla mi parma odhadem přes 80cm a na blešouna jsem dostal úhoře za ocas v peřejích. Je to normální? Už jste někdo úhoře na mouchu chytil? Více ve Z lovu…
- Pondělí 24. května 2010 v 19:32® toulovec
-
Jinak dovolte abych pogratuloval Ing. Tomáši Vítkovi .........
- Pondělí 24. května 2010 v 18:52® Rici
-
Mates(původní)> Čus, pošli prosím nějaký fotky. Byl jsem jen na Berounce. Potřebuju se kouknout na nějakou pstruhovku. Dík
- Pondělí 24. května 2010 v 18:50® Rici
-
osprey> Tak co? Zachytal jsi si potom? A jak vlastně dopadly závody?
- Pondělí 24. května 2010 v 16:17® brčal
-
A děkuji adminům za odpočet dnů zahájení dravců už to za chvilku konečně začne
DD
- Pondělí 24. května 2010 v 1:00® Chose
-
Dneska jsme s kámošem vyrazili na Labskou, já chytal z boutu, Bassík ze břehu. Počasí fajn, rojili se chostíci, pakomáři, pošvatky, takže nejlepší muškou byla zase suchá jepice
. Povedl se jeden fantastickej duhák, až mě bolelo zápěstí. Fotky dodám Jinak jsme chytali standartní pánvičkové kousky. Navázali jsme kontak s kolegou z Polska.
- Neděle 23. května 2010 ve 20:28® Mates(původní)
-
lucioperce69> Tak to je fajn, jen tak dál.
- Neděle 23. května 2010 ve 20:26® lucioperce69
-
Mates(původní)>foceni jen první dva chycení a první větší zbytek vyháknut ve vodě
- Neděle 23. května 2010 ve 20:07® Mates(původní)
-
lucioperce69> Ty kluku, já ti to přeju, ale nefot' každou čudlu a vypínej je ve vodě, díky.
- Neděle 23. května 2010 v 19:45® lucioperce69
-
Mates(původní)> byl jsem zkoušel jsem chřibskou kamenici-od místních rada zněla zabal to a jed jinam tady to přes zimu zlikvidovali vydry, je pravda že jsem o rybu nezavadil, přejezd na kamenici po nočních lijákách zvedlá zakalená bez záběru z nouze jsem zkusil potůček Bystrá a světe div se cca 40 potočmenů jsem u mouchařil ze začátku pidi postupně jsem se dostal i přes 30cm
- Neděle 23. května 2010 v 19:37® Mates(původní)
-
osprey> No uspěl, do toho mám ještě daleko, ale bylo to moc fajn, dokonce mě to nakoplo na vázání, takže hned druhej den jsem si musel navázat prototypy co mě tam napadli.
- Neděle 23. května 2010 v 19:35® Mates(původní)
-
Firetiger> Tu prostě umíš žít, to je parádní.
- Neděle 23. května 2010 v 18:43® osprey
-
Mates(původní)> Jsem rád, že jsi u nás na jihu uspěl, já byl nedaleko Práglu a učil jsem se chytat na feeder…
Možná si vyberu nějaký pěkný podvečer v týdnu. Pokud takový vůbec bude. A v tom případě bych se podíval na jev zvaný večerné sběr – ať už něco chytím nebo nikoli.